Selasa, 5 Jun 2012

07 di gopeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gopeng - Google Blog Search


Game <b>di</b> RTC <b>Gopeng</b> Perak! - Laman Serama Parit Buntar

Posted: 05 Jun 2012 07:28 PM PDT


Assalammualaikum dan salam sejahtera...........
Maaf diatas kelewatan SPB mengupload foto untuk game di Gopeng Perak yang telah berlangsung pada 2hb Jun yang lalu... kelewatan ini kerana disebabkan SPB dan jugak anak-anak dirumah dalam keadaan tidak sihat demam panas jadinya memang terlantar tak bleh nak pikir pasal nak update blog... nak buka PC pun tak lalu...! Ada juga yang msg pada SPB kenape tak postting lagi game hari tu.... Teman Tak sihat yop...!!! mintak maaf bebanyak lerr yerr!!!
Ha... ni dah kebah sikit boleh lerr teman upload gambar game RTC minggu lalu... diharap dapat mencuci mata lerr yerr!!


Pintu gerbang menyambut para tetamu di hari pameran dan pertandingan Ayam serama...

Selain Pamiran dan pertandingan Jualan Ayam serama juga turut duisediakan kepada pengunjung pada hari tersebut...

 Bukan sekadar Ayam Serama... Pamiran Arnab dan Jualan turut diadakan
Pamiran Kucing dan Jualan pun ada....!!!

Persaingan Hebat Antara 3 Kategori.....  BOTB
Johan Muda Dan Johan Remaja


Sebahagian dari Gambar Pemenang..... Serama Mie pun ada. (blogger)
Antara Orang Lama Dan Baru..... !!! Terbaik

Ajun SBD dan Cikgu Lah Vistana

                           Hahaha..... SPB interframe No.3 ABS          Geng Ipoh Pun Ada !!!

Okeylah.... sampai disini dulu buat kali ini, mungkin kalau ada masa SPB upload lagi... oh ya! penyertaan pada hari pertandingan tersebut adalah kurang memberangsangkan.. ini mungkin kerana kurang promosi dan hebahan... apa-apa pun selepas ini pihak penganjur kenalah lebihkan promosi.. sayang sekali dengan hadiah yang diberikan pada BON RTC kali ni boleh dikategorikan sebagai Game besar.... ! ape-ape pun majulah Hobi Ayam serama pada masa hadapan.... SPB memohon maaf jika ada tersalah bahasa dalam menyusun kata... semoga bertemu lagi di BON yang terdekat akan datangi.... !
Jumpa lagi.. bye...bye!!!

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


LATIHAN EBOOK DAN KELAS MAYA <b>...</b> - PKG <b>Langkap</b>, Setiu

Posted: 22 May 2012 09:41 PM PDT

Latihan eBOOK dan Kelas Maya bagi sekolah menengah telah dilaksanakan pada 22-23 Mei 2012 bertempat di BTPN Terengganu. Pengisian latihan adalah menjurus kepada pengintegrasian eBOOK dalam pengajaran dan pembelajaran bagi pelaksanaan di sekolah menengah. Pendedahan diberi kepada penggunaan mythware dan media baru. Diharapkan pendedahan ini dapat meningkatkan penggunaan eBOOK di sekolah menengah. Peserta bolehlah mengikuti perkembangan kami melalui [facebook.com/ebooksm]

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


shahrul anuar shaari: Rehat <b>di Pangkor</b>

Posted: 04 Jun 2012 11:45 PM PDT

maaf sebab sudah agak lama aku tidak menjengah ke blog aku ni,..banyak sangat perkara yang perlu dibuat..gambar diatas ni semasa trip ke Pulau Pangkor, bercuti bersama keluarga..dan sebenarnya memang kampung asal wife di pangkor pun jadi kira balik kampung le ni.

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


Saya geram dengan kerani <b>Behrang</b> 2020 Sdn Bhd.

Posted: 10 May 2012 05:36 PM PDT


Sebab, dia suka lepas tangan. Aduan pembeli selalu diletak tepi. Selalu menipu, cakap belit-belit. Nama dia saya tak tahu. tapi saya panggil dia AS. memang macam Amerika Syarikat.

Tak pandai ambil hati customer, memang amat menjengkelkan. Dia telah buat saya pandang Behrang 2020 sebagai pemaju penipu.. putar belit. As ni suka salahkan orang lain. Salah mulut dia yang janji itu ini masa saya nak beli rumah dengan dia dulu, pastu dia salahkan lawyer pulak. Adakala dia salahkan majikan dia jugak. Yang jadi mangsa saper?? haa...saya lah.

Jadi, kalau anda nak beli rumah di Behrang 2020, hati-hati dengan kerani perempuan nih.

Apa-apa pun, saya gembira kerana akhirnya dapat saya berurusan dengan kerani lain yang nama dia Jumiati, yang jauh lebih bijak dari pada si As ni. Jumiati telah buat saya faham situasi yang berlaku. Cakap direct je.

Saya juga geram dengan kerani lawyer A.M Ong, yang saya panggil Kak Adibah. Dia nih, selalu taknak dengar cakap saya. Saya baru cakap sikit, dia dah panjang lebar dah cakap part dia. Akhirnya, nasib baik ada Miss Fok (kerani lawyer juga) yang telah menyelamatkan emosi saya, dan membuat saya faham semua situasi sebenar. Yang paling menjengkelkan, lawyernya sendiri, Cik Ong tuh, langsung tak pernah nampak batang hidung. menyampah kan?

Kesimpulan:

Nak beli rumah di Behrang 2020??? Fikir masak-masak. Selamat membeli.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


Rumah untuk disewa <b>di teluk Intan</b> – 1843th Edition | Portal Rumah <b>...</b>

Posted: 22 May 2012 07:41 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Rumah untuk disewa di teluk Intan – 1843th Edition. Listed: May 23, 2012 2:41 am; Expires: 107 days, 13 hours. Maklumat Rumah sewa/ Rumah untuk disewa: 3 BILIK TIDUR, 2 BILIK AIR..BERDEKATAN PUSAT BANDAR DAN HOSPITAL ...

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


House PK: BANJIR TERBURUK <b>DI KAMPAR</b> MENDAPAT <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2012 07:00 PM PDT

"Ini kejadian banjir paling buruk pernah berlaku di kawasan ini dan saya terpaksa meminta pertolongan jiran untuk menyelamatkan ibu bapa serta abang yang lumpuh apabila paras air semakin naik," demikian kata Alias Mohamad, 49, ketika menceritakan cetik cemas menghadapi banjir yang menenggelamkan rumahnya sehingga ke paras bumbung.

Katanya, khuatir dengan keselamatan kedua-dua orang tuanya, Mohamad Abdul Rauf, 80, dan Yun Megat Din, 76, beliau terpaksa akur untuk memindahkan mereka ke pusat pemindahan banjir di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kampar bersama abangnya, Nazri Mohamad, 55.

Mereka sekeluarga tinggal di Kampung Kuala Dipang yang terletak tidak jauh dari Sungai Kampar.

"Kira-kira jam 5 pagi, paras air mula naik dan kami sekeluarga terpaksa dipindahkan ke tempat yang lebih selamat," katanya ketika ditemui di tempat kejadian pagi ini.

Alias adalah salah seorang daripada hampir 1,200 mangsa banjir yang terpaksa dipindahkan ke dewan SMK Kampar selepas rumah mereka dinaiki air sehingga ke paras bumbung.

Tinjauan Peraktoday.com di tempat kejadian mendapati, kebanyakan rumah yang terletak berdekatan dengan Sungai Kampar ditenggelami air sehingga ke paras bumbung.

Read more...

BANJIR <b>DI KAMPAR</b> 12 APRIL 2012 — ABGTEROR HOTLINE NEWS

Posted: 12 Apr 2012 05:49 AM PDT

Order food delivered to your home from over 100 restaurants in Klang Valley! Klik HERE!
Post image for BANJIR DI KAMPAR 12 APRIL 2012

BANJIR DI KAMPAR 12 APRIL 2012 |  Seramai 1,145 penduduk dari tujuh buah kampung di Kampar dipindahkan sejak pagi tadi setelah kediaman mereka dinaiki air sedalam lebih tiga meter berikutan hujan lebat sejak petang Rabu hingga awal pagi Khamis.

Seramai 767 orang ditempatkan di Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Kampar sementara 378 lagi di tempatkan di Dewan Pulau Bergading dekat Malim Nawar.

Hujan lebat yang turun sejak semalam menyebabkan banjir melanda di beberapa kawasan di negeri itu. Kira-kira 300 keluarga di sekitar Ijok di daerah Larut Matang turut terjejas dan dipindahkan akibat banjir.

Beberapa kawasan di Kampar hari ini mendapati terdapat puluhan kereta yang rosak tersadai di bahu jalan dan sehingga petang ini terdapat kawasan yang masih ditenggelami air.

Ban di tebing Sungai Kampar berhampiran Kampung Nyior juga rosak sepanjang kira-kira 20 meter mengakibatkan air dari Sungai Kampar melimpah ke kawasan berhampiran.Beberapa buah rumah juga kelihatan tenggelam hingga ke paras bumbung.

Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
BANJIR DI KAMPAR 12 APRIL 2012, 7.5 out of 10 based on 2 ratings

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


DuNia LoVe BieGuRL: Kemalangan maut <b>di Bukit Merah</b> Parit Buntar

Posted: 01 Jun 2012 07:07 AM PDT

Warga emas tercampak keluar

Parit Buntar- Seorang lelaki maut akibat pemandu yang juga menantu mangsa,  gagal mengawal kenderaan selepas kereta yang dinaiki bersama keluarganya terbabas lalu melanggar pengadang jalan, sebelum terjunam ke parit ..mangsa  maut di tempat kejadian selepas tercampak keluar dari kenderaan berkenaan.dalam kemalangan yang berlaku di Kilometer 185.4 Lebuh Raya Utara Selatan berhampiran Bukit Merah

Sumber : Sinar harian

07 di bukit gantang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit gantang - Google Blog Search


::INI BLOG CERDIK::: Dilanggar dari belakang <b>di Bukit Gantang</b>...

Posted: 04 Jun 2012 05:30 PM PDT

Ini adalah sebab kenapa Na EL semalam.
Yang terjadi, biarkan terjadi.

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


Lelaki rentung dalam kebakaran <b>di Pengkalan Hulu</b> | Malaysian <b>...</b>

Posted: 28 May 2012 08:44 PM PDT

Posted by AnnPHarison on May 29th, 2012

IPOH: Seorang lelaki rentung manakala ibunya cedera apabila rumah dua tingkat yang mereka duduki musnah dalam kebakaran di Kampung Tasek, Pengkalan Hulu, awal hari ini.

More:
Lelaki rentung dalam kebakaran di Pengkalan Hulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

07 di kamunting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kamunting - Google Blog Search


Jambatan runtuh <b>di Kamunting</b> : Portal Berita Terkini

Posted: 12 Mar 2012 07:13 AM PDT

image

Pada petang Jumaat lepas hujan turun dengan lebat dan berpanjangan hingga ke malam membawa ke pagi.Keadaan tersebut telah menyebabkan aliran air deras dan dalam kuantiti yang banyak.Ia mengakibatkan struktur jambatan menjadi lemah apabila hakisan di tebing sungai.Hakisan tersebut telah menyebabkan jambatan arah Taiping telah rebak dan membahayakan pada pengguna jalan tersebut.Jalan ke arah Taiping dari Batu Kurau telah dilencongkan ke Jalan Bukit Jana buat sementara waktu.

Posted from WordPress for Android

Category: Blog

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved