Sabtu, 16 Julai 2011

07 di lekir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lekir - Google Blog Search


Otai Manjung: DS NIZAR: HI-TEA & TAZKIRAH <b>DI LEKIR</b>

Posted: 16 Jul 2011 01:06 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]DS NIZAR: HI-TEA & TAZKIRAH DI LEKIR. 06.07.2011, Batu 12, Lekir. Majlis Hi-Tea & Pemberian Bantuan Warga Miskin. Tazkirah Mahgrib. Posted by OMan at 7/17/2011 04:06:00 AM · Email This BlogThis! Share to Twitter Share to ...

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Catatan dari Dengkil: Mee Rebus Mastan Ghani

Posted: 06 Jul 2011 07:09 AM PDT

Assalamualaikum WBT,

Banyak kali juga saya dah pergi ke Teluk Intan. Namun sekalipun saya tak pernah makan mee rebus di situ dan sudah tentu yang terbaik di Teluk Intan ialah mee rebus Mastan Ghani.

Setelah berlegar-legar sekitar Teluk Intan dan Bidor hari ini, akhirnya mee rebus Mastan Ghani menjadi pilihan untuk saya makan tengahhari tadi. Bukan di Teluk Intan tetapi di pekan Langkap. Dari Teluk Intan ke Bidor dan nak balik ke Dengkil semula, terasa malas nak patah balik ke Teluk Intan mencari mee rebus Mastan Ghani dan yang terdekat dengan Bidor ialah Langkap. Jadi restoran Mastan Ghani yang berhadapan dengan Pusat Kesihatan Langkap jadi pilihan.

Namun agak mengecewakan, percubaan kali pertama makan mee rebus Mastan Ghani tidak memberangsangkan. Dan saya hairan kenapa ini yang disebut-sebut. Setelah diselidik rupa-rupanya mee rebus Mastan Ghani di Langkap memang jauh berbeza dengan yang di Teluk Intan.

Di bawah payung yang sama, namun rasa berbeza. Ini tidak sepatutnya terjadi kerana akan merosakkan nama Mastan Ghani itu sendiri. Mungkin ada penduduk Langkap yang tidak bersetuju dengan saya, namun saya mendapatkan respon dari beberapa orang rakan sebelum saya menulis disini.

Insya Allah, jika ke Teluk Intan lagi, saya pasti akan ke Mastan Ghani di Teluk Intan untuk mencari perbezaan yang dimaksudkan. Dan jika tiada aral pada hari Ahad ini mungkin saya akan ke Temerloh mencari ikan patin masak tempoyaknya. Jom makan makan.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Pembantu Ayamazz Roti Impit | eJawatan

Posted: 15 Jul 2011 11:24 PM PDT

Teknik Menjawab Soalan Temuduga

Posted On: July 16th, 2011    Job Type: Others    Job Location:

Ayamazz Price List.jpg (25 KB)

-Ayamazz Roti Impit–
kami memerlukan staff outlet di bercham ipoh dengan segera.

-full time
-disediakan komisen

sila hubungi – 012 516 2688

___________________________________________________________________________________

Join Facebook Page kami untuk mendapatkan update terkini jawatan kosong setiap hari!

atau

Dapatkan update tekini jawatan kosong setiap hari melalui email anda!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


farah raihan&#39;s page: berkampung <b>di kampar</b>, perak

Posted: 12 Jul 2011 08:10 PM PDT

assalamualaikum salam pembuka bicara.

aku akan meninggalkan ofis selama 3 weeks untuk berhoray-horay kat perak.
baru je tadi fafaz, oyen dan shah said bye-bye coz dorang last day this weekend pergi port dickson.
sedih jugak coz shah will not see me kot after this.
tapi aku still berharap dia ada lagi bila bulan 8 ni bila aku masuk opis.

kali ni tak best sangat coz aku berkampung kat kompleks rakan muda.
 KOMPLEKS RAKAN MUDA KAMPAR
Jalan Kampung Tersusun Batu Putih
31900 Kampar, Perak.
Tel : 05-4664634
Fax : 05-4664689

mcm budak2 skolah lah pulakkan =P
tingat last aku dok tempat2 camni bila join kelab kat UTHM dulu kat Hulu Langat
memang sempoi masuk hutan waktu malam

tapi tu dulu.
bila tua-tua camni dah matured plus pemalas camni aku rasa sangatlah boring
boleh tak buat program ni kat tempat best?
paris ke...
jepun ke
~ngehngehngeh!

before pergi tadi faz sempat pesan kat aku soh tackle mamat-mamat kat situ lepas abis program
~hohohoho!!
takleh la..aku agak loyal  taw.
syg aku pd yg satu melimpah ruah taw =P
setia pada yg satu ~ayat takleh blah =P
tapi kalau muka macam aaron aziz aku fikir dua kali jugaklah takmo tackle =P

oh ya kat situ ada wall climbing!!!
dah lama aku tak jejak kakikukukasarku kat wall climbing..
dah bertahun dah.
rindulah nak climbing wall
~maklumlah waktu kecik ayu sgt asik main anak patung kat umah bila besar mulalah perangai ntahhapehapetah =P

lunch semalam lepak ngan oyen & fafaz kat secret recipe.
fafaz dgn idea mencari ilhamnya
dan

 oyen org kaya dgn rokoknya.

begaya gila org kaya nieh smoke kat secret recipe

aku mmg hangin plus tak suka org smoking.
bahayakan nyawa diri dan nyawa org sekeliling

tapi nak wat cane..dia cuma kawan..tp kalo dia smoke depan aku tepaksala dia kene turunkan rokok merbahaya tu kat bawah meja dan dok berlawanan arah angin & aku akan paksa dia sedut asap rokok tu jangan kuarkan dari idong jua mulut dia!
~huhu.kejam tak aku.
tu oyen...tp kalo kekasih hati sori no compromise!
aku marah sebab sayang okes =)))

 nie spec baru maa

baru malam ahad buat sempena nak gi perak =P

tapi papepon aku still pakai lens jugak nanti =P

yeayy!!!

pagi ni suzie belanja breakfast kat warung

nielah suzie aka mom-2-be!

about 3weeks aku tinggal jiran aku nieh.

"sempena org takde ko laksanakanlah nilai murni sbg jiran yg baik yek.

tlg tgkkan sape2 yg wat messy at my desk yek =P"

 fafaz yg komited pada tugas

walaopon sakit still nak pergi jugak port dickson

tanak menyusahkan org yg dah arrange nama dia...

punyalah bagus husband k.fifa nie yek

1st time minum minuman mahal berais kat warung ni dgn niat mengepaw puan suzie

~ekekekke!!

yg len pulak mcm biasa pegi breakfast kat tempat idaman kalbu @mc'dbkl =P
~agagagaga...

tetiba jek rasa sedih nak gi lama :-(

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


KELANTAN TASTE <b>di LUMUT</b>,PERAK | Persatuan Anak Kelantan Perantauan <b>...</b>

Posted: 29 Jun 2011 04:38 AM PDT

KELANTAN TASTE di LUMUT, PERAK PADA 2HB JULAI 2011.

Ada belako. Kebudayaan, Makanan kelate dan rempah ratus. 10.00 pagi – 11,30 malam

TENTATIF ATURCARA PROGRAM KELANTAN TASTE PADA 2 JULAI 2011

10.00 PAGI - KETIBAAN ORANG RAMAI

- PERTANDINGAN MEWARNA BAGI KANAK-KANAK
- PERTUNJUKAN REBANA UBI

01.30 TGH - SOLAT ZUHUR

02.30 PTG - PERTANDINGAN SEPAK RAGA BULAT BERKAIN PELIKAT
- PERTUNJUKAN TOMOI

04.45 PTG - SOLAT ASAR BERJEMAAH
- PROGRAM MENCARI HARTA KARUN

07.30 MLM – SOLAT MAGHRIB

08.30 MLM - UCAPAN OLEH YB ABDUL FATTAH MAHMOOD
(diserikan dengan pertunjukkan bunga api)

09.00 MLM – PERSEMBAHAN DIKIR BARAT

10.30 MLM - PERSEMBAHAN WAYANG KULIT ( JIKA ADA)

12.00 MLM - BERSURAI

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di malim nawar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di malim nawar - Google Blog Search


Taiping Mali: Anwar dok &#39;muhong&#39; <b>di Malim Nawar</b> malam tadi.

Posted: 27 Feb 2011 09:17 PM PST

Anwar sepatutnya fokus dan membantu Pas di Kerdau dan Merlimau dalam minggu ini, tetap dia bawa diri ke bekas pekan perlombongan di Perak iaitu Malim Nawar di sebuah restoran cina dekat sebuah tokong cina.

Kehadiran beliau ialah untuk membela diri dalam kes liwat kononnya sebuah konspirasi kerajaan untuk membunuh karier politiknya.

Malim Nawar temapat Anawar berceramah ialah kawasan yang di wakili oleh bekas Adun DAP yang meninggalkan DAP iaitu Kasvindar Singh

Seperti biasa Anwar berjanji akan membawa document perjanjian APCO dan lain lain rahsia besar kerajaan yang ada dalam 6 kotak yang disimpan beliau.

SPRM dan PDRM perlulah menyelongkar rumah Anwar dan Azmin untuk mendapatkan 6 kotak rahsia negara dan juga salinan perjanjian APCO.

Jika tiada wajarlah jika Anwar dipenjarakan kerana 'muhong' kepada rakyat Malaysia.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


myaishahhafiz with love: SEHARI <b>DI BUKIT MERAH</b> WATER PARK

Posted: 14 Jul 2011 09:26 PM PDT

Sabtu lepas kita org ke Bukit Merah Water Park dgn budak2 opis, walaupun org dok sibuk tentang Perhinpunan Bersih, tp kita org tetap teruskan niat utk bersuka ria di Bukit Merah.

Kan dah dpt tiket free dari Metro, haruslah pi cepat2 kan, Kita org konvoi 3 biji keta ajer.

Tp tu la masa on the way pi tu, puteri nie bleh plak termuntah dlm keta, habis seluar mama,

time tu mama dah risau dah, sb nanti nak balik nak pakai seluar apa plak.

sb mama tak bw seluar lebih, just bw seluar utk mandi ja,

Jdnya terpaksa lah stop dkt R&R jap, sb hubby nak cuci keta & mama pi tukar seluar, pakai seluar utk mandi, Puteri pun mama tukarkan baju mandi terus.

Seluar yg kena muntah tu mama cuci sb hubby nak jemur atas bumbung Hilux, kiranya masa on the way tu seluar mama kat atas bumbung hilux la, takut gak mama, mana tau kot2 seluar tu terbang kena keta belakang, tak ker haru nanti. he he he

nie la seluar mama yg hubby jemur tu,

masa kita org masuk kat Bukit Merah tu, seluar mama masih lg kat atas bumbung  Hilux, sb nak bg kering cpat.

Time mandi, hati mama tak sedap gak, takut2 seluar mama hilang.

nie la rupa budak yg dah muntah atas seluar mama tu.

Sebelum masuk ukur tinggi dulu, takut2 tak lepas plak nanti.

Budak kecik nie memang happy betul dpt main air

sebahagian dr ahli rombongan.

Happy Family

Semoga akan berbahagia selamanya

aminnnn

Dan hasil dr berendam seharian kat Bukit Merah, Esoknya Puteri mama demam

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bagan serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan serai - Google Blog Search


Projek RBW Perkongsian Ke-2 <b>di Bagan Serai</b> - Projek Sarang Burung <b>...</b>

Posted: 11 Jul 2011 12:54 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Projek Rumah Burung Walet (RBW) ke-2 akan diadakan di Bagan Serai (bersebelahan rumah mak saya) dan bukan di Kuala Kurau seperti yang dicadangkan sebelum ini kerana masalah tanah yang belum selesai. ...

07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


wife to @ jalan rebung: Cuti <b>di Tapah</b> Hari Kedua - Ipoh

Posted: 05 Jun 2011 08:53 PM PDT

Dalam perancangan hari sabtu nak ke Ipoh.
Ingat nak jalan2 sekitar bandar Ipoh jerr.
Tengok kat newspaper ada plak Karnival Upin & Ipin.
Apa lagi..... bersemangat lerr budak2 ni.
Kami bertolak dalam pukul 9.30 pagi.
Kak Nong, Abg Nuar, Izzatun & Isyraf ke Bangi nak lawat nenek Wok.
Abang Mamat, Imran & Izzat ikut kami.
Sampai2 sedang elok sangat sebab ada perarakan Upin & Ipin.






 Yang ditunggu2...
 ni kalau Aqil tengok.... haiiiiiii maunyerrr dia terkam...








Kami gerak dalam pukul 3.30 petang.
Makan dulu kat Gerai Greenwood berdepan ngan Greenwood Mall.
Lepas solat zuhur, kami ke Taman D.R.
Imi & the geng naik basikal.

Semua happy.

Sampai rumah pukul 6.30 pm.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


Dari KL ke <b>Kerian</b> ke Ipoh

Posted: 12 Jul 2011 05:48 AM PDT

Adeh........penatnya drive ari ni. Nasib la ada Ean Zara (merangkap opismate) tolong drive sama...hihihiii. Perjalanan dari KL ke Kerian dan patah balik semula ke Ipoh then KL ambil masa 1 hari bermula dr pukul 7.30 pagi tadi. Bersama ofismate terchenta dan 2 orang intership student kami bergerak ke Daerah Kerian.

Kali ini ke Kerian untuk mendapatkan data laluan bas dan juga beberapa data lain yang masih lagi diperlukan di Majlis Daerah Kerian (MDK). Dalam perjalanan, kelihatan cuaca agak redup dan mendung walaupun di awal pagi (seredup dan semendung awan di Seri Gombak). Perjalanan pergi ke Kerian selama 3 1/2 jam melalui PLUS highway.

Perjalanan pada pukul 7 bermula dari rumah dan aku ke UiAM untuk mengambil student intership yang kemudiannya singgah sebentar di opis mengambil surat (Si Ean Zara boleh plak tertinggal surat data....adehhhhhh). Melalui lebuh raya Duta aku ke PLUS untuk mengambil Ean Zara berdekatan Hospital Sungai Buloh (huhuuu....nasib baik la tergerak hati nak kol dia dulu.... ghupa-rupa nya dia belum sampai lagi.....cehhhh). Tapikan dalam terlambat dia sampai, dia sempat 'ta paw' pisang goreng (cam biasa di paw dari dapur mak dia ...hahahahaa).

Perjalanan melalui PLUS sebenarnya agak berjerebu sepanjang perjalan pergi dan balik. Keadaan jerebu yang bagi aku kelihatan teruk kerana kenderaan di hadapan pun kelihatan kabur (jerebu yang masih tercari-cari puncanya.....dasar malas nak tengok berita mcm ni la). Pada pukul 12.00kami tiba di MDK berjumpa dengan Encik Sulaiman seperti dijanjikan (En. Sulaiman tu biasa la......asyik membebel memanjang a.k.a banyak cakap hingga telinga pun rasa dah berasap nak dengar).

Setelah selesai di MDK, kami akan berpatah balik ke Ipoh untuk ke JPBD Perak bagi mendapatkan RSN PERAK. Sebelum tu, seperti biasalah singgah makan tengah hari jap (macam takda tmpat lain dah....mmg gerai mak su jer yang jadi port kami...peringatan mak su a.k.a bukan mak aku ok!!). Makanan kat situ memang layan lintok abis la dengan masakan kampung kegemaran aku....abis lah ulam dan sambal belacan aku bedal (heheheee) paling kurang, ari ni kena dalam RM6 tapi tak kesah pon janji puas hati (lupa nk ambil photo lor...huhuhuu).

Selesai makan, kami bertolak ke Ipoh dan aku mintak Ean Zara drive ke sana. Nasib baik aku masih ingat lokasi tempat tu (maklumlah kali pertama sampai dulu guna GPS.....mana nak ingat main ikut je aper dia cakap turn left or turn right). Paling kurang dalam 1 jam diabiskan di JPBD dengan turun-naik lift dari tingkat 3 ke tingkat 7 then tingkat 3 balik semata-mata nak beli RSN tu (borinkkkkkkkk arghhhh).

Perjalanan balik ke KL masih lagi seperti waktu datang tadi dengan keadaan jerebu....dan aku yang kepenatan membiarkan Ean Zara drive hingga sampai ke KL (jadi co-pilot sudah)....lupa nk cakap, sepanjang perjalanan tak abis2 dok dengar lagi roly poly & no body (tiap kali start keta mesti lagu2 ni yang keluar.....TT_____________TT).....the end

Enjoy Roly Poly song from t-Ara


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


<b>Kinta</b> Restafa: TEXAS BLO&#39; ON POKER

Posted: 05 Jul 2011 11:29 PM PDT

2115... Bumi semakin mengecil, merucut menuju intinya. Kerontang, panas.

Dari kejauhan terlihat Perempuan berjalan. Kelelahan sepertinya...

Fatamorgana membiaskan penampilannya. Jaket kulit lusuh, kacamata hitam.

"Beuh... sial bangat sih gw, tempat apa pula nih?" gerutu Kinta.
21.00 tepat sebelum Kinta pergi dari peradaban terhormatnya di sebuah bukit.
"Bunda mu temana ci...??? Aku dak bole itut pa?" celetuk seorang gadis kecil sambil mencibir, sesekali tangannya membanting-banting sebuah boneka ke lantai.
"Cerewet... diem di rumah. Jangan bandel. Gak boleh lebih dari jam sebelas malam tidurnya. TV bunda matiin, dan jangan nyalain kompor gas. Kalau mau makan, bunda udah siapin semuanya di kulkas. Cukup panasin di microwave. Dan jangan main ke tempat Om katon!!" sahut kinta sambil membakar sebuah rokok, sesekali mengibaskan rambutnya yang masih basah.
"Uwekkks... Siapa yang cerewet coba?" gerutu gadis kecil tersebut.
Gadis tersebut menghampiri kinta, boneka di tangannya di seret-seret dengan sebuah tali terikat di lehernya... wew sadis juga tuh anak.

"Bunda mu pulang cubuh agi?" tanya gadis tersebut sambil tersenyum (Terkadang senyumnya lebih mirip kepada anak setan yang menjelma jadi manusia)...hahahaha. Melirik Kinta, sesekali mendongak melihat wajah kinta yang terlalu tinggi baginya, mungkin.

"………………."

Tanpa kata. Dengan mata nanar Kinta memandang gadis mungil tersebut beberapa detik, kemudian merendahkan badannya, sedikit. Air matanya keluar karena kegalauan di hatinya.

Dan…

"Mmmmmuuuach…, ini semata untuk kita berdua sayang, Bunda bisa kuat seperti ini hanya karena karena kamu ada", ciumannya senada dengan gumam di hati kinta,

"Ahhh... bau lokok,  acepnya tuh kena lambut aku, tau gak cih???"  keluh Dinda sambil mengelak ciuman Kinta.

Lalu berlalu memalingkan wajahnya sendiri sambil bergumam bahagia… "Bunda memang mamaku yang paling oke, tapi kapan bunda memikirkan diri bunda? Aku Cuma… "

Tiba-tiba Gadis tersebut memalingkan wajahnya ke kinta dan berteriak "Aku cayaaaaaaangg bundaaaa", lalu memeluk Kinta begitu erat sambil menangis.

………,

Kinta hanya bisa terpaku dan diam.

Dan...

Sambil menahan tangis, gadis mungil tersebut mencurahkan isi hatinya.


"Bunda jangan tembak olang di luar yah?! Nanti kalo di penjala, aku cendilian… Aku nda betah di lumah kalo bunda nda da…"

Suasana berubah senyap dan...

Uhhh...,
Garing…

"Wew??? Bunuh orang??? Berarti dia tau aku pegang senjata" gumam kinta dalam hati.

Memandang gadis tersebut, mata kinta menatap tajam dan galak gadis tersebut,, "....." tanpa kata kinta isyaratkan ancaman...

Beberapa detik kemudian,

Kinta hanya bisa tersenyum.. sambil mengelus-elus rambut gadis tersebut. ^^

Tanpa kata kinta melepaskan pelukan gadis mungil tersebut lalu keluar, menutup pintu dan menguncinya dari luar.

"Srek... srek... srek…" bunyi rumput mengiringi langkah kinta di malam hari.

Delapan langkah sudah. Kinta berhenti dan memalingkan wajahnya ke arah jendela rumah. 

"Yup… This time to cheer up her"

Seperti biasa gadis mungil tersebut masih memandang kinta dari dalam jendela. Wajah gadis mungil tersebut terlihat mengiba…

"Fuhhhh…" hembusan asap terakhir. Puntung di lempar menuju arah jendela gadis tersebut…

"Hey..." teriak kinta sambil menunjuk wajah gadis mungil tersebut, 



"Empphh... ???" sambil mengangkat alisnya gadis mungil tersebut mengisyaratkan tanya di wajahnya.


"Yes, you there..." berkacak pinggang dan scream out dari mulut kinta.


Gadis mungil tersebut mulai sedikit tersenyum namun masih bertanya dalam hati, "Ada apa lagi nih bunda, apa dia tau sesuatu?


"Weeeeeeee…" sambil mengejek dan memasang tampang paling aneh sedunia Kinta  berusaha menghibur gadis mungil tersebut.

Lalu tiba-tiba, dari balik jendela terdengar teriakan…, sedikitnya sama seperti satu kampung teriak sahuuurrrr…

"Bunda MetaaaaaaaaaL…tapi O'ooooooooooooooooooon" teriak gadis tersebut, dan berhenti dengan senyuman.

……..

Tanpa kata Kinta memalingkan wajahnya dan melanjutkan perjalanannya.

Weksss… tunggu sebentar all blogger...

Kenapa gadis mungil tersebut senyum yah? Kan di lempar punting rokok. Pake bilang o'on segala lagi...

"Maaf pistolnya aku tukar sama pistol air bunda…"
"Hehehe..."  senyum dan gumam Lucifer bersamaan keluar dari gadis mungil tersebut.

"Love you bunda… I love you…" dengan lirih gadis mungil tersebut mengucap kata tersebut  berulang-ulang sambil terus memandangi kinta berjalan hingga tak Nampak lagi karena tertutup kegelapan malam…



Dan gadis mungil itu pun tertidur di balik jendela bersamaan dengan hilangnya bayang kinta di kegelapan.

Wah... ternyata begitu ceritanya. Kacau nih. Ngopi dulu ah...

BERSAMBUNG.....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search


JEBAT BERKOKOK: Taip ML Anuwar dan hantar ke <b>Tanjung Rambutan</b>

Posted: 19 May 2011 06:52 PM PDT

Kah kah kah...Apa punya setan..Pagi-pagi lagi aku dah ketawa berdekah-dekah sorang-sorang dengan lawak terbaru Anuwar.


Rasanya kumpulan Jambu dan Jozan pun tak boleh menandingi kehebatan Anuwar dalam hal buat lawak..Spontan tetapi penuh makna.

'Saya tahu siapa lelaki dalam video seks' kata Anuwar.

Anuwar berkata bahawa dia mungkin mengenali pelaku dalam video seks yang dikaitkan dengan dirinya apabila ditanya mengenai skandal itu dalam sesi perbualan bersama Yahoo News.

'Saya ada beberapa orang untuk disyaki..perut buncit dan dada lendut..ha ha'..katanya ketika ditanya mengenai identiti lelaki di dalam video itu.

Kalau dah ada yang disyaki apa tunggu-tunggu lagi..dedahkan saja lelaki itu..Kita ikat lelaki yang Anuwar maksudkan itu di Bulatan Pahang dan kita buka baju lelaki itu dan lihat sama ada perut dan dada lelaki itu sama atau tidak dengan pelaku dalam video itu.

Mungkin disebabkan umur Anuwar yang sudah semakin lanjut dan kehidupan pula penuh dengan tekanan, maka menyebabkan Anuwar menjadi semakin pelupa.

Suatu ketika, semasa video itu mula-mula ditayangkan, Anuwar tidak pula cuba mengaitkan mana-mana lelaki sebagai pelaku di dalam video itu. Bahkan Anuwar dengan langkah penuh berani membuat laporan polis mengatakan yang beliau bukanlah lelaki yang dimaksudkan.

Kita tunggu bila sampai masanya Anuwar pasti akan mendedahkan identiti lelaki itu yang dikatakan mirip dirinya. Tapi bila? Esok, lusa, tulat, langkat, bulan depan, tahun depan, Raya Haji tahun depan, musim cuti sekolah tahun 2020, sampai Parpukari berjaya mengempiskan perut atau UMNO dulu kini dan selamanya..Kah kah kah..sampai tua lah kalau nak tunggu janji Anuwar..

Aku cadangkan sahaja jawapan pada Anuwar..lelaki yang Anuwar maksudkan dalam video itu sebenarnya sudah meninggal dunia dan video itu sebenarnya dirakam semasa lelaki itu berbulan madu di Hospital Tanjung Rambutan bersama isterinya.

Hanya ada satu cara untuk Anuwar mendapatkan identiti lelaki yang dia maksudkan itu..Anuwar kena ke Tanjung Rambutan.

Rakyat Malaysia boleh menghantar Anuwar ke sana dengan cara..TAIP ML ANUWAR DAN HANTAR KE TANJUNG RAMBUTAN...KAH KAH KAH...

Macam setan lawak kau..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved