Ahad, 2 Disember 2012

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


menginai <b>di</b> putrajaya, shah alam, seremban dan <b>behrang</b>

Posted: 26 Nov 2012 07:13 PM PST

Memang menjadi adat, pengantin nak berseri diinai. Musim orang kahwin..lagi2 time cuti sekolah. Job inai bunga akan berderet schedule sampai tak menang tangan. Antaranya bunga menginai di Putrajaya, Shah Alam, Seremban, dan Behrang. Ada di antaranya customer dan ada di antaranya rakan baik bunga...jom lihat corak2 yang bunga conteng kat tgn diorg...

anyway..tahniah dari bunga. semoga bahagia hingga ke Jannah.

Sebarang tempahan inai mahupun makeup untuk hari bahagia leh tengok details disebelah kanan ni ye... ^______^

















'Bunga' sayang awak ^______^

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


OurDreamsOfLife: Wedding <b>di Teluk Intan</b>

Posted: 04 Oct 2012 07:43 PM PDT

 Alkisahnya, anak buah hubby (anak ke-2 kepada abang sulung hubby yg duk Johor) bertemu jodoh dengan orang Teluk Intan....makanya, wedding di T.Intan dululah yg diadakan last weekend...so, berkampunglah beramai2 di T.Intan.....akad nikah Sabtu malam while kendurinya hari Ahad....plan asalnya just nak ulang-alik je dari S.I ke T.Intan sebab tak jauh pun...dalam 45 min perjalanan......tapi hubby insist soh bawak baju persalinan semuanya.......sbb even family belah ppuan ada sediakan rumah untuk family belah lelaki tapi since family hubby besar (9 anak with menantu plus cucu plus cicit), so hubby cakap 'takpela...nnti kita g cari bilik hotel murah2 kat sana...so takyah ulang-alik'......fine lah....ada orang nak sponsor kan....I okay ajelah
hari Sabtu tu ketiga2 org anak bersekolah ganti untuk Raya Haji.....lepas diorang balik sekolah, paksa semua cuci kasut sekolah siap2 since nak overnite kat T.intan kan....lepas Asar baru gerak ke T.Intan......kebetulan, family pengantin lelaki pun baru je sampai ke T.Intan dari KL.......kami sesat kejap mencari rumah penginapan yang dimaksudkan....sudahnya, abang ipar suruh datang ke masjid besar T.Intan dan tunggu kat sana.....elok je kami sampai dan berjumpa abang ipar....eh eh.....family Kakcik dari KL pulak sampai.....eh eh....diikuti family adik Mi n Kakteh pulak (dari Kedah tapi ke KL melawat abangcik yang buat open heart surgery bypass jantung)......elok aje kami nak bergerak ke rumah penginapan, family kakLong dari Manjung pulak sampai....wallaaaa....semuanya bagai berjanji2...so, bersama2 lah gerak ke rumah penginapan......rupa2nya family pengantin ppuan dah booking 4 bilik di Rumah Rehat T.Intan......abang ipar serahkan 1 kunci bilik buat family kami...tapi hubby cakap kasi jelah pada orang lain...sbb hubby nak pegi tempah bilik sendiri....so, 4 family dapat bilik while yang lelain semuanya gi tempah bilik sendiri.....tak mahal pun sebab kebanyakannya govt. servant and dapat diskaun 10%...dari RM100 for deluxe room dapatle RM90...klu standard room cuma RM50(after diskaun jadi RM45) tapi biliknya dah habis.......deluxe room pun dah selesa sangat dan besarrrr biliknya.....ada 1 katil queen, wardrobe besar, bilik air besar, ada balcony,coffee & tea facility...hubby cakap lain kali boleh datang lagi nginap kat sini....kedai makan pun dekat sangat....depan rumah rehat tu je
malam tuh semua dah siap nak g umah pengantin ppuan untuk majlis akad nikah.....panic mode ON......carik2 jubah yang memang dah kuarkan nak dibawa utk majlis nih takde pulak...ah sudah!!! kerah anak2 pegi cari dalam kete kat bawah kut2 terjatuh waktu amik baju yang disangkut dalam kete....takde jugak...huwaaa...cam nak nangis pun ade...isk......pasrah jela pakai semula blouse & pants yang pakai petang tadi....kompem le tertinggal kat umah waktu kalut2 nak datang tu huhu......bila berkumpul kat bawah.....lega bila tgk. my biras pun pakai pants & blouse gak...sbb dia pun bwk sepasang je bj kurung utk kenduri esok hari....phewwww
majlis akad nikah di rumah pengantin ppuan(kat Tmn Aman klu x silap, yg kompem nama lorong tuh Lorong Durian hihi)......hmmm....better buat kat masjid rasanya sebab bersesak2 orang kat ruang tamu tu (sebab half the space dh digunakan untuk pelamin....so ruang sangat sempit.....dan dimonopoli oleh ibuk-ibuk dan anak-anak jela...bapak-bapak sumer kene duk luar sebab tak muat...huhu...alhamdulillah, akad nikah berjalan lancar dengan sekali lafaz aje....maka Norhayati sah menjadi isteri Mohd Razif.....semoga kalian berbahagia hingga ke akhir hayat ye.......chef hotel(lelaki) bertemu jurutera(ppuan)....menarik kan?
esok paginya, I, hubby, SIL n MIL ke pasar pagi T.Intan dekat Menara Condong tu...besar jugakle pasar paginya cuma tak banyak dijual makanan....banyak baju-bajan, tudung2 dan paling I like....ada sepasang nyonya n apek nih jual pokok2 segar dan cantekkk sgt....kat depan HSBC bank tu.....wahhhh.....memang teruja tengok pokok2 bunga, buah, hiasan yang segar2 belaka.....rembat 3 pokok = pokok bunga melur, pokok apetah berdaun merah dan pokok apetah berbunga purple kecil2 tp cantekkk.....haha nama pokok semua tak tahu.....kene mula membela pokok dari sekarang...nnti pindah umah baru thn depan, pokok dah besar2.....balik ke rumah rehat, SIl n biras2 jeles pulak tgk pokok2 tu...diorang kuar g cari pokok jugak...hati tak tenang pulak sbb ada pokok yg berkenan di hati tadi tapi teragak2 nak beli....pas bfes, ajak hubby ke sana semula...kali ni bawak Firas & Syafiqah sekali...hehe....beli lagi 2 pokok....pokok keladi daun celoreng putih ngan pokok kemboja....pokok ala bunga raya berbunga putih lebat dah habissss...uwaaaa...ingatkan nak beli pokok tuh...isk...banyak pokok dah dikebas orang ....hmmm
tengahari tu kol 12.45 dah sampai kat umah pngantin ppuan...then berarak bersama kumpulan kompang...Firas pulak tido time tuh...sib baik dia tak terjaga dek paluan kompang tuh...then bersanding dalam umah tapi mals nak masuk ke dalam sebab lagi panas kat dalam umah...kat bawah khemah sejuk sikit....then, SIL ajak makan sama kat meja depan meja pengantin yang dikhaskan....hubby soh passkan Firas kat dia sbb dia dah kenyang sampai 2x bekfes kekunun temankan Firas yg nak makan nasi time kali ke 2 kami ke pasar pagi tu....maka, makanlah bersama SIL2.....nyam nyam nyam....
dah penat menaip...jom nengok gambar lak :D

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


cOraT cOret NusHA : Restoran Suki Pedas Hot Pot <b>di Ipoh</b> <b>...</b>

Posted: 07 Nov 2012 07:51 PM PST

Hari Jumaat yang lepas, aku dan rakan opis sempat merasa makanan di restoran steamboat di AEON Station 18, Ipoh. Kira first time try. Okay, not bad. Tapi tak boleh kalahkan kesedapan di Johny.
- set untuk makan berdua yang kami ambil -
Mula-mula takut nak masuk sebab banyak sangat tulisan cina. Maka tanya dulu HALAL ke TIDAK. Ok, halal dan sijil sah halal ada bergantung. Apa lagi, terus masuk.


Nama restoran : Suki Pedas Hot Spot
Alamat : F67 Level 1 AEON Station 18,
Ipoh
Harga : RM 33.90
gov tax & service charge : RM 5.42
Oh ya, kami minum ice lemon tea. Just guna yang air tin tu je. Maybe lepas ini akan ada menu lain. Katanyalah. So, kepada yang nak try, bolehlah berkunjung ke restoran tersebut. Kenyang juga okay.
#  Sekarang ni entry kat blog aku lebih banyak kepada makan-makan. Apa cer? Huahua.

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

07 di slim river - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di slim river - Google Blog Search


&#39;Mana anak saya...&#39; (kemalangan <b>di slim river</b>)

Posted: 27 Nov 2012 05:41 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Tan yang tiba di pekarangan Hospital Slim River (HSR) kira-kira jam 10.30 pagi gagal mengawal kesedihan selepas dimaklumkan Lee Si turut terkorban terbabit nahas. Dia terpaksa ditenangkan suami serta dua anak ...

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Mencari Rumah Sewa <b>di Kuala Kangsar</b>, Perak | Rumah Sewa

Posted: 15 Nov 2012 08:56 PM PST

Publish date: November 16, 2012 4:56 am
Contact Name: Azizul
Region: Perak
Location: Kuala Kangsar
Phone: 0125598021
Tags:

Saya sudah berkeluarga dan mencari rumah untuk disewa di Kuala Kangsar. Kemasukan selewat-lewatnya Februari 2013.

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


BN government never stood by the rakyat in the <b>Bukit Merah</b> <b>...</b>

Posted: 27 Nov 2012 12:25 PM PST

http://ww2.utusan.com.my/utusan/SpecialCoverage/pilihanraya2008/images/kabinet/ongkili.jpg 

Choo Sing Chye

Never for once, the Barisan Nasional government has stood by the rakyat on issues that are dear to their hearts. For an example, their pursuit for a cleaner environment had always hindered by the machination of the government.  

Apparently by not having the rakyat's welfare at heart, the Minister of the Science, Technology & Innovation Ministry (MOSTI), Maximus Ongkili has forsaken the "prime duty" of the regulatory authorities that the International Atomic Energy Agency (IAEA) had proposed. 

The IAEA, which was invited by the government during the Bukit Merah and Papan controversy made many recommendations, and one of them was the "prime duty" which the regulatory authorities should "adhere": 

"there is one principle to which all should adhere: regulatory authorities (Government) should be effectively separated from implementing organization (ARE), since … the prime duty of regulatory authorities is to protect Man and the environment, ensuing the … radiation doses to Man do not contravene the recommendations of the ICRP  regulation." 

Contrary to what the IAEA had recommended, the Federal and the State Government, in the case of the  Papan and Bukit Merah controversy, chose to sideline the welfare of the rakyat and sided with the giant  conglomerate – Mitsubishi Chemical, Japan. 

Likewise in Ongkili's case, by ignoring the rakyat's welfare, he had deviated from the "prime duty of (the) regulatory authorities… to protect Man and the environment".  

Unmistakably, the proof is in his unambiguous expressed statement which he said: "the onus is on them (anti-Lynas group), not on me, to say that decision of the board is not correct. So give me additional information to point to the fact that it was not a wise decision." (Ongkili's interview with Malaysian Insider, April 15, 2012)

Read more at: http://singchyeblog.blogspot.com/2012/11/bn-government-never-stood-by-rakyat-in.html 


07 di sitiawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sitiawan - Google Blog Search


Bantah AES <b>di</b> depan Pej MCA <b>Sitiawan</b>...... | Hablumminannas

Posted: 04 Nov 2012 08:39 PM PST

[unable to retrieve full-text content]6 days a comment classic flipcard magazine mosaic sidebar snapshot timeslide program hi tea pendaftaran kerabat & anak pelancaran borang permohonan tanah felda plantation oleh presidennya saudara mazlan aliman pd 4 dec 2011 ahad ...

07 di bukit gantang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit gantang - Google Blog Search


BUAT CERAMAH TIADA SAMBUTAN!!! UMNO <b>Bukit Gantang</b> edar

Posted: 24 Oct 2012 03:37 PM PDT

Parlimen Bukit Gantang hari ini agak panas sikit walaupun cuaca hujan sebelah awal petang,dibeberapa tempat di DUN Changkat Jering,DUN Terong dan DUN Kuala Sepetang di dapati terdapat beberapa banner provokasi dinaikan oleh pihak yang dipercayai geng tiada thulur….UMNO le tu…..hehehe…
Tak cukup dengan banner-banner yang memaparkan ayat-ayat bodoh,yang amat mudah diteka dari pihak mana yang buat, berpuluh ratus keping CD dan risalah di campak tinggal dilokasi-lakasi yang tidak wajar.
Ada ke patut CD yang bertajuk "Realiti Politik Melayu Islam" yang konon-nya untuk Ahli PAS ditinggalkan disurau-surau sekitar Bukit Gantang.
Aku dah lama tengok isi cerita CD tu….biasa la..filem 1 jam lebih  yang  terang-terang dari kerja UMNO. Isinya hanya sentuh hal melayu khususnya di Perak. Semua fakta dan sumbernya 100% auta kelentong UMNO semata-mata..hehehe..
Kenapa sekarang UMNO Bukit Gantang semakin sasau..???

Salah satu banner provokasi yang di naikan
Ini kerana UMNO Bukit Gantang sudah  semakin senak thulur. 
Siri-siri ceramah yang UMNO buat di Bukit Gantang ketara tiada sambutan, aku sendiri dapat tengok keadaan  beberapa ceramah UMNO yang sempat aku pegi skodeng…hehehe…
UMNO konon-nya nak lawan ceramah PAS yang jaraknya amat dekat dengan lokasi yang mereka pun buat ceramah.
Disebabkan nak bagi ramai datang...terpaksa UMNO buat ceramah dalam kenduri..makan free, silap-silap duit poket 20 hinggit pun dibaginya..hehehe...
Malangnya kehadiran tetap tak ramai...indah sound sistem dari suara pengerusi UMNO  je..hehehe....
Lagi satu yang bestnya  ialah dalam ceramah UMNO tersebut  juga ditayang CD yang sama juga seperti yang di edarkan hari ini.
Kan dah kantoi…hehehe…kata untuk Ahli PAS saja…tapi yang pasang kat ceramah UMNO tu apa kejadahnya….hehehehe…
Nampaknya Ketua UMNO Bukit Gantang YB Rosli dah semakin kelam kabut sekarang, media TV arus perdana dan media cetak pun dah tak boleh dijadikan senjata UMNO. Ramai yang tak percaya.
Buat ceramah pun tiada sambutan dan sekarang buat kerja bodoh sebar provokasi murahan…tapi kantoi….hehehe….
Menurut sumber hari ini beberapa laporan Polis telah dibuat berkaitan kejadian ini.
Gambar-gambar kantoi UMNO Bukit Gantang

Ceramah di Taman Kuning Sari Vedio CD  "Realiti Politik Melayu Islam" di tayangkan

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


Lintas Langsung : EKSPO MAIK <b>di</b> Istana Negeri Kubang <b>Kerian</b> <b>...</b>

Posted: 25 Nov 2012 09:09 PM PST

Rumah > Uncategorized > Lintas Langsung : EKSPO MAIK di Istana Negeri Kubang Kerian

image

KOTA BHARU – Ibn Bacoks kini berada di pekarangan Istana Negeri Kubang Kerian, Kota Bharu bagi mengunjungi Ekspo Maik hari ini. Pelbagai acara dan program menarik yang akan dibawakan nantin insya Allah.

image

Dari muka pintu depan pameran

image

Berada di ruang legar dewan di mana tapak pameran diadakan

image

Hanya di ruang ini sahaja dibenarkan mengambil gambar. Di dalamnya dilarang.

image

Berada di gerai pameran Perbadanan Muzium negeri Kelantan

image

Di bahagian pameran Jabatan Hal ehwal Agam Islam Kelantan, Bahagian Pendidikan

image

Berada di bahagian Persatuan Seni Khat Kebangsaan cawangan Kelantan

07 di beruas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di beruas - Google Blog Search


Black Panther: Ucapan YB Dato&#39; Ahmad Maslan <b>di Beruas</b>

Posted: 04 Sep 2012 06:23 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Ucapan YB Dato' Ahmad Maslan di Beruas ... AGENDA KRISTIANISASI PR DI MALAYSIA SEMAKIN RANCAK !!! APA CERITA NI ??? 37 minutes ago. BLOG MIK ... Treler Jelajah Anwar Terbenam Di Banting! 1 hour ago ...

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


Dunia yang hilang, <b>Tambun</b> » Izzat Aziz

Posted: 17 Nov 2012 11:51 AM PST

Pada October 21 yang lepas terjadinya satu majlis yang dipanggil konvokasi untuk aku setelah tamatnya pengajian selama hampir lima tahun di Universiti Teknologi PETRONAS.  Jadi aku, Umi, nenek, adik perempuan, tiga abang lelaki, seorang kakak, dua orang kakak ipar, seorang mak cik dan tiga orang anak saudara bersama-samalah ke bumi Perak ini setelah berbulan-bulan meninggalkanya.  Alang-alang kerana kebanyakan ahli keluarga aku bersama, maka kami buatlah trip, pada mulanya macam-macam tempat yang di senarai pendekan tetapi akhirnya Tambun di pilih kerana dekat dan murah.

Tiket masuk adalah lebih kurang RM 40, tidak ingat tetapi yang aku baru perasan setelah masuk adalah harga tiket online lebih murah berbanding di pintu, memang sepatutnya begitu tetapi kerana ignorant rugilah beberapa ringgit.  Kalau yang pertama kali masuk mungkin tak perasan yang Tambun mempunyai banyak kawasan yang berbeza dan bukan sahaja tempat untuk bermain air.  Kawasan-kawansan yang ada di Tambun adalah Water Park, Amusement Park, Tiger Valley, Petting Zoo, Hot Spring & Spa, Tin Valley dan Team Building.

Kami pada awalnya sudah tentu banyak habiskan masa di Water Park, memang tujuan utama datang untuk bermain air,  Water Park bagi aku ada beberapa gelongsor yang seronok tetapi biasa-biasa sahaja orang kata tahap budak-budak, sama juga dengan Amusement Park, satu permainan yang paling 'menakutkan' hanyalah kapal, yang lain tahap budak-budak.  Habis bermain di Amusement Park dan apabila dah cukup basah di Water Park barulah kami bergerak ke Petting Zoo, tidak singgah di Hot Sping & Spa kerana tak sure apa yang ada di dalamnya.

Petting Zoo agak menarik jika yang jenis suka tengok binantang, yang paling menarik bagi aku adalah Raccoon, kerana dua ekor Raccoon dibiarkan berkeliaran, selain itu ada arnab, burung, ular, kucing, monyet, kambing dan pelbagai lagilah walaupun nama Petting, tetapi bukan semua sesuai untuk dijadikan pet.  Selepas Petting Zoo kami bergerak pula ke Tiger Valley, ia cuma adalah tempat untuk harimau berkeliaran, jika ingin tengok mereka diberi makan datang dalam pukul 3 hingga 4 petang, kami terlepas dapat tengok harimau tidur sahaja.

Selepas itu Tin Valley, tidak banyak sangat benda lebih kepada informasi, untuk ambil gambar dengan patung manusia dan gajah boleh lah sini, kalau nak diikutkan tempat paling menarik adalah kawasan Team Building tetapi, semua aktiviti yang ada perlu bayaran lain, ia tidak termasuk dalam bayaran masuk, jadi terputuslah hajat untuk mencuba, tetapi dapat berkayak secara percuma untuk 30 minit kalau tak salah.  Masa aku pergi tempat tu memang kosong, tak tahulah hari lain ramai ke tidak.  Jadi aku rasa lagi elok untuk mahalkan sikit, bayaran masuk dan bagi semua aktiviti di kawasan ini percuma sekurangnya untuk sekali seorang bolehlah juga merasa. Aku tak rasa orang sanggup keluarkan duit lagi bila dah masuk ke dalam dan basah kuyup sudah.

Aku sediakan sekali gambar-gambar, untuk sekadar penghias tulisan.

07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


Inilah Ceritaku: Sepetang <b>di Kinta</b> Riverfront

Posted: 29 Nov 2012 06:16 AM PST

Sebelum kuar dinner di R e s t o r a n  N a s i  P a d a n g  S i m p a n g  3, ambil angin petang di depan hotel. Cantik dan bersih kawasan riverfront ni. Tak sibuk dan tenang . Pagi-pagi boleh nampak orang jogging dan memancing. Berbanding dengan hotel di tengah bandar Ipoh yang sibuk dengan kenderaan dan manusia ke hulu ke hilir. Tapi, nak makan dan beli-belah payahlah sikit. Hotel barulah katakan..(semua main touch screen)

Nak suruh Encik Suami tinggal kereta semasa dia berkursus, kita pulak tak yakin nak memandu. Ipoh ni bandar jalan sehala. Kalau dah tersesat, nak U-Turn punyalah payah. Papan tanda jalan tak banyak membantu. Kalau dah Encik Suami pun pening nak balik semula ke hotel selesai kursus kalau silap jalan, inikan pulak Anim yang mai sekali sekala. Sudahnya...lunch kami..room servicelah!

Mungkin dalam beberapa bulan lagi, tak ada masalah nak cari makan. Nampak  deretan gerai yang masih belum siap di tepi Kinta Riverfront ni. Jambatan mini merintangi Sungai Kinta. Kalau lihat di s i n i, ada 6 jambatan mini di sepanjang Kinta Riverfront. Entahle..dari Tingkat 14 bilik kami, terpandang 2 sahaja  dengan bentuk berlainan. Tak larat nak jalan ke jambatan yang satu lagi. Masing-masing dah lapar nasi!

P/S Suka tengok jambatan..

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved