Selasa, 22 Januari 2013

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


- Against All Odds -: | Misi <b>di Kampar</b>

Posted: 19 Jan 2013 04:04 AM PST

DIANA

Assalammualaikum

Hai..bertemu secara live di Grand Hotel Kampar Klang Utara.Huk3x....Cari ape di sini?Actually adik aku baru je posting kat IPD Klang Utara. Ade masalah sikit pasal rumah sewa. Die memang dah jumpe rumah sewa..tp katenye mcm xpuas hati sebab mase mule mule deal dgn tuan rumah katenye sebulan RM350. So sgt berpuas hati dgn harga yg diberi but suddenly die naikkan harga sampai RM450...sgt tekejut..n kate adik aku rumah tu tersangtlah bersepahnye n kotor. Kami yang kat Melaka agak curious...

Mak dah susah hati bile adik aku kate rumah tu kotor n xsesuai dgn harge yg diawarkan. So mak pun ajak aku dtg sini. Biaselah mk mane xrisaukan anak. Kami sampai dlm pukul 1... Sgt xsabar nk tgk keadaan rumah die.. Masyaallah...Speechless!! Lepas makan terus g cari rumah sewa baru. Rate kami cari..tp xde rezeki..xjumpe.. Akhirnye adik aku buat keputusan..terpakse gak duk umah tu sebulan dua sementara nk cr rumah baru.

Then die suh aku check in kat hotel ni katenye kat sane xde bende kalau nk tido. Sian kat anak buah die. Then die check in kan hotel..kikiki..alahhh sesekali pakngah kan kaye..6 bulan duk PULAPOL gaji xusik...hihi..tp xsampai hati gak. En Suami bg duit die oulangkan balik. Soo ape lagi..terime kasih je la..lhihihi...

Soo..tinggallah aku 3 beranak. En Suami sedang gigh mengemas rumah tu dgn mak abah n adik aku. Zahraa dah selamat dibuai mimpi..Penat melompat lompat suke sgt duk hotel..hihi.. Emir tgh layan perasaan tgk tb....So mama tgh tg ayah balik..Sesambil tu update la ape yg patut..hik3x.....Kami balik esok..Ade kenduri kawen kat kampung yg mak abah kene dtg..Aku?Ade photoshoot gambar family dgn member..Insyaallah kalau jadi..hihi..Soo..sehingga berjumle lagi.

Till then!!!

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


Ratusan berhimpun <b>di Teluk Intan</b> bantah kekejaman Israel <b>...</b>

Posted: 24 Nov 2012 03:51 AM PST

TELUK INTAN, 23 November - Prihatin akan kesengsaran rakyat Palestin akibat serangan kejam Israel maka PAS Kawasan bersama beberapa NGO menganjurkan himpunan Membantah Kekejaman Israel. Himpunan aman tersebut telah diadakan selepas solat Jumaat di perkarangan Masjid As Saadah, Kg. Bahagia dekat sini.


Himpunan tersebut telah berjaya mengumpulkan para jemaah masjid dengan mendengar ucapan-ucapan yang disampaikan. Antara yang menyampaikan ucapan ialah wakil NGO Persatuan Gerakan Kebangkitan Pendidik Kebangsaan (PENDIDIK) Sdr. Rahmat Maliki, Naib Yang DiPertua PAS Kawasan Teluk Intan Sdr. Ahmad Kabir Mahdin, Ketua Penerangan PAS kawasan Sdr. Mohamad Hamzah, Ketua Dewan Muslimat PAS Kawasan Puan Robiatun Abas dan Ustaz Abdul Wahab Dawam. Sebenarnya lebih ramai lagi yang akan menyampaikan ucapan namun ia tidak dapat dilakukan kerana hujan lebat.


Di dalam perhimpunan itu, beberapa sepanduk dan plakad telah dinaikkan bagi menunjukkan rasa prihatin warga Teluk Intan akan kesengsaraan rakyat Palestin.  Di pemghujung himpunan, bendera negara Israel telah dibakar sebagai menunjukkan rasa marahnya umat Islam kepada Israel.
Turut hadir ialah Yang Di Pertua PAS Kawasan Teluk Intan Ustaz Ismail Che Nik, ADUN Changkat Jong YB Hj. Mohd. Anuar Sudin dan wakil NGO Aqsa Syarif. Di samping itu, kutipan untuk tabung kemanusiaan Palestin juga diadakan.

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


Datuk Michelle Yeoh Bakal Kahwin <b>Di Ipoh</b>? | MyNewsHub

Posted: 20 Jan 2013 07:45 PM PST


Pelakon antarabangsa kelahiran Malaysia, Datuk Michelle Yeoh dikhabarkan akan berkahwin di kampung halamannya yang terletak di Ipoh, Perak pada tidak lama lagi.

Sumber ini diperoleh selepas beberapa laporan media di internet menyebut yang Michelle Yeoh sudah bersedia menamatkan zaman solo dan ingin melangsungkan perkahwinan di Perak.

Menerusi Rotikaya, ada menyebut yang Michelle sedang mempertimbangkan niatnya itu beritkutan bapanya yang berusia 87 tahun kini sudah uzur dan tidak mampu bergerak.

"Saya sedang berfikir bagaimana untuk melangsungkan upacara khas untuk perkahwinan saya nanti," kata kata Michelle Yeoh.

Rancangan Michelle Yeoh ini dikongsikan dengan semua wartawan yang hadir pada tayangan perdana filem dokumentari bertajuk Pad Yatra: A Green Odyssey yang beliau bertindak sebagai Penerbit Eksekutif.

Bagaimanapun, Datin Janet Yeoh, ibu Michelle Yeoh berkata yang dia tidak tahu menahu akan sebarang perancangan perkahwinan kerana anaknya itu ketika ini tidak berada di Malaysia.

Datuk Michelle Yeah sebelum ini sudah pun bertunang dengan buah hatinya, jutawan Jean Todt (Presiden Federation Internationale de l'Automobile & bekas CEO Ferrari).

Bertahun juga mereka mengenali diantara satu sama lain, kiranya kini adalah masa yang sesuai untuk mendirikan rumah tangga lebih-lebih Michelle Yeoh kini sudah pun berusia 50 tahun.

Oleh: NURUL NAFISAH MAZLAN

Iklan Teks:

Artikel Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

07 di changkat keruing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di changkat keruing - Google Blog Search


Siapa Bunuh Ketua Cawangan MCA <b>Changkat Keruing</b>? | SEDAKA <b>...</b>

Posted: 31 Jul 2010 02:56 AM PDT

LUMUT, 31 Julai - Ketua Cawangan MCA Changkat Keruing ditemui mati, dipercayai dibunuh dalam perigi di sebuah ladang ternakan ayam di Changkat Keruing, Ayer Tawar dekat sini hari ini.

Mayat Lim Ping Peng, 49, ditemui pada kira-kira pukul 6 pagi ini oleh anggota keluarga dan pasukan Rela yang mencarinya selepas dia tidak pulang ke rumah sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Mohd. Jamil Osman berkata, Lim sebelum itu keluar dari rumah untuk ke ladang ternakan ayam miliknya di Changkat Keruing yang terletak tidak jauh dari rumahnya pada pukul 8 pagi semalam.

"Mangsa yang baru lima hari dilantik sebagai anggota Majlis Perbandaran Manjung (MPM) bagaimanapun tidak pulang ke rumah seperti biasa sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis semalam.

"Selain melaporkan kejadian itu kepada polis, mereka (anggota keluarga mangsa) turut berusaha mengesan mangsa di ladang ternakan ayam itu," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


Panas! Pengerusi Felcra Bakal Digugurkan <b>Di</b> Parlimen <b>Pasir Salak</b> <b>...</b>

Posted: 28 Oct 2012 02:00 AM PDT

Calon Boleh Menang Bagi Parlimen Pasir Salak.



PANAS! TAJUDDIN ABDUL RAHMAN BAKAL TERSUNGKUR DI PASIR SALAK,

Kuala Lumpur - by @tiewnama.
Berita dari dalam pasukan risikan umno mengatakan Tajuddin Abdul Rahman 
yang menjadi ahli parlimen pasir salak bakal tersungkur bukan kerana kalah dalam PRU13. 
tim najib ini tidak tersenarai di dalam senarai calon pilihan timbalan presiden umno.

tetapi namanya telah tersenarai sebagai third winnable candidate di Pasir Salak. 
Nama paling atas ialah bekas pemain bolasepak pasukan perak, Nama kedua tidak di nyatakan. 
calon pemain bolasepak ini bakal menyingkirkan Tajuddin. 

ianya tiada kena mengena dengan paras rupa Tajuddin yang sentiasa nampak garang 
berbanding dengan Zainol Fadzi yang wajahnya suka tersenyum. ramai di kalangan UMNO 
tidak tahan dengan mulut longkang ahli parlimen pasir salak sekarang iaitu Tajuddin.

Zainol Fadzi tersenarai sebagai calon DUN Sungai Manik dan Parlimen Pasir Salak. 
tahu sajalah perangai orang umno. Bila tak terpilih, mulalah mereka akan sabotaj parti. 
diharap perkara ini akan terjadi. Penat Tajuddin mengampu Rosmah. 

namun namanya tersingkir juga akhirnya. Nampaknya UMNO kawasan Parlimen 
Pasir Salak sedang dalam pembikinan untuk menendang tajuddin. yang muda 90% sokong 
Zainol Fadzi dan yang warga emas 20% sokong Tajuddin.  

di katakan parlimen pasir salak nanti akan di tandingi oleh calon pembangkang
dari PAS iaitu nasaruddin tantawi. sekian.



by @tiewnama - Kini Masa Sabotaj menSabotaj dalam UMNO. kahkahkahkahkah


Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Pameran Peranan Komuniti Ceylon <b>di Taiping</b> 1883-1963

Posted: 01 Jan 2013 12:00 AM PST

Asal usul komuniti Ceylon ini bermula apabila dua Divisyen Ceylon Pioneers dari Ceylon (Sri Lanka) telah dijemput oleh Sir Hugh Low untuk menyiapkan landasan keretapi dari Port Weld - Taiping dalam tahun 1883.
Satu Divisyen terdiri daripada 100 Orang. Mereka terbahagi kepada 2 unit, A dan B. Mereka diketuai oleh seorang Sarjan. John Trump pula berupa Pegawai Pemerintah pada 1 Mei1883 hingga 31 Dec 1885.


Pameran mengenai komuniti Ceylon di Taiping ini telah dirasmikan oleh Pesuruhjaya Tinggi Sri Lanka ke Malaysia pada petang 13 Januari yang lepas. Pameran tersebut yang berlangsung di First Galleria, Taiping akan berlangsung sehingga Mac 2013.



Antara yang menarik di dalam pameran ini ialah koleksi foto tokoh-tokoh Ceylon di Taiping dan gambar Persatuan Ceylon di Taiping sejak tahun 1950an berserta artifak bersejarah mereka.

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


jmc kota bharu: Jawatan Kosong <b>Di</b> Restoran Sate Goreng Kubang <b>...</b>

Posted: 21 Jan 2013 10:29 PM PST

Jawatan Kosong Di Restoran Sate Goreng Kubang Kerian
Majikan :          Restoran Sate Goreng Kubang Kerian
Alamat :           PT 1599 T/B Jalan Raja Perempuan Zainab II, Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu
Telefon :          012-9003534
Jawatan :         Pemasaran
Kekosongan :    L = 0, P = 0, L/P = 1
Kelayakan :       Tamat Sekolah Rendah
Jawatan :         Penjaga Kebersihan
Kekosongan :    L = 0, P = 0, L/P = 1
Kelayakan :       Tamat Sekolah Rendah
Jawatan :         Penyediaan Makanan & Minuman
Kekosongan :    L = 0, P = 0, L/P = 2
Kelayakan :       Tamat Sekolah Rendah
#       Calon yang ingin memohon sila hubungi majikan di 012-9003534
" anok kelatae bulih krejo belako "
.

07 di bagan serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan serai - Google Blog Search


Blog PKG Teluk Medan: Khidmat Bantu ICT <b>Di</b> SMK <b>Bagan Serai</b>

Posted: 26 Dec 2012 05:30 PM PST

Khidmat bantu ICT telah dijalankan di Pusat Sumber SMK Bagan Serai pada 27 Disember 2012. Skop kerja melibatkan sambungan kabel rangkaian dari bilik GPM  ke kaunter sirkulasi . Penyambungan kabel sepanjang 30 meter dan pemasangan desktop switch 8 port membolehkan kaunter sirkulasi mendapat capaian internet dengan baik. Jutaan terima kasih di atas kerjasama semua pihak yang terlibat.

07 di tanjung malim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung malim - Google Blog Search


EDtv: Destinasi: ED <b>di</b> Proton City, <b>Tanjung Malim</b> Perak

Posted: 13 Jan 2013 03:08 AM PST

Hai, semalam ED sekeluarga telah bertolak ke Proton City, Tanjung Malim Perak. Tujuannya untuk mengambil adik serta barang-barangnya di Kolej Zaba. Adik ED telah berjaya menamatkan pengajiannya di UPSI. ED sekeluarga bermalam di rumah sewa Kolej Zaba malam semalam. Pagi tadi, barulah kami mengemas barang dan bertolak balik ke JB.
ED di Kolej Kediaman Proton City
Apa yang menarik sepanjang ED berada di Tanjung Malim Perak? Nantikan di blog EDtv ye.. Ini gambar pagi tadi. Muka mengantuk. Hehe...
Alhamdulillah, petang tadi ED selamat sampai ke rumah. Setakat ini dahulu untuk hari ini. Udada Ubabye!!

di negeri perak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri perak - Google Blog Search


Awekz Bukit Gantang: Ada Apa Dengan Rakyat <b>Negeri Perak</b>???

Posted: 02 Jan 2013 07:59 PM PST


Selama ni, kita sering disajikan 'surat terbuka' dari rakyat kepada pemimpin tapi hari ini, Awekz nak kongsikan surat terbuka dari rakyat untuk rakyat di negeri Perak khususnya. Awekz melihat, ia sesuatu yang boleh dikongsikan. Apa yang benar kita perjuangkan, apa yang salah kita cuba perbetulkan agar menjadi lebih baik.
Surat terbuka dari DR AIRIL YASREEN MOHD YASSIN di atas isu tanah Ngeh dan Nga yang menjadi perbualan hangat dikalangan bukan sahaja pemimpin, malah rakyat secara amnya. 
Diantara kandungan surat terbuka itu:
Assalammualaikum wbt kepada semua saudara senegeri Teman,
Sesungguhnya, apa yang terjadi dalam sehari dua ini dimana terbongkarnya rahsia kekayaan dan keupayaan kewangan YB Ngeh Koo Ham sehingga beliau mampu untuk menyediakan RM31 juta untuk membeli dan memiliki (secara langsung dan tidak langsung) syarikat Upaya Padu Sdn Bhd (UPSB) seterusnya pengusahaan tanah pajakan dari Yayasan Islam Kelantan (YIK) seluas 10,526 ekar, adalah satu rahmat dari Allah SWT; satu petunjuk kepada 'kita' menjelang PRU13 nanti.
Awekz: Kita semua diberikan akal untuk berfikir, mana yang baik dan sebaliknya. Namun, bukanlah menjadi suatu kesalahan untuk menyatakan pendapat dan apa yang dirasakan benar, bukan bersifat peribadi sebaliknya untuk kebaikan bersama. Tidak dirasakan pandangan Dr. Airil ini bersifat rasis atau pesimistik kepada BN dan juga UMNO sebaliknya sesuatu untuk difikirkan dan diambil tindakan oleh semua agar kita UMNO/BN tetap menjadi yang terbaik. Fikir-fikirkan...

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


“Dari Irc kini Manager” <b>di Kuala Kurau</b> « Lampu dan mentol&#39;s Blog

Posted: 22 Nov 2012 04:41 AM PST

Oleh Rizal Yob Ipoh

image

image

Kuala Kurau, 22hb November 2012 – Hari ini dalam sejarah kami dijemput oleh seorang pengurus bank disini untuk merekrut pekerja bawahanya menyertai NUBE.

Jemputan berkenaan disambut gembira oleh kami yang hadir walaupun kami menempuh  3 jam perjalanan panjang untuk sampai.

Ternyata kedatangan kami dialu – alukan beliau denganya menyediakan tempat kami untuk bermesyuarat, memperkenalkan ahli – ahli disitu dan membantu kami merekrut salah seorang pekerjanya yang tidak lagi menyertai NUBE sejak 20 tahun lalu.

Selain itu dalam mesyuarat, pihak kami memberikan peluang kepada ahli disitu bertanyakan soalan – soalan untuk ditanyakan kepada kami. Kami dimaklumkan secara keseluruhan hubuang kerja amat baik dan tiada masalah dihadapi ahli – ahli disitu.

Untuk pengetahuan semua, Pengurus yang dinyatakan dahulunya sebagai seorang Pengerusi IRC di Sungai Siput sebelum dinaikan pangkat ke jawatan sub-pegawai dan seterusnya ke jawatan eksekutif.

07 di manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


^c e r i t a t e n t a n g k a m i^: nikmat makanan <b>di Manjung</b>

Posted: 19 Jan 2013 06:54 PM PST

menulis dari rumah mak mentua.
sementara imran masih lena lagi
bile balek je ke manjung ni..mamanye mula la nak makan macam2..
ni antara yang sangat2 la menjamu tekak dengan berseleranye..
rase tak puas..siap nak ulang sepinggan dua lagi..
lokasi di bangunan arked mara sitiawan
yg best kuahnye..sedapp..manis2 pedas..
dan isinye boley la pilih2 mengikut kegemaran..
saya amik yang bese je tapi kueh lebey
baru 4 hengget..sedapp woo
mee rebus nye pon sedap..en.ikhwan yg makan
 BURGER BAKAR MARVELLOUS
lokasi.gerai tepi jalan dekat restoren mamak icy scoop
emm akhirnye dapat jugak makan bege baka..
ni 1st time rase..tidak mengecewakan.
tapi nak rase lagi kat tempat2 laen..
cuma gerai ni tepi jalan raya..emmang ade bukak meja 
tapi agak bahaya..kete laju2..pastu dekat dengan longkang
cam xbape besh la..dhini sgt sensitip bau..tutop idung je..
saya makan yang single cheese bege,,rm8.50
puas hati...sebelah stall bege
ade stall NASI KUKUS AYAM DARA BEREMPAH..
pon mabeless...dhini tak suke sgt fast food..
jadi die memang suke makan nasi..puas hati jugak
5hengget sepinggan..gambar takde..area tempat makan gelap 
mama tak cukop tangan nak snap gambar
 dan ini sarapan pagi tadi..
cikgu yam ialah mak mentua saya..seorang bekas cikgu kemas
memang mabeles jugak..menantu tak tolong masak pon..
tolong makan aje...nyumnyum
dan disebelahnasi lemak bukanlah minumpagi kami pagi ni..
tapi hasil selepas makan nasi lemak 
syukur..5 oz dalam mase 12min.
tengah hari ni makan ape mak?? 
hamboi menantu..camtu pulak tanye ye..
hihihi nampak mak da kuarkan daging.
sure special dishes jugak tu
TUNGGU dan RAJIN RAJINLAH MEMBANTU

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved