Rabu, 30 Mei 2012

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


BLOG ANJAR SETIO PURNOMO: Objek wisata tirta Muara <b>langkap</b>

Posted: 20 May 2012 01:55 AM PDT

Kondisi alam yang masih sangat alami, merupakan potensi yg dapat dikembangkan. Akses ke jalan utama sangat lancar. Kedepan dibutuhkan investor dengan pengelolaan yang profesional untuk mamaksimalkan potensi yg ada.

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Banjir <b>di Kampar</b>: Hanya 56 masih di pusat pemindahan - Perak Today

Posted: 15 Apr 2012 12:58 PM PDT

Jumlah mangsa banjir di Kampar berkurangan kepada 56 orang setakat pukul 7 malam ini, selepas 257 orang dibenarkan pulang ke rumah masing-masing hari ini.

Mereka yang terdiri daripada 18 keluarga ditempatkan di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kampar.

Ketua Polis Daerah Kampar, Supt. Abdul Aziz Salleh berkata, paras air Sungai Kampar mula surut dan keadaan banjir di beberapa buah kampung sudah pulih sepenuhnya.

"Hanya tinggal dua buah kampung yang masih terlibat banjir iaitu Kampung Batu 20 dan Kampung Baru Kuala Dipang," katanya ketika dihubungi hari ini.

Hujan lebat pada Rabu lepas menyebabkan air Sungai Kampar melimpah dan membanjiri sembilan buah kampung menyebabkan lebih 1,000 mangsa dipindahkan.

- BERNAMA

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


RUMAH UNTUK DISEWA <b>DI TELUK INTAN</b> | Portal Rumah Sewa <b>...</b>

Posted: 21 May 2012 11:10 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]RUMAH UNTUK DISEWA DI TELUK INTAN. Listed: May 22, 2012 6:10 am; Expires: 113 days, 20 hours. image. 3 BILIK TIDUR, 2 BILIK AIR, BERDEKATAN PUSAT BANDAR DAN HOSPITAL TELUK INTAN SEBULAN : RM 450 DEPOSIT API ...

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Homestay yang terletak <b>di Bercham</b> : Semua Homestay

Posted: 12 Mar 2012 08:40 AM PDT

Homestay kami terletak di bercham , hanya 15 minitke lost world of tambun , sesiapa yang berminathanya RM200 Semalam

Kemudahan yang disediakan :-

-Aircond
-Petiais
-Periuk nasi dan dapur

Untuk maklumat lanjut sila hubungi :-

Erwan – 0165200675
Ridzuan – 0125581317

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


RIBUT <b>DI</b> KAMPUNG ULU KUANG ,<b>CHEMOR</b> PERAK (9 MEI 2012)

Posted: 10 May 2012 07:26 AM PDT

9 MEI 2012 (RABU)-KAMPUNG ULU KUANG,CHEMOR

Setelah selesai menunaikan solat asar di Surau Al-Husna Kampung Kem Balak ,Ulu Kuang,Chemor Perak Darul Ridzuan ,DM pulang ke rumah. Sesampai di rumah Hujan yang tadinya renyai-renyai kini menjadi semakin lebat dengan bertambahnya kelajuan angin yang melanda di kawasan sekitar rumah DM.

DM sempat mengangkat Payung besar bagi menutup/menaungi binatang peliharaan DM . Guinea Pig/Arkus/Tikus Besar/Wonderpet yang DM jaga. Masa hendak mengangkat Payung tersebut,terasa seperti DM ingin terbang bersama-sama Payung Tersebut.Begitulah kuatnya angin Yang datang...

cerita ini akan disambung kelak!...





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca,Sila Berikan Komen Serta LIKE (:

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Sepetang <b>Di Bukit Merah</b> Laketown Resort - ANARIZALBLOG

Posted: 11 May 2012 05:09 PM PDT


 selamat berhari minggu tuk sume...urmm,kemana korang ari neh?
aku x kemana pon ari neh,lepak ngan hero2 kat umah jek...cik rizal pon
keje ari neh..lagik pulak semalam dia dh ambik cuti pon..hehehe..
jadik petang jumaat tuh,cam biasalah..klu dia cuti tuh,mmg kami x reti dok
dediam kat umah punya..ada sj lah xtvt kemana2 yang x dirancang..
eheee...lepas cik rizal balik sembahyang jumaat tuh..siap2kan diri
sendiri..anak2...terus kuar,pd hal x tau pon nk kemana..ahahh..leh gitu...
masa lam keta..kami somi isteri dok btny..nk kemana kita..ahahhh...
senang pny jwpn aku..ikut lah memana pon..ahah....
jadik cik rizal ckp p laketown bkt merah,ok?aku ok saja...
x de yg x ok klu bab bjalan neh kan ahahaaaaaaaaaaaa.....

 dah p pon ari jumaat kan..org pon mmg x ramai lah sgt...pusing2 je lah
kat situ...nk mandi pon ase cam rugi jek..sbb dh petang kan..
ase bila dh smp laketown neh,cam bersalah pulak..ahahh..sebab x terus blk 
kampong..sbb x jauh mana dah pon..ehhehe..tapi x pe kot ehh,sbb baru balik jek ri2..
kang cemuih pulak deme kt kg,asyik muka ni jek blk kg..hehheeeee!!!alasan
semata2 tuh kan....ahakkssssss...
 hero neh mmg suka lah...merata lari sana sini..sbb org x bape ada..ok lah..ibu ayah
bg kebebasan jgk..tapi masih dlm pengawasan laa..idak la dibiarkan gitu sj kan..
kang menangissss x blagu kot,owhhhh tidakkkkk.....
 aksi abg airiel nk pelok c adik..yang adik pulak..
urmm..juai mahai..jgn arap lah nk di pegangnya....urmmm!!!
 tujuan senyum..nak bodek atomen yg dia nmpk org juai kat situ..
asal atomen..apa benda pon dia sanggup...aiyakkk..ini budak kan...mcm2
eheeeeeeeee.....pd hal x dpt pon kat situ..maheiiiiii dan x bbaloi ase..
disebabkan dh alang2 smp sana...terus kami p teping....makan yong tau foo..
pas2 singgah teping jaya jap..agenda nk carik kasut tuk aidid..tapi x de yg bkenan..
yg bkenan saiz x de plak...
ngah senyum2 tgk abg airiel dok lompat kat tangga...eheeeee..

okeh..imbas kembali...tempat dating deduluuu...disini lahhh...hehehhee
owhhh...rindunyaaaaaaa masa dedulu kan....skrg dh berempat ponnn..
terlalu banyak tersimpan kenangan terindahh disini......
kerap pulak aku kesini...tapi ri2 ngan mak & akak aku..ni ngan family anarizal 
jek..hehe..urmm,pas ke teping..terus balik ke pangkal jalan balik ahahaaaaa....
balik ke penang lah...singgah pacific mall jap..tu pon agak lwt dh..
akhirnya jmp jgk..kasut dak aidid yg tbekenan di hati mak paknya
oklahh..panjang lebar plak aku melalut ehhh...apapun
selamat berhujung minggu.....:-)

07 di slim river - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di slim river - Google Blog Search


saiful D Riverian: JALAN <b>Slim River</b>-Tanjung Malim ini merupakan <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2012 07:42 AM PDT


Menyingkap sejarah lebuh raya


SEJARAH pembinaan jalan raya negara bermula pada tahun 1860 apabila Orang Besar Jajahan Hilir Perak, Tengku Menteri Ngah Ibrahim membina jalan pertama menggunakan kayu balak yang diikat dengan rotan.
Jalan tersebut dibina bagi mengangkut bijih timah dari lombong di Kamunting ke jeti Teluk Kertang (kini Kuala Sepetang), Perak.
Jalan kedua pula dipercayai dibina oleh pekerja lombong bijih timah dari Ampang ke Kuala Lumpur.
Pembinaan jalan raya di negara ini hanya berkembang pesat selepas kemasukan British.
Selain mempunyai teknologi dan kepakaran dalam membina jalan raya, perkembangan pesat itu turut didorong oleh pertumbuhan industri bijih timah.
Faktor lain jalan raya banyak dibina bertujuan memudahkan British mentadbir negeri-negeri di bawah pemerintahannya terutama Negeri-Negeri Selat.
Disebabkan itu, banyak kemudahan jalan raya dan pengangkutan awal dibina di negeri tersebut sebelum diperluaskan ke negeri-negeri lain.
Setelah merdeka, sistem jaringan jalan raya terus berkembang bagi menghubungkan lebih banyak kawasan.
Jalan-jalan tersebut kemudiannya dirujuk sebagai Jalan Persekutuan yang mempunyai satu lorong.
Jalan dua lorong pertama pula dibina di Jalan Gasing dan Jalan Universiti di Petaling Jaya sebelum Lebuh Raya Persekutuan yang menghubungkan Kuala Lumpur ke Klang dibina.
Mungkin ramai berpendapat Projek Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) merupakan lebuh raya bertol pertama negara.
Pendapat itu tidak tepat kerana lebuh raya bertol pertama negara terletak di antara Slim River ke Tanjung Malim, Perak sebelum PLUS dibuka sepenuhnya pada tahun 1994.
Wartawan S2, MUHAMAD AMIRUL AFIQ MASTOR dan jurugambar MUHAMAD IQBAL ROSLI, FAUZI BAHARUDIN, MOHD. NAIM AZIZ dan MOHD. NOOR AMIN menyingkap sejarah pembinaan lebuh raya negara dalam memastikan jaringan pengangkutan darat bergerak lancar.
Kini terdapat lebih 29 buah lebuh raya di seluruh negara termasuk di ibu negara yang memberikan kemudahan, keselesaan dan penjimatan masa kepada pengguna.

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di jelapang - Google Blog Search


GRRRRR...!!! DUKE KEMBALI KE BUMI <b>JELAPANG</b> PADI...AMARAN

Posted: 29 Apr 2012 09:02 PM PDT

Posting ini dibuat untuk kesekian kalinya di Kedah. Aku telah kembali ke sini semalam dan aku akan terus berada di bumi Kedah ini untuk bermastautin di sini selamanya, insyaAllah.
Kembalinya aku di sini, aku mengharapkan agar rakan-rakan aku di sini sudi menerima aku kembali sebagaimana dulu. Duke tetap Duke. Walau di mana pun aku berada, aku tak pernah lupa asal usul aku.
Aku ke KL sebelum ini atas urusan kerja dan perjuangan. Dan aku kembali untuk meneruskan perjuangan yang belum selesai. Aku harap rakan-rakan semua terus sudi untuk bersama aku di dalam perjuangan kita ini...
Dulu, aku bertanggungjawab mengumpul blogger pro-BN lebih 30 orang untuk bersatu dan kini aku harap mereka masih bersatu seperti dahulu. Aku bersama rakan-rakan lain akan terus berjuang mengembalikan kegemilangan UMNO/BN di Kedah. 
Kami dan UMNO berkhidmat untuk rakyat Kedah. Dan kami akan terus berjuang merampas Kedah kembali dari PAS.
Ya. Kembalinya aku mungkin adalah satu mimpi buruk buat PAS Kedah. Akan ku kupas satu persatu isu-isu rakyat di Kedah. Akan aku bongkarkan segala kekhilafan perjuangan PAS di Kedah. Akan aku dedahkan setiap inci kezaliman PAS dan Pakatan Haram di Kedah..insyaAllah..!
Ingatlah Allah sentiasa bersama mereka yang memiliki perjuangan yang benar dan kebenaranlah yang aku hadiahkan kepada seluruh rakyat Kedah.
Buat rakan-rakan di KL dan Selangor, insyaAllah, akan aku bantu setiap isu di peringkat nasional. Kalau ada apa-apa, harap hubungi aku dan insyaAllah aku akan sampai di sana bersama perjuangan yang panas membara. Tali persaudaraan antara kita takkan putus selamanya, insyaAllah. Aku sayang kawan-kawan aku semua...aku hargai semuanya, terima kasih...
Sekian dulu kali ini. Dan ini adalah amaran pertama aku untuk PAS dan Pakatan Haram di Kedah untuk hari pertama aku kembali ke sini. Harap maklum dan aku nasihatkan PAS supaya jangan tersilap langkah selepas ini. Buruk padahnya....Wallahua'lam.

07 di tronoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tronoh - Google Blog Search


<b>Tronoh</b>, Bandar Universiti Seri Iskandar <b>di</b> Malam Hari - Laman utama

Posted: 21 Apr 2012 07:00 PM PDT

Aii Letihnye... tadi da check peta semua?
Sekarang dah selesai semua.. nak tido tapi sempat kot update2 jap :)
Dengan bantuan jaga tadi semua keadaan dah berjalan lancar. Dan akhirnya.. Kebahagiaan ditemuimelalui cahaya sinaran mentari.. "UTP" .. Mula lah duka melakir senyuman, mengekori keringat menjadikan satu kisah yang paling menggembirakan.
Kat sini dia ada sediakan 1 bilik untuk tido bagi pelajar lelaki, tapi better tido kat masjid sebab kejadahnya nak berhimpit ramai2 (bilik tu kecik je)

Masjid dia lawa.. Tapi terangnya.. Last-last tak leyh tido, Lepas tu semua keluar balik gi ke Bandar Universiti ,  1km je jaraknya. Kalau nak ikutkan bandar/pekan terdekat dengan UTP ni Bandar Universiti lah.. Tapi IKBN dan UiTM Perak lagi dekat iaitu bersebelahan sahaja dengannya.

07 di menglembu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di menglembu - Google Blog Search


Misai Merah: "Sharizat tanding <b>di Menglembu</b>. Shapie Apdal di <b>...</b>

Posted: 07 May 2012 11:45 PM PDT

Kawan saya sms kat saya suruh baca dalam blog Umno The Antics of Husin Lempoyang dalam posting Shahrizat dan Shafie Apdal bertanding di mana?Antara lain Hussin Lempoyang tulih ;

"Kamu tahu tak Dato Najib dah buat keputusan akan ambil Dato Syahrizat dan Dato Shafie bertanding?"

"Biat betul ... takkan Dato Najib flip flop?" Ana bertanya

"Dia sudah flip flop itu MAS-Air Asia, tangga gaji kerajaan dan macam-macam lagi," sahabat ana terangkan

"Kalau begitu, mana Syahrizat nak bertanding? Raja Nong Chik pasti tanding di Lebah Pantai. Shafie mesti di Semporna, Sabah."

"Takkk ... kawasan lain."

"Mana pulak?" Ana tanya  

"Sharizat tanding di Menglembu. Shapie Apdal di Menggatal."Baca di sini.


Ada pulak orang melawak kat saya,"Ustaz Nasharuddin Mat Isa bertanding di mana?"Depa jawab bertanding di Baling!

07 di sitiawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sitiawan - Google Blog Search


Damia Homestay <b>di Manjung</b> Lumut Sitiawan | BookingHomestay.Com

Posted: 18 Apr 2012 06:31 AM PDT

Facilities

a. 4 bilik tidur (lengkap dengan set bilik tidur saiz queen) dan 3 bilik air. b. Iron dan iron board. c. Ruang tamu (sofa, meja kopi, tv dan astro). d. Ruang makan (set meja makan untuk 6 orang). e. Dapur (peti ais, pinggan mangkuk, periuk/kuali, cerek elektrik dan periuk nasi). f. Parking (muat untuk 2 buah kereta).

Description

rumah yg baru saje siap dibina ni adalah rumah teres 2 tingkat ,End Lot Fasa 2B, Seri Manjung.Perak..sgt la sesuai untuk dihuni bagi sesiapa yg ingin berkunjung ke lumuut,pangkor xkisahlah atas tujuan nk melancong mahupon ade kenduri kendara ..

Ad Reference ID: 354f8cf2e7f1c44

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


C.E.R.I.T.E.R.A SARA: HUSM Kubang <b>Kerian</b> : Day 1

Posted: 04 May 2012 05:11 PM PDT

Salam Sabtu.. Saturday we meet again. Alhamdulillah. Sabtu yang lepas (28hb April 2012), saya menikmati pagi di bumi Kelantan. Lebih tepat lagi di Kubang Kerian, Kelantan. Pemergian ke negeri Pantai Timur ini adalah atas desakan kerja.. Hehehe.. Macam ada yang mendesak pula.. Silap. Atas tuntutan mencari ilmu di sana. Saya pergi ke sana berdua. Tidak berseorangan. Lagipun, berdua kan lebih baik? Ngeee...
Bas dari Hentian Putra bergerak pada jam 10.10malam, which is 40min late from scheduled. Never mind. Hentian Putra yang sesak bukan sahaja dengan manusia, malah sesak dengan bas yang berpusu-pusu hendak ke Kelantan dan Terengganu. Jadi kami faham kenapa bas kami kerterlawatan.. Setelah hampir 7-8 jam perjalanan ke Pantai Timur, which is tak selurus lebuh raya utara selatan, pada jam 6.20pagi kami tiba di Wakaf Che Yeh. Eh, belum sampai lokasi lagi. Pak cik bas berhenti ajak solat subuh dulu. Ok. 1st point yang sangat awesome! Selama ni saya travel jauh dari JB -> Alor Setar, mana ada pak cik bas berhenti solat subuh sebab pak cik bas yang selalu saya naik tu india. Jadi, bila sampai je Kedah, matahari dah menjenguk. Solat subuh sekadar menghormati waktu yang telah berlalu pergi.. Sobs..sobs.. So, pak cik bas ke kelantan bagus! Solat subuh pada waktunya. Haa! Saya naik bas Konsortium Mutiara Double Deck.
Sebenarnya, sampai je Kota Bharu tak tahu pun bas tu berhenti dekat mana. Yang pasti bukan terminal bas. Ada kawan kata, bas ke kota bharu berhenti dekat Tesco. Jadi saya buat andaian, kami juga diturunkan di Tesco. Hehehe.. Dari Kota Bharu, ambil teksi ke Kubang Kerian. Kata kawan juga, itu lebih mudah. Baik.. Dari KB ke Kubang Kerian tak lah jauh sangat.. Hehehe.. Bolehlah.. Sampai dekat hotel, pagi sangat. Check in pukul 10.00am. Oho! What to do? Badan dah penat.. Tapiiii.... Sudahnya kami menapak ke gerai depan JAKEL, bersebelah Mydin Kubang Kerian untuk menikmati sarapan pagi di Kelantan. Breakfast biasa-biasa je. Tak adalah luar biasa ke apakan? hehehe.. Breakfast roti telur dengan teh tarik. Yeay!..
Selesai makan, dan tak tahu dah nak buat apa. Kebetulan yang disengajakan (Hehehe.. pilih hotel betul depan HUSM), HUSM dah depan mata. Walaupun temujanji kami adalah keesokan harinya, why not dah alang-alang tak boleh check in lagi, kita round HUSM dulu. Right?.. Inilah momen HUSM yang sempat dirakan lensa kamera saya. Banyak lagi, tapi selebihnya macam menunjukkan betapa tembamnya saya sekarang.. Hahaha..
Warna tema bagi HUSM adalah ungu! One of my favorite color. Purple!. Bila cakap ada kerja dekat hospital je, first assumption orang-orang yang mendengar "Doktor ke? Medic?".. Err.. sebenarnya tidak. Tapi doakan urusan saya dipermudahkan dan dapat Dr. dalam tempoh kurang dari tiga tahun ini ye. Terima kasih. Doa saya buat kalian juga..=D. Tujuan ke HUSM adalah untuk mendalami ilmu berkenaan fMRI dengan lebih lanjut. Kata orang, nak melihat dari sudut praktikal dan hands-on bukan lagi teori dan fakta dari buku.
Jadi, pagi itu kami berjalan-jalan di Hospital. Mencari arah untuk ke Jabatan Radiologi. Mencari dan terus mencari. Tersosat di pertengahan jalan pun ado. Biasolah, tempat baru! Hehhe.. Puas berjalan-jalan, Jabatan Radiologi pun telah ditemui dan masa pun masih berbaki, kami lepak-lepak di Taman Apex. Taman utama depan HUSM tu. Tak adalah besar sangat, tapi oklah.. Untuk berehat seketika.

Akhirnya, kami berjaya juga check in pukul 10pagi tu. Masuk ke bilik, dan terus rebah di katil. Hehehe.. Niat dah merehatkan badan untuk seketika. Tanpa sedar, dua-dua pun terlelap.. Hehehe.. terbaik.. Terjaga bila azan zohor berkumandang. Baiklah, masa untuk mandi, keluar mencari makanan tengah hari dan juga tiket bas ke Kuala Lumpur. Usai makan tengah hari, sekitar jam 3petang kami menaiki teksi untuk ke Terminal Bas Kota Bharu. Nak beli tiket. Tanyalah pak cik teksi tu, apa je yang best dekat kelantan. Err.. i mean dekat-dekat dengan terminal bas tu. Pok cik teksi royak, dekat dah dengan Pasar Siti Khadijah. Yang famous amos tu.. Baiklah, boleh serbu lepas beli tiket nanti. hehehe..
Selesai membeli tiket bas ke Kuala Lumpur, kami menapak ke Pasar Siti Khadijah yang dimaksudkan Pak cik teksi tadi. Mencuci-cuci mata. Pasar Siti Khadijah, menurut pandangan mata saya tidak ubah seperti Pekan Rabu yang famous amos di Kedah, tapi Pasar Siti Khadijah lebih besar. Dan tidak ubah juga seperti kompleks Padang Besar, cumanya di Pasar Siti Khadijah ada pasar basah juga. Selesai di Pasar Siti Khadijah, kami hanya menurut kaki yang melangkah! Hahaha.. dan tanpa sedor, kami tembus ke Dataran Quran. Dataran yang ada 5 tiang di atasnya al-Quran. Dan di sudut pandang lain ada 2 gerbang utama yang ditengahnya ada sebuah tiang tinggi berserta al-quran besar di atasnya. Haaa.... gambar? tunggu next entrie. Oklah, mahu buat kerja pula. Cerita seterusnya, nanti kita cerita ye..=D
Selamat Pagi Sabtu Minnasan~..

07 di beruas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di beruas - Google Blog Search


Ko Youn dijangka bertanding <b>di</b> Parlimen <b>Beruas</b> – Perak Today

Posted: 02 May 2012 02:01 AM PDT

Timbalan Presiden Parti Gerakan Negeri Perak, Datuk Chang Ko Youn tidak menolak kemungkinan bahawa beliau dijangka bertanding di kerusi Parlimen Beruas untuk pilihanraya umum akan datang.

Ko Young berkata demikian ketika ditanya pemberita sama ada beliau akan bertanding di Parlimen Beruas beliau berkata pengumuman tidak boleh dbuat selagi parlimen tidak dibubarkan.

Mengulas mengenai isu dimana berlakunya krisis dalaman di Parlimen Beruas, Ko Youn berkata beliau memandang perkara tersebut sebagai proses demokrasi.

"Kerja-kerja turun padang telahpun dilakukan dan parti komponen BN sebulat suara menyokong mana-mana calon yang dilantik untuk bertanding," ujarnya.

Menurutnya, isu mengenai perlantikan calon yang bertanding merupakan perkara yang berlaku di mana-mana kawasan.

"Apa yang berlaku pada pilihan raya yang lalu merupakan pengajaran kepada semua ahli gerakan dan kami akan lebih berhati-hati untuk kali ini," tegasnya.

Dalam pada itu, beliau turut menyatakan bahawa Gerakan negeri sudah mengenal pasti calon-calon yang bakal bertanding  mewakili Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Malah, jelas beliau senarai nama –nama calon telah dibentangkan kepada jawatankuasa pusat untuk dinilai sebelum keputusan dibuat.

"Nama telah dihantar ke pucuk pimpinan BN dan sekarang kita sedang menunggu maklumat lanjut mengenai cadangan tersebut," katanya.

Beliau berkata, dalam senarai calon yang bertanding itu terdapat beberapa senarai calon baru dan juga calon yang pernah bertanding dalam pilihan raya lalu.

"Akan ada muka-muka baru dan lama," katanya.

07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


Bahaya Banjir <b>Di</b> Chenderong Jika Tebing Sungai <b>Kinta</b> Tidak <b>...</b>

Posted: 15 Apr 2012 01:32 AM PDT


Kenyataan Media YB V,Sivakumar, Timbalan Pengerusi DAP Perak, ADUN Kawasan Tronoh pada 14/4/2012 di Chenderong. 
Bahaya Banjir Di Chenderong Jika Tebing Sungai Kinta Tidak Dibaik Pulih
Tebing Sungai  Kinta di belakang Chenderong berada dalam keadaan yang bahaya. Saya dimaklumkan bahawa terdapat tiga tempat di mana berlakunya tebing runtuh. Ini adalah kerana kadar hakisan yang melampau. Kuantiti air yang meningkat akibat hujan lebat baru-baru ini menyebabkan hakisan yang tidak terkawal di beberapa tempat sepanjang Sungai Kinta. Jika tebing runtuh dan tidak dapat mengawal keadaan , ini akan mengakibatkan banjir kilat di kawasan sekitarnya. 
Saya menerima aduan bahawa terdapat tebing runtuh yang agak buruk di belakang Chenderong. Saya bersama beberapa orang ahli Pakatan Rakyat telah membuat lawatan tapak kejadian itu. Tebing runtuh yang dikenal pasti ialah di KM6 dari Kampung Pisang, Batu Gajah. Air telah melimpah ke atas tebing dan menghakis tanah tebing  sungai itu secara luas dan mendalam. 
Saya difahamkan pihak Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS), Kinta telah dimaklumkan tentang kerosakkan tebing sungai ini. Laporan polis juga telah dibuat oleh orang-orang tertentu berhubung dengan kejadian tebing runtuh ini. Pihak JPS harus mengambil tindakan segera supaya tidak berlaku kejadian yang tidak diingini seperti  banjir di Kuala Dipang, Kampar.
Pihak JPS harus menyelesaikan  masalah Sungai Kinta dalam jangka pendek dan perlu mengkaji tindakan-tindakan jangka panjang supaya tidak berlaku banjir akibat tebing runtuh di kawasan ini. Kerajaan negeri harus menyediakan peruntukan yang memadai untuk kerja-kerja membaik pulih dan penyelenggaraan Sungai Kinta dengan lebih baik. Pihak JPS harus memastikan tidak berlaku banjir di sepanjang Sungai Kinta kerana kecuaian pihak-pihak tertentu. 
Saya bercadang untuk berjumpa  dengan Pengarah JPS Negeri Perak untuk membincangkan beberapa hal penting berhubung dengan masalah Sungai Perak. Antaranya ialah tindakan-tindakan yang  akan diambil oleh Pihak JPS untuk mengatasi masalah banjir di Sungai Kinta dalam jangka pendek dan jangka panjang.

Menyampaikan Ceramah Penerangan Rakyat <b>di</b> Taman <b>Kinta</b> <b>...</b>

Posted: 05 May 2012 08:59 AM PDT

0

Gopeng, 5 Mei 2012 – Saari telah diundang oleh PAS Kawasan Gopeng untuk menyampaikan ceramah penerangan rakyat yang telah diadakan di Markaz PAS Cawangan Taman Kinta, Gopeng.

Saari menyampaikan ceramah mengulas pentadbiran Umno-BN semasa mentadbir Selangor dengan membahagikan harta kekayaan negeri kepada syarikat kroni yang menyebabkan hasil negeri tidak sampai kepada rakyat

Antara penceramah pada malam tersebut terdiri daripada YB Sivakumar, YB Abdullah Sani, YB Chang Li Kang dan Saari

Sebahagian daripada penduduk Taman Kinta hadir mendengar ceramah yang disampaikan

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Daerah <b>Gerik</b> ~ info kerjaya | jawatan <b>...</b>

Posted: 21 Apr 2012 12:00 AM PDT

Permohonan adalah dipelawa daripada warga negara Malaysia (keutamaan kepada rakyat Negeri Perak) yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan dan berkelayakan serta berinovasi untuk mengisi jawatan berikut:-

1. Penolong Pegawai Penilaian
2. Pembantu Tadbir (P/O)
3. Pemandu Kenderaan
4. Pekerja Awam
5. Penolong Pegawai Tadbir

Semua permohonan hendaklah dibuat di dalam borang yang boleh didapati di Pejabat MAJLIS DAERAH GERIK atau menyertakan sampul surat berukuran 23cm x 10cm yang beralamat sendiri dan bersetem RM1.00 atau layari laman web MDG di www.gerik.gov.my.

Tarikh tutup permohonan ialah pada 31 Mei, 2012.

maklumat lanjut dan borang sila klik sini

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved