Sabtu, 13 Ogos 2011

07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


Pasaraya Mydin Gugusan <b>Manjoi</b> mula operasi April 2012 | peraktoday.com

Posted: 12 Aug 2011 11:09 PM PDT

Gugusan Manjoi, perkampungan Melayu tradisional terbesar di Malaysia dijangka berubah menjadi sebuah perkampungan yang serba moden apabila pasaraya Mydin, gedung jualan borong dengan harga berpatutan mula beroperasi menjelang April tahun depan.

Projek yang dibina dengan kos RM50 juta itu juga bakal menawarkan kira-kira 300 peluang pekerjaan kepada anak tempatan serta memberi peluang kepada pengusaha kecil dan sederhana (IKS) di kawasan sekitarnya memasarkan produk mereka di pasaraya itu.

Pengarah Urusan Mydin, Datuk Ameer Ali Mydin, berkata pihaknya juga menyediakan 18 lot kedai dan lapan lot gerai makanan untuk disewa kepada penduduk yang berminat untuk berniaga dalam pasar raya itu.

"Keutamaan pastinya diberi kepada penduduk tempatan untuk menyewa lot kedai dan gerai makanan yang disediakan dalam pasaraya ini.

"Kita yakin pasaraya ini bukan dapat menarik pengunjung di sekitar Ipoh tetapi juga dari kawasan luar Perak selain menjadi pemangkin kepada lebih banyak pembangunan di kawasan Gugusan Manjoi," katanya kepada pemberita di Ipoh, pagi ini.

Terdahulu, Menteri Kewangan Kedua yang juga Ahli Parlimen Tambun, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah melawat tapak projek pasaraya Mydin Gugusan Manjoi di Kampung Sungai Tapah.

Dalam perkembangan berkaitan, Ameer berkata, apabila beroperasi kelak, pasaraya itu akan menawarkan perkhidmatan jualan barangan keperluan harian kepada penduduk kampung dalam radius tiga kilometer (km).

"Syarikat mengambil keputusan untuk membuka cawangan pasaraya Mydin yang keenam di Gugusan Manjoi kerana mahu pembangunan bermula dari dalam kampung dan seterusnya limpahan ekonomi turut dirasai di kawasan sekitarnya.

"Pasaraya Mydin Gugusan Manjoi ini adalah pasaraya pertama yang dibina dalam kawasan kampung dengan berkeluasan 70,000 kaki persegi," katanya lagi.

Selain di Gugusan Manjoi, sebuah lagi pasaraya besar Mydin sedang dibina iaitu di Meru Raya yang menelan kos RM150 juta.

Projek itu dijangka siap pada Februari tahun depan, kata Ameer.

Sementara itu, beberapa penduduk tempatan yang ditemui Peraktoday.com menyambut baik pembangunan projek pasaraya Mydin di Gugusan Manjoi yang disifatkan mampu melonjakkan ekonomi di kawasan sekitarnya.

Jamilah Mansor, dari Kampung Dato' Ahmad Said, berkata rakyat tempatan khususnya anak muda berpeluang untuk bekerja di pasaraya itu apabila ia beroperasi kelak.

"Dengan terbinanya pasaraya ini, Gugusan Manjoi bakal menjadi sebuah perkampungan tradisional yang moden dan menjadi tumpuan bukan sahaja pengunjung tempatan tetapi juga orang luar," katanya.

Peniaga pasar malam, Mohd Elan Hamid, 45, pula berkata, projek itu bakal menjadi platform kepada peniaga Bumiputera untuk mengukuhkan kedudukan mereka dalam perniagaan.

"Bagi saya, projek ini boleh membawa banyak kebaikan kepada rakyat dan kemajuan kepada kawasan sekitar Gugusan Manjoi.

"Sebagai peniaga, kami pasti turut menerima tempias dengan kehadiran pengunjung yang datang membeli barang keperluan di pasaraya Mydin," jelasnya lagi.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


: CERAMAH AGAMA <b>DI</b> MARITIM, <b>LUMUT</b>

Posted: 26 Jul 2011 06:44 PM PDT

Maklumat Batu Kurau

Batu Kurau merupakan sebuah mukim di daerah Larut Matang dan Selama. Terletak kira- kira 20 klometer dari Bandar Taiping dan kira- kira 25 kilometer dari Pekan selama. Di buka pada tahun 1850 dan Tok Amar Wan Kasa Bin Raja Hulubalang Petani merupakan pemimpin pertama di Batu Kurau iaitu pada 1959 sehingga 1967.

Pecahan Mengikut Kaum

Melayu 64 %
India 17%
Cina 14%
Lain-lain 5%

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Blog <b>Kampar</b> Kita: `Balimau Kasai` Upacara Menyambut Ramadan <b>...</b>

Posted: 21 Jul 2011 11:45 AM PDT

Bangkinang- Usai melaksanakan kegiatan Maawuo di Danau Bokuok yang merupakan kegiatan rutin masyarakat, Kampar kembali menggelar event budaya yang juga menjadi tradisi masyarakat, yaitu acara Balimau Kasai. Acara ini dilaksanakan untuk menyambut datangnya bulan suci Ramadan.

"Acara ini selain termasuk kegiatan budaya dan keagamaan, juga merupakan salah satu kegiatan dalam kalender pariwisata Kampar," ujar kasubdin Pariwisata dan Budaya Dinas Perhubungan Pariwisata dan Budaya Ir H Zamhir Basem MM di Bangkinang, Senin (3/9).

Tahun ini ada peningkatan dari kegiatan Balimau Kasai dari tahun-tahun sebelumnya. Karena acara ini bukan hanya kegiatan sekedar balimau kasai saja namun juga aneka kegiatan lainnya,  seperti lomba sampan hias yag sudah dilaksanakan setiap tahunnya. Juga dilaksanakan kegiatan lomba lain seperti lomba rebana, lomba busana muslim, bazaar dan aneka kegiatan lainnya. "Ini dibuat untuk masyarakat karena pada dasarnya acara ini adalah acara masyarakat," katanya.

Kegiatan Balimau Kasai yang memang setiap tahunnya dilaksanakan masyarakat Kampar, dan ini berlaku di semua kecamatan yang ada di Kampar, hanya saja pemusatan kegiatan ini dilaksanakan di Desa Batu Belah Kecamatan Kampar, dan dihadiri oleh Gubernur Riau dan Bupati Kampar serta para pejabat.

Balimau Kasai yang dipusatkan di Desa Batu Belah yang berjarak sekitar 6 km dari Bangkinang. Acara Balimau Kasai ini sendiri merupakan gabungan dari budaya Hindu dan Islam.
Masih Pantaskah Bangkinang Kota Beriman Kalau menyambut Bulan suci Ramadhan masih menyelenggarakan tradisi dari agama Hindu...?????????

Sumber : Riau Pos
Kredit foto : Koleksi Balai Kajian dan Pengembangan Budaya Melayu

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


bretidene ,: pengalaman gile2, best, style, dan cari nahas

Posted: 13 Aug 2011 07:42 AM PDT

Ini kesah pada malam jumaat 12,08,2011.. cuaca pada malam tu agak sejuk dan lembap, kenderaan tak begitu banyak mungkin kerana di ipoh masa 10.30malam ialah waktu tidur..agaknye lah, waktu itu cume tinggal aku ,cikgu bopen dan cikgu wan, di hadapan tempat tusyen kami (menora tuition) di bercham, ipoh perak. 

Agak2 ape ceritanya? ceritanya bermula apabila aku hendak balik rumah,  ckgu aku memakai moto seperti di atas ini, cantik bukan? haha, mule2 aku belek2 big bike dia, pastu aku puji lah moto cikgu aku nieh, macam2 jugak lah dia story pasal moto nie, tiba-tiba, ckgu bg aku pandu uji, pada mulanya aku menolak sebab takut, biasa la , motor besar , kalau xcident , mati aku nak bayar ganti rugi, tp, aku tak bodoh nak menolak pelawaan cikgu aku bulat2. Jadi ,aku bawak la jugak , berdebar-debar jantung aku pada mulanya, selama nie aku cuma pernah bawak moto kapcai 125cc je, moto ckgu aku nie big bike cbr900cc ,, mesti lah takut kan , cikgu pesan , jangan bawak laju2, aku ye kan je cakap ckgu,

Pada mulanye, aku tunggang moto cikgu hanya 25kmH , slow yang amat , haha, gear 1 , xkn la nak bawak laju2, Aku bawak moto cikgu slow je, lepas dah jauh dan terlepas dari pandangan cikgu, aku renjan moto dia GILE2  , haha, bunyi masyuk kot, ekzos yoshimura , mmg berdentum la. Tp, yang BEST nya , aku tak pakai helmet masa tu, haha, STYLE kan? cube bayangkan semasa tu jika ade polis, roadblock atau JPJ , mmg CARI NAHAS kan? kan?

Kesimpulannya, jangan tunggang motor tanpa helmet tau, INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG ,,,, hahahaha

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


My Family Castle: Pegi Rumah Mak Lang <b>di Teluk Intan</b>

Posted: 18 Jul 2011 12:26 AM PDT

Semalam kami ke Teluk Intan...yelah dah 2 minggu dok sebut ashraf je..jadi kami ke sana lagi pun ibu nak biz kuih raya ni :)

Lepas je tol bidor...mesti nampak kedai ni....kari kepala ikan dia mmg mantap habis...yummmmmyyyy...tapi tak pernah makan..pernah tgk org makan je hehehehehh!!! nantilah satu hari nanti kami singgah makan :)
la...tapi....

Bidor kan terkenal ngan buah2han mcm jambu batu..jambu madu...PETAI..mmg berderet Besar dan byk kan petai dia...tapi....awas ye..sebab dia dah siap masuk plastik (buah) maka balik umah byk le yg dapat ada 'org' kat dalam...kena basuh dan potong...jgn main gigit je..nanti terlebih protein plak hehehheh!!

adalah 30-40 minit juga dari bidor ke Teluk Intan...rumah maklang? depan spital je...dia kan keje kat spital ni... :)

pukul 12.30p.m. kami sampai...dapat jumpa ashraf dan sofea yeaayyy!!


ibu pun apa lagi sibuk ngan projek kuih raya :)

SEMUA NI 50 PIECES RM25.00 SAHAJA tempahan sekitar shah alam dan teluk intan :)






Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Bercuti <b>di Bukit Merah</b> Lake Town | Nurita Zakaria

Posted: 01 Jul 2011 08:36 AM PDT

Entri terlambat sebenarnya memandangkan dah pergi Bukit Merah ni awal Jun lepas. Tapi, still nak update juga lah kan ke blog untuk tatapan readers sekalian.
Pergi holiday dengan member-member U : fatin, bed, ika dan tia murad.
Gerak dari U awal juga pagi-pagi. Mula-mula perancangan lepas subuh nak gerak, tapi nama pun janji manusia, last-last around 8.30 pagi macam tu baru lah gerak ke Bukit Merah. 
Sampai je dalam pukul 10 ke 10.30 pagi. Sedang cun lah orang pun ramai juga memandangkan tengah public holiday.
Nah NZ tepekkan picture masa pergi sana.



Nak kata best sangat macam tak kot. Sebab NZ rasa tak lah seronok sangat. Tapi memandangkan first time pergi sana not bad la.
Entri seterusnya nanti NZ cerita pengalaman makan mee udang banjir dekat Kuala Sepetang. Tunggu!!
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

.::Mastura.Zakaria::.: ::<b>DI BUKIT MERAH</b> LAKETOWN WATERPARK::

Posted: 04 Jul 2011 07:12 PM PDT

Assalamualaikum bloggers....
Good morning... pepagi aku sempatkan diri aku nak mengupdate entri..hihihihi..Keja tak berapa nak banyak lagi, so adalah kekosongan masa bagi aku untuk update entri.hihihi..shhhh...diam-diam na....
Haritu, aku nak upload gambaq kat bukit merah, tapi lupa nak ambik gambaq semua ada dalam kamera kawan aku.Harini aku boleh la upload kat sini ja okeh. Buat sapa-sapa yang nak pi ngan family tu memang happening. Jangan lupa pakai sunblock. Kalau tak boleh jadi belerang cam aku, dahla kaler sama macam manggis dah..hahhahaha
Selamat melayan gambaq fresh....hihi...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


13 ditahan <b>di Sungai Siput</b> berhubung perhimpunan haram » Perak <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2011 11:47 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]13 ditahan di Sungai Siput berhubung perhimpunan haram. June 29, 2011 — Leave a Comment ... <strike> <strong>. Submit Comment. « Wardina nafi sertai perhimpunan BERSIH · Polis serbu pejabat komuniti Bersih di Petaling Jaya » ...

07 di tronoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tronoh - Google Blog Search


DIARI ALYA: EDUCAMP 2011 : UNIVERSITI TEKNOLOGI <b>...</b>

Posted: 28 Apr 2011 09:14 AM PDT

Hari ini adalah hari terakhir EDUCAMP 2011 di UTP
( Universiti Teknologi Petronas ) di Tronoh, Perak
yang bermula dari Isnin 25hb hingga ke hari ini iaitu
hari terakhir Khamis 27hb.  



Lencana temuduga 
EDUCAMP di UTP

Alhamdulillah, anak kedua saya, Muhammad Nazran 
yang dapat 10A dalam SPM 2010 nya berjaya dipanggil
untuk sesi temuduga UTP pengambilan pelajar untuk 
intake Mei 2011 pada hari ini.

Memandangkan dia minat IT jadi dia pilih first choice
dia ialah Foundation in Information & Communication 
technology yang mengambil tempuh pengajian 1 tahun. 
Andai berjaya menamatkan dengan keputusan baik, dia
kemudian akan teruskan pengajian ke Ijazah Pertama dalam
IT. 


Tak apalah, memandangkan dia minat IT, saya dan
hubby ikut saja tapi dengan syarat dia mesti belajar
sungguh2 nanti andai berjaya ikuti pengajian di UTP.

Mengikut fakta sejarah, UTP berpindah ke Tronoh, Perak
pada tahun 1996 dari kampus asalnya di Bangi , Selangor 
pada 1995.


Dari Ipoh, taklah jauh sangat perjalanannya. Lebih kurang
40 km jika ikut Simpang Pulai - Batu gajah - Tronoh -
Bandar Sei Iskandar. Antara 30 minit ke 1 jam, sampai lah.


Tapi kalau dari bandar2 lain, jauh juga :


KL - Tronoh = 2 jam 30 minit
Kota Bharu, Kelantan - Tronoh = 6 jam
Alor Star - Tronoh = 3 jam
Johor Bharu - Tronoh = 7 jam


Ini adalah temuduga keduanya. 

Temuduga pertamanya pada 13/4/2011 ialah temuduga
untuk mengikuti pengajian di luar negara - ke Perancis.
Tak tahu lah samada berjaya atau tidak sebab ramai pelajar2
yang layak dipanggil untuk sesi temuduga ini. 
Macam2 kursus di tawarkan - Doktor, kejuruteraan,
Sains, Ekonomi, Pelancungan, IT antaranya.

Dia pun tak berapa confident sangat sebab agak
susah temuduga tu , katanya. Ada dua sesi 
- satu cara individu dan satu cara kumpulan. Secara
kumpulan, mesti bentang satu kes atau kertas kerja.
Ada 4 pelajar lain dalam kumpulannya dan memandangkan
dia baru kenal keempat-empat rakan ini, jadi dia
rasa agak kekok untuk berbincang tapi dia buat sebaik
yang boleh . Jadi sekarang ni , tunggu saja lah keputusan
temuduga pertama ini. 


Berbalik pada temuduga di UTP tu. Hari ni saja adalah hampir
400 pelajar hadiri dari seramai 700 dipanggil. Tak tahu lah
apa sebabnya baki 300 pelajar tu tak hadiri. Tapi dengan
400 pelajar ini pun dipecahkan ke kumpulan A, B dan C.



 Kompleks
 Canselor UTP



Kumpulan A dan B hadiri temuduga dari pukul 11 pagi ke
1 tengahhari manakala untuk kumpulan C dari 2 petang
ke 5 petang. Mujurlah anak saya ni dari kumpulan B jadi
tak payah lah tunggu hingga ke petang. Dah lah sampai
ke UTP pukul 7.30 pagi dan hadiri taklimat UTP perihal
Universiti / temuduga selama hampir 2 jam, rasa badan
dah naik lenguh2 tunggu. Aircon dewan nya pula amat
lah sejuk sampai rasa nak terkencing2...saya dan hubby
ganti silih keluar ke tandas.


Tapi yang bestnya di UTP ini, kawasannya yang luas 
1000 ekar tu punyai masjid yang berangin2 dan sejuk
rasanya . Disitu lah saya dan hubby serta anak bongsu
saya tunggu sementara anak kedua saya ini hadiri
temuduganya. Cara temuduga tu, sama saja macam
yang pertama tu, ada 2 sesi - individu dan kumpulan.


Dari kompleks Canselor UTP, tempat kita kumpul bila
mula2 sampai di UTP, untuk pergi ke blok temuduga, pelajar2
dibawa dengan bas. Agak jauh juga. 

 Tunggu pengangkutan
 bas ke blok temuduga

 Dah naik bas

Ada juga disediakan breakfast dan lunch...best sebab FREE. 
Bukan senang pihak universiti nak provide ni, syukur sebab
mereka ni prihatin.


Tapi kesian anak bongsu saya tu penat menunggu abangnya...




 Penat....






Pada rakan2 blogger yang punyai anak cemerlang dalam
SPM 2010, tahniah semuga berjaya melanjutkan pengajian
dalam kursus pilihan dan pada yang kurang cemerlang,
jangan putus asa...sabar dan cuba lagi...rezeki sentiasa
ada andai kita usaha... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di bukit gantang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit gantang - Google Blog Search


News@Berita channel: Kubu Nizar <b>di Bukit Gantang</b> hancor ...110 <b>...</b>

Posted: 29 May 2011 06:31 PM PDT


Kita mendapat SMS dan panggilan telefon bertanya ahli PAS masuk UMNO."Betulkah ahli PAS masuk UMNO"

Sebenarnya yang masuk UMNO ahli UMNO . Tahun 2008,beberapa orang PAS tidak aktif,suka mengkafirkan orang UMNO dan mereka ini yang tidak suka pergi masjid telah masuk UMNO sebelum PRU 12.


Semasa PRK 2009,sekali lagi mereka masuk UMNO.Ketua mereka Pak Teh Rahim,yang dulu menyatakan tak syariat masuk pilihanraya.Pada tahun 2009 mereka serah borang pada Zambry Kadir.


Kelmarin sekali lagi Pak Teh Rahim (Abdul Rahim Ahmad ) serah borang masuk UMNO kepada Ketua Penerangan UMNO Ahmad Maselan..Betul-betul Ahmad Maselan kena tipu dengan orang UMNO masuk UMNO.

Semua orang tahu antara yang masuk UMNO,Mat Serabut,Mat Hantu Raya ,Mat Abe ,Mat Kaki Kelentong yang guru mereka Ustaz Zul tak syarie?...Mereka ini didakwa oleh penduduk Changkat Ibol, yang suka keluar fatwa ,mereka yang jilat kahak sendiri ,mereka yang tak keluar mengundi,mereka yang mengkafirkan UMNO.Kini mereka bersama UMNO ,yang parti ini suka orang Melayu bodoh dan miskin.

sumber~http://batuvskayu.blogspot.com/2011/05/kubu-nizar-di-bukit-gantang-hancor-110.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Berbuka <b>Di Taiping</b> | Bro Framestone

Posted: 13 Aug 2011 03:58 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Bro berada di Taiping, Rumah rakan blogger. Plan terpaksa ditukar last-last minit. Esok balik Tg. Malim then terus gerak ke KL, coz isnin kena laporkan diri. So.

Kemalangan Ngeri <b>di</b> KM201.5 <b>Taiping</b> Arah Selatan | Cinta Itu Misteri

Posted: 29 Jul 2011 09:19 AM PDT

Entry semalam tak masukkan gambar, ni saya dah masukkan beberapa keping gambar kemalangan ngeri di KM201.5 Lebuh Raya Utara Selatan selepas Hentian Rehat dan Rawat Bukit Merah, Taiping, Perak.
Ni lah adik kitorrang....uihhhh, banyaknya darah. Macam parah ajer nih, tapi sikit jer rupanya.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


RUMAH DIJUAL: Dijual Rumah Murah Full Renov <b>di Tambun</b> <b>...</b>

Posted: 12 Aug 2011 03:50 AM PDT

RUMAH DIJUAL: Dijual Rumah Murah Full Renov di Tambun Bekasi Timur OP271

Perumahan Taman Raya Bekasi Blok i No. 7, Tambun
Bekasi

Rp. 285.000.000

Sertifikat Hak Milik

Dijual Rumah Murah Full Renov di Tambun Bekasi Timur
Dekat Pasar tradisional & tol tambun
Bisa masuk mobil & Ada Garasi
Bangunan total renovasi dengan bata merah

Alamat:
Perumahan Taman Raya Bekasi Blok i No. 7, Tambun, Bekasi Timur

Spesifikasi:
- LT / LB = 72 / 120 m2
- 3 Kamar Tidur (lantai 1 ada 1 KT, lantai 2 ada 2 KT)
- 2 Kamar Mandi (1 kamar mandi ada di dalam kamar tidur)
- 2 Lantai
- Listrik 1300 Watt
- Air tanah / pompa (bening)
- Sertifikat SHM

Harga = Rp 285.000.000,- (nego)

Hubungi pemilik langsung di 0818-886779 (tanpa perantara)

WEB: http://www.onlineproperti.com
FB: http://facebook.com/onlineproperti
TWITTER: http://twitter.com/onlineproperti

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


Pendidikan Khas <b>Kinta</b> Selatan - TAKLIMAT PELAKSANAAN <b>...</b>

Posted: 08 Aug 2011 12:49 AM PDT

Guru Besar
SK Gopeng, Taman Gopeng Baru
SK Gunung Panjang
SK Tualang Sekah
SK Malim Nawar
SK Sungai Itek
SK Toh Indera Wangsa Ahmad
SK Tronoh
SK Kampung Seri Rahmat
SK Bakap
SK Sentosa
SK Sultan Yussuf
SK Seri Tronoh
SK Methodist ACS Kampar
SJKC Thung Hon, Batu Gajah
SJKC Chung Huah
SJKC Mambang Di Awan
SJKT Changkat
SJKT Tronoh
SJKT Gopeng
SJKT Kinta Valley
SJKT Kampar

Tuan,

TAKLIMAT PELAKSANAAN INSTRUMEN SENARAI SEMAK DISLEKSIA (ISD)

Sukacita saya merujuk kepada perkara di atas.

2.     Dengan hormatnya dimaklumkan sesi pelaksanaan 'Instrumen Pengesanan Murid Berkeperluan Khas' ke atas semua murid LINUS TEGAR* telah dijalankan oleh guru-guru pemulihan khas di daerah Kinta Selatan pada 21 hingga 25 April 2011. Hasil taksiran mendapati murid-murid LINUS TEGAR* yang tertentu menunjukkan ciri-ciri murid berkeperluan khas. Murid-murid ini perlu disaring menggunakan ISD bagi mendapatkan maklumat lanjut berhubung pemasalahannya.

3.     Sehubungan itu, bagi memastikan guru pemulihan khas di sekolah yang terlibat mengetahui cara-cara mentadbir ISD, guru-guru ini dikehendaki menghadiri taklimat di atas yang akan diadakan mengikut butiran seperti berikut :

Tarikh    :   10 Ogos 2011 ( Rabu )
Masa      :   2.30 petang
Tempat   :   Bilik Mesyuarat PPD Kinta Selatan

3.     Oleh itu, kerjasama tuan adalah dipohon untuk memberikan pelepasan kepada guru pemulihan khas dari sekolah tuan ( Rujuk Lampiran 1 ) untuk hadir ke taklimat tersebut. Kehadiran adalah wajib.

Sekian, terima kasih.

 Surat panggilan akan diedarkan kepada guru-guru berkenaan semasa taklimat.

Lampiran 1

TAKLIMAT PELAKSANAAN INSTRUMEN SENARAI SEMAK DISLEKSIA (ISD)

Tarikh    :  10 Ogos 2011 ( Rabu )
Masa      : 2.30 petang
Tempat    : Bilik Mesyuarat PPD Kinta Selatan

Kod

Sekolah Guru Pemulihan Khas

ABA2018

SK Gopeng, Taman Gopeng Baru Hjh Hasnah binti Hj Abdullah

ABA2019

SK Gunung Panjang Suria binti Abdul Rahman

ABA2022

SK Tualang Sekah Zalma binti Sudin

ABA2023

SK Malim Nawar Tajul Rusli bin Abas

ABA2029

SK Sungai Itek Siti Rugayah binti Hashim

ABA2030

SK Toh Indera Wangsa Ahmad Syed Kassim bin Syed Lobe

ABA2032

SK Tronoh Alisa binti Hanip

ABA2033

SK Kampung Seri Rahmat Rugayah binti Pin

ABA2038

SK Bakap Hamsiah binti Mohd Arshad

ABA2054

SK Sentosa Aminah binti Muhamad

ABB2090

SK Sultan Yussuf Mariani binti Mat Jali

ABB2093

SK Seri Tronoh Hasliza binti Ramli

ABB2095

SK Methodist ACS Kampar Shakinah binti Taib

ABC2138

SJKC Thung Hon, Batu Gajah Lim Wei Ling

ABC2153

SJKC Chung Huah Tung Mee Kheng

ABC2155

SJKC Mambang Di Awan Low Wai Khuen

ABD2169

SJKT Changkat Kaliammah A/P Marimuthu

ABD2170

SJKT Tronoh Vijaya A/P Subramaniam

ABD2171

SJKT Gopeng Tamil Selvi A/P Joseph

ABD2178

SJKT Kinta Valley Vanitha A/P S.Vijaiyan

ABD2187

SJKT Kampar Jeya Santhira Kumar A/L Thiravianathan

Download :  (1)  Manual ISD, ( 2) Instrumen ISD

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di batu gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di batu gajah - Google Blog Search


JOM JALAN MAKAN: Melawat Kellis caslte <b>di Batu Gajah</b>

Posted: 28 Jul 2011 09:24 AM PDT

Minggu ni tak tau nak buat apa....niat hati nak kluar makan je...tengah-tengah makan kat Tesco Station 18 haritu tetiba lak terpikir nak melawat Kellis Castle kat Batu Gajah....dah semua setuju kami pun pegi jela...senang tak? haha...memang selalu macam ni pun, nak pegi mana-mana ikut suka hati je

Kellis castle terletak di antara jalan Batu Gajah menuju ke Gopeng tak jauh je dari Pekan Batu Gajah...bayaran masuk RM4.oo seorang. Tempat ni sesuai gak untuk bergambar terutamanya untuk pasangan pengantin dan jurugambar profesional...masa kitorang pegi pun memang banyak pasangan pengantin bergambar di sini...







Gambar-gambar di sekitar Pekan Batu Gajah di malam hari.... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di lenggong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lenggong - Google Blog Search


PAS LENGGONG: Orang lenggong yang tak laku <b>di lenggong</b>

Posted: 08 Aug 2011 10:08 PM PDT

Mencari publisiti menunggang si katak puru zulkifli nordin.

Ipmg Nazlee Aziz Yeop
Dalam FBnya hanya seperti anjing yang menyalak sedangkan makanannya ialah ...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search


poskasih: PERKHIDMATAN PERTUKANGAN DAN BINAAN <b>DI</b> IPOH, <b>TANJUNG</b> <b>...</b>

Posted: 27 Jul 2011 01:04 AM PDT

Salah seorang peserta eKasih Daerah Kinta yang telah mendapat bantuan Projek Ekonomi, sedang menjalankan projek perkhidmatan pertukangan dan binaan. Justeru itu, kepada orang ramai yang berada di sekitar kawasan Ipoh, Tanjung Rambutan atau daerah Kinta yang memerlukan perkhidmatan ini, bolehlah menghubungi beliau. Dengan ini diharapkan akan dapat membantu meningkatkan pendapatan beliau sekaligus membantu mengeluarkan beliau daripada kelompok kemiskinan. Maklumat peserta tersebut adalah seperti berikut:

Nama: Mohan a/l Subramaniam
No. Telefon:  016-5644914
Pengalaman: Melakukan perkhidmatan pertukangan rumah dan bangunan. Beliau juga pernah menjalani Kursus CIDB (Binaan dan Pertukangan) anjuran Institut BITARA dan Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Perak.
Hubungi peserta untuk maklumat lanjut (untuk perbincangan).
**Kadar caj adalah tertakluk kepada budi bicara antara penjual (peserta) dan pembeli (penerima perkhidmatan) bergantung kepada jenis perkhidmatan yang diperlukan.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved