Ahad, 9 September 2012

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


Pusat Kokurikulum Negeri: Jamuan Hari Raya <b>di Pangkor</b>

Posted: 25 Aug 2012 10:09 PM PDT


- Admin

Rakan 1Klik: Kemajuan Dan Pembangunan <b>Di Pangkor</b>

Posted: 07 Aug 2012 09:19 PM PDT

Dalam entry yang terdahulu saya telah menceritakan perihal burung enggang di Pangkor tetapi kali ini saya ingin menceritakan pembangunan di Pangkor. Semasa sampai di jeti Lumut terdapat banyak kemudahan yang telah dilakukan oleh pihak kerajaan antaranya bazaar, gerai makanan, hotel dan sistem parkir bertingkat. Pembangunan yang berlaku ini menyebabkan Lumut menjadi lebih ceria dan lengkap dengan kemudahan untuk menjadi tempat memulakan perjalanan ke Pulau Pangkor.
Dengan kemudahan yang telah disediakan di jeti, pengunjung akan lebih mudah untuk memulakan perjalanan ke Pangkor. Bermula daripada jeti yang lengkap dan kemudahan feri yang disediakan dilihat dapat memberikan kepuasan dan suasana yang ceria dalam melalui perjalanan ke Pulau Pangkor. Setibanya di Pulau Pangkor, telah banyak pembaharuan dan kemudahan yang disediakan antaranya adalah pondok menunggu dan kemudahan Teksi untuk membawa penumpang ke destinasi yang ingin dijadikan tempat penginapan. Para pengunjung tidak perlu menunggu lama kerana terdapat lebih 150 buah teksi yang terdapat di Pangkor dan ini sangat memudahkan pengunjung untuk melawat di sekitar Pulau Pangkor.
Kemudahan yang disediakan ini bukan terhenti di situ sahaja tetapi di kawasan tepi pantai teluk nipah juga telah dilakukan pembangunan beberapa deretan bangunan di mana dibuka kedai-kedai makan, kedai cenderamata dan kemudahan bilik menukar pakaian. Jika dibandingkan dengan sekarang, pembangunan yang berlaku di Pangkor ini dilihat salah satu daripada usaha kerajaan untuk menarik minat pelancong dan meningkatkan pelbagai kemudahan untuk pengunjung.
Selain itu, sempat juga saya pergi ke perkampungan nelayan dan melihat sendiri bagaimana aktiviti yang dilakukan oleh para nelayan. Kemudahan jalan raya di sekitar pulau tersebut juga merupakan salah satu kemudahan asas yang paling utama bagi memudahkan perhubungan untuk ke tempat-tempat yang ingin dilawati. Sekian dulu untuk kali ini...
Rashid: Kemajuan yang ada pada hari ini jelas menunjukkan bahawa kerajaan sangat prihatin dalam membangunkan serta menyediakan kemudahan untuk dinikmati rakyat.

Wawa&#39;z Donut: Merdeka <b>di</b> Pulau <b>Pangkor</b>~

Posted: 06 Sep 2012 07:47 PM PDT

Cuti Merdeka ari tu, ktorg memerdekakan diri ktorg kat Pulau Pangkor...hewhew...sblm2 ni, g tgk bunga api je...sanggup meredah lautan manusia semata2 nak tgk bunga api yg hanye beberape minit tu...walaupun kelihatan macam org bodoh, tp taktau la ngape buat jugak...bhahahaha...:p
ktorg bertolak pagi gak la...errr tp takde la pg sgt...dlm pukul 10 camtu...berkonvoi 2 kereta...sebaek Annaila tdo dalam kereta....klu tak penat tu nak layan ni terloncat2 dlm kereta...bukan nak duk diam...haih~ smpai sane tgh hari n terus cari kedai makan...nak makan kat darat dlu sebelum merentasi lautan ke Pulau....acecece...mcm jauh sgt je pulau tu kan...:p
kat kedai makan tu Naila berjaya menumpahkan air aku untuk pertama kali nye....cesss! ini budak semakin cekap dr mama nye..pantang lepa cket, mule lah mcm2 mnde die nk capai....pasni jangan die pecahkn pinggan mangkuk kat kedai sudeh...nanges aku!
pas masing2 da kenyang, walaupun tk bape nk kenyang sbb mknn tak bape nak best, ktorg pun g la beli tiket....errrr....tak silap aku dewasa RM10, kanak2 RM5 (pergi balik)....
time daddy nye beli tiket boat, budak kecik tu berangan nak jadi puteri lilin...konon nye lah....kne panas cket, mule la muke merah2 mcm berjemur tgh padang....peluh takyah cakap...masyam tau anak mama ni....haha! aku yg tak smpai ati nk tgk naila mencair, kne la beli topi die...pakai2, eh mamat kpop mane ni...huahuahua....*pengsan!*
dah kate pergi ke pantai, mandi laut haruslah jd agenda utama kan...first time masukkan Annaila dlm air laut, muka die mcm takde perasaan...steady je....gelak takde, nanges takde....muke blur2 je...bile ombak kuat sgt je die 'ok ek' cket....pastu ok balik...last2 aku main tanam2 kat badan die...tu pun die takde perasaan...yg die ade, perasaan nk makan pasir...aadoiiii....bile da start masukkan tangan dlm mulut, mmg kne balik hotel la....sobs!tak puas mama n daddy nak bercanda kat tepi pantai...sobs!
esok pagi tu, ktorg jalan2 je tepi pantai ala2 berbulan madu...bajet je lbeh padahal ngusung anak sane cni....tbe2 en donut ajak naik boat kecik tu pusing pulau utk melunaskan dendam die sbb tak dapat mandi laut n bersnorkelling......ngeh3...aku ape lg, on je...*sbnr aku pun nk mandi laut n snorkelling gak...tp utk Naila, ku pendam hasrat tu...hiks*  
gerak balik dlm kul 12 tgh hari kot....pastu singgah lumut beli ole2...kul 8.30 mlm baru smpai umah...phew....penat tp happy...bulan 12 nti, ke pulau langkawi plak! yeayyyyy....!!tiket air asia da beli sblm Annaila keluar...hahaha...


eh lupe nak cter satu hal ni...mse tnggu boat smpai, aku cam biase la suke usha2 org...sekali ternampak sorg minah arab bawak 2 bag yg sejibik sejibam mcm Naila punye bag....dlm hati aku juz terdetik, 'eh mcm beg Naila plak...tp nape die beli smpai 2...' pastu saje la usha beg Naila yg ade kat sblh aku...sekali tgk beg Naila tkde...terus cuak bgtau en donut n en donut lari kejar minah arab tu...hahaha...sekali minah arab tu silap amek beg....klu die nak curi, takde la die keluar dr boat tu utk letak balik kat luar kan...tp die tk letak kt ktorg, die letak kat tempat org....ctu mmg bnyk gler beg....hihi...cuak gler time tu....;p



07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


Satu hari <b>di Seri Iskandar</b>… | MOnster KeKhAi...TiKa Cuma!! 9W2 KKX

Posted: 07 Sep 2012 09:29 PM PDT

Ini kali pertama aku dalam beberapa bulan permis di seri iskandar di buka…aku berkerja di sini…selalu nya aku duk melepak atau menyinggah saja…perasaan?…biasa saja cuma jauh dari pemerhatian boss…jadi aku bebas buat apa saja…tapi tidak yg bukan bukan lah…

Apa yg aku perhatikan di seri iskandar ini kebanyakan nya pelajar dari UITM…UTP dan kolej kolej sekitar nya…jd ramai lah budak budak muda di sini…jd mmg strategik jika membuka satu perniagaan yg menarik hati budak budak muda ini..

Alhamdulillah..kini ada nya ACE Tech di seri iskandar bertambah nya lagi satu pusat servis komputer di sini…

Ok..agak boring jgk duduk terperap di sudut kedai ni…naseb baek aku membawa buku utk di baca (apa??.buku??)…yup…kini aku sahabat setia buku buku…hahaha…tapi tumpuan buku yg aku baca bukan pada novel cinta tapi pada cerita cerita perjuangan…motivasi…islamik dan photografi…alhamdulillah…kini sudah beberapa buku aku baca…salah satu nye buku motivasi tulisan Ustaz Kazem…bertajuk Tuhan Sedang Menguji Kita…byk info dan kata kata motivasi di dlm nya…sgt sesuai utk pelajar dan orang dlm kebuntuan…

Kini aku sedang membaca buku bertajuk Kiyai Salleh tulisan Abdul Latip Talib….cerita berkisarkan kisah perjuangan pemimpin Selempang Merah di Johor pada zaman keganansan komunis…baru aku sedar dan paham apa rasa nya bila negara kita di jajah dan rasanya bila keluarga kita di tindas…

Bagi aku…aku sangat menghargai apa yang kita kecapi sekarang…keamanan dan kemakmuran…cuba bayang kan jika keadaan aman ini tiada…keganasan sana sini…mampu kah kita menghadapi nya?…kita bukan seperti pejuang dulu yang di bekalkan ilmu perang dan ilmu agama yang dalam…tepuk dada tanya lah iman…mahu kan apa yang ada sekarang ini hilang begitu saja…aku bukan lah memihak kepada mana mana…aku memihak kepada agama ku…agama Allah…agama Islam…terguris dan terhina agama Islam…aku sanggup mempertahankan nya…itu sumpah yg telah aku ambil sejak dari dulu lagi…

Ntah la…mana hilang nya jiwa sayang kan agama di kalangan kita…memperjuangkan perkara yang sia sa adalah…harap kita sedar…kita kini berdepan dengan musuh yg sgt halus dakyah nya…moga kita sedar….

<b>di</b> MARA Perak Tengah,<b>Seri Iskandar</b>…Kelas Biskut Raya « Fatihah <b>...</b>

Posted: 21 Jul 2012 08:29 PM PDT

18 Julai lepas..diluar jangkaan,ramai pula yang datang kekelas BISKUT RAYA terkini ini.Terima kasih kepada semua peserta yang hadir.Semoga ilmu yang telah dipelajari digunakan sepenuhnya.Kalau ada yang kurang faham call saja Kak Ani 013-6405886,Insyaallah Kak Ani akan bantu.

Sebelum bersurai hari itu ada yang minta kelas RED VELVET CAKE.Oleh itu kelas tersebut akan diadakan pada 28 Julai 2012 di Premis Fatihah Cake House… sila lihat maklumat lanjut dibawah.

Mari kita tengok aktiviti mereka buat Biskut Raya !!!!!!!

[

slideshow]

07 di lekir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lekir - Google Blog Search


RUmah Untuk <b>Di</b> Sewa Taman <b>Lekir</b> Indah Sitiawan Perak | Portal <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2012 06:57 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Rumah untuk disewa di Taman Lekir Indah (alamat No.8, Lrg Lekir Indah 2,Taman Lekir Indah, Batu 12, 32020 Lekir,Sitiawan Perak) Masuk Oktober 2012 Sewa RM300 sebulan Deposit (2 bulan,sewa 1 bulan ,elektrik, air) ...

Ibu Meraung Lihat Jasad Dua Anak , Kemalangan <b>Di Lekir</b>

Posted: 01 Jan 2012 06:52 PM PST

HANCUR...kenderaan MPV yang dinaiki mangsa.
MANJUNG: "Saya dan isteri hanya mampu meraung bila melihat jasad dua anak kami terbujur kaku berlumuran darah dan ditutup surat khabar," kata Sulaiman Din, 42, bapa kepada Mohamad Hadi, 17, dan Badrul Isa, 19, yang maut dalam kemalangan meragut tujuh nyawa di sini, malam kelmarin.
Kemalangan berlaku apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) Honda Stream dinaiki 10 orang termasuk dua beradik itu terbabas dan dirempuh sebuah treler membawa gas memasak di Batu 6, Jalan Sitiawan - Lekir, berhampiran kawasan perumahan Taman Kiara, di sini, jam 10.30 malam.

Selain Mohamad Hadi dan Badrul Isa, empat lagi penumpang kenderaan itu yang terbunuh di tempat kejadian ialah Mohamad Kamil Samsuri, 15; Ahmad Faizal Mohd Termizi, 15, Mohamad Shadan Mohd Arshad, 15, dan Muhammad Shafik Redzuan Yusof, 16.
Pemandu, Mohd Hisam Mat Zaki, 22, yang cedera parah di kepala meninggal dunia kira jam 8 pagi semalam di Hospital Seri Manjung (HSM), di sini.

Sulaiman berkata, sejurus tiba di tempat kejadian dia terpaksa memeluk dan menghalang isterinya, Norakmar Osman, 44, daripada menyelak helaian akhbar yang menutupi mayat dua anak mereka kerana tidak sanggup melihat jasad yang tidak lagi sempurna.

"Darah keluar membuak-buak dari kepala anak saya, malah kulit tubuh mereka turut hancur. Saya sendiri tak sanggup melihat mereka selain hanya mampu menangis sehingga jenazah dibawa ke Hospital Seri Manjung (HSM)," katanya.
Kemalangan ngeri itu berlaku ketika semua mangsa baru meraikan sambutan Tahun Baru 2012 di bandar Sitiawan dan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Batu 15, Lekir.

Tiga lagi penumpang MPV itu hanya cedera ringan manakala pemandu treler terbabit, Abdul Rashid Abdul Aziz, 49, dari Ayer Itam, Pulau Pinang, cedera di kaki dan kini dirawat di HSM.
Menurut Sulaiman, menambahkan lagi kesedihan dia dan isterinya, dua mangsa yang terbunuh dalam kemalangan itu iaitu Mohamad Shadan dan Mohd Hisam ialah anak saudara dan anak angkat mereka.

"Pada petang sebelum kejadian, dua anak saya ada memberitahu ingin ke Sitiawan bagi menyambut tahun baru. Kami memberi kebenaran kerana tidak mahu menghampakan mereka," katanya.

Bagaimanapun, kata Sulaiman, isterinya menghubungi mereka kira-kira jam 10 malam meminta pulang awal kerana Mohamad Hadi perlu berkumpul di Sitiawan bagi menaiki bas mengikuti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di Kedah.

"Ketika isteri saya telefon, mereka mengatakan sudah bersiap sedia untuk pulang. Itulah kata-kata terakhir yang kami dengar kerana sejam telefon mereka sudah tidak dapat dihubungi," katanya.

comments

Apabila "Azam" Bercerita: Jom Konvoi ke <b>Lekir</b> 07 Julai 2012

Posted: 09 Sep 2012 10:33 PM PDT

Marathon mempublishkan entry-entry lama yang amat! Sayang kot jika dibiarkan macam tu sahaja.. Orang kata kenangan untuk tahun 2012, haruslah diceritakan di sini untuk tatapan nanti di hari tua...kan......... :-p
Ini bukan pertama kali saya berpeluang menjointkan diri bersama-sama dengan konvoi office en.suami… Dah berkali-kali sepanjang bergelar isteri kepada beliau.... Dan sepanjang berkali-kali tuh….arrangement konvoi memang best!!  Teratur dan tersusun sekali… Bagus betul mereka ini.
Yang terbaru, saya mengikuti konvoi ke majlis sambut menantu rakan office en.suami pada 07 Julai 2012. Lokasinya adalah Lekir, Perak Darul Ridzuan. Alhamdulillah perjalanan yang mengambil masa selama 4 jam sampai ke destinasi yang dituju dengan selamat. Konvoi sebanyak 6 biji kereta memang tidak memboringkan.
Sudah selesai makan tengah hari dan bergambar seketika bersama pasangan pengantin yang bagai pinang dibelah dua, kami meneruskan perjalanan yang telah dirancang.
Orang kata, alang-alang sudah sampai di Perak Darul Ridzuan, moh le kite ke Menara Condong Teluk Intan. First time saya ke sini! First time jugak untuk nanak saya itu!

"Salah satu dari tarikan utama pelancong ke Teluk Intan ini sememangnya Menara Condong Teluk Intan. Menara ini telah dibina pada tahun 1892 dan dibina oleh arkitek cina En. Leong Choon Cheong dan berfungsi sebagai tangki simpanan air untuk bekalan penduduk sekitar disamping berfungsi sebagai jam.
Pada masa ini menara ini tidak lagi berfungsi sebagai tangki simpanan air namun jam tersebut masih lagi berfungsi dan akan berbunyi setiap 15 minit. Kawasan sekitar menara telah diturap dengan bata dan dijadikan sebagai plaza untuk pelbagai aktiviti samada aktiviti rasmi atau tidak rasmi.
Jalan di tengah-tengah Bandar Teluk Intan telah dinamakan sebagai Jalan Ah Keong sempena memperingati sumbangan En.Leong Choon Cheong yang telah membina menara tersebut
Bangunan tersebut didirikan di atas struktur tanah yang lembut disamping itu terdapat bebanan tangki yang menakung air yang telah menyebabkan condong sedikit ke arah barat laut"

-Sumber : Portal Rasmi Majlis Perbandaran Teluk Intan (klik untuk tahu lebih lanjut!)
Memandangkan kami sampai ke sini waktu tengah hari, keadaan sangat-sangat la panas. Sempat la bergambar di Menara Condong ini..., masuk ke dalam Menara untuk melihat-lihat keadaan dalamnya, membaca cerita-cerita sejarah berkaitan Menara ini..  Selepas itu kami menyambung perjalanan ke destinasi seterusnya. Saya sikit kecewa, sebab tak kesampaian untuk membeli Fridge Magnetic / key chain Menara Condong Teluk Intan!! :-(
Destinasi seterusnya adalah, pantai Bagan Nakhoda Omar, Kuala Selangor.. Masa nie dah dalam perjalanan balik ke batu Caves. Singgah makan kat kedai makan tepi laut. Pekena mee udang, nasi goreng udang, kerang bakar dan banyak lagi la.... Pas tu duduk-duduk jap tepi pantai melihat matahari terbenam... Masya Allah... Sungguh indah kekuasaanMu..






Sangat menyeronokkan apabila seharian penuh diisi dengan berjalan-jalan kenali tempat orang…. Berubah la rutin jadual harian yang biasanya samaaaaa sahaja!

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Almond <b>Langkap</b> - Kuih Bangkit Makandak

Posted: 12 Aug 2012 06:48 PM PDT

RM22.00

Kenapa pergi Ke London untuk mencari Almond, seandainya di Langkap pun ada. Almond Langkap ini dibuat oleh anak Mak Andak. Berharga RM22.00 sebalang. Sekiranya anda semua merasai Almond Langkap ini, anda akan tahu kenapa ianya berharga RM22.00.

Biar Rahsianya diberitahu, Sememangnya Almond Langkap ini sangat sedap rasanya.. Jadi Jangan Lepaskan peluang untuk menikmati, tambahan pula aidilfitri yang semakin menjelang tiba ni.

tags: Almond Langkap

NUBE Ipoh Sana Sini: Melawat dan prihatin ahli – ahli NUBE <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 29 May 2012 12:00 AM PDT


Rizal Yob Ipoh

Selasa, 29.05.2012 – Kehadiran kami skuad tempur NUBE Ipoh ke Langkap mengejutkan ahli – ahli disini yang tidak menduga kami sampai beramai – ramai ke kawasan itu demi menyampaikan cerita terbaru NUBE di samping mendengar masalah ahli NUBE di Langkap dalam lawatan kami ke 3 bank iaitu Hong Leong Bank, CIMB Bank dan Maybank.

Kehadiran kami kali ini amat menarik kerana berpeluang berjumpa dengan bekas ahli NUBE di Maybank Langkap yang telah dinaikan pangkat ke pegawai 2 bulan lalu dari Slim River yang berperanan membawa ahli-ahlinya di Slim River menyertai Maynue. Hasil perjumpaan antara kami dan beliau, pihak kami akan ke Maybank Slim River dalam jangka terdekat untuk merekrut semula ahli-ahli disitu setelah menurutnya pihak Maynue menganggu ahli – ahli disitu setiap minggu hingga Maynue berjaya mendaftarkan ahli-ahlinya semua seramai 8 orang.

Selain itu, pihak kami juga mendapat maklumat anak kepada ejen utama Maynue di Perak bekerja di Maybank Langkap dan beliau kini telah menyertai Maynue. Ketika kami memanggil mengadakan taklimat ringkas di bank terbabit ahli Maynue ini tidak hadir dan keluar dari banknya meninggalkan kami. Dalam keadaan sama, kami juga cuba diganggu oleh pengurusnya di situ yang tidak puas hati pihak NUBE menjalankan takilmat di dalam premis bank berkenaan, menurut sumber pegawai disitu.

Sebelumnya, kami juga hadir dan melawat 2 buah bank lain disekitar Langkap antaranya CIMB dan Hong Leng Bank. Di CIMB pihak kami memohon ahli -ahli di bank itu mempromosikan laman sosial NUBE di facebook untuk "LIKE" di muka depan NUBE MALAYSIA supaya segala penyaluran maklumat dapat dilaksanakan kepada setiap ahli yang mempunyai facebook.

Ternyata kunjungan kami juga dihujani oleh persoalan sorang ahli NUBE di CIMB Langkap yang berdepan masalah "Transfer" dari basenya di Hutan Melintang Perak. Beliau kini adalah kakitangan (MOS Poll – Hutan Melintang) dan kini ditugaskan untuk "relief" CIMB Langkap. Dikhabarkan MOS/cawangan di Hutan Melintang akan ditutup tidak lama lagi dan mereka disitu akan ditukarkan sama ada ke merata Ipoh atau Perak dan terjauh Sungai Besar Selangor. Pihak kami dalam pada itu memeberitahu kepadanya supaya segera memaklumkan perkara ini dari masa kesemasa dan berkemungkinan NUBE Ipoh akan mengadakan mesyuarat khas di Hutan Melintang tidak lama lagi.

Kunjungan kami di Hong Leng Bank juga tidak banyak bezanya, walau bagaimanapun kami dilaporkan ada seorang ahli kita akan mengambil VSS yang ditawarkan oleh pihak HLBB. Namun begitu ahli – ahli disitu nampak ceria kerana mereka baru sahaja berpindah ke premis bank baru kurang 1oo meter dari premis bank lama.

Lebih 10000 kunjung rumah terbuka DUN <b>Langkap</b> - TEGANUKI TA

Posted: 31 Aug 2012 06:42 PM PDT

Lebih 10,000 orang 'menyerbu' Majlis Sambutan Merdeka Raya Dewan Undangan Negeri (DUN) Langkap di Pekan Seri Langkap, Setiu, malam tadi.

Selain pelbagai juadah istimewa sempena Aidilfitri, pengunjung turut dihidangkan dengan persembahan nyanyian oleh artis tempatan dan dikir barat.


Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan (Exco), YB Haji Asha'ari Idris yang juga Adun Langkap turut menyampaikan duit raya kepada kanak-kanak yang menghadiri majlis tersebut.

Turut memeriahkan majlis itu ialah Adun Permaisuri, YB Haji Abdul Halim Jusoh dan pemimpin masyarakat setempat.

Pemimpin Umno serta sayap parti termasuk Wanita, Pemuda dan Puteri, turut hadir meraikan orang ramai yang berkunjung ke majlis berkenaan.

07 di tanjung piandang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung piandang - Google Blog Search


memancing <b>di</b> Ban pecah, <b>Tanjung Piandang</b> - JOM JAHIT JOM <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2012 04:58 PM PDT

Lama betul kaknab tak p memancing di Tanjung Piandang, Ban pecah, kelmarin Sabtu kaknab pun p dengan suami. Air tengah nak pasang memang elok masa untuk memancing.  Bertolak dari rumah 11.00 sampai 11.45 pagi. Malang sungguh kali ini memancing asyik buntal saja yang habiskan umpan udang. kaknab sekor pun tak dapat, suami dapat juga gelama 4 ekor.  Duduk pula di tengah panas lit lit kata orang utara. lebih kurang 2.30 pm kaknab pun balik lah. Tak larat nak tunggu hingga ikan galak makan umpan.




Ribuan Hadiri Ceramah DSAI <b>di Tanjung Piandang</b>

Posted: 18 May 2012 09:18 AM PDT

Parit Buntar, 18 Mei; Ribuan hadirin membanjiri Dataran Pentas Merdeka Rakyat di pekan Tanjung Piandang untuk mendengar ucapan DS Anwar Ibrahim pada malam ini. Sambutan yang hangat ini diberikan oleh pelbagai bangsa Melayu, Cina dan India telah meningkatkan semangat hadirin untuk membuat perubahan secara total dalam lanskap politik negara. Kehadiran orang ramai di sini tidak pernah seramai pada malam ini. Ini menunjukkan gelombang rakyat semakin jelas dan bertambah kuat untuk menjatuhkan BN dalam piliharaya yang akan datang.Nampaknya arus perubahan semakin jelas dan BN akan tumbang seandainya PRU 13 dijalankan secara bersih dan adil.

Rakyat sudah muak dengan BN  dan UMNO . Malahan UMNO dan BN  sudah tidak relevan lagi untuk diamanahkan mengurus dan mentadbir negara kerana pelbagai bentuk penyelewangan yang dilakukan oleh mereka. Kezaliman, rasuah, kroni dan sebagainya berlaku selama lebih 50 tahun mereka mentadbir negara. Kekayaan negara tidak diagihkan kepada rakyat sebaliknya hanya mereka yang berkepentingan sahaja yang membolotnya.

DSAI berada diatas pentas Merdeka Rakyat di Tanjung Piandang

07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


Pabila Penaku Menari: Jambatan baharu <b>di Manjoi</b>

Posted: 26 Aug 2012 10:55 PM PDT

Oleh MOHD. AZLI ADLAN
azli.adlan@kosmo.com.my

IPOH - Kesukaran lebih 1,000 penduduk  Kampung   Razak , Gugusan Manjoi di sini yang sebelum ini mengalami masalah perhubungan kerana  jambatan  konkrit di  kampung  tersebut menuju ke Jalan Kuala Kangsar dan pusat Gugusan Manjoi runtuh sejak setengah tahun lalu bakal berakhir tidak lama lagi.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata, sebuah  jambatan  baharu sepanjang 33 meter yang merentangi Sungai Pari di sini sedang dibina dengan peruntukan RM20,000.

" Jambatan  sementara itu mampu menampung muatan sehingga 25 tan dan ia dijangka dapat disiapkan dalam tempoh seminggu dan sudah boleh digunakan akhir bulan ini.

" Jambatan  itu untuk kemudahan penduduk  Kampung   Razak  yang sebelum ini menghadapi kesukaran berhubung setelah  jambatan  konkrit sedia ada runtuh akibat banjir besar awal tahun ini," katanya ketika meninjau perkembangan pemasangan  jambatan  bailey di  Kampung   Razak , Gugusan Manjoi di sini semalam.

Turut hadir ialah Ahli Dewan Undangan Negeri Manjoi, Datuk Nadzri Ismail dan Pegawai Daerah Kinta, Datuk Jamry Suri.

 Ahmad Husni yang juga Ahli Parlimen Tambun memberitahu,  jambatan  baharu tersebut hanya bersifat sementara sebelum  jambatan  konkrit baharu dibina di perkampungan berkenaan dalam tempoh dua hingga tiga tahun lagi.

Kosmo! pada 21 Februari lalu melaporkan lebih 200 penduduk daripada 55 buah keluarga di Gugusan Manjoi, Taman Lim dan Buntong di sini terpaksa dipindahkan ke dua pusat pemindahan sementara akibat kejadian banjir kilat.

Kesemua mereka dipindahkan ekoran air di beberapa batang sungai antaranya Sungai Pari dan Sungai Tapah melimpahi tebing.

Nisa&#39; Perak: BANJIR <b>DI MANJOI</b>, NISA&#39; TURUN PADANG

Posted: 23 Feb 2012 11:32 AM PST

[unable to retrieve full-text content]BANJIR DI MANJOI, NISA' TURUN PADANG. Posted by Nisa' Perak at 11:32 AM. No comments: Post a Comment. Newer Post Older ... Perak Di Hati. Demi Masa. ClockLink.com. Takwim Hijriah / Masihi. Get the Hijri / Islamic ...

HMS ABU BAKAR: PANTUN <b>DI</b> SURAU AL-IKHLASIAH, <b>MANJOI</b>

Posted: 12 Aug 2012 10:26 AM PDT


          Habis dimakan babi hutan
Dengar puisi kuatlah Qalbu
          Melalui tazkirah menggelupur syaitan
Bersarang rendah burung tempua
          Turun meminum air kolah
          Parti syaitan dan parti Allah
Menaiki basikal pergi sekolah
          Ada yang pakai kopiah
          Kesan tazkirah di Surau Al-Ikhlasiah

07 di hutan melintang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search


Muktahir: Gegaran <b>Di Hutan Melintang</b>.

Posted: 11 Apr 2012 01:54 AM PDT

Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.
Aku tengah online depan tv sekarang manakala hubby aku online dalam bilik. Aku sangkakan aku kepeningan. Aku panggil hubby tapi dia pun ingat dia pening. Rupanya semua benda dalam rumah sedang bergoyang. Adakah berlaku tsunami atau gempa bumi?
Gegaran berlaku antara jam 4.42 minit petang selama lebih kurang 30 saat. Sekejap lagi mesti masuk berita. Ada sesiapa yang terasa gegaran tadi?

* UP DATE:
8.9 skala ricther berlaku di Utara Sumatera.

Wedding pertama selepas bergelar puan <b>di Hutan Melintang</b>, Perak

Posted: 03 Jun 2012 12:35 AM PDT


Sekian lama ketandusan idea untuk menghapdet entry, akhirnye hari ni ade perisian untuk dikongsi bersama..tapi bukan perkongsian ilmu..haha..perkongsian gambar aku menghadiri wedding sepupu aku selepas aku selamat bergelar puan pada 21hb apr 20012 dengan sekali lafaz..ecewah... ;)..sebelum ni banyak sangat jemputan yang aku tak dapat attend..sebab aku kene keje on weekend lah..incik suami ade job shoot gambar kawen lah...dan macam-macam lagi lah..

Awal pagi sabtu,sebelum subuh lagi family aku dari Pahang dah sampai KL..hajatnye nak mandi-manda kat umah aku sebelum bergerak ke Perak..tapi, disebabkan mak aku tak nak naik umah aku yang tinggi ni, makanye plan bertukar untuk mandi-manda di Sg. Besar..

Lepas tu sambung perjalanan ke Hutan Melintang, Perak..kuar je dari kete, terus aku suruh anak buah aku amik gambar aku dengan incik suami..sebab, rasenye lepas kawen takde gi gambar ala-ala berdating gini dengan beliau..hehe...gambar tangkap sendiri tak syiokkk....=p

 Harusla nak tempel besau-besau gambar aku kan..hihi..aku ni memang seorang kazen yang sangat 'bagus' kan..tak nyempat-nyempat nak wrapping adiah kawen..letak je dalam paper beg Sogo tu..punye la malaskan..siap tampal dengan selofin tape lagi kat bahagian atas..

Anak buah aku yang tangkap gambar di atas kate, "makcik!paman peluk makcik!" aku pun cakap.."ye ke?mane de.." dengan penuh semangat die view balik gambar tu..dan tunjuk..."haa..ni..tangan paman kat bahu makcik.." betape caringnye anak buah aku ni kan...

 wif my sis!kitorang ni memang sakan bergambar...pantang free sikit..nak posing je..jadi, tak payah la aku tempel banyak-banyak gambar kami berposing sakan di pelamin ye...
Ni pulak gambar dengan family aku...ade sepupu dan ibu saudaraku jugak di situ...
 Bersama sepupu yang kami raikan di pelamin...hehe....sepupu aku yang pompuan tuh..


Sebelum balik, amik gambar kat depan umah kampung ni..umah ni banyak sangat kenangan waktu aku dan adik beradik serta sepupu sepapat aku kecik..

pernah jatuh tergolek kat tangge...pernah main meriam kat laman umah ni..pernah lari dari umah dengan beskal sebab merajuk dengan makcik yang suke cubit aku sebab anak die yang suke mengadu..pernah kene menapak nak  balik umah ni time raya sebab kete tak boleh masuk bile musim hujan..pernah kene iron baju pakai iron arang..pernah jugak minum air yang masuk gune kayu api..dan of koz la aku pernah mencari kayu api untuk arwah embah@ nenek aku masak..

yang paling tak boleh lupe kenangan tahan perut supaya tak membuang air besar kat kampung...punccanye..umah tu dulu takde jamban..jadi bile sakit perut, mesti tunggu geng..lepas tu bawak ubat nyamuk masuk hutan...carik port pokok yang strategik...lepas tu akan kedengaran suara-suare sumbang.."wei..dah ke belum?"  "jap jap..belum lagi" lepas tu ade plak sepupu yang lain.. "cepat la woii...nyamuk banyak ni!" lepas tu ade g dialog mase 'termenung' tu.."woi!ade kura-kura la kat sini.." ngahahahahahahaha...tapi memang ade kura-kura..kan dalam hutan..

Topic perbualan dengan sepupu sepanjang ari kenduri tu pasal kenangan masa zaman kanak-kanak..memang terbahak-bahak gelak...tu baru sikit berkumpul..sepupu yang sampai lambat tu, tak sempat nak join bercite kisah zaman kanak-kanak..hehe..

korang ade cite yang sukar dilupakan masa zaman kanak-kanak bile balik beraya di kampung?



Panas! BN menghina rakyat <b>Hutan Melintang</b> : Media Perak

Posted: 15 Jul 2012 05:45 AM PDT

Ingat lagi pasal perasmian balai bomba baru  Hutan Melintang yang aku pernah tulis aritu? Alhamdulillah, setakat ni aku tak dengar lagi ada kebakaran di kawasan kami ni. Harap-harap pun tak la. Tambah-tambah dekat-dekat nak puasa ni..nak raya pulak lepas tu kan?

Cuma yang tak sedap telinga aku mendengarnya ialah ada cerita di balik cerita. Macam ni. Hari tu aku cuma tulis perasmiannya dibuat oleh Raja Muda Perak. Yang datang mestilah ramai. Termasuklah pak-pak menteri dan mak-mak menteri. Zahid Hamidi ada. MB Zambry tu pun ada. Dia kan MB Perak walau pun hati aku masih berat nak mengaku dia sebagai MB aku.

Ok. Yang aku terpanggil nak buat susulan cerita ni sebab YB Kesavan, wakil rakyat DUN Hutan Melintang rupa-rupanya tak diundang masa perasmian tu. Mana aku tau? YB sendiri yang cerita pada aku dan sorang lagi team Media Perak. Dia hanya tau bila melihat banner-banner yang begitu banyak dipasang di merata tempat dari Teluk Intan sampailah ke Hutan Melintang. Dan dia berharap dari hari ke hari,  dia akan terima kad undangan. Tunggu punya tunggu, hampeh!

So, pada hari perasmian dia pun pergi. Sampai kat dalam , YB memperkenalkan diri di bahagian protokol. Depa tanya ada kad jemputan tak? YB kata dia wakil rakyat situ tapi dia takde terima apa-apa kad. Oleh kerana banyak sangat soal jawab, dia pun bergerak ke khemah orang awam. Tak lama lepas dia tercegat di situ sebab bangku semua dah penuh, datang la  sorang pegawai. Dia ajak YB masuk ke bawah khemah tetamu kehormat yang bersebelahan dengan pentas di raja.

Tapi  macam tadi, YB memberitahu dia tak nak ke sana sebab dia takde terima kad! Tak lama lepas tu, datang sorang lagi pegawai,yang pangkatnya agak besar sikit dari yang tadi, mengajak YB masuk ke bawah khemah kehormat. Sekali lagi YB menjawab dia tak akan masuk ke situ sebab dia tak terima jemputan secara rasmi. " Biarlah saya duduk bersama rakyat yang telah memilih saya sebagai wakil mereka..dan saya anggap kedatangan saya ini sebagai rakyat.." Maka terkulat-kulatlah pegawai tu mendengar jawapan YB Kesavan.

Setelah  YB berdiri sekian lama, majlis pun tamat. Raja Nazrin yang diiringi  Zahid Hamidi, Zambry dan orang-orang  kenamaan berjalan untuk menyantuni rakyat jelata. Bila sampai  di khemah orang awam, YB pun turut sama bersalam dengan Raja Muda! Yang bestnya YB menegur Raja Muda. " Ampunkan patik,Tuanku. Patik wakil rakyat Hutan Melintang datang sama-sama menyambut Tuanku walau pun patik tak dijemput secara rasmi.." Raja Muda menjawab, " Ohh..YB, I am happy to see you here..How are you? We talk about it later.."  Haaa…. Pucat pasi muka si Zahid Hamidi dan Zambry!

Ok. Itu kes pertama. Rupanya BN ni memang haprak. Aku tak tau apa ada dalam kepala otak depa? Pada 6hb.Julai yang lepas, satu upacara pecah tanah telah selamat dijalankan di sini. Orang Kampung Sg Ipil hinggalah ke Sungai Dulang bakal dapat jalan baru! Dan projek ni termasuk dalam DUN Hutan Melintang!  Sekali lagi YB Kesavan tak dijemput! Ni apa celop ni???? YB jugak yang ceritakan perkara ni  pada kami  di malam pelancaran bilik gerakan pilihanraya PR di Parit 11 , Sungai Sumun dua  minggu yang lepas.

Terang-terang ini projek Jabatan Kerja Raya Perak untuk rakyat Perak tapi korang tengok la..Semua projek dah jadi projek BN! BN benar-benar dah menghina rakyat Hutan Melintang dengan menafikan YB Kesavan sebagai wakil rakyat yang sah. Ate? Apa tunggu lagi? PRU 13 kita talkinkan semua konco-konco BN . Jangan dibagi peluang lagi walau sebesar hama.

Berani buat perubahan …^_^

Related posts:

07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


Anak Haji Amir: Cerita Hari Raya-Beraya <b>di Bagan Datoh</b>

Posted: 05 Sep 2012 05:51 AM PDT

Pada hari raya kedua, memang sakan kami berjalan menziarahi sanak saudara...Memang abah bercadang untuk pergi beraya di rumah anak saudaranya di Bagan Datoh. Pukul lapan lebih dia dah bising-bising tanya semua orang nak pergi ke tidak...Memang dah tau perangai abah, kalau nak pergi kena bersiap awal-awal...
Pukul sepuluh lebih jugak la kitaorang bertolak dari rumah. Jalan memang jem selepas ada satu jambatan tu. Selepas drive 2 jam lebih kami pun sampai ke destinasi...
Bila sampai, terus ke rumah Kak Rosminah..Kami dilayan dengan best..! Semua makanan sedap-sedap, sementelah pula kami sampai time makan tengahari...Ketupat beras, rendang, sambal tumis sotong, tomyam dan buah-buahan....
Semua makan dengan tekun, setelah penat memandu...
Huloq jangan tak huloq...
Selepas seketika, kami terus ke rumah Abang Jamari ( yang berdekatan rumahnya ) Macam biasa kami disambut dengan meriah dan ramah mesra dari abang Jamari, Isteri dan anak-anak. Ingat lagi dulu, masa kecik-kecik kalau Abang Jamari, Arwah Abang Sujak datang ke rumah, diorang akan carik kami sampai ke dapur, katanya mesti kiena kenal dengan adik-beradik ( kami kecik-kecik memang pemalu, kalau ada orang datang memang tak keluar )

Kat sini pun kami dijamu dengan pelbagai hidangan lazat, pecal, nasi impit, soto dan biskut-biskut raya.

Acara makan-makan sampai tak ingat dunia, asyik ingat akhirat je...hehehehe

Haji Amir dan anak saudara, Abang Jamari..
Along, terperanjat kot, tengok makanan lazat-lazat...

Orang perempuan ala-ala Mak Datin low profile ( sebab duduk bawah )
Bersembang sakan, setelah setahun tak jumpa..( kami hanya mampu dengar dan senyum kerana tak faham bahasa JAWA- rugi pulak rasa )
***Memang terima kasih yang tak terhingga pada saudara di Bagan Datoh di atas layanan yang memang first class..!!! Hilang semua penat lelah memandu selama dua jam lebih...InsyaAllah kita akan berjumpa lagi ditahun depan..InsyaAllahh...!!!

misbahul munir: PEKEBUN PISANG <b>DI BAGAN DATOH</b> TIDAK <b>...</b>

Posted: 12 Jul 2012 09:51 AM PDT

PAS Bagan Datoh simpati terhadap nasib pekebun pisang yang tidak dibantu oleh kerajaan Perak setelah ribuan hektar tanaman pisang musnah akibat serangan penyakit Moko atau dikenali sebagai penyakit layu bakteria pisang. Para pekebun pisang hilang punca pendapatan, tanaman pisang adalah sebahagian punca pendapatan orang kampung. Bagi menyara kehidupan sekeluarga.

Penyakit moko ini disebabkan oleh sejenis bacteria. Nama saintifiknya adalahRalstonia solanacearum E. Yabuuchi. Moko ini endemik di Amerika Tengah dan Amerika Selatan. Ia menular ke merata dunia termasuklah negara kita. Bakteria ini menyerang tanaman makanan seperti pisang, ubi kentang, tomato, terung, cili, dan kacang tanah.

Penyakit ini adalah 'soil-borne', iaitu penyebarannya adalah melalui tanah. Penyakit ini sukar dikawal kerana ia berjangkit melalui penggunaan peralatan seperti parang, cangkul atau pisang. Pokok lain akan dijangkiti Moko sekiranya peralatan yang sama digunakan.


Di atas keprihatinan terhadap masa depan para pekebun, Pakatan Rakyat Bagan Datoh telah menubuhkan Badan Bertindak Pekebun-pekebun Pisang yang diketuai oleh Sdr. Ramle @Arifin Husein. Badan Bertindak yang ditubuhkan ini akan berfungsi mencari jalan penyelesaian bagi mengatasi isu ini. Badan Bertindak ini juga akan menuntut pihak kerajaan melalui Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani dan Jabatan Pertanian negeri agar memberi pampasan kepada para pekebun sebagaimana pekebu pisang di Sabak Bernam, Selangor  yang diberi pampasan RM 1500 setiap hektar ke atas tanaman pisang yang musnah akibat serangan penyakit Moko.


PAS Kawasan Bagan Datoh juga kesal di atas sikap kerajaan yang langsung tidak peka terhadap kesengsaraan para petani yang kehilangan punca pendapatan akibat serangan penyakit Moko. PAS Kawasan mendesak kerajaan memberi saguhati pampasan ke atas para petani sebagaimana petani di Sabak Bernam yang diberi saguhati sebanyak RM 1500 setiap hektar.

Bersama Ariffin Husein di kebun pisangnya, beliau antara penanam pisang yang rugi puluhan 

ribu akibat serangan penyakit Moko.



Misbahul Munir bin Masduki
YDP Kawasan Bagan Datoh

Tadarus Al-Quran Perdana Bersama Rakyat <b>Di Bagan Datoh</b>...

Posted: 06 Aug 2012 05:00 PM PDT

Tadarus al-quran perdana bersama rakyat anjuran umno bahagian bagan datoh, perak dan penyampaian sumbangan hari raya...















07 di trolak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di trolak - Google Blog Search


munnafendy.com: (review) Majlis sanding <b>di Trolak</b> :)

Posted: 29 Jun 2012 09:16 PM PDT

Lagi lagi entri kahwin. Gasakkkklah kan...haha..kenduri kahwin kat kampung saya biasanya memang start awal dan habis pun awal. Dalam pukul 11pagi dah nampak ramai dah yang datang dan dalam pukul 2 petang, khemah dah lengang! Jadi bersanding pun tak boleh lewat, kalau tak hilang dah la meriahnya.
Dalam pukul 12 tengahari rombongan keluarga Fendy dah sampai. Tunggu mak andam pi tacap2 sikit pengantin lelaki dan bersiap. Nak pakai sampin (sampin ke samping?) pun tak reti, mak andammm jugak..biasalah 1st time kahwin kan.... ::kikiki::
Jom layan gambar (dari kamera abang saya)....awas! Gambar sangat banyak :p



















Bunga tangan Calla Lily DIY by Shahzee, inspirasi dari SINI. Tengkiu sister! Muaaahhhhh!
Makan beradap semua dimasak sendiri oleh makcik saya, kakak2 dan kawan-kawan mak. Makacehh :)

Pemandu bas maut, 12 cedera nahas <b>di Trolak</b> | Malaysian Daily <b>...</b>

Posted: 29 Aug 2012 05:24 PM PDT

Kakcik Seroja: Ke Majlis Perkahwinan Mun dan Fendi <b>di Trolak</b> <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2012 02:38 AM PDT






Semoga Mun dan Fendi sentiasa berbahagia melayari bahtera rumahtangga dan bersama sehingga ke syurga.  InsyaAllah.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


Rahsia Kekacakan Jejaka-Jejaka <b>Teluk Intan</b> | Abang Ensem&#39;s Blog

Posted: 24 Aug 2012 09:00 AM PDT

 

Memandangkan yang aku masih lagi mood beraya di kampung, jadi aku tidak berhasrat untuk memulakan entri berkaitan hartanah sehinggalah aku kembali ke Shah Alam. Jadi untuk entri kali ini aku ingin mengenengahkan 2 lokasi istimewa yang mana pada pandangan aku patut diterjah oleh krew Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) bagi menilai sendiri keenakan makanan yang menjadi rahsia kekacakan jejaka-jejaka Teluk Intan seperti aku.

Lokasi pertama, tak lain tak bukan Mee Rebus Mastan Ghani yang menjadi santapan aku setiap kali balik ke kampung. Dengan hanya RM4.00 sepinggan, korang dah boleh memenuhkan perut korang dengan kelazatan 'mee'nya. Pasembor udang yang ditabur di dalam menunya sudah cukup mendatangkan sisi rangup di sebalik kepedasan kuahnya. Tidak cukup dengan itu, kepekatan kuahnya pasti akan membuatkan lidah korang kecur tak terkata. Pendek kata, inilah mee rebus terbaik yang telah membuatkan wajah kami jejaka-jejaka Teluk Intan, makin kelihatan muda dari sehari ke sehari.

Kepekatan kuahnya saja dah boleh menggambarkan betapa lazatnya mee ini.

Bagi yang 'bencikan' rasa mee dalam hidup mereka, ada juga terdapat menu rojak yang turut mendapat sambutan ramai dek kerna kuahnya yang pekat manis, yang turut telah menambahkan rasa manis di wajah gadis-gadis Teluk Intan. Dengan campuran sengkuang, timun, pasembur udang disertakan dengan servis tip-top dari pelayan restorannya (makanan akan sampai dalam tempoh kurang dari 5 minit walau berapa ramai pun pelanggannya), pasti kunjungan kali pertama korang akan menyebabkan korang rasa untuk berkunjung lagi.

Destinasi istimewa yang berikutnya tak lain tak bukan Nasi Kandar Gulam Rasul. Bagi korang yang selalu mengikuti timeline di Facebook aku pasti perkataan Gulam Rasul akan sentiasa menjadi port lepak aku setiap kali pulang ke kampung. Selain dari dikunjungi oleh awek-awek cun dari serata negeri, kesanggupan aku menghabiskan masa di situ disebabkan oleh kelazatan 'ayam rempah' dan regunya, sambal giling. Mana nak cari beb nasi kandar yang ada sambal giling sebagai salah satu menu utamanya.

Lihat saja sambal giling di sisi ayam rempahnya, sudah cukup untuk menjanjikan kesempurnaan rasa nasi kandarnya.

Bagi warga emas seperti mak aku, ada kisah menarik tentang keenakan lauk pauknya. Katanya ada 'bendasing' yang dimasukkan sebagai penyedapnya, namun itu cerita orang dulu-dulu tetapi aku tak yakin yang mereka masih menggunakan 'bendasing' tersebut untuk melazatkan makanan diorang. Apakah 'bendasing' yang mak aku maksudkan? Biarlah aku simpan mitos tu sendiri.

Bukti yang menunjukkan restoran ini sememangnya menjadi tumpuan sepanjang masa. Kalau tak sedap, takkan orang nak berkunjung. Betul tak?

Jadi bagi korang yang terlanjur ke daerah yang menempatkan Menara Condong Teluk Intan (yang ke 2 tertinggi di dunia), jangan lupa lajakkan diri korang ke 2 destinasi makanan paling sedap di sini. Insyaallah, peluh jantan akan mengalir keluar sebaik sahaja suapan terakhir berjaya korang habiskan kerana kata Brader Mil.. "Kalau ko nak tau makanan yang aku makan ni sedap ke tak, ko kira berapa banyak peluh yang mengalir keluar ketika aku makan".

AE : Tapi bagi aku lain pulak, kalau makanan tu sedap, awek cun sebelah meja pun aku takkan perasan sehingga aku selesaikan suapan terakhir dan selepas itu biasanya apa yang aku lihat hanyalah wajah kecewa si awek cun tadi gara-gara jejaka tampan yang sedang korang baca entrinya ni tidak mengoratnya.. heh heh heh.

Era Pasca: video ceramah Pelakon Hairie Othman <b>di Teluk Intan</b> 26 <b>...</b>

Posted: 10 Jul 2012 08:54 AM PDT

@hairieothman
Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 
Do you Like this story..?

PAS KAWASAN PASIR SALAK: Xpresi Hijau Anak Muda : Ramadan <b>...</b>

Posted: 05 Aug 2012 09:41 AM PDT

6 Ogos 2012 , Isnin. Konvoi Xpresi Hijau Anak Muda mengiringi Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat Ust. Nasaruddin Hassan Tantawi dan pimpinan yang lain akan dilaksanakan. Semua Anak Muda Negeri Perak meliputi Kawasan Tanjung Malim, Tapah, Pasir Salak , Teluk Intan dan seanteronya untuk sama2 hadir bermula solat asar berjemaah di Masjid Pekan Tapah.

Program akan berterusan sepanjang perjalanan hinggalah ke Kampung Padang Tembak, Teluk Intan untuk iftar, solat fardu berjemaah, terawih dan ceramah Anak Muda. Kalian amat2 dialu-alukan turut serta bersama sepanjang perjalanan kelak.  
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved