Jumaat, 11 Mei 2012

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Pabrik Tahu <b>Di</b> Desa <b>Langkap</b> Kedungwuni Terbakar - Radio Kota <b>...</b>

Posted: 11 May 2012 07:48 AM PDT

Sebuah Pabrik Tahu milik Catur warga Dukuh Gumingsir Desa Langkap, Kecamatan Kedungwuni,Kabupaten Pekalongan  Kamis malam hangus  terbakar.Api melalap seluruh isi pabrik sehingga menyebabkan pemilik pabrik merugi hingga mencapai puluhan juta rupiah.

Kapolsek Kedungwuni Ajun Komisaris Polisi I Nyoman Landung kepada Radio Kota Batik mengatakan dugaan sementara sumber api  berasal dari salah satu tungku yang digunakan  untuk memasak air  yang ditinggal pergi oleh pemiliknya untuk mengikuti pengajian.

Nyoman Landung menambahkan api dari dalam tungku membesar merembet ke tempat penimbunan  kayu bakar  yang letaknya tidak jauh dari tungku sehingga api kemudian membesar dan melahap semua yang ada di dalam pabrik.

Warga yang melihat kejadian berupaya  memadamkan api dengan peralatan seadanya. Api baru bisa padam beberpa jam kemudian setelah sejumlah unit mobil pemadam datang ke lokasi.

07 di bota - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bota - Google Blog Search


Menyampaikan Ceramah Penerangan Rakyat <b>di</b> Kg Tanjung Aur, <b>Bota</b>

Posted: 20 Apr 2012 08:59 AM PDT

0

Bota Kanan, 20 April 2012 – Saari telah diundang oleh PAS Kawasan Parit untuk menyampaikan ceramah penerangan rakyat yang telah diadakan di Kg Tanjung Aur, Bota Kanan, Perak.

Cikgu Rafaie Kasimi menyampaikan ceramah beliau mengenai isu PTPTN dan perbelanjaan boros kerajaan Umno-BN

Saari menyampaikan ceramah menegnai penyelewengan yang berlaku di Selangor oleh pentadbiran Umno-BN semasa mereka memerintah negeri dengan memfaraidkan kekayaan negeri kepada kroni

Sebahagian dari ratusan penduduk mendengar ceramah yang disampaikan

Saari bersalam mesra bersama penduduk yang hadir sebelum meninggalkan majlis

07 di tanjung tualang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung tualang - Google Blog Search


Rashid Maidin | Budak Benteng

Posted: 25 Apr 2012 08:47 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Akhirnya, dia memiliki kemahiran yang mencukupi serta penguasaan bahasa yang baik untuk bekerja sebagai seorang juruteknik di lombong bijih timah British di kawasan Batu Gajah dan Tanjung Tualang di Perak.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Mandi-manda <b>di Bukit Merah</b> Laketown!!! - CIK JATT&#39;S DIARY

Posted: 07 May 2012 09:23 AM PDT

dah lama sebenarnya aku teringin nak bawak anak2 g Waterpark, akhirnya tercapai jugak hajatku Sabtu lepas. kali ni, kitorang g dengan adik ipar aku n family kecik dia. at first plan nak bawak MIL and adik ipar aku yang paling kecik tu, tapi sekali adik ipar aku kena pergi sekolah pulak. jadinya, diorang tak dapat ikut. then, kitorang bawak tok jer la join sekali.

kitorang kuar rumah dalam pukul 8.30 pagi macam tu, pekena roti canai kat kedai mamak dulu. then 9.30 baru gerak dari Penang. lama giler breakfast:)

tak lama sangat perjalanan nak g Bukit Merah tu, dalam setengah jam jer. tapi disebabkan tahap pemanduan cik abang ku yang ala2 Formula One tu, aku rasa tak sampai setengah jam pun dah sampai dah. sampai jer cik abang terus g beli tiket. disebabkan aim kitorang memang nak terjun dalam Waterpark jer, takdela kitorang g beli tiket yang package macam2 tu. harga tiket untuk masuk Waterpark dewasa RM 25, kanak-kanak RM 20 and warga emas RM10.

nenek dan dua cicitnya yang dah tak sabar nak terjun swimming pool


ok, kakak confirm kena bayo.....

Irfan cun-cun 90 cm. selamat duit mama:)

belum masuk lagi dah main air

sesi memanaskan badan sebelum terjun swimming pool. layannnnn

posing sakit pinggang dari mama:)

ok, pakai ni dulu, baru boleh masuk
next entry, kita layan gambar bermandi-manda pulak k:)

07 di tanjung malim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung malim - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Tanjung Malim</b> (MDTM) - Mei 2012

Posted: 08 May 2012 07:31 AM PDT

JAWATAN:
1. Penolong Pegawai Tadbir
2. Penolong Juruaudit
3. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)
4. Pembantu Penguatkuasa
5. Pegawai Khidmat Pelanggan
6. Juruteknik Perancang Bandar & Desa
7. Pekerja Awam

IKLAN JAWATAN & CARA MEMOHON:
http://www.mdtm.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=36666&folderId=13503&name=DLFE-4701.pdf

BORANG PERMOHONAN:
http://www.mdtm.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=36666&folderId=13503&name=DLFE-101.pdf

TARIKH TUTUP : 21 Mei 2012

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


Rumah Untuk Disewa-Kampung Parit Abas <b>Kuala Kurau</b> Perak <b>...</b>

Posted: 07 May 2012 07:08 AM PDT

Publish date: May 7, 2012 2:08 pm
Contact Name: Pn Hjh Siti Sehah / Tn Hj Bakri
Price: RM200
Region: Perak
Location: Kampung Parit Abas,Kuala Kurau,Perak
Phone: 60122853237 / 0175755230
Tags: , ,

Rumah Untuk Disewa-Kampung Parit Abas Kuala Kurau Perak-kawasan kampung rumah batu di Kampung Parit Abas Kuala Kurau Perak
Tuan Rumah: Melayu, Ada 2 bilik dan 1 bilik air. Mempunyai ruang tamu yang luas.
Dari luar jalan utama/besar hanya 500meter. Dekat pekan, dekat bank BSN dan RHB, dekat sekolah rendah kuala kurau, dekat masjid kuala kurau, Kedai-kedai pakaian, barang runcit dan pasar pagi/malam
Disekitar rumah- dekat surau 15m, dekat kedai runcit 10m, kedai jeruk 15m, kedai ikan masin 15m dan rumah jiran-jiran berdekatan.
Kuala Kurau merupakan kawasan berdekatan laut dan berdekatan dengan pusat pelancongan iaitu kuala gula.

Berminat-hubungi segera Pn Hajah Siti Sehah 60122853237 / Tn Hj Bakri 0175755230

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Contact Ad Owner

Perjumpaan Bersama Masyarakat Cina <b>Kuala Kurau</b> – Perak Today

Posted: 11 Mar 2012 09:12 AM PDT

DS Zambry Berucap Di Majlis Perjumpaan Bersama Masyarakat Cina Di Kuala Kurau Petang tadi

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved