Ahad, 1 Julai 2012

07 di gopeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gopeng - Google Blog Search


Sudah 14 kali Umno ganggu ceramah PAS <b>di Gopeng</b> | :: cina islam <b>...</b>

Posted: 11 Jun 2012 12:09 AM PDT

21 Rejab 1433H. [MOD] -

KUALA LUMPUR: "Sudah 14 kali ceramah PAS diganggu oleh UMNO BN di Gopeng. Malam tadi saya bersama Pak Jabit, YB Dr Lee Boon Chye dan Cikgu Nazri (bekas AJk UMNO Bahagian Gopeng) diganggu oleh ceramah UMNO di tempat yang sama yang jaraknya 50 meter sahaja.

"Dua hari sebelum ini juga diganggu dengan karaoke," demikian tulis Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Misbahul Munir Masduki di dalam blognya hari ini.

Berikut ialah tulisan beliau.

Sudah 14 kali ceramah PAS diganggu oleh UMNO BN di Gopeng. Malam tadi saya bersama Pak Jabit, YB Dr Lee Boon Chye dan Cikgu Nazri (bekas AJk UMNO Bahagian Gopeng) diganggu oleh ceramah UMNO di tempat yang sama yang jaraknya 50 meter sahaja. Dua hari sebelum ini juga diganggu dengan karaoke.

Pihak polis tidak pula menghalang ceramah UMNO BN yang dianjurkan tanpa permit dan kebenaran polis. Sedangkan ceramah PAS ada kebenaran polis dan ikut peraturan. Kehadiran mereka tidak lebih 50 orang pun, berbanding ceramah PAS yang dihadiri hampir 500 orang.

PAS tetap bersabar sekalipun diganggu dan diprovokasi sedemikan rupa. Inilah politik biadab dan kebinatangan UMNO BN. Sempit sangatkah bumi Sg Rapat sehingga mereka anjurkan program berdekatan dengan program PAS, kalaupun nak buat ceramah ditempat yang sama, UMNO boleh buat malam esok dan jawab semua hujjah kita.

Harakah Daily


07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


55 mangsa banjir <b>di Manjoi</b> masih di pusat pemindahan | Inimajalah <b>...</b>

Posted: 20 Feb 2012 11:08 PM PST

Who's Online

4 visitors online now

Kategori

Arkib

© 2009 - 2012 inimajalah.com.my

Penyiaran semula kandungan web ini adalah dibenarkan dengan hakcipta tertakluk di bawah Creative Commons berdasarkan syarat seperti di sini.

07 di lekir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lekir - Google Blog Search


Kemalangan Ngeri <b>Di Lekir</b> Menjelang Tahun Baru 2012 <b>...</b>

Posted: 31 Dec 2011 04:40 PM PST

Kemalangan Ngeri Di Lekir Menjelang Tahun Baru 2012.. | Sembang Hari-Hari
'; if(isPage || isFirstPage || isLablePage){ var pageArea = document.getElementsByName("pageArea"); var blogPager = document.getElementById("blog-pager"); if(postNum 0){ html =''; } if(blogPager){ blogPager.innerHTML = html; } } }

Arkib Blog Sembang Hari2..

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Banjir <b>di Kampar</b> pulih sepenuhnya | Inimajalah dot com

Posted: 16 Apr 2012 02:42 AM PDT

Who's Online

10 visitors online now

Kategori

Arkib

© 2009 - 2012 inimajalah.com.my

Penyiaran semula kandungan web ini adalah dibenarkan dengan hakcipta tertakluk di bawah Creative Commons berdasarkan syarat seperti di sini.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


(video) CERAMAH LEMAN RAJA LAWAK <b>DI TELUK INTAN</b>

Posted: 28 Jun 2012 09:31 AM PDT

1 JUN / JUMAAT - HIMPUNAN HIJAU KE PUTRAJAYA DI ALOR SETAR

8 JUN /JUMAAT - SEPETANG BERSAMA ARTIS AISHAH BERMULA 5.00 PETANG-7.00 PETANG DI KEDIAMAN YB ANUAR SUDIN KG PERWIRA JAYA, PADANG TEMBAK

13 JUN / RABU - CERAMAH USTAZ MISBAH (TIM. PJ PAS PERAK) DAN RAJA ISKANDAR (PEMUDA PAS PERAK) DI BILIK GERAKAN PEMUDA PAS TELUK INTAN KG. SELABAK LUAR JAM 9.15 MALAM.

18 JUN / ISNIN - LIQA FIKRI PAS TELUK INTAN. NAQIB JEMPUTAN : USTAZ SYED ABDUL QADIR AL JOOFREE (PEGAWAI MAJLIS SYURA ULAMA). BERMULA MAGHRIB DI MARKAZ PAS KAWASAN TELUK INTAN.

22 JUN / JUMAAT - CERAMAH OLEH YB SAARI SUNGIB, YB ANUAR SUDIN DAN SDR. AMRAN HARUN DI MARKAZ PAS KAWASAN TELUK INTAN.

26 JUN / SELASA - CERAMAH DS NIZAR, LEMAN RAJA LAWAK DAN YB ANUAR SUDIN DI BENGKEL WELDING SDR. SALLEH IBRAHIM, SIMPANG TIGA BATU 9 KG BARU CHANGKAT JONG.

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


StArLiGht: PHOTO: Jalan2 <b>di Lumut</b>

Posted: 27 Jun 2012 09:15 PM PDT

nie hari sebelum bertolak... buat syok sat dengan adik aku...haha

bila dah sampai perak... urghh, semua merungut mana la Lumut nie, x sampai2 lagi...
dekat 100km dah tak sampai2 lagi... aku dah tak larat tengok pokok kelapa dan hutan..!!


sampai perlabuhan Pangkor kot... langsung tak teruja sebab cuaca panas dan jerebu...
panas teruk..Alor Setar sejuk lagi... sabar je laa...huhu...

tau dak pokok hantu??? yang aku bulat tue la pokok hantu...
adik aku panggil  pokok hantu sebab malam2 bila tengok macam hantu terbang..ahah
KLIK READ MORE..untuk tengok lagi.. ^_^


akhirnya sampai Lumut




p/s: nasi kat situ masin..aku telan gak la dah lapaq sangat...huhu


RESORT TEMPAT PENGINAPAN...
kolam nie air keruh, selam tak nampak apa... adoiii...
adik aku teringin sangat nak mandi kolam, aku pon join jugak... 
dah sekian lama bertahun jugak tak berenang, bila dapat berenang tenang la juga..hehe...
btw, kami dua ja yang ada... tak dak sapa kat situ..hahaha...

dalam bilik dia ada lampu sangkaar nie... huhu... cantik tapi pening kepala tengok..hahaha...
huuu.... macam cerita horror.. serius tak da sapa pon kat tempat nie,
family aku ja ada, sunyi kot... 
Dekat MARINA PANGKOR...   



HEHE... teringin juga la nak main nie... tapi tak da la aku slide, just posing ja..haha


saja testing light trail... parenst aku membeli belah aku dok sebelah jalan tue buat benda nie...
dah banyak kot gambar yang di post..huhu.... apa2 pon tak p sana...hahaha...
tujuan p sana nak hantar adik aku masuk IKM Lumut, kesian kat dia..
time daftar dia memang cuasa panas sangat, ayah aku pulak demam dan mak aku tetiba migrain.. pastu kami semua balik ke resort tinggal la adik aku sorang...dia daftar sorang2 dia..huhu...dulu time aku mak aku ada masuk bilik tolong kemas, nie adik aku dia buat sorang ja..huhu...
xpo2 sebek dia laki... gudluck kat sana... STUDY ELOK2...
~lega dapat balik rumah...hehe.. SEKIAN...

TOKGURU86: #EURO 2012, Restoran <b>Di Lumut</b> Diserbu.

Posted: 01 Jul 2012 03:11 PM PDT


1. Kira-kira 500 lebih orang muda menyerbu restoran Briyani di Manjung Lumut untuk Lepak Santai EURO2012 akhir antara Sepanyol dan Itali.

2. Terima kasih Ahli Parlimen Lumut yang belanja kami semua makan sejumlah kos RM10,000.00 sepanjang menonton bola sepak.

3. Tahniah BN Lumut dan MAYC serta Belia 4B kerana berjaya melaksanakan program yang agak santai tetapi menyeronokkan. Walaupun gua kecewa dengan kekalahan Italy, tetapi senang hati melihat gelagat setiap anak muda yang hadir.

4. Tahniah buat penyokong Sepanyol dan takziah buat penyokong Italy. Keputusan penuh Sepanyol 4-0 Italy. Sepanyol ibarat jalani latihan semalam.

07 di tanjung tualang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung tualang - Google Blog Search


I Heart Winnie The Pooh in <b>Tanjung Tualang</b> - Caring Is Not Only <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2012 05:00 AM PDT

Despite the heat wave and my poor throat, we braved through an hour journey to Tanjung Tualang to have some "refreshing" food which turned out not to be as nice as expected.

There were quite a number of restaurants along the town vicinity selling fresh seafood and so far, I have been to two or three. I was thinkig that it would be a good idea to try another restaurant which we haven't been before.... to compare, so to say.... but alas it was quite a disappointment....

 It was around one when we reached Tg Tualang
and only two tables were occupied...
while waiting for the food, its snapping time....
Extra Large pictures means NICE...
we ordered some steamed prawns....
er.... By now you all should know what this is....  :)
don't want to "startle" anyone here if I mention the name...
crispy fried oysters with eggs....
crispy fried noodles with gravy...
my opinion... never want to order this again... 
And the bill came to RM137.00
I Heart Winnie The Pooh-Pooh!!

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


nampak MICHELLE YEOH <b>di Kuala Kangsar</b> | Triple M

Posted: 22 May 2012 06:24 AM PDT

memang tak salah lagi, apa yang Jal nampak
kat pekan Kuala tadi memang MICHELLE YEOH
ala pelakon kelahiran PERAK, yang berlakon di HOLYWOOD tu
eh silap DATUK SERI MICHELLE YEOH
silap tadi tak SNAP gambar ingatkan amoi2 biasa jer..
tapi memag betol lah MY sebab ri ni beliau
dianugerahkan DARJAH SERI PADUKA PERAK (SPMP) kat
istana kat Kuala Kangsar ni....
nak baca lagi tentang berita tu sila ke blog MR ERAZ
CAIYOK Datuk Seri Michelle Yeoh
saya bangga jadi anak jati perak
hahah tak de kena mengena...

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Raffles Institution vs <b>Bukit Merah</b> Secondary School

Posted: 01 Jul 2012 06:56 AM PDT

Raffles Institution vs Bukit Merah Secondary (91-4)

Points by Quarter:

1st-----2nd-----3rd-----4th
30------25------15------21-----Raffles Institution
0--------2--------2-------0------Bukit Merah Secondary

This game against Bukit Merah was pretty one sided as we led throughout the whole game and never looked back. However, we have to work on our perimeter shooting as our percentage was really bad only making 2 three-point shots throughout the whole game in numerous attempts by different players. Our defense was well done in the first half, not allowing any shot attempts from the opponents and getting many deflections and steals. However, we have to learn how to pressure the ball better and not just stand there and watch as the first round does not have any shot clock. Thus if we do not pressure the ball handler, they will be able to take their time, look around for teammates and think about how to get by our defenders. Overall this game was well played, but does not prove anything as we were against a weaker team in our zone. This definitely does not mean that everything will be smooth sailing throughout the whole competition and we have to be ready to face tougher opponents.

07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


Anwar Mabuk Melakukan Aksi Terlampau <b>di Kinta</b> Valley

Posted: 29 Jan 2012 09:53 PM PST

Semalam sewaktu Anwar Ibrahim @ 'Imam Mahadi' PKR difahamkan telah meracau dengan menari tarian wilwil  di atas pentas dihadapan puluhan penonton kaum India ketika melawat KInta Valley.
Anwar dikatakan dilihat seakan-akan mabuk todi menari tarian wil wil dengan penuh keseronokan di atas pentas selama 5 minit.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved