Khamis, 19 April 2012

07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


55 mangsa banjir <b>di Manjoi</b> masih di pusat pemindahan – Perak <b>...</b>

Posted: 20 Feb 2012 11:31 PM PST

Seramai 55 orang daripada 14 keluarga mangsa banjir di Manjoi masih berada di pusat pemindahan selepas rumah mereka dinaiki air berikutan hujan lebat semalam.

Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan Manjoi, Datuk Nazri Ismail, berkata mereka ditempatkan di dewan orang ramai di sini sehingga keadaan banjir di rumah mereka pulih.

"Walaupun banjir sudah surut tetapi air masih bertakung di rumah mereka dan perlukan masa untuk dibersihkan," katanya kepada pemberita di Ipoh, hari ini.

Beliau berkata, mereka dapat pulang ke rumah masing-masing esok.

Semalam, 500 orang daripada 140 keluarga di Gugusan Manjoi dan Buntung dipindahkan ke dua pusat pemindahan selepas air naik akibat limpahan dari Sungai Tapah dan Sungai Pari berikutan hujan lebat lebih lima jam.

- BERNAMA

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


UMNO Online - Pengalaman PRU Yang Lepas Sandaran UMNO <b>...</b>

Posted: 16 Apr 2012 02:21 AM PDT

Kategori Dari Bahagian

Pengalaman PRU Yang Lepas Sandaran UMNO Setiu Pertahankan Kawasan

Oleh : Azman Abas

SETIU, 16 April – Pengalaman mengharungi pilihan raya umum dengan penuh konsisten sebelum ini bakal dijadikan pengalaman yang cukup bermakna bagi UMNO Setiu untuk berdepan pilihan raya umum ke-13 akan datang.

Ketua UMNO Bahagian Setiu Datuk Mohd Jidin Shafie berkata pihaknya bukanlah bongkak dan angkuh dengan kedudukan tersebut tetapi bercakap atas landasan dan realiti yang sebenar di bahagian berkenaan.

Menurut beliau pola penduduk serta pengundi bahagian berkenaan yang terdiri daripada gabungan pelbagai latar belakang seperti nelayan, petani, orang pantai serta kakitangan kerajaan dan lain-lain kumpulan penduduk yang beryukur dengan apa yang dilaksakan oleh kerajaan hari ini memberi kelebihan kepada mereka.

"Alhamdulillah… penduduk Setiu bersyukur dengan apa yang dibuat serta seiring dengan pelbagai perancangan yang dibuat oleh kerajaan negeri yang ditunjangi oleh BN. Maknanya di sini mereka melihat dan bijak menilai apa yang telah kita laksanakan.

"Jadi mereka membalasnya dengan memberikan undi serta kepercayaan kepada kita untuk menjadi mata dan telinga kepada mereka di segenap kawasan dan ceruk kampung. Dengan kombinasi keempat-empat ADUN iaitu Jabi, Permaisuri, Langkap dan Batu Rakit  yang giat turun padang dan melaksanakan tanggungjawab, penduduk merasakan mereka terbela.

"Atas dasar berkenaan, saya cukup yakin BN akan terus bertapak di Setiu dan terus mendapat kepercayaan pengundi kelak," katanya dalam temubual ekslusif bersama UMNO-Online di sini.

Setiu mempunyai empat Dewan Undangan Negeri (DUN) iaitu Permaisuri, Langkap, Jabi dan Batu Rakit. Kesemua empat DUN dan Parlimen dimenangi BN pada pilihan raya umum yang lalu.

Mohd Jidin yang juga Ahli Parlimen Setiu seterusnya menambah konsep mengalah dan mendengar memberi kelebihan kepada BN kawasan berkenaan untuk terus mendapat tempat dihati rakyat.

"Masalah yang timbul kita cari jalan penyelesaian sebaik mungkin dan kita selalu peka dengan apa yang dihadapi oleh penduduk setempat.

"Sebagai contoh di DUN Jabi pada pilihan raya umum 2004, ramai orang mengatakan BN akan kalah teruk tetapi kita menang dengan majoriti 1,000 lebih…Dan pada pilihan raya umum yang lalu kita terus mempertahankan Jabi dengan majoriti 800 lebih…

"Jadi saya melihat kelebihan BN Setiu yang sentiasa dekat dengan hati rakyat memberi kelebihan keapda kita berbanding pembangkang yang hanya nampak muka sekali-sekala sahaja," katanya. -MediaUMNO

Berita Bertarikh 16 April 2012 (4 Hari Lalu) Pada 5:21 PM

nak cuba mtb: Latihan kayuhan ke Bukit <b>Langkap</b>

Posted: 16 Apr 2012 05:02 AM PDT

15apr2012

Tahap susah senang = 2

Pertama kali bersama sama kayuh dengan pasukan GPCC Guar Perahu Cycling Club.
Terkenang kayuhan menerusi saluran anak sungai menembusi bawah Lebuhraya BKE (video di bawah minit 5.38)


orangnya dah lah Giant, pakai baju Giant lagi, 2xGiant la



terima kasih sahabat sahabat, u all memang best


Berbanyak banyak terima kasih kepada sahabat Mr Ubai, Jamil dan lain lain.

07 di gopeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gopeng - Google Blog Search


DARUL EHSAN TODAY: Puluhan Ribu Sambut Najib <b>Di Gopeng</b>...

Posted: 18 Feb 2012 06:00 PM PST

Puluhan ribu sambut pm najib di gopeng, semalam najib merasmikan Rural Transformation Centre (RTC) atau Pusat Transformasi Luar Bandar, apa benda tu..? RTC ialah sebuah pusat yang berperanan menghubungkan masyarakat luar bandar dengan aktiviti ekonomi yang mempunyai nilai tambah.
Melalui RTC itu nanti masyarakat luar bandar akan dapat menjual produk pertanian yang mempunyai nilai tambah tinggi secara terus kepada pengguna tanpa melalui orang tengah.
Anwar ada fikir nak buat macam nie ke..???















07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


MAKAN maniA: Homemade Pizza <b>di Seri Iskandar</b>

Posted: 20 Feb 2012 08:11 PM PST

Inilah dia Homemade Pizza from Bandar Universiti Seri Iskandar...Senang giler nak order. Aritu mE SMS jer orang tu, pastu dia reply... Pastu tunggu jer lar dia hantar. FREE delivery OK... mE memang suke kalau urus niaga dengan SMS jer... Senang dan jimat... Hik3....

So pada u all yang tingin nak makan pizza, tapi malas nak start enjin kete or moto, mahupun basikal maka ringankan jari anda utuk call or SMS ke num ini :


Ade lagi 2 number.. Malas lak nak taip... Ok lar 1 num... so korang boleh lar makan pizza bebile jer dari jam 9pg sampai lar jam 10 malam....
mE @ Comment
For mE pizza dia sedap.... Tapi yang kurengnyer dia 'kureng' cheese... tapi xpalar, dah harga pun RM10 untuk 10" pizza... Berbaloi lar jugak... Sos dia buat sendiri... Tu yang rase cam best jer..... Bagi homemade Pizza Seri Iskandar, mE kasi 3 bintang to you.... Yummmyyy.....

p/s : malam ni mE nak wat pizza... X sabaunyer... Hehehehe...

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


Kayak Tersadai <b>Di Pangkor</b> | lens

Posted: 10 Apr 2012 08:49 PM PDT

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*