Isnin, 16 Julai 2012

07 di parit buntar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di parit buntar - Google Blog Search


PASPB: <b>PARIT BUNTAR</b>!!! Ceramah PAS <b>di</b> Pekan Batu Lima terus <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2012 01:19 AM PDT


PARIT BUNTAR, 9 Julai : Ceramah PAS dan Pakatan Rakyat mendapat sambutan hangat oleh orang ramai yang hadir pada 25 Jun lalu.
Setiausaha PAS Parit Buntar berkata, ribuan penduduk hadir memenuhi dataran Batu Lima untuk mendengar ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Nasron Aswad.

" Ini adalah kali kedua ceramah yang diadakan di Batu lima ini mendapat sambutan yang hebat terutamanya dari golongan anak muda" katanya

Ustaz Nasron dalam ucapannya mengatakan bahawa anak-anak muda dinegara kita ini begitu banyak terlibat dengan masalah gejala sosial adalah kerana salah ibu bapa.

" Ibu bapa yang ada sekarang ini telah tersalah memilih UMNO/BN untuk memerintah negara, Akibatnya negara dan rakyat tidak dibawa kepada ketundukan kepada Allah.

" Dengan ini timbul berbagai masalah sosial yang semakin mengancam kehidupan masyarakat" tegas Ustaz Nasron 

Tambahnya, sekiranya pemerintah itu adil dan membawa kepada tunduk dan patuh kepada perintah Allah serta menjalankan segala hukum-hukumnya, nescaya keadaan masalah sosial dapat dihindari. 
" Apa yang berlaku sekarang ini adalah pemerintah tidak mahu kepada kebaikan.Tidak hairanlah dalam himpunan sejuta belia di Putrajaya iyu, mereka dengan tidak takut dan segan silu mengundang kemurkaan Allah dengan membawa masuk hiburan yang melampau seperti K-Pop dan sebagainya.
" Akhirnya remaja dan anak muda hilang pedoman setelah disogok dengan hiburan yang jelas dilarang oleh Allah" katanya

Turut berucap dalam ceramah itu ialah Ustaz Abu Bakar Hussin, Pesuruhjaya PAS Perak, YB Yunus Jamhari, ADUN Kuala Kurau, Tuan Haji Harun Hashim, YDP PAS Parit Buntar.

Diakhir ceramah itu, persembahan dari Pak Long yang didatang khas menyamapaikan lagu-lagu berunsur kerohanian kepada orang ramai. MKA


07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


bumiperak: Ribuan manusia di wacana Ostad Kazim <b>di Seri Manjung</b>.

Posted: 16 Jul 2012 02:26 AM PDT


Dalam Dewan Merdeka Manjung... banyak kerusi dari orang
Terima Kasih buat Media Perak tolong ambik gambar....

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


House PK: BANJIR TERBURUK <b>DI KAMPAR</b> MENDAPAT <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2012 07:00 PM PDT

"Ini kejadian banjir paling buruk pernah berlaku di kawasan ini dan saya terpaksa meminta pertolongan jiran untuk menyelamatkan ibu bapa serta abang yang lumpuh apabila paras air semakin naik," demikian kata Alias Mohamad, 49, ketika menceritakan cetik cemas menghadapi banjir yang menenggelamkan rumahnya sehingga ke paras bumbung.

Katanya, khuatir dengan keselamatan kedua-dua orang tuanya, Mohamad Abdul Rauf, 80, dan Yun Megat Din, 76, beliau terpaksa akur untuk memindahkan mereka ke pusat pemindahan banjir di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kampar bersama abangnya, Nazri Mohamad, 55.

Mereka sekeluarga tinggal di Kampung Kuala Dipang yang terletak tidak jauh dari Sungai Kampar.

"Kira-kira jam 5 pagi, paras air mula naik dan kami sekeluarga terpaksa dipindahkan ke tempat yang lebih selamat," katanya ketika ditemui di tempat kejadian pagi ini.

Alias adalah salah seorang daripada hampir 1,200 mangsa banjir yang terpaksa dipindahkan ke dewan SMK Kampar selepas rumah mereka dinaiki air sehingga ke paras bumbung.

Tinjauan Peraktoday.com di tempat kejadian mendapati, kebanyakan rumah yang terletak berdekatan dengan Sungai Kampar ditenggelami air sehingga ke paras bumbung.

Read more...

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Streets of London, <b>Bukit Merah</b> Central « Levin

Posted: 13 Jul 2012 05:45 AM PDT

Never one to shirk my responsibilities, I passed up on the viewing of Louis Vuitton's pop-up store for Yayoi Kusama, and skipped the Havaianas event subsequently.

This however, placed me into a situation that saw me, on the rather rare occasion nowadays, grab lunch alone. I'd usually feel alone, but as I was down with a bout of a cold, I was rather pleased at the arrangement. I'd hate to think what people'd think if they saw me like this – a pissing pale fumbling sack of germs that looks nothing like the luxuries that he represents. No,  I refuse to bear witness to forced curtsies. But a solo lunch attempt in Bukit Merah Central is perhaps only a tad less difficult than giving birth – for that one or so hour, it's Darwinism put to practice; it's third world instincts in first world infrastructure; xenophobia loses all meaning when everybody acts the same. Fortunately, I had the luxury of time. I waited till two, and I had my heart set on this place that my colleagues had spotted a day or two ago.

Maybe it's because I watch BBC's Lifestyle and Knowledge channels frequently, or maybe it's because of all the spotlight we've been getting recently, you know, with Prince William and Kate Middleton's wedding, Pippa's butt, and of course, the Queen's Diamond Jubilee, and the cringing notion that we might have to live through a rather short, embarrassing yet necessary rein of King WilliamandQueen Camilla, to get to the rein of King William and Queen Catherine, but it certainly feels like this year belongs, not to Asia, not to America, not to Europe even, but London. It's London calling, and in a time where every nook and cranny is filled with so much doubt and despair, it's symbolic to find the symbol of the Old World is shining a new light into the future. Britain's cool again, and it's only a matter of time that people pay homage to that beam of hope, and that's where Streets of London comes in. Situated just off the periphery of the commercial activity is Streets of London, a simple-looking, lightly decorated English-themed cafe. Perhaps I'm feeling a little fatigued from all the indie cafe which comes inclusive with all the unnecessary hipster attitudes, but I like how empty, how clean and bare bones it all is. It's as if the cafe's telling me, "You want to chill, go away. This place is all about the food," and I love how functional it all is.

While the fish and chips has been noted as a great highlight, I wasn't quite in the mood for it, sick and all. So, I went for the set lunch. Contrary to what you might think, it wasn't about the price. The mains are about SGD 10 and above, with the cafe's signature sitting at the bottom of that price range while the set is SGD 10 exactly, and comes with a soup and a drink, so there wasn't much of a difference. There were four choices, and I decided to go for the fish. Let's get this out-of-the-way first: the dish, is by no means, complex. It is, however, very homely indeed, and it was enjoyable for what it was. I mean, the fish are the ready-packed frozen dory fillets you get at your local supermarkets while the flavors are a fusion of caramelized onions and butter wrapped in foil to give the meat a tinge of earthy aroma when you bake food. The sides of vegetables were surprisingly varied and cooked nicely while the mash was soft and easy on the palette.

I'd love to come back again for more.

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di jelapang - Google Blog Search


welcome to zaifasha Craft: booth zaifasha craft <b>di</b> SK <b>Jelapang</b>

Posted: 03 Jul 2012 12:12 AM PDT

actually da lama nak post entry ni tapi disebabkan kesibukkan masa jadi dapat nak publish entry ni..da berabuk da blog zaifsha craft. kerana kebelakangan ini zaifasha craft mengabil bahagian membuka booth dan owner zaifasha craft juga sibuk dengan urusan pengajian.so kena fokus study tuk exam. tapi dalam tempoh exam juga owner ambil juga peluang untuk buka booth. oleh itu tak sempat la nak update blog. ok mengenai pembukaan booth di SK Jelapang alhamdulillah sambutan menggalakkan dari semua pihak termasuk guru,pelajar dan ibu bapa. mari kita layan gambar dulu ye..
pembukaan booth pada hari sukan guru.thank nabila coz bayank menolong 

pembukaan booth pada hari sukan SK Jelapang pada 30 Jun 2012

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Coretan Siti: Makan-makan <b>di Taiping</b>

Posted: 23 Jun 2012 08:17 PM PDT

Salam semua...
Hari Sabtu minggu lepas balik Taiping sekejap untuk tengok rumah yang dah lama tak jenguk.  Bila balik ambil kesempatan untuk makan-makan di beberapa tempat yang merupakan tempat makan favorite.
 Bila sampai je terus singgah di Ansari Cendol untuk minum cendol yang sedap tue dan makan jugak pasembor dia.  Pasembor nie biasa-biasa je.
Yang terbaik mesti la cendol, campur dengan kacang wow... memang walla... kalau suka bole tambah pulut jugak.
 Dua gambar atas bawah nie gambar bahagian depan Ansari cendol.  Kalau sapa ke Taiping elok la singgah dan cuba.  Ada satu lagi cendol yang famous jugak iaitu Bismillah Cendol.
 Petang tue pegi pulak Kueyteow Doli untuk makan kueyteow  la apa lagi.  Masa sampai dalam pukul 2.00 petang jadi orang tak ramai lagi, jadi sekejap je dah dapat order.
 Atas nie kueyteow goreng biasa, mula-mula nak order special tapi bila nak order yang lain jadi cukup la.
 Order tambahan adalah mee kari dan jugak nasi ayam.  Hehehe... makan dua orang je ngan adik, tapi macam makan 3, 4 orang.  Best jugak sebab dah lama tak makan di sini, jadi sesekali memang terasa best.

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


PKR PENGKALAN HULU: Kuliah Maghrib Ustaz Azhar Idrus <b>Di Gerik</b>

Posted: 22 Jun 2012 03:06 AM PDT

di negeri perak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri perak - Google Blog Search


Jadual Waktu Berbuka dan Imsak bagi <b>Negeri Perak</b> 1433H/2012 <b>...</b>

Posted: 14 Jul 2012 05:00 PM PDT

Salam sejahtera buat semua.

Ramadhan Mubarak

Berikut adalah jadual waktu berbuka puasa dan imsak bagi kawasan-kawasan di negeri Perak untuk tahun 1433H/2012. Anda boleh melihat secara terus atau muat turun (download) melalui pautan yang disediakan. Jika ada sebarang masalah untuk melihat atau melakukan muat turun, sila ajukan di ruangan komen.

WAKTU BERBUKA DAN IMSAK BAGI KAWASAN DI NEGERI PERAK

Berikut adalah senarai kawasan yang berada dalam zon-zon waktu di negeri Perak:

Zon 1 – Tapah, Slim River dan Tanjung Malim

Zon 2 – Ipoh, Batu Gajah, Kampar, Sungai Siput dan Kuala Kangsar

Zon 3 – Pengkalan Hulu, Grik dan Lenggong

Zon 4 – Temenggor dan Belum

Zon 5 – Teluk Intan, Bagan Datoh, Kampung Gajah, Seri Iskandar, Beruas, Parit, Lumut, Sitiawan dan Pulau Pangkor

Zon 6 – Selama, Taiping, Bagan Serai dan Parit Buntar

Zon 7 – Bukit Larut

Sila download salinan jadual waktu berbuka dan imsak negeri Perak melalui paparan Sribd di atas. Selamat menjalani ibadah puasa kepada umat Islam di Perak khususnya dan di seluruh Malaysia amnya.

Sumber: Portal JAKIM

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved