Rabu, 5 Oktober 2011

07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


::.MY STORIES.::.MY WORDS.::.: 1 Syawal <b>di Bagan Datoh</b> Perak...

Posted: 14 Sep 2011 11:13 PM PDT

Assalam uols...

Hari ni dah 17 Syawal dah pun... tapi aku baru terkedek-kedek nak update pasal 1 Syawal.... ahahaha gasak lah kan...

Tahun ni as planned memang family kacik kami ni akan beraya kat kampung my incik hubby lah kan... Kami gerak balik kampung hari ahad sebab saja malas nak rush2 sangat.. lagi pun jumaat dengan sabtu tu mesti jalan jem sebab semua pakat nak balik kampung kan. Alhamdulillah ahad tu jalan tak jem. (itu aku rasa lah sebab aku tdo jer all the way... kui3)

Hari isnin tu, dah sibuk memasak untuk persiapan raya... pepagi lagi iols dah isi beras dalam ketupat dibantu oleh cik cinta... ahahaha habis berterabur dapur embah dikerjakan Cik Cinta...hahaha...

Embah dengan MIL pula macam biasa bz masak juadah di pagi raya... macam biasalah hidangan orang jawa ni adaketupat, serunding, ayam masak kicap, hati masak kicap, sambal goreng, kuah kacang...

Kali ni aku dah tak pelik sangat sebab sebelum ni macam pelik jer tengok hidangan diaorang kan.. especially serunding dia bukan macam serunding yang biasa2 ni okeh.. lepas tu ayam masak kicap pulak mesti letak santan...ahahaha...

Petang isnin tu jugak paman2 ku mengerjakan lemang.....hahaha... kali ni banyak jugak lemang kitaorang buat... sebab tahun ni mostly memang turn beraya kat Bagan Datoh.. =p

Pepagi raya.. after semayang raya... macam biasa lah ada sesi salam2... tapi time ni Cik Cinta nan hado.. sebab dia dah tidur.. dah pakai baju kurung comey2 dia tidur pulak...ehehee

haaa ni sebelum cik daddy pergi semayang raya... dia dah cranky dah sebab mengantuk..huhuhu

time ni dia dah aktif balik sebab dah dapat tidur kan...


***** me bersama buah2 hati ku di pagi raya 2011 =) ****

Raya pertama ni kami sempat pergi beraya satu rumah jer, umah sedara my FIL. itu pun kat area kampung tu jugak... selain nya ramaiiiiiii yang datang beraya ke rumah raya pertama ni..huhuhu....

Malam pulak ada sesi bbq & potong kek Cik Cinta.. memandangkan esoknya kan birthday Cik Cinta... gambar2 boleh click sini. =)


07 di parit buntar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di parit buntar - Google Blog Search


rumah semi d rm175k <b>di Parit Buntar</b> - CariGold Forum

Posted: 11 Sep 2011 09:15 AM PDT

Forum Jump

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Kerja Kosong Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan <b>Seri Manjung</b>

Posted: 03 Oct 2011 05:41 PM PDT

Advertisement


SILA SHARE IKLAN JAWATAN KOSONG TERKINI SEKARANG..SILA KLIK PADA BUTTON SHARE DI BAWAH.. TERIMA KASIH..

Kami di Kolej Kejururawatan Dan Sains Kesihatan Seri Manjung sedang mencari mereka yang layak untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut:


1. JURUTEKNIK PENYELENGGARAAN (PENGHAWA DINGIN)
2. PENGAWAL KESELAMATAN
3. WARDEN ASRAMA

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Hantar resume yang lengkap beserta salinan sijil-sijil berkaitan yang telah disahkan dan sekeping gambar terbaru berukuran pasport kepada:-

Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan Seri Manjung
Wisma KKSM,
Jalan SM 1C/15, Fasa 1C4
32040 Seri Manjung
Perak Darul Ridzuan

Tarikh Tutup Permohonan:- TERBUKA

Advertisement


Terimakasih kerana mengunjungi blog careeron9, untuk mendapatkan info terkini Iklan Jawatan Kosong Terkini terus ke Facebook anda, sila klik pada gambar Facebook Like diatas, untuk kembali ke Home page sila Klik pada gambar Back to Homepage.. Terima Kasih atas kunjungan anda semua..

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


Hari Keluarga SAMTAJ <b>Di</b> Marina Cove Resort, <b>Lumut</b>, Perak <b>...</b>

Posted: 01 Oct 2011 05:44 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Hari Keluarga SAMTAJ Di Marina Cove Resort, Lumut, Perak. Jika anda membaca entri Destinasi Awal Bulan Oktober 2011, sudah tentu anda dapat mengagak di manakah saya sekeluarga menghabiskan hujung minggu ini. Alhamdulillah ...

07 di tanjung tualang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung tualang - Google Blog Search


10000 pengunjung hadir ke Karnival 1Malaysia <b>Tanjung Tualang</b> <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2011 08:58 PM PDT

Karnival Tanjung Tualang yang dirasmikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini menarik kehadiran lebih 10,000 pengunjung yang terdiri pelbagai bangsa dan agama.

Sebelum program Walkabout di pekan Tanjung Tualang, Najib sempat beramah mesra dengan masyarakat Mambang Di Awan di SJKC Mambang Di Awan.

Terdahulu, beliau dan isteri, Datin Seri Paduka Rosmah Mansor tiba di Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah di Ipoh, jam 9.30 pagi tadi untuk lawatan kerja sehari ke Perak.

Program pertama yang dihadiri pemimpin nombor satu negara itu berlangsung di Taman Soon Choon, iaitu Program Sepagi Bersama Perdana Menteri yang membabitkan majlis rumah terbuka dan ramah mesra Hari Raya Aidilfitri.

Pada sebelah petang, beliau dijadual mengunjungi perkampungan Orang Asli di Sungai Siput dan menyampaikan bantuan yang golongan yang memerlukan di sana.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


URA launches the tender for the hotel site at Jalan <b>Bukit Merah</b> <b>...</b>

Posted: 04 Oct 2011 08:21 PM PDT

The Urban Redevelopment Authority (URA) has launched the hotel site at Jalan Bukit Merah / Alexandra Road for sale via public tender today.

The land parcel was made available for sale through the Reserve List system on 16 August 2007. On 22 September 2011, URA announced that it had received an application from a developer to put up the land parcel for tender. The developer has committed to bid at a price of not less than $98,000,000 for the land parcel in the public tender.

The land parcel is located at the junction of Alexandra Road and Jalan Bukit Merah at the fringe of the city centre. It is conveniently linked to the rest of the island via Ayer Rajah Expressway and is served by the nearby Queenstown and Redhill MRT Stations. The site is also located near major tourist attractions like Orchard Road, Mount Faber, Vivo City and Sentosa.

The land parcel, which has a site area of about 0.79 ha and a maximum permissible gross floor area of 22,249 sqm, is zoned for hotel development.

The tender for the site will close at 12 noon on 1 December 2011. Selection of the successful tenderer will be based on the tendered land price only. Any tender below the minimum bid price of $98,000,000 will not be considered.

URA to put up <b>Bukit Merah</b> hotel site for sale

Posted: 22 Sep 2011 10:02 PM PDT

URA to put up Bukit Merah hotel site for sale

Posted: 23 September 2011 0008 hrs

SINGAPORE: The Urban Redevelopment Authority (URA) announced on Thursday that it will put up a hotel site at Jalan Bukit Merah/Alexandra Road for sale via public tender.

It has accepted an application from a developer after receiving a committed minimum bid of S$98 million.

URA said as the minimum price committed for the site is acceptable to the government, it is releasing the Reserve List site for sale by tender.

The land parcel is located at the junction of Alexandra Road and Jalan Bukit Merah and was first put on the Government Land Sales Programme Reserve List four years ago.

The 99-year leasehold land has a site area of about 7,950 square metres and a maximum permissible gross floor area of about 22,250 square metres.

It is linked to the rest of the island via Ayer Rajah Expressway and is served by the nearby Queenstown and Redhill MRT stations.

URA will launch the public tender for the site in about two weeks, and the tender period will be about eight weeks.

- CNA/al

Source : Channel NewsAsia – MediaCorp Pte Ltd Copyright

URA to put up <b>Bukit Merah</b> hotel site for sale | Wealth Bingo <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2011 11:57 AM PDT

 
1a489 phpenUvxC URA to put up Bukit Merah hotel site for sale
 

c2b52 dotline 240 URA to put up Bukit Merah hotel site for sale

 
 
 




SINGAPORE: The Urban Redevelopment Authority (URA) announced on Thursday that it will put up a hotel site at Jalan Bukit Merah/Alexandra Road for sale via public tender.

It has accepted an application from a developer after receiving a committed minimum bid of S$98 million.

URA said as the minimum price committed for the site is acceptable to the government, it is releasing the Reserve List site for sale by tender.

The land parcel is located at the junction of Alexandra Road and Jalan Bukit Merah and was first put on the Government Land Sales Programme Reserve List four years ago.

The 99-year leasehold land has a site area of about 7,950 square metres and a maximum permissible gross floor area of about 22,250 square metres.

It is linked to the rest of the island via Ayer Rajah Expressway and is served by the nearby Queenstown and Redhill MRT stations.

URA will launch the public tender for the site in about two weeks, and the tender period will be about eight weeks.

- CNA/al

<!– Zone Tag : Channel News asia In Text

innity_pub = "66368270ffd51418ec58bd793f2d9b1b";
innity_zone = "12251″;
innity_width = "**";
innity_height = "**";
innity_country = "SG";

–>

Article source: http://www.channelnewsasia.com/stories/singaporebusinessnews/view/1154921/1/.html

Tags: , ,

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


cOraT cOret NusHA : Bunuh diri <b>di</b> TTS, <b>Sungai Siput</b>.. Kawasan <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2011 08:53 PM PDT

Tahu apa itu TTS?? singkatan taman di kawasan rumah mak bapak ak umh mak bapak,rumah ak gak kan??heheh..  TTS = Taman Tun Sambanthan.. Kenapa?? ada kes bunuh diri beb.. lau tadi tengok kosmo on9, ni ha dok tgk metro lak..
Kenapa dia bunuh diri?? Putus cinta?? Tekanan?? hmm..muda lagi tu. ambil jalan mudah sangat.. macam-macam manusia sekarang.. putus cinta bunuh diri.. nak lari dari "along" bunuh diri.. bercerai bunuh diri..

Yang penting diri itu.. fikiran waras,waras lah tindakannya.. toi dak?? balik ni nak try cari nom rumah mana mangsa ni.. Takziah untuk keluarga si mati..

n/y: sebesar mana masalah yang kita hadapi
jangan cuba untuk cari jalan mudah selesaikannya..
selagi ada cara,kita cuba dan terus mencuba..

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


Majlis Ilmu <b>di</b> Pondok Lubuk <b>Tapah</b>, Pasir Mas « Pusat <b>...</b>

Posted: 04 Oct 2011 08:46 AM PDT

Posted by epondok di Oktober 4, 2011

Berikut ialah penambahan kepada jadual majlis ilmu Sempena hol Habib Abdullah al-Haddad di Kelantan

Tarikh : 6 Oktober 2011 (Khamis)

Masa  : Lepas solat zohor

Tempat : Masjid Pondok Lubuk Tapah, Pasir Mas

Penceramah : Habib Taufiq b Abdul Qader as-Saqqaf (Ulama' Indonesia)

Semua muslimin dan muslimat dijemput hadir beramai-ramai

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


Perak kemuka bajet khas RM400 juta tangani, urus banjir <b>di</b> Daerah <b>...</b>

Posted: 05 Oct 2011 12:48 AM PDT

Kerajaan Perak akan mengemukakan bajet khas berjumlah RM400 juta kepada kerajaan Pusat bagi menangani dan menguruskan masalah banjir yang berlaku di Daerah Kerian.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, berkata dalam tempoh beberapa tahun lalu, kerajaan negeri mengemukakan beberapa  cadangan melalui  kerjasama pihak swasta bagi mengatasi masalah itu.

"Beberapa kaedah dikenalpasti untuk dilaksanakan termasuklah mendalamkan sungai yang ada di kawasan tinggi khususnya di Selama dan Lembah Beriah.

"Selain itu, kaedah mendalamkan Tasik Bukit Merah juga dicadangkan bagi mengatasi masalah banjir dan kita telah mendengar taklimat daripada Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) berhubung perkara ini," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan exco di Ipoh, hari ini.

Zambry berkata, selain cadangan mendalamkan tasik itu, kerajaan juga perlu mengambil langkah perlu agar kerja itu tidak menyebabkan kawasan sekitarnya terhakis dan memberi impak atau kesan kepada ekologinya.

Tegasnya, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sendiri begitu prihatin dengan masalah banjir yang berlaku di daerah itu.

Beliau berkata, peruntukan yang dipohon itu bukan saja diperlukan untuk kos mendalamkan Tasik Bukit Merah tetapi juga mendalamkan sungai di kawasan berkenaan.

"Kerja menaik dan membina tebing sungai juga perlu dilakukan bagi memastikan alir sungai berjalan lancar di kawasan atau kampung tertentu," katanya lagi.

Sementara itu, kerajaan negeri kata Zambry, sudah mengarahkan Setiausaha Kerajaan negeri, Datuk Seri Dr Abdul Rahman Hashim supaya menyiasat projek marina di Pulau Matanggor, dekat Pulau Pangkor yang tidak beroperasi meskipun siap dibina sejak lima tahun lalu.

Projek marina yang dibangunkan oleh Jabatan Laut dan Kementerian Pengangkutan itu dibina dengan kos RM28 juta bagi kemudahan pelayar dari seluruh dunia berlabuh di jeti apungan yang disediakan agensi berkenaan.

"Akibat terbiar dan tidak digunakan, jeti apungan di marina itu hilang kerana dihanyutkan ke lautan kerana skrunya tercabut.

"Kerajaan Perak memandang serius perkara ini dan kita sudah mengarahkan Setiausaha Kerajaan negeri memantau dan mendapatkan laporan terkini daripada kedua-dua agensi Pusat itu mengenai status projek terbabit.

"Projek seperti ini membazirkan wang kerajaan kerana ia tidak digunakan walaupun sudah siap dan kita juga mahu jabatan atau agensi Pusat memantau projek masing-masing di Perak agar kes sama tidak berulang," katanya lagi.

07 di lenggong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lenggong - Google Blog Search


Simply Life Journey: Berhari Raya <b>di Lenggong</b>

Posted: 31 Aug 2011 08:02 AM PDT

Tahun ni giliran beraya di kampung hubby...tiap kali giliran hubby mesti beraya di Lenggong, Grik...bukan di Ipoh...ni kali kedua aku beraya disini...masa 1st time dulu aku masih peknenkan Aleesya...thn ni Aleesya 1st time raya sini..
So apa yg aku blh citer gelagat Aleesya bila sampai kt umah Opah & Atuk di Lenggong ni adalah menangis gila2 ketakutan...biasalah bdk kecik bila nmpk rumah luas n xpernah jejak umah tu takut la dia...umah ni mmg hanya setahun sekali time raya je kami balik...kl waktu lain balik Ipoh je...ni sbb sumer sedara mara hubby akan bkumpul di Lenggong bila time raya...
Raya pertama...pagi2 Aleesya dh mengamuk...pakai sumer dah cantik dah...tp asyik nak sebik jerk sbb ramai org dlm umah tu yg dia xpenah jmpa..so mmg la asyik nak merengek n melekat ja dgn mama abah dia...
Lepas hubby balik solat hari raya...acara salam maaf bermaafan bermula...kemudian kami beraya di rumah MakTeh and MakNgah yang berjiran…mmg meriah la kalau dah sumer org berkumpul kt sini…mcm2 juadah ada…tapi yang menjadi resepi wajib tiap2 tahun Laksa MakTeh dgn Lontong MIL aku…mmg sedap la..siap ulang makan lagi hehe….hari raya pertama jer dah habis lontong MIL takde lebihan langsung...buat mcm tahun2 lepas jugak...org yg datang xde pun ramai mcm tahun lepas...tapi laris la....siap import nasi impit dari rumah MakTeh untuk kuah lontong yang ada baki lagi...huhu...
Hari kedua raya takde aktiviti sangat....sekadar rehat2 di rumah dan terima tetamu + sedara mara sebelah Mak n Abah in law dari kampung yang sama....lagi aku n hubby saje nak biarkan Aleesya main dengan sepupu2 dia yang jarang berjumpa...tapi Aleesya tak layan jugak...sbb sepupu2 dia banyaknye lelaki + dia xpandai nak join the geng lagi hihi....bila sepupu2 dia gi main kt umah MakTeh...Aleesya syok sendiri main sorg2 dalam umah yang luas tu sambil menjerit2 kuat giler + gelak2 sbb terasa bebas agaknya jalan sana sini hehe....itu la prangai Aleesya sepanjang duk kt Lenggong ni...
Di sebelah petangnya...aku n hubby ngikut abg ipar aku yg sulong ke kampung sebelah untuk beraya di rumah MakLang dan Wak Oncha....Wak Oncha ni aku xkenal pun...pangkat mak sedara hubby aku...tapi hubby aku pun xkenal sangat family ni...hanya Abang ipar yg sulong ni je yang rapat dengan family ni sbb dia membesar di Lenggong ni....hubby aku dilahirkan di Ipoh dan dibesarkan di Ipoh...itu yg dia tak kenal sangat org2 yg kat kampung ni...so ni la baru nak berkenalan sumer....
Esok Aleesya dah nak balik beraya di Kedah....stay tune!!!

Fifi & Najib – <b>Lenggong</b> | Art of Light

Posted: 01 Oct 2011 09:57 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Majlis bertandang berlangsung di Lenggong pada 17 September. Agak jauh dari lokasi biasa. :D. Nasib baik ada GPS yang baru dibeli untuk tunjuk jalan. Jadi lepas.

07 di batu gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di batu gajah - Google Blog Search


GENG DOL MATI DITEMBAK <b>DI BATU GAJAH</b>

Posted: 20 Sep 2011 12:37 PM PDT

Number of View: 356

GENG DOL MATI DITEMBAK,Selepas merompak seorang ahli perniagaan di menglembu,batu gajah,Geng Dol hanya sempat menikmati keseronokkan hasil rompakan tidak lebih satu hari apabila kesemua mereka mati ditembak di batu gajah malam kelmarin.

Kumpulan perompak Geng Dol itu sempat melarikan dua komputer riba, tiga telefon bimbit, barangan kemas, dua utas jam tangan dan wang tunai berjumlah RM1,870 dari rumah mangsa di Menglembu sebelum ditembak mati.Namun belum sempat penjenayah itu berseronok, mereka telah ditembak mati kira-kira tujuh kilometer dari lokasi mereka melakukan jenayah.

Nama kumpulan Geng Dol itu diambil sempena nama ketua kumpulan itu mula aktif melakukan jenayah samun dan pecah rumah pada awal tahun ini dengan menumpukan lokasi jenayah mereka di Ipoh, Batu Gajah, Manjung dan Perak Tengah.

Ketua Polis Perak, Datuk Mohd. Shukri Dahlan berkata, episod malang keempat-empat penjenayah itu bermula apabila sebuah kereta peronda polis terserempak dengan sebuah kereta Proton Waja dinaiki suspek pada pukul 9.30 malam kelmarin di Jalan Kampung Changkat Larang di Batu Gajah di sini.

Pihak polis berhenti dan cuba menahan kereta suspek untuk pemeriksaan,tetapi pemandu kenderaan tersebut memecut laju sehingga melanggar bahu jalan.polis mengejar kereta suspek sehingga ia memasuki jalan mati,dan suspek mula panik dan mengundurkan kereta dan melanggar bahagian depan kereta polis.

sumber:kosmo

jom baca ni:http://ulanweblog.com/2011/09/bekas-kekasih-tuntut-kembali-wang-pinjaman-pembedahan/

Incoming search terms:

  • geng dol
  • www kes jenayah di menglembu
  • batu gajah geng
  • produk simplysiti
  • geng dol mati di tembak
  • kes perompak matiditembak
  • samun terbaru dimalaysia videos
  • pembunuhan perompak di changkat larang
  • kumpulan dol mati ditembak
  • ipoh remaja kena potong

07 di manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


Bilik Rumah Kedai untuk Disewa <b>di Manjung</b>

Posted: 10 Jan 2011 12:00 AM PST

Lokasi : Rumah kedai tingkat atas SRI MANJUNG

Kemudahan : Almari, Katil, Tilam, Bantal, Tikar Getah, Kipas disediakan

Berhampiran: Giant dan Tesco, Kedai Dobi, Kedai Makan, Kedai Runcit, Gelanggang Futsal

Sewa bilik serendah RM200, Rm250 dan RM280 (ikut saiz bilik) termasuk api dan air

Hubungi Azmi: 012-5474860

Kemasukan Segera (Lelaki sahaja)

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


hiDuP biAr SeDap: eiD duLfiTRi 2011

Posted: 07 Sep 2011 11:12 PM PDT

salam eaidulfitri semua.semoga raya ini membawa seribu rahmat kepada kita..amin..
meh teman hidangkan gambar2 sebagai kueh raya tahun ni...kehkehkeh..
datang la rumah teman..kueh raya banyak lagi...
terawih di ramahdan terakhir di imamkan oleh abdul aziz hanzalah..
sebagai imam,semoga hati hang dilembutkan dan mendapat result cemerlang spm ni...
berjaya didunia dan akhirat...
ya Allah..bahagiakanlah keluarga kami ini..
sihatkanlah kesihatan kami..hindarkanlah kami dari segala hasutan syaitan dan maksiat..
pereratkanlah hubungan kami sekeluarga agar dijauhi segala sengketa...
solat sunat raya di surau depan rumah..
pastu pergi ziarah kubur abah..alfatihah..semoga dicucuri rahmat dan diampunkan dosa ke atasnya...
pastu berehat di rumah dan melayan tetamu yang hadir..
balik kampung titi gantung..
dulu teman tinggal dekat titi gantung until darjah 2..
besh tu mmg besh,duk kawasan sawah..petang2 terjun ban,berkubang la..
main panjat2 pokok sampai pernah tersembam la ke tanah..
main kurik kundi,sampai terpukul la kayu kene kepala budak laki tu..
kawan2 semua lakian:hadi, chaun, syukor..
sekarang ni dah tak kenal dah rupa..
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved