Selasa, 30 Ogos 2011

07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


Dewan Pemuda PAS <b>Bagan Datoh</b>: BERHATI - HATI <b>DI</b> JALAN <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2011 05:16 PM PDT

BAGAN DATOH : Dewan Pemuda Pas Bagan Datoh ( DPPK ) ingat mengingatkan dan berpesan kepada seluruh perantau yang berada di luar kawasan Bagan Datoh agar berhati - hati di jalan raya ketika kembali ke kampung masing - masing sempena sambutan Hari Raya Idulfitri yang akan menjelang tidak lama lagi.
Mengikut laporan kemalangan dan kematian akan meningkat pada setiap tahun sempena perayaan ini. Pengguna jalan raya diingatkan agar menjadi pemandu yang berkhemah dan tidak mengabaikan keselamatan ketika berada di jalan raya.
Pihak Dewan Pemuda Pas kawasan juga ingin mengingatkan kepada semua warga perantau Bagan Datoh agar tidak melupakan tanggungjawab sebagai muslim untuk menunaikan kewajipan zakat fitrah pada tahun ini.
DPPK mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa dan selamat hari raya idul fitri kepada seluruh perantau Bagan Datoh yang akan kembali berhari raya di kampung masing - masing.
Berhati - hati di jalan raya dan ingatlah orang yang tersayang.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


<b>di bercham</b>

Posted: 13 Mar 2011 01:49 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]kat bercham jmpe la kwn2 abg ,, tibetibe kami ternampak seekor arnab putih ,, tapi ,, bermata hitam ? peliknye ! biasanya arnab putih mate merah ! dulu pernah pgang arnab ,, tapi ,, digigit pula jari ni ,, trauma nk pgang da ,, tp , ...

07 di menglembu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di menglembu - Google Blog Search


My Life & Love: Merayau <b>Di</b> Ipoh Parade

Posted: 28 Aug 2011 05:27 AM PDT

Saya tak pernah tinggal kat Perak. Tak pernah belajar kat Perak. Takde sedara mara kat PErak.
Tapi saya kahwin dengan orang Perak. yeay!!!
Sebab tu lah cuti lama sempena raya ni excited giller bila Enchek Husband ajak pergi Ipoh. Jalan-jalan. First time u olls jalan-jalan kat town Ipoh. Awww.

* excited melompat-lompat.

Kampung Enchek Husband kat Bota. Nak ke Ipoh 45 mins jugakla. Takdela lama sangat. Lainlah diorang ni. Dalam kereta dah penat. Maklumlah puasa. Isk Isk.


Oh baru tau ada pekan nama MEnglembu. Rupanya kacang yang glamer orang selalu makan waktu boring tu di buat di sinilah. BEsar jugak kilangnya. Indian Street pun ada kat sini. Macam kat Penang pulak ye.
First time bebeh sampai sini. Ipoh Parade. Ok whatttttttt.

Cantik menarik tertarik ko memang da boom. YEay!!! Style-Lah.

Ada Parkson, ada FOS, ada Reject Shop ada ape lagi ye? Macam-macamlah ada!

Ada lagi satu yang best. Yeay!!

Tengah cuci poket mata  adik Zara meragam macam orang kena dera, lapar la tu. Nasib baik ada ni

Baby  room yang cantik. Ada tempat changing diaper & bilik penyusuan yang cantik wooo. So dapatlah menyusu adik Zara di sini.


Sesak ramai orang tengah shopping raya tapi tak boleh celen la kat KL. KAt Sogo. Kat Jalan TAR. Kuss semangat. Fuh.
Baby Zara pun nak jalan-jalan jugak.
Satu benda lagi je yang saya aim dari dulu tapi tak dapat lagi kat Perak ni. Mee udang kat Kuala Sepetang. Teringin weh !! Hiks!

Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


<b>Taiping</b> is Yin Yi Wang, the bald king of Polo for the well-being <b>...</b>

Posted: 29 Aug 2011 07:34 AM PDT

Louis Vuitton OnlineTaiping is Yin Yi Wang, the bald king of Polo for the well-being, and to give Indian Patent.Since that loss in this elegant as Khan, but similar, "Khan main desert", why the closure of its minister Mahathir as the king? And both of the Ya-yuan loss in origin, since the successor to Naizunaixiong itself, confined to desert their blog then nothing? Ya lost in the heart of this very clear how much the sincerity of Zhu Di. Zhu Di, he will never accept his designated range. Moreover, Ying Li Ya lost in the mainly Tatar leader, Wala with irreconcilable, Zhu Di seal Wala leader is king, only the Tatar leader will bring resentment. Sure enough, the Ya Zhu Di lost in the other refused the request of Paradise Xinwei of June, 100 Northumberland, etc. Li bite and Tatars brought Decadence from Mobei Guo Ji killed message.
Louis Vuitton Online OutletThe time, the loss of Lie Lu Ya Wala station is defeated by, living in the group of people Qu River, "want to drive the bulk of the lost soldier, Yan Xi Wu Liangha Zhu Wei, then hit the border." Zhu Di can not tolerate such an insult, anger, saying: "Zhenyi be of sincerity, but also their subordinates emissary, is run envoys to kill, want to plunder Stanford, Stanford chi dare the case or not? Niming whoever addition of F ear!" He was determined to use force to eradicate Niming of Kou.
Cheap Louis Vuitton HandbagsZhu Di to Mongolia from the occurrence of a major policy change from the "not go chasing" to "Niming kill." Since then, he F in addition to "Ni Ming," the bandits run out of energy, until die the way back north levy Mongolia. On the surface, Zhu Di was repeated patient, the sum is not taught anger and decided to use force, in fact, Zhu Di policy changes in Mongolia have deeper underlying causes.
Louis Vuitton HandbagsFirst, the domestic situation has been far from the Ming Dynasty Zhu Di ascended the throne than the political opposition has largely subsided, the social order is stable, while Annan's war from the beginning to the Yongle Yongle four years come to an end, the Ming court in the county set Annan , Ni Ming Lai quarter usurp kill plow, Li Cang and other prisoners have been offered the capital. Zhu Di has the power to free our sights north. Zhu Di to say "Ni Ming Jian whoever addition of the" seven words in the Paradise in June, and in March this year, Zhu Di has moved from Nanjing to Beijing. Is it just to Zhu Di, the northbound land Xunxing his Longfei it? He use of forces in the north has long been considered into it, and the clear, Mr. Wada said: "During this period, from April, so send ambassador to Mongolia, Guo Ji, etc., if not lucky enough to go after Chao ask if effective, is intended merely to get an excuse to send troops. "

source from:http://zsjuan.hostdatsite.com/

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


Kenangan Terindah <b>di Pengkalan Hulu</b>, Perak | CeLoTeH M.J

Posted: 11 Jun 2011 06:23 PM PDT

Baru-baru ni MJ, en suami bersama my MIL dan SIL jalan-jalan ke Pengkalan Hulu merangkap 'bekas' tempat kerja en suami sebelum dia ditukarkan ke Penang.. :) Banyak kenangan tercipta di sana yang menggamit kerinduan kami dalam mengembalikan nostalgia lalu dengan kembali berjalan-jalan di sana..:)
Sori ayat terskema dan berpuitis plak..hahahaa, jangan ada yang termuntah ye.. :)
Muka takut kena kejar dek kambing... 
Rupa-rupanya bukan dok ligan cheq, tapi nak dapatkan makanan dari tuannya..hehee :D
Lagipun dah lama kami tak pergi Pengkalan Hulu lepas en suami bertukar angin nie, at least dapat gak en suami jumpa dengan kengkawan opis lamanya, diorang dah rindu sangat nak berjumpa ha.. Bila tipon en suami je mesti tanya bila nak mai, leh diorang bawak masok Siam...heheee
Banyak tau kambing-kambing peliharaan bekas teman sekerja en suami ni..
Sapa2 yang nak buat Aqiqah ke leh la roger ye.. :)
Dan nie pulak ikan keli yang juga dipelihara oleh tuan yang sama.. Berpuluh ribu ekor ikan keli dalam kolam nie tau (En suami ada jugak masuk syer dalam nie..)

 

Abis melawat hasil ternakan dan belaan, heheee kitorang singgah di Masjid yang baru dibina (bersebelahan Quartes lama en suami) en suami tak sempat nak merasmikan masjid nie sebab kena pindah.. :)
Cantik tau Masjid nie, so lepas solat kami bergambar dulu sebagai kenangan :>)



Penat berjalan-jalan, kitorang singgah makan di restoran terapung yang sangatlah lama dan rindu MJ nak makan kat situ :)
Bila masing-masing perut dah kenyang, kami bergerak pulang... Perjalanan yang amat meletihkan tapi apapun kami seronok.. :>)
Penang - Gerik - Pengkalan Hulu - Sg Petani - Penang
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved