Rabu, 9 Januari 2013

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


SURIA AMANDA: Percutian Family <b>Di Pangkor</b> Part 2

Posted: 09 Jan 2013 12:30 AM PST

Mengada kan siap ada part2 lagi...
Cuaca di Lumut masa ni sgt2 panas...sampai2 memang berposing2 dulu sampai x ingat nak beli tiket feri...
mula2 tgok mcm x ramai orang sekali tgok...amek kau....beratur sikit nyer panjang..tp masa pi ni xde la lama sebab banyak jer ferry eh...opps..dia panggil ferry ke boat eh? belasah jer la...
 anak aku pakai selipar buruk dia jer pi Pangkor..ada kasut dalam keta tp dia x nak pakai...susah katanya
 Lisa and her family....Aressa tu mcm pelik tgok replika kerang2 tu....
 tgok....panjang giler beratur kan...
 adik aku Ateh and hubby dia...
 cubaan buat peace Aressa yang x menjadi...
 si debab kuat minum air...panas katanya
 baru sampai kat sini beratur...
 akhirnya dapat naik...terserlah kan muka mak abah aku happy...
 Lasak betul si Aressa ni...
laki bini yang penat...penat melayan kerenah anak2...
Masing decide..after this tunggu sikembar berdua ni besar dulu baru boleh bawak pi bercuti...
eleh...cakap jer kot...tahun ni hujung tahun plan nak pi Langkawi...nak ikut tak?
esok aku sambung lagi kisah kat Pangkor ni eh...cukup kot entry ni dulu....aku bukan apa..selagi bos aku x balik kang...aku x leh balik...dia dah bagi arahan terbaru mcm tu...kena la ikut...kalau aku rajin aku buat and publish esok pagi...esok aku bz jugak ..boss aku banyak meeting tp aku x terlibat pun...

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


Gambar Kemalangan Maut Bas Dan Treler 11.11.11 <b>Di Behrang</b>

Posted: 11 Nov 2011 12:01 PM PST

Kebanyakan orang mungkin akan meletakkan tarikh 11.11.11 sebagai satu tarikh yang cukup bermakna dalam kehidupan tetapi berlainan pula dengan mereka yang terlibat dalam kemalangan pada awal pagi kelmarin apabila terlibat dalam kemalangan di Behrang iaitu di Kilometer 382 Lebuhraya Utara Selatan.

Kebanyakan pelajar dan guru dari Sekolah Menengah Kebangsaan Air Merah, Kulim, Kedah sedang tidur ketika bas persiaran yang mereka naiki untuk lawatan ke Kuala Lumpur sebelum ke Genting Highlands terbabas dan terbalik di laluan kiri.

Mangsa yang maut ialah dalam kemalangan ini ialah:

1. Siti Hajar  Binti Mohamad (33 Tahun – Guru Pengiring)

2. Khairul Anuar Bin  Azhan (15 Tahun – Pelajar)

3. Maysarah Binti Zaidi (15 Tahun – Pelajar)

4. Basarah  Binti Saad (45 Tahun – Ketua Wanita UMNO Cawangan Alor Teja, ALor Setar)

Menurut saksi, mereka cuba keluar dari bas terbabit sebelum treler membawa guni muatan pasir merempuh sebahagian belakang bas yang berada di atas jalan laluan lebuh raya itu.

Seorang pelajar yang berada dalam bas terbabit, Farhana Adila Ramli, berkata ketika kejadian kebanyakan rakannya sedang tidur.

"Kami tidak sedar sebahagian bas telah terbalik selepas terbabas, suasana bising. Kami keluar dari bas untuk selamatkan diri masing-masing. Pada waktu itu tiba-tiba sebuah treler langgar dari belakang bas, kawan-kawan di bahagian belakang saya tidak tahu nasib. Saya sedar apabila berada di hospital," 

Pelajar Tingkatan Tiga, Mohd Shah Redzuan Samsudin, yang patah di bahagian lengan, berkata sebilangan besar yang berada di dalam bas terbabit hanya cedera ringan apabila bas itu terbabas.

"Apabila treler merempuh bas kami, saya tengok rakan sekolah yang lain tercampak keluar dari bas,"

Guru mata pelajaran Biologi, Azria Hani, 31, berkata rombongannya bertolak dari Kulim pada 11.30 malam tadi untuk lawatan ke Kuala Lumpur dan Genting Highlands. Antara tempat yang ingin dilawati adalah ASTRO dan Menara Berkembar PETRONAS.

Sementara itu, Ketua Wanita UMNO Bahagian Alor Setar, Sharifah Maznah Syed Kassim, berkata mangsa yang maut dalam kejadian itu, Basarah Saad, adalah ahli pergerakan Wanita dan menaiki bas lain yang berhenti untuk membantu pelajar keluar dari bas yang membawa rombongan sekolah berkenaan.

"Ketika bas yang membawa rombongan Pergerakan Wanita UMNO Kedah untuk ke Tanjung Karang lalu di kawasan terbabit, pemandu ternampak dan kemudian berhenti di depan bas terbabit.

"Pemandu kami turun untuk bantu pelajar dan pesan kepada kami jangan turun tapi beberapa ahli pergerakan ingin bantu. Mereka sempat keluarkan tiga pelajar dari bas yang terbabas," katanya.

Apabila sedang membantu, sebuah treler merempuh belakang bas terbabit dan kemudian asap keluar berkepul-kepul.

"Pemandu minta semua ahli Wanita yang turun (untuk bantu) naik semula ke dalam bas kami, kerana pemandu kata keadaan bahaya dan risau jika bas terbabit meletup. Apabila bas kami bergerak, baru tersedar Basarah tiada dalam bas, dan cubaan menghubunginya gagal. Kami kemudian berhenti dan berjalan kaki ke kawasan kejadian sebelum dimaklumkan Basarah maut," katanya.

Katanya, ketika kejadian, kedengaran pelajar terbabit menangis dan meminta tolong dalam keadaan gelap di kawasan berkenaan.

Beliau berkata, Basarah adalah ibu tunggal dan mempunyai tiga anak lelaki.

Abang kepada seorang pelajar yang maut, Zuhairi Azhan, 21, berkata pada mulanya beliau tidak membenarkan adiknya Khairul Anwar menyertai rombongan itu bagaimanapun selepas dirayu beberapa kali akhirnya beliau mengizinkan.

"Saya terkilan tidak dapat menghantar adik kerana bekerja. Sebenarnya ibu saya mengalami trauma kerana sebelum ini adik perempuan saya juga meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya," katanya.

Ibu kepada Farhana Adila, Rozita Idris berkata, pada 6.30 pagi, beliau cuba menghubungi anaknya bagaimanapun tidak dapat menembusi talian telefon bimbit anaknya itu.

"Saya kemudiaan cuba hubungi kawan kepada anak saya, dan dimaklumkan bas kemalangan dan mereka berada di Hospital Slim River. Saya sedih dan hiba apabila diberitahu ada rakan anak yang meninggal dunia dalam kejadian itu," katanya.

Dalam kejadian itu, empat maut dan lima cedera parah apabila sebuah treler membawa guni berisi pasir melanggar bahagian belakang bas yang berhenti akibat terbabas di sebelah kiri laluan menuju ke selatan di Kilometer 382 Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran Behrang.

Berikut ialah beberapa gambar di tempat kemalangan :

p/s : Harap maaf, aku tidak meletakkan gambar mangsa yang maut dalam kemalangan sebagai menghormati waris mangsa kemalangan. Walau apapun, takziah buat keluarga mangsa yang terlibat dan sama-samalah kita sedekahkan al-fatihah kepada mangsa yang maut dalam kemalangan ini.

BUAT DUIT LUMAYAN TANPA MODAL DI FACEBOOK!!

PERHATIAN!! Kebanyakan link luar dalam blog ini menggunakan sistem Adf.ly & adfoc.us.Cara menggunakannya, klik pada linktunggu 5 saat, kemudian tekan butang  tanda "X" ataupun "SKIP AD" ataupun "SKIP"bahagian atas kanan. Siap.


GD Star Rating
loading...

GD Star Rating
loading...

07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


DPPK BD: IBADAH KORBAN MERIAH <b>DI BAGAN DATOH</b>

Posted: 28 Oct 2012 01:55 AM PDT

SEBANYAK 12 EKOR LEMBU TELAH DIKORBANKAN SEMPENA AIDILADHA KALI INI ANJURAN PAS KAWASAN BAGAN DATOH.
Penyertaan yang menggalakkan tanda kesedaran Umat Islam tentang tuntutan ibadah korban di sini.
BAGAN DATOH ( Selekoh ) : Seperti kelaziman tahun- tahun sebelum ini, PAS Kawasan Bagan Datoh telah meneruskan penganjurkan majlis korban sebagaimana tuntutan Islam itu sendiri. Bertempat di Markaz Tarbiyyah PAS Selekoh, sebanyak 12 ekor lembu telah di korban di majlis tersebut. Sambutan menggalakan dengan penyertaan peserta semakin meningkat pada tahun ini merupakan perkara positif apabila umat Islam khususnya di kawasan ini sedar untuk melakukan tuntutan korban tersebut.
Menurut pengarah program korban tersebut, Ustaz Ahmad Sarkozy Imani berkata, ianya tidak menjangkakan penyertaan program korban kali ini begitu ramai. Walaupun pada asalnya,beliau mesasarkan hanya untuk 8 ekor lembu sebagaimana tahun yang lalu.
Turut hadir dalam program, Yang Dipertua PAS Kawasan, Ustaz Misbahul Munir Masduki yang turut sama- sama bergotong- royang menyembelih dan mengagihkan daging korban tersebut.
Ustaz Misbahul Munir bersiap sedia untuk menyembelih lembu yang telah siap dibaringkan.
Para hadirin yang turut sama untuk bergotong-royong dalam program ibadah korban kali ini

Kelihtan para petugas sibuk memotong dan melapah daging lembu yang telah dikorbankan.

YDP PAS Kawasan, Ustaz Misbahul Munir menyampaikan daging agihan kepada penerima.

Sebahagian daging yang telah siap dibungkus untuk diagihkan kepada penerima.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


Dua kenderaan Bomba berlanggar sesama sendiri <b>di Teluk Intan</b> <b>...</b>

Posted: 04 Jan 2013 03:47 PM PST

Dua kenderaan Bomba berlanggar sesama sendiri di Teluk Intan

5 hari lepas oleh poruman di plbgaimacam.blogspot.com

Dua kenderaan Bomba berlanggar sesama sendiri di Teluk Intan - Angkara sebuah kereta rosak di tengah jalan, misi memadamkan kebakaran di Kampung Esso, di sini, terjejas apabila dua jentera bomba dan penyelamat berlanggar sesama sendiri. Akibat kejadian itu, seorang anggota bomba mengalami kecederaan manakala lapan anggota lain selamat dalam kejadian tengah hari, semalam.Mangsa, Mohd Hafiz Abdul Rahman, merupakan anggota Bomba dan Penyelamat Teluk Intan cedera di bahagian kaki apabila jentera yang

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


<b>Bukit Merah</b> Laketown Resort, Perak | emilayusof.com

Posted: 08 Jan 2013 09:37 AM PST

Posted on | January 9, 2013 | 2 Comments

My husband doesn't like to stay long in one place, so right after spending a day and a night in Georgetown, we later drove to Bukit Merah Laketown Resort. He was partly too lazy/sleepy to drive and at the same time need to complete a job and upload it online. We put up a night at Suria Service Apartment Hotel. The apartment is quite spacious, we got a view of the highway on 7th floor.

Yassin was quite excited to explore the theme parks but as it was raining, we kept the plan till the next morning. Furthermore, it was already around 7pm when we reached the laketown. It was also raining so we took a rain-check.

Suria Service Apartment

highway view

After breakfast the next morning, we let Yassin take a dip in the pool for an hour before checking out and head to the theme parks.

yassin swimming
Boy, he is big now!

Bukit Merah Laketown Resort is divided into 3 parks; Water Park, Eco Park and Orang Utan Island. We bought a combo ticket for Orang Utan Island, Eco Park and Sky Chair (RM39 for adult, RM33 for children below 12). We skipped the Water Park as Yassin already had his dip. The first park we explored is Orang Utan Island. We took a 10-minute's ride on a boat.

Orang Utan Island Jetty
Orang Utan Island Jetty.

The 35-acre Orang Utan Island is a research institution dedicated to the preservation and research of the orang-utan. Founded by MK Land developer's Executive Chairman Tan Sri Haji Datuk Mustapha Kamal, it was developed to resemble the orang-utan's natural habitat as closely as possible, its vegetation similar to the rainforests in Sumatra and Borneo. The island has dedicated 5 acres of land as a research and rehabilitation centre while the remaining acres are for Orang Utans to roam freely. Unlike zoos, the humans are the ones inside caged enclosure here.

Orang-Utan
Observing  Orang Utans from inside a cage.

3-otang-utans
Sonia, Adam and Carlos swinging around. They were quite excited to see humans in a cage. Haha.

BJ
27-year old BJ is like any other normal orang utans—when he is having a bad day, he will have his amok and break tree branches around him and roars like a lion. 

Harry
This is sleepyhead 7-year old Harry.

Yassin
Oh, this is my very own 'orang utan'. ;P

At the research and rehabilitation centre, care is given to the infants as well as to the healthcare of a total of 18 orang utans in the island. The facility's ICU (Infant Care Unit) is equipped with heart monitors, IV drips, incubators, as well as a trained veterinary surgeon to cater to the orang-utan infants that may require medical assistance after birth. Infants who are admitted to the ICU will go through a specially designed rehabilitation programme consisting of 6 stages to ensure the development of their natural instincts such as foraging, nest building, searching for water source, swinging and climbing.  The rehabilitation programme aims to ensure the infant adapts well to their natural environment before their eventual release into the wild.

infant
One very shy infant.

After visiting the rehab, we went to watch a documentary—Nurturing Nature—at the video room. It tells about the declining numbers of orang utans due to the clearing of their natural habitats from human development, mining, and illegal poaching as well as the efforts taken by the foundation to save the endangered creatures. This is my favourite part; a frame from the video:

Tan Sri Haji Datuk Mustapha Kamal

It was very educational trip for my family and I. Although we missed our boat to get extra information about the island (as well as buy some souvenirs), we were happy that we left the island on the next boat with extra information about the life of orang utans.

Next, we went to the Eco Park. The 3-acre park features three large enclosures – Nature Trail, Reptile Park and Tropical Trek, with a variety of reptile, primate, mammal, bird and fish species in an environment as close to their natural habitat. In addition, there is a Pets Park and daily animal shows.

Eco Park
The Eco Park.

peacock
Beautiful Sri Lankan peafowls.

bearcats
Bearcats (binturong). The left one is doing major cleaning, haha.

guinea-pigs
Guinea pigs.

hamsters
Cute cuddly hamsters.

hedgehog
Sleeping hedgehog.

rabbit
Yassin feeding a rabbit. Pack of mixed food (vegetables, seeds, fish food) for animals can be bought at the park's entrance. The staff will let you know what food to be fed to which animals.

parrot
We got to see the animal show. Seen here a parrot carrying a ball through cones. 

parrot2
Clever parrot solving mathematics.

me-with-parrot
One for the album. Red parrot and me. Forgot the name of the parrot but it is named after a football player. 

yassin-and-parrots
A thundercat and a couple of parrots.

HangingParrots
This is what Hanging Parrots do—hanging around. Also known as Serindit in Malay Language.

ducks
Friendly ducks seem to be smiling for my album. Awww….

squirrelmonkey
This squirrel monkey climbed on my bag and took away my lens cover! It later gave it back to us. :)

We had a blast spending time with the animals and on the way back to the main area, we took the skychair. The ride was great and we got to see view of the Water Park.

skychair
Yassin on a skychair.

Yassin had a blast and made us promised to come back here again for the Water Park. We will definitely return here as this resort is great for family holiday.

Facebook comments:

Comments

07 di tanjung malim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung malim - Google Blog Search


Kemudahan, Infrastruktur Asas Bakal Disediakan <b>Di</b> Proton City <b>...</b>

Posted: 05 Jan 2013 01:53 AM PST

Keperluan infrastruktur dan kemudahan asas seperti sekolah menengah kebangsaan dan sekolah agama bakal dibina di Proton City, dekat Tanjung Malim bagi melengkapkan pembangunan bandar automatif di selatan negeri Perak.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata kemudahan asas itu perlu disediakan memandangkan bilangan pekerja PROTON dan penduduk di kawasan sekitarnya akan bertambah dari semasa ke semasa.

Sehubungan itu, Kementerian Pelajaran katanya, bersetuju meluluskan pembinaan sebuah sekolah menengah di Proton City yang bernilai kira-kira RM40 juta.

Projek pembinaan katanya, akan bermula tahun depan, mampu menempatkan 1,200 pelajar dan dijangka siap sepenuhnya dalam tempoh dua tahun lagi.

"Sebuah sekolah agama juga akan dibina di sini memandangkan sebahagian besar penduduknya beragama Islam dan kerajaan Pusat berharap dengan adanya insentif dan inisiatif seperti ini, pembangunan pesat bakal mengambil tempat di Tanjung Malim dan Behrang dalam tempoh lima hingga 10 tahun akan datang," katanya kepada pemberita selepas melawat kilang dan mengadakan pertemuan dengan warga kerja PROTON di Kilang Proton City, dekat Tanjung Malim, hari ini.

Terdahulu, Muhyiddin yang dalam rangka lawatan kerja sehari ke Perak menghadiri mesyuarat tertutup bersama BN Perak di Kompleks Sukan Proton City yang dihadiri antaranya Setiausaha Agung BN, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor; Zambry selaku Pengerusi BN negeri dan Timbalannya, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.

Mesyuarat tertutup selama dua jam itu turut disertai Timbalan Pengerusi MCA Perak, Datuk Seri Kong Cho Ha; Pengerusi MIC, Datuk Seri G Palanivel; Pengerusi GERAKAN, Datuk Seri Chang Ko Youn dan Pengerusi PPP, Datuk Seri Dr M Kayveas.

07 di bidor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bidor - Google Blog Search


Dunia Hanyir Seorang Lelaki: Laporan trip Sebarau 30hb Disember <b>...</b>

Posted: 03 Jan 2013 07:27 PM PST

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog teman :) Kali ni teman nak kongsi laporan trip teman pada Ahad 30hb Disember 2012. Al kisah pada hari tu teman menjadi salah seorang peserta Jom AK! yang diadakan di Air Kuning. Acara itu dijalankan oleh saudara Sham Piman, tokey gewang jepun yang terkenal. Beliau pulang ke Malaysia dan berkesempatan untuk mengadakan acara tersebut.

Teman dan sahabat baik teman dari Bidor iaitu Ayoi dan Ben juga turut serta menyertai acara tersebut. Kami bergerak ke Air kuning seawal pagi kerana acara akan bermula jam 8pagi. Namun bukan ini cerita yang teman nak ceritakan kerana di acara Jom AK! tu teman dan sahabatteman yang lain tu kumpaw berjemaah. Seekor Peacock Bass pun kami tak dapat pada hari tu.

Jam 12 selesai sahaja acara terasebut kami terus bergegas pulang ke Bidor kerana Ben ada urusan keluarga. Kami bertiga pada hari itu menaiki motor sahaja ke Air kuning tersebut. Pertama kali dalam sejarah hidup pergi mengilat naik moto jaun jauh :) Sampai di Bidor teman dan Ayoi tidak terus pulang ke rumah, sebaliknya mencari lokasi sebarau di kawasan sekitar Bidor. Hanya tinggal kami berdua sahaja pada masa itu. Lokasi yang kami pergi adalah di sebelah hulu sungai berdekatan kawsan kampung. Cuma motor shaja yang boleh masuk ke spot tersebut, kalau naik kereta kena menapak sedikit ke dalam!

Setiba dilokasi kami terpaksa menyeberangi sungai sedikit untuk ke spot yang menarik. Spot menarik telah dijumpai apabila rumpunan pokok buluh yang terjatuh kedalam air merupakan spot kegemaran sang sebarau bermain. Balingan pertama gewang Bassday sugar minnow teman bersambut, jelas kelihatan seekor sebarau yang meragutnya tetapi rabut selepas itu mungkin kerana teman menggunakan mata kail tungal yang tidak berduri. Jadi mangsa yang meragut gewang teman mudah melepaskan diri. Baingan kedua yang dibuat oleh saya dan Ayoi serentak disambut serentak oleh 2 ekor sebarau di bawah rumpun buluh tersebut. "Double Strike" itu perkataan yang terkeluar dari mulut si Ayoi! Kali ni teman tak beri peluang, terus teman karau kekili teman sehingga mangsa dapat didaratkan ke atas tebing pasir.



Gambar diatas merupakan 2 mangsa yang berjaya ditewakan oleh teman dan si Ayoi. Saiznya bagi kami boleh tahan besar juga, memandangkan sungai kawasan kami itu bukan senang nak dapat saiz2 idaman macam ini. Anggaran teman berat Sebarau ini hampir 1 kilogram. Teman dengan set Aphas + bassday sugar minnow manakala Ayoi dengan set Steez + Rapala countdown.

Gambar jelas yang atas si Ayoi yang dapat manakala yang bawah teman yang dapat! Sanagat teruja :)

Gambar perseorangan untuk dibuat kenangan hehe. Nampak tak pokok buluh yang terjuntai di dalam air tu? kalau jumpa lokasi seperti ini di sungai jangan tengok aje hehe!

Lepas bergambar dengan sebarau tersebut, kami lepaskan semula ke dalam air. Seperti biasa kami amalkan amalan tangkap dan lepas :) Baik untuk generasi yang akan datang. InsyaAllah.

Lepas itu teman tukar gewang lain, kali ini sama juga jenama Bassday cuma warna lain dan mata kail asal iaitu bermata 3. Beberapa kali balingan dibuat akhirnya bersambut lagi, kali ini saiznya kecil sedikit dari yang teman dapat yang pertama tadi. Si Ayoi yang dari tadi tak habis mengemaskini gambar terus ke BBM group terus menjadi mangsa teman untuk jadi kemeraman hehe.


Sebarau kedua teman dengan set yang sama cuma gewang lain sedikit. Puas hati hari itu walaupun sebelah pagi kumpan teruk si Air Kuning. Selain itu dapat sejukkan badan dengan bermain air sungai :) Spesimen yang teman dapat ini juga lepas bergambar teman lepaskan semula ke dalam air.

Lepas dari itu teman dan Ayoi tidak mendapat apa apa sambutan lagi dari sebarau. Kami berdua bergerak ke lokasi yang lainnamun sama juga tidak berhasil. Hari nampak semakin mendung dan jam pula sudah menunjukkan jam 4 ptg. Terus teman dan Ayoi pulang ke rumah kerana teman nak pulang ke Kuala Lumpur lagi selepas itu. Jadi la hasil haritu mampu buat teman tersenyum puas :)

07 di manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


<b>Manjung</b> Mari: Masih ada lagi mufti <b>di</b> Malaysia yang berani - Siapa ?

Posted: 02 Jan 2013 05:36 AM PST

Polemik isu amanat TG Haji Hadi masih lagi belum reda,, Umno masih belum nak mengaku kalah walaupun pada hakikatnya mereka dah pun tersungkor...

Harapan atau talian hayat dalam isu ni umno hanya bergantung harap kepada mufti-mufti terutama sekali mufti Perak Al Umnoury...




Dimana amalan musyawarah yang disarankan oleh Islam ?

Namun ada lagi mufti yang berani dan ada juga yang cerdik ambik jalan selamat... 
Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Osman pula membayangkan tidak akan hadir forum berkenaan.

"Kita dahulukan Mufti Perak dan Mufti Wilayah Persekutuan (Datuk Wan Zahidi Wan Teh). Mereka ada bukti dan lebih awal mengemukakan isu berkenaan, mereka yang patut hadir," katanya tetapi enggan mengulas panjang

Tahniah buat Mufti Perlis... 
Mufti Juanda setuju siar secara langsung

Sementara itu, Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya bersedia untuk hadir dan bersetuju jika ia disiarkan secara langsung.
"Saya amat bersetuju kalau siaran secara langsung dan telus. Amat besar harapan umat Islam supaya isu ini dileraikan dan semua pihak perlu jujur untuk Islam," katanya.

Teringat balik kisah kerja haji Najib 2 tahun lalu, mufti mana yang berani buat teguran ?
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved