Selasa, 7 Jun 2011

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


Otai Manjung: TERTUNDA: CERAMAH NUR MANUTY PKR PERAK <b>Di PANGKOR</b>.

Posted: 19 May 2011 01:34 PM PDT

23.04.2011, Pulau Pangkor, Perak.

Ucapan Ketua PKR Perak, Dr. Muhammad Nur Manuty.

Gerombolan Dato' Seri Anwar Ibrahim (DSAI) pada awalnya dilarang berlabuh di jeti utama Pulau Pangkor, bagaimanapun rombongan telah menukar arah ke jeti Sungai Pinang Kecil yang disambut oleh penduduk dan ahli-ahli PKR, DAP dan PAS Pulau Pangkor. Di Markas DAP Pulau Pangkor, kelihatan penduduk menyambut kehadiran DSAI dengan penuh semangat dan tepukan terutamanya warga-warga emas Pulau Pangkor yang terdiri daripada nelayan dan peniaga kecil. Dato' Ngeh Koo Ham bagaimanapun tidak dapat turut bersama kerana rancangan ceramahnya di tempat lain terpaksa di tunda masa dan sukar untuknya hadir ke Pangkor, begitupun wakilnya tetap bersama.

Pautan Misi OM :

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Laporan Bengkel IQPSS & INILAM Sekolah Ahli PKG <b>Langkap</b> ~ PKG <b>Langkap</b>

Posted: 26 May 2011 04:29 PM PDT

https://lh5.googleusercontent.com/-nLVtpF8oV1g/Td7eYOcSnWI/AAAAAAAAAPk/XVTIJu_8mXc/s720/pkgltrg-IQPSS-INILAM%252520%2525283%252529.JPG
Pada 25 Mei 2011, PKG Langkap telah mengadakan satu bengkel IQPSS & INILAM bagi sekolah ahli PKG Langkap yang berlansung di SK Sungai Tong.Pegawai Teknopen 2 Nor Azwari Che Mt NoorCompose telah memberi penerangan bagi bengkel yang  dihadiri oleh GPM seramai 28 orang. Namun begitu ada sebuah sekolah tidak menghantar guru GPM dan tindakan susulan telah diambil kepada sekolah berkenaan.


Hasil dari bengkel tersebut, berlaku peningkatan penghantaran data IQPSS dan INILAM secara mendadak. 14 buah sekolah telah siap menghantar laporan IQPSS dan sedang menunggu tindakan PKG. Selebihnya, dalam proses kemaskini dan akan menghantar laporan sebelum 12 Jun 2011.
Penerangan mengenai kepentingan mengisi maklumat dalam sistem INILAM memberi keyakinan untuk mengisi data dengan lebih baik dan cepat. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di gopeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gopeng - Google Blog Search


Taiping Mali: Jangan lupa makan kenduri 12 Jun <b>di Gopeng</b>

Posted: 05 Jun 2011 07:17 PM PDT

Jangan lupa kepada penduduk Dewan Undangan Negeri Perak kawasan Teja untuk hadir beramai-ramai ke majlis perkahwinan terbesar di kawasan tersebut. 

20 ekor kerbau pendek akan disembelih untuk dijadikan hidangan kepada penduduk setempat. Nizar Jamaluddin akan menikahkan pasangan tersebut dan disaksikan oleh Azli Taliban, Ngeh, Nga dan Siva Tronoh.

Majlis kenduri besar-besaran akan diadakan di Rumah Anak-Anak Yatim Darul Hikmah, Kampung Pintu Padang, Gopeng.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


SATU KISAH BIASA: 2D2N ADIK-ADIKKU <b>DI TELUK INTAN</b>

Posted: 04 Jun 2011 12:06 AM PDT

Setelah seminggu pulang ke kampung, khamis lepas kami bertolak balik ke Teluk Intan.. Kedua-dua orang adikku ikut sama.. Seronoklah Fia ada kawan.

~ Semalam ronda-ronda Teluk Intan selepas beli tiket train.. Shopping.. Makan.. Aktiviti rutin kami kalau berjumpa..

~Pagi tadi hantar adik-adikku naik Train ETS di Stesen KTM Tapah Road ke KL.. Acik nak pergi kenduri kawin kawan kat Shah Alam dan esok terus balik Terengganu.. Malam ni mereka stay kat UM.. Dan Adik Mie sebagai bodyguard Acik hahahaa.. Rindu kamu..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di teluk batik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk batik - Google Blog Search


Gathering Blogger Perak <b>di Teluk Batik</b> Pula — Blogger, Blogging <b>...</b>

Posted: 04 Jun 2011 08:59 PM PDT

Entri kali ni sebenarnya satu entri yang menunjukkan rasa puas hati aku pegi ke satu gathering yang dianjurkan oleh ahli Blogger Perak yang rasanya baru aku join..tak sampai setahun lagi..Group ni memang best. Aku amat suka dengan event yang santai, dan tak menyesakkan kepala apabila datang gath..tujuan aku datang sebab nak rilekkan minda, sambil kenal-kenal dengan ramai lagi blogger yang ada di negeri Perak ni.

Walaupun aku baru, Alhamdulillah mereka ini mengalu-alukan blogger-blogger dari Perak yang nak join..memang best sesangat.

Ok lah, aku datang Teluk Batik ni naik kereta bersama Ruzz Ezanie, Faiz, Ros Anisza bertolak ke sana lebih kurang pukul 8.00++..Ruzz drive, so aku dapat rilek kat dalam keter..(mengantuk siangya..hahaha)..setelah mengalami kebuluran yang amat sangat, maka kami berhenti kat restoran mamak kat Manjung mengisi perut yang kosong ni (walau ada yang dah makan..lapar gak..)

Setelah sampai, mereka semua pun dah ada..so aku pun tengok je depa siap-siap..pasal aku memang taktau nak siap-siap apa yang patut..so aku capai kamera, dan aku pun mulakan snap sana, snap sini dan aku bersama blogger UTP yang lain senyap-senyap ke pantai untuk snap gambar-gambar yang cun melecun…hehee..

Lama juga la kami menunggu makanan siap..lapar, dahaga tu usah cerita la kan..dahaga paling ketara, sebabnya cuaca amat panas dan air plak lambat dibuat..nasib baik la blogger girls ni rajin buat air..elok je setel buat air..semua pakat serbu..kemudian kami pun tunggu lagi dengan penuh sabar (tanda orang beriman) lauknya untuk dimakan iaitu ayam…yess…ayam yang dimasak oleh blogger Amirul Abu yang ala-ala chef Wan masak di dapur..sambil ditolong oleh mereka-mereka yang macam pandai masak..hahhaa..

Setel je, ada plak sesi pecah ais (ice breaking) yang menampilkan ramai gak ar blogger baru..owh..ni la dia…bla bla bla..

Lepas tu kami mandi-manda dengan riangnya sebab menunggu lama sangat nak mandi sampaikan tak sedar kehadiran kami diperhatikan oleh sang obor-obor yang amat berminat dengan Pisyek..lalu bagi satu love bite..Pisyek dikerjakan ke bilik rawatan berhampiran dan tiada lagi Pisyek selepas kejadian tersebut..hahhaaha

Lebih kurang pukul 5.40++ kami bersiap untuk sesi photoshoot dan ramai gak la yang bertuah dapat gambar best dari aku..semuanya akan diupload ke group Blogger Perak nanti…so nak tengok gambar-gambar? Jom tengok berapa gambar best kat bawah..

snap gambar lepas abih mini photoshoot…hehe

Aksi ni aku takde sebab lupa bawak tripod punya pasal..lau tak, aku ada gak…aiseh..

Antara blogger girls yang hadir..

Pose blogger boy yang ada..macho si Jackie tu..hahaha

Rasanya cukup la kot gambar yang ada ni..yang lain-lain sila lihat kt Group Blogger Perak ye..

Popularity: 57% [?]

Related posts:

  1. Gathering Blogger Perak 2011 Happening!
  2. Blogger Dari Perak, AWAS!
  3. Bagaimana Nak Jadi Blogger Yang Hensem?
  4. Hidup Seorang Blogger
  5. Blogger Kah Anda?

Written by reezluv

reez merupakan seorang blogger yang suka berkongsi pengetahuan melalui blognya. Suka bersosial dikalangan blogger dan juga amat peramah. Hobinya adalah fotografi,graphic design dan banyak lagi. Lawati juga blog fotografi beliau di Fotocinta

Tagged as:  · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


<b>di bercham</b>

Posted: 13 Mar 2011 01:49 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]kat bercham jmpe la kwn2 abg ,, tibetibe kami ternampak seekor arnab putih ,, tapi ,, bermata hitam ? peliknye ! biasanya arnab putih mate merah ! dulu pernah pgang arnab ,, tapi ,, digigit pula jari ni ,, trauma nk pgang da ,, tp , ...

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Polisi Kejar Tersangka Ilog <b>di Kampar</b> | Riaupos.co.id

Posted: 18 May 2011 05:30 PM PDT

Laporan Syahrul Muklis dan Rina Dianti Hasan, Pekanbaru redaksi@riaupos.com
Kapolda Riau, Brigjen Pol Drs Suedi Husein SH menyatakan, kepolisian hanya mencari tersangka kasus illegal logging (Ilog) yang dilepaskan oleh oknum militer.

Sementara oknum militer sebagai pelaku yang melepaskan tersangka ditangani oleh instansi terkait.

Demikian dikatakan Brigjen Pol Drs Suedi Husein SH kepada Riau Pos Rabu (18/5). '' Yang sedang menangani oknum militernya adalah Danrem, Danlanud dan Den POM. Sementara tugas saya mencari tersangka illegal logging,'' ujar Kapolda.

Untuk sementara, sampai Rabu sore, Kapolda menyatakan tersangka belum diketahui keberadaannya. ''Sampai saat ini tersangkanya masih dalam pencarian alias belum ketemu,'' ungkap Kapolda.

Diperiksa POM
Rabu (18/5), enam orang anggota Polsek Kampar yaitu Kapolsek Kampar AKP Mardius SH, anggota piket Briptu Djamaris, Arisman, Briptu Wawan, Briptu Nursabas, Rahmat Iskandar dan Briptu Afdal diperiksa oleh POM TNI AU dan AD di Pekanbaru, terkait dengan adanya penyerangan oleh oknum TNI di Mapolsek Kampar, Senin (16/5) lalu.

''Mereka diminta untuk memberikan keterangan bagaimana kronologis peristiwa itu,'' ujar Kapolres Kampar AKBP Trio Santoso SH SIK melalui Kasat Reskrim Polres Kampar AKP Arief Fadjar Satria SH SIK kepada Riau Pos di Bangkinang, Rabu (18/5).

Dijelaskannya, dalam kejadian Senin petang di Mapolsek tersebut sudah diidentifikasi adanya keterlibatan oknum TNI. Apalagi ketika penangkapan mobil tersebut dikawal oleh salah satu anggota TNI dengan inisial RFI, dan oknum ini juga yang mendatangi Mapolsek untuk minta tersangka
Guntur dibebaskan.

''Namun kita tentunya koordinasi dengan pimpinan dan antar lembaga,'' ujarnya. Dalam pertemuan yang dihadiri oleh Kapolres Kampar, Danyon 132, POM AU dan AD, maka disepakati TNI akan mendukung kepolisian untuk segera menangkap tersangka dan oknum yang membebaskannya.

Selain itu Arief juga menyebutkan adanya keterlibatan seorang pengusaha dengan inisial HR yang mendalangi aksi di Mapolsek Kampar tersebut. ''Kita akan terus mendalami dan mengadakan kerja sama dengan berbagai pihak untuk menuntaskan kasus ini,'' ujarnya.

Dandenpom: Bukan Penyerangan
Komandan Detasemen Polisi Militer Pekanbaru, Sain Mustain menyanggah jika ada oknum militer yang melakukan penyerangan ke Polsek Kampar, Rabu (18/5). Menurut Sain, berdasarkan pemeriksaan yang dilakukannya, oknum tersebut bermaksud mencari penyelesaian.

''Bukan penyerangan, kalau penyerangan, baru datang langsung bertindak membabi buta. Oknum itu datang untuk melakukan penyelesaian dan berusaha mencari solusi. Oknum itu ingin membantu temannya, lalu ada perbedaan pandangan dan tidak bisa diselesaikan, lalu terjadi,'' ujar Sain.

Ditanya berapa orang oknum yang mereka periksa dan dari kesatuan mana, Sain belum bisa menjawab.

''Ini akan terus berkembang, dan kita belum bisa memberikan info siapa dan berapa yang kita periksa, tapi memang ada anggota yang kita periksa,'' ujar Sain.

Menurut Sain, ada indikasi tidak semua yang datang ke Polsek Kampar adalah oknum militer.

''Kita fokuskan kepada ilegal logingnya, siapa pelaku ilog ini dan apa motifnya, itu saja untuk sementara,'' ujar Sain.(rnl)

Share

Berita Terkait

Posted by idris on 19 May 2011. Filed under Hukum & Kriminal. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


RUMAH SEWA <b>CHEMOR</b> IPH | Rumah Sewa

Posted: 29 May 2011 08:56 AM PDT


Publish date: May 29, 2011 4:03 pm
Contact Name: zul
Region: Perak
Location: chemor, ipoh
Phone: 0196912070
Tags: ,

RUMAH UNTUK DISEWA DI TAMAN CHEMOR MESRA. MEMPUNYAI 3 BILIK DAN 1 BILIK AIR. LOT CORNER. BULANAN RM250.
5 MINIT KE PEKAN CHEMOR
15 MINIT KE BANDAR IPOH
5 MINIT KE SEKOLAH BERHAMPIRAN
TURUT BERDEKATAN DENGAN KEDAI2 RUNCIT

BAYARAN: 2BULAN DEPOSIT+(API+AIR)
= 250+250+100=600
BOLEH MASUK SEGERA!!!
call zul 0196912070

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam


Contact Ad Owner

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Software Engineer / Developer @ <b>Bukit Merah</b> - Singapore Jobs <b>...</b>

Posted: 05 Jun 2011 10:53 PM PDT

Company specialises in voice & data security. Manufacture and Develop solutions to OEM partners in Asia and Europe. PM for more info.

Experienced Software Engineer (C/C++ programmer)

Profile:
- B.E/B.Tech/MCA/M.Tech preferably in Electronics/Computer Science with 2-3 years of experience in embedded system projects.

Required Skills:
- Embedded systems, ARM based architecture and programming (C language)
- MFC based application programming (C++/ VC++)
- Linux based application programming
- Networking general knowledge
- WEB (Html, Php, Ajax) and DB (mySql) based applications basic knowledge

Note 1 :
Low level firmware programmers: embedded programming skills applicants are preferred.

Note 2:
Position open for Singaporeans and Permanent Residents of Singapore only.
This position is only open to Singaporean/PR or those who hold valid residency status

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Therapy Aide (Taman Jurong/ <b>Bukit Merah</b>) vacancy 2011 @ NTUC <b>...</b>

Posted: 05 Jun 2011 12:03 AM PDT

We are a non-profit entity that currently operate social day care centres and provide a range of auxiliary services for the elderly.

As a member of National Council of Social Service (NCSS) since November 2001, we strive to provide both quality and affordable services to assist you in caring for your beloved elderly dependents

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di changkat keruing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di changkat keruing - Google Blog Search


Ketua Cawangan MCA <b>Changkat Keruing</b> mati dibunuh

Posted: 31 Jul 2010 08:58 AM PDT

Ketua Cawangan MCA Changkat Keruing ditemui mati, dipercayai dibunuh dalam perigi di sebuah ladang ternakan ayam di Changkat Keruing, Ayer Tawar dekat sini hari ini.

Mayat Lim Ping Peng, 49, ditemui pada kira-kira pukul 6 pagi ini oleh anggota keluarga dan pasukan Rela yang mencarinya selepas dia tidak pulang ke rumah sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Mohd. Jamil Osman berkata, Lim sebelum itu keluar dari rumah untuk ke ladang ternakan ayam miliknya di Changkat Keruing yang terletak tidak jauh dari rumahnya pada pukul 8 pagi semalam.

"Mangsa yang baru lima hari dilantik sebagai anggota Majlis Perbandaran Manjung (MPM) bagaimanapun tidak pulang ke rumah seperti biasa sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis semalam.

"Selain melaporkan kejadian itu kepada polis, mereka (anggota keluarga mangsa) turut berusaha mengesan mangsa di ladang ternakan ayam itu," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Layari : Zonfiniti

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Gambar Hantu: Penampakan Gambar Hantu Pocong <b>di Taiping</b>?

Posted: 18 May 2011 07:46 AM PDT


Waktu petang ataupun senja memang tak elok kalau duduk di luar rumah. Kata orang tua, time tu lah hantu berkeliaran. Pemandangan matahari terbenam memang cantik

Gambar hantu kali ini dikirimkan oleh Cik Nadia. Berikut adalah teks yang disertakan sekali bersama gambar ini:
disini saya nak share satu gmbar yang saya peroleh dari rakan sekerja saya. dia telah pergi ke taiping dalam hujung tahun 2010. gambar di ditangkap sewaktu maghrib. time tu boyfriend dia yang drive and dia yang tengah duduk kat passenger seat saje2 nak snap gmbar. katanya pemandangan petang tu cantik sangat. tapi selepas snap gambar tu, dia perasan sesuatu yang agak pelik. saya dah highlight kan dengan bulatan merah. boleh korang tolong tafsirkan tak. coz saya pun tak pasti objek apa. atau itu hanya ilusi optik sebab keadaan jalan pun macam beralun. kalau korang rajin, analisis sekali gmbar ni sebab kata boyfriend dia kat bawah objek hitam yang terbang tu macam ada pocong. tapi saya tak nampak pulak. ape2 pun terima kasih korang.

Ok mengikut penelitian saya, gambar ini diambil menggunakan kamera telefon (Sony Ericsson K770i) dengan lensa CMOS pada bukaan 1/8 saat. Bukaan yang agak lama ini tambah dengan keadaan kereta yang bergoyang menyebabkan gambar jadi blur. Kalau kita tengok dengan teliti 'penampakkan' dalam bulatan itu adalah selari dengan lengkok pada garisan jalanraya.

Objek hitam tersebut adalak pokok yang kabur. Dan kat bawah sikit tu.. wallahualam.

Terima kasih kepada Cik Nadia.

Teruskan menghantar gambar hantu anda kepada kami.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Lagenda Aku&#39;s Leeya: SEHARI <b>DI KUALA SEPETANG</b>...

Posted: 31 May 2011 02:01 AM PDT

Sehari di Kuala Sepetang adalah pengalaman yang amat menarikkk! (=

motifnya kami datang sini adalah untuk membuat kajian  Geografi..... 

di jadikan sebab..hanya 1 kelas je yang tak ambik geografi...

kami juga terpaksa ikut ....walaupun kelas kami ambik ekonomi....

tetapi..pengalaman disana berguna juga untuk kami terutama untuk subjek pengajian AM.....

So...kata orang ' sambil berenang minum air..." hehhe...

Hari yang sangatttttt menyeronokkan.....

Time nie otak gila-gila..dan taktau kenapa boleh jadi macam tuh....hhehe...

tangkap gambar banyak-banyak...

dah macam model tak berbayar....huhuhu...ape-ponnn kami BESTTTT! Jom layan separuh daripada gambar-gambar yang telah diambil.....huhuhu..... (=




































ingat kat luar negara je ke ada dolphin....

jangan terkejut ..kat kuala sepetang pon ada dolphin...

comel giler....tapi 3 kali je dolphin tu timbul..pastu dah takde...

x caye....tengok la...

time nih..dolphin tu tngah dok ngikut bot pelajar perempuan....

mybe dolphin tu tertarik kat pompuan je kot...hahaha....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Our Travel Scrapbook: Mee Udang <b>di Kuala Sepetang</b>

Posted: 13 Feb 2011 05:42 AM PST

Sepanjang keluar tol Changkat Jering tu adalah 2-3 kedai mee udang, tetiba babah pun cakap..apa kata petang ni kita makan mee udang..so teringat le kedai mee udang kat kuala sepetang yg pernah masuk Majalah 3 tu..sampai rumah mak long..ibu pun bukak le proposal...mak lang kata wokeh..mak long pun wokeh..tapi tak ke warung mak teh mee udang tu..tapi kat mak jah..pasal mak jah ada nasi goreng dan makanan lain..so lepas Asar ... off we go laaa
Ini posing masa nak bertolak

Perjalanan dari Pokok Assam Taiping ke Kuala Sepetang tak le jauh..dalam 10 minit je..lalu lah Kota Ngah Ibrahim dan Hutan Simpanan Bakau...sepanjang jalan tu berderet le kedai mee udang..ada mee udang banjir la..mee udang Milah..Mee Udang Mak Teh..akhirnya sampai le ke Mee Udang Mak Jah hehehehehh!!! Bau menusuk ke hidung dan ke kalbu gitu :P

hehhehe!! alang belanja..tengkiu :D

sempat posing ngan menu tuuu..huahahhah!!

bergambar bersama sepupu..haziq dan ashraf

pak lang Sepul order kueytiaw udang special..datang dalam sampan :)

Mee Udang Special 1!

Pekena ngan ABC

Haiman zzzzzz

Apalagi..serbuuuuuu!! yummm..yummm!

nenek tgh khusyuk makan huhuhu!

Tinggal kulit daaa!

sekali tgh makan tu...Iqram Dinzly masuk kedai ni...apa lagi eisya, qilah dan haziq pun serbu la..mula-mula malu tapi tokey kedai pelawa amikkan gambar...sporting habis :)
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di batu gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di batu gajah - Google Blog Search


SUARA PERAK: Masalah Kekurangan Tempat Letak Kereta <b>Di</b> Pekan <b>Batu</b> <b>...</b>

Posted: 02 Jun 2011 02:20 AM PDT

(Kenyataan Media)
01JUN2011 - PEKAN BATU GAJAH

Satu lawatan kerja telah dibuat oleh V.Sivakumar, ADUN Tronoh bersama-sama dengan bekas Ahli-ahli Majlis Batu Gajah dan beberapa orang pengerusi cawangan DAP di DUN Tronoh di Pekan Batu Gajah pada 31 Mei 2011. Satu daripada aduan yang kerap diterima ialah mengenai masalah kekurangan tapak letak kereta di Pekan Batu Gajah.

Masalah ini seringkali menimbulkan masalah kesesakan dan mengganggu perjalanan lalu-lintas di Pekan Batu Gajah. Orang ramai mengadu bahawa mereka terpaksa 'berputar-putar' mengelilingi pekan Batu Gajah untuk mendapat tempat bagi meletak kenderaan mereka. Kadang-kadang mereka rasa bosan untuk keluar untuk membelih-belah atau membuat urusan lain di Pekan Batu Gajah disebabkan masalah tempat letak kereta ini.

Ini juga menimbulkan masalah lanjut apabila mereka meletak kenderaan mereka di tempat-tempat lain yang tidak dibenarkan. Mereka seringkali mendapat saman daripada penguatkauasa Majlis Daerah Batu Gajah atau Polis Trafik. Perkara ini amat menyusahkan mereka, malah menjadi satu masalah yang besar di kalangan pengguna kenderaan di Pekan Batu Gajah.

Peniaga-peniaga di Pekan Batu Gajah juga merungut bahawa masalah kekurangan tapak letak kereta ini menjejaskan perniagaan mereka. Mereka selalu menerima aduan daripada pelanggan-pelanggan berhubung dengan masalah yang dibangkitkan. Mereka risau jika perkara ini berterusan, mereka akan kehilangan lebih banyak pelanggan pada masa akan datang. Ini akan meruntuhkan lagi ekonomi Pekan Batu Gajah.

Kerajaan seharusnya prihatin tentang masalah yang dihadapi oleh orang ramai di Pekan Batu Gajah. Pihak Majlis Daerah Batu Gajah seharusnya memainkan peranan yang lebih efektif dalam menyelesaikan masalah ini. Jangan biarkan masalah ini sehingga menjadi besar dan tidak dapat dipulihkan lagi.

Satu daripada cadangan untuk menyelesaikan masalah ini ialah untuk menjadikan Tapak Local Agenda 21 di Pekan Batu Gajah sebagai tapak tempat letak kereta. "Seperti mana yang saya sedia maklum, tapak Local Agenda 21 ini diluluskan oleh Majlis Daerah Batu Gajah untuk dijadikan sebagai tapak letak kereta pada asalnya. Malah, kerja-kerja pembinaan tapak letak kereta itu telah pun siap dibina. Garisan petak letak kereta juga selesai dibuat. Tetapi, kemudian tapak itu telah diubah dan dijadikan Laman Local Agenda 21." Orang ramai tidak mendapat apa-apa manfaat daripada Laman Local Agenda 21 ini. Ruangan yang besar itu dibiarkan kosong tanpa sebarang nilai ekonomi kepada mana-mana pihak.

Saya menyeru supaya Yang Dipertua Majlis Daerah Batu Gajah, Dato Razali Othman memberi penilaian semula terhadap tapak itu. Adalah lebih wajah untuk menjadikan tapak itu sebagai tempat letak kereta daripada hanya digunakan 3 atau 4 kali setahun untuk program-program tertentu. Jika tapak itu hendak digunakan untuk sesuatu program, maka pada masa itu tapak itu bolehlah ditutup untuk maksud lain. Maka adalah lebih praktikal untuk menjadikan tapak itu sebagai tempat letak kereta pada hari-hari yang biasa.

Tambahan pula, pihak Majlis Daerah Batu Gajah juga boleh mengenakan satu bayaran minima kepada kenderaan yang menggunakan tapak tersebut. Sebagai contoh RM1 setiap kali masuk. Ini juga akan membawa satu pulangan kepada Majlis Daerah Batu Gajah.

Ruangan ini boleh memuatkan lebih kurang 60 kenderaan dalam satu masa. Jika tapak itu dibuka untuk tapak letak kereta, maka sebahagian besar daripada masalah berhubung dengan isu ini akan terselesai. "Saya tidak faham kenapa pihak Majlis masih berdegil dan tidak mahu memberi ruangan ini untuk keselesaan orang ramai sedangkan mereka melaung-laungkan slogan 'Rakyat didahulukan'.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bidor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bidor - Google Blog Search


VISIBLE VOICE: [AWOK]2 : TRAVELOG KE AIR TERJUN GEPAI, <b>BIDOR</b>

Posted: 04 Jun 2011 10:05 AM PDT

AIR TERJUN GEPAI

Air terjun Gepai terletak di Bidor, Perak Darul Ridzuan. Tak pernah dengar pun nama tempat "GEPAI". Semalam, sempat googling around pasal Gepai Fall, Bidor, Perak. Terjumpa 1 gambar dan ia cukup mengujakan. Klik sini : Gepai Fall

Pagi-pagi buta dah bangun untuk goreng bihun dan packing barang. Terima kasih kepada semua chef yang bertugas : Mak Ming, Amir, Jahar. Akhirnya, jadi jugak bihun goreng bujang,haha. Sedap tak sedap lain kira, yang penting ada makanan. Ayam untuk bbq pulak perap ikut suka hati pukul 2 pagi,lol.
raddy, nuar, amir, mak ming, jakir, pok jak, kudo, mayak, pok lang, nije, jahar,micro, alip cyclo

Perjalanan bermula pukul 900 pagi. Dengan 3 buah kereta, DAP, DAS dan DW. Rombongan disertai 14 jejaka dari pantai timur atau lebih dikenali [awok]2 di kampus yang rata-rata berasal dari Pahang, Kelantan, dan Terengganu. Kira-kira pukul 1100 pagi, sampai ke destinasi yang dituju selepas 3 perhentian.
Memandangkan banyak sangat perkakas dan makanan yang dibawa, perlu la angkut sikit sorang menuju ke tapak perkelahan. Perjalanan mendaki batu-batu sebesar gergasi dan mengharung air mengambil masa kira-kita 20 minit untuk sampai ke lokasi pilihan.
Tema kerjasama, naik batu turun batu barang diagih-agih. Rentas air, barang-barang diagih-agih seperti mangsa banjir. Torbaikkk. Siap beratur ambil giliran passing barang-barang.
Rasanya, laluan ke lokasi yang dituju agak mencabar. Selang-seli panjat batu-batu dan rentas air. Tersalah langkah, terpeleot. Tersilap atur langkah merentas air melalui batu yang licin, tenggelam. Usaha angkut barang, memang tak boleh blah. Masing-masing ada bakat untuk apply skuad bantu mangsa banjir.
Sampai di lokasi, terus siap-siapkan tapak untuk bbq. Buat air pula tanpa ais. Jadi, nak sejukkan air, ada plak yang pergi rendam jug air dalam air. Brilliant idea daripada mayak. Ini best bro! Walaupun nak minum air pun berenang ke tepian sebelah sana,lol
Menu utama untuk sarapan sebelum berendam adalah bihun goreng. Status bihun sedap ke tak sedap? Memandangkan licin, andaian chef-chef tak bertauliah anggap bihun itu sedap,haha. Seterusnya, sesi membakar ayam, sosej, isi ketam dan bebola ikan.
Kenyang perut, suka hati. Ramai-ramai pakat gi berendam. Macam-macam ragam ada, kalau nak story tak habis 7 hari 7 malam aku rasa. Air sejuk macam air batu. Kualiti air bersih, dijamin selamat insyaAllah.

AMARAN : Orang berkacamata dinasihatkan agar membuka cermin mata sebelum berendam/berenang/bermain air


Untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Untung kacamata? Hanyut dibawa arus air terjun.

Tak pasal-pasal aku pergi dengan mata 4, bawa balik 2 mata saja. Cacat sementara la jawabnya sampai ada pengganti yang baru.


Spec pun dah hanyut, handphone pulak ada problem. Main hidup mati hidup mati. Aih, dugaan sungguh. Lebih baik tiup asap daripada memikirkan nasib malang hari ini.
Terjunan bebas antara aktiviti yang menarik perhatian. Ni muka-muka wakil daerah acara terjun bebas. Gaya kupu-kupu, gaya dugong, gaya ultraman, gaya goku, gaya dewa, semua ada.
Antara salah satu gaya terjunan bebas adalah seperti di atas. Agak-agak, gaya apakah yang cuba ditonjolkan? haha

Perjalanan pulang ke kampus pukul 330 petang. Singgah di Petronas Tapah untuk solat zohor dan kemudiannya terus pulang ke Tronoh. Dengar kata, DAS dan DW terlajak sampai ke BOTA, pi pekena SATAY BOTA. Torbaik la hari ni.

Apapun, alhamdulillah perjalanan kami selamat pergi dan balik. Walaupun kacamata aku je yang lemas di bawa arus, tak apalah. Sama-sama sedekahkan al-fatihah. Semoga rohnya tenang di sana. Melayang lagi la fulus!

Credit : A. Alip


Info lanjut : Air Terjun Gepai / Gepai Fall
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Berita: Kemalangan maut <b>di Bidor</b>

Posted: 20 Mar 2011 06:19 PM PDT

Semalam, dalam berita ada kemalangan maut bas-lori kontena di highway plus area bidor (dah dekat2 ngan rumah aku tuh)... Bila la kes bas accident ni nak selesai.. huh..

PETIKAN DARI BERITA HARIAN ONLINE


 BIDOR: "Sebaik bas kami dirempuh sebuah lori kontena dari arah belakang, saya melihat ada penumpang termasuk datuk saya dan dua kanak-kanak terpelanting selain ada yang terperosok ke bawah bas dan tersepit. 

"Ketika itu saya dan ramai lagi penumpang hanya mampu menjerit dan menangis kerana terlalu cemas serta takut melihat kejadian ngeri itu," kata Nurul Najwa Roslan, 17, seorang daripada 43 mangsa kemalangan jalan raya membabitkan bas persiaran yang mereka naiki bersama dua lori di Kilometer 341.9, Lebuhraya Utara-Selatan, dekat Plaza Tol Bidor, di sini, awal pagi semalam.
Kemalangan jam 4.50 pagi itu menyebabkan datuk Nurul Najwa, Sahad@Shariff Md Din, 74, terbunuh di tempat kejadian manakala sebahagian besar lagi penumpang cedera, termasuk enam daripada mereka parah dengan kebanyakannya patah kaki.
Lebih memilukan, kaki seorang daripada kanak-kanak berkenaan hancur selepas dihimpit bas ke pembahagi jalan di tepi lebuh raya. Difahamkan, kaki kanak-kanak itu terpaksa dipotong. 

Ketua Polis Daerah Tapah, Superintendan Roslan Bek Ahmad, berkata Sahad meninggal dunia di tempat kejadian, manakala enam lagi parah. 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved