Isnin, 26 Mac 2012

07 di hutan melintang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search


2 Penunggang Motosikal Maut Dalam Kemalangan

Posted: 18 Mar 2012 09:32 PM PDT

IPOH – Dua penunggang motosikal termasuk seorang remaja maut dalam kemalangan berasingan di negeri ini, semalam.

Ketua Trafik negeri, Deputi Superintendan Mohamad Roy Hashim, berkata dalam kejadian pertama, seorang remaja maut selepas motosikal yang ditunggangnya terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kereta di Jalan Hutan Melintang-Teluk Intan, malam tadi.

"Mangsa dikenal pasti sebagai Mohamad Hazrul Hasan, 19, berasal dari Hutan Melintang," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Katanya, dalam kemalangan jam 11.20 malam itu, mangsa dalam perjalanan pulang ke rumah apabila motosikal yang ditunggang bergesel dengan sebuah kereta dari arah bertentangan mengakibatkan pemuda itu tercampak ke atas jalan.

"Mangsa mengalami cedera parah di kepala dan badan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di sebuah klinik di Hutan Melintang dan mayatnya dihantar ke Hospital Teluk Intan untuk bedah siasat," katanya.

Dalam satu lagi kejadian, Mustakim Saat, 23, maut selepas motosikal yang ditunggangnya merempuh penghadang jalan di Kilometer 243.5 Lebuhraya Utara Selatan dekat Kuala Kangsar.

Beliau berkata, kejadian berlaku ketika mangsa yang dalam perjalanan dari Kuala Kangsar ke sini gagal mengawal motosikalnya lalu terbabas dan merempuh penghadang di tengah lebuh raya berkenaan.

"Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala," katanya. – BERNAMA

Berita Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


Confusing Doctrines: From <b>Seri Iskandar</b> with love (6)

Posted: 23 Mar 2012 09:55 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]From Seri Iskandar with love (6). "Mesti Meon terasa bila kita upload gambar ni nanti," Apek menyuarakan kegusaran. Meon masih di Sungai Petani sedang menjalani latihan industri yang tertangguh kerana beberapa masalah dan kerenah ...

07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


Dewan Pemuda PAS <b>Bagan Datoh</b>: MAJLIS : SEMBANG WARUNG <b>...</b>

Posted: 09 Mar 2012 11:59 PM PST

DAPAT SAMBUTAN HANGAT KEHADIRAN 2 SELEBRITI DI BAGAN DATOH :


BAGAN DATOH : Bertempat di Dewan Baharu PAS Kawasan Bagan Datoh, telah berlangsungnya program Pemuda PAS Bagan Datoh bersama 2 orang selebriti : Bob Lokman dan Pak Jabit:-


 Persembahan pembukaan oleh Kumpulan Nasyid Shoutul Irshad mengamatkan suasana dewan 
Ucapan alu - aluan oleh YDP PAS Kawasan, Ustaz Misbahul Munir Masduki.
 Ketua Cabang PKR Bagan Datoh, Sdr. Madhi Hasan turut hadir dan berucap pada malam tersebut.
 Bicara Santai tetamu jemputan Bob Lokman dan Pak Jabit menarik minat hadirin.
 Sebahagian hadirin muslimat yang hadir pada majlis ini.




07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


PELAPORAN STATUS PELAKSANAAN <b>...</b> - PPD <b>Kuala Kangsar</b>

Posted: 09 Feb 2012 07:50 PM PST

[unable to retrieve full-text content]PELAPORAN STATUS PELAKSANAAN PROGRAM MENTOR MENTEE DI SEKOLAH TAHUN 2011. By admin, on February 10th, 2012. Kepada,. Semua Pengetua & Guru Besar,. Sekolah-Sekolah Daerah Kuala Kangsar. Tuan. PELAPORAN ...

07 di sitiawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sitiawan - Google Blog Search


Manjung Mari: Lapangan Terbang Baru <b>Di Sitiawan</b> Perak..

Posted: 22 Jan 2012 08:44 PM PST

Email ni dah banyak hari aku terima, cuma aku KIV beberapa hari sebelum disiar.....

Assalamu'alaikum.,

Saya ada menerima berita di mana ia diprolehi oleh sahabat saya yang bekerja sebagai pilot di MAS. Menurut kata beliau satu lapangan terbang akan dibina di Sitiawan iaitu dikenal pasti di padang lapangan terbang berhampiran di mini stadium astaka. Padang ini kebiasaannya menjadi tempat riadah masyarakat setempat di sekitarnya. Lapang terbang ini adalah usaha sama Rosmah Mansor (isteri Najib) dengan Tony Fernandes (air Asia). Pelan pebangunan ini telah siap dan sahabat saya telah melihatnya di dalam jabatan MAS yang menunjukkan kawasan lapangan penerbangan baru di Malaysia. Kini MAS telah mengalami kemerosotan. Akibatnya bon 747 telah habis dijual kesemuanya. Lapangan terbang baru yang dibina di LCCT (kalau tak silap) bertujuan untuk menggantikan kawasan penempatan penerbangan AirAsia tidak diendahkan oleh Tony Fernandes dan Rosmah dalangnya. Bahkan MAS telah memberikan 3 tahun beroperasi dilapangan KLIA tanpa mengenakan apa2 bayaran. Ekoran pembinaan lapangan terbang di Sitiawan, berkemungkinan besar banyak penempatan disekitarnya terutama penduduk tempatan dipaksa ambil bertujuan menyiapkan lapangan tersebut. Bahkan pilot telah ditawarkan pemeberhentian kerja jika tidak senang dengan keadaan yang menimpa MAS kini. Mungkin MAS akan terkubur jika perlakuan tamak si Rosmah terus berleluasa. 28.01.2012 Najib dan Rosmah akan datang ke Sitiawan untuk majlis apa aku tak tau la. Kini kerja pembaikan pulih jalan,perparitan sedang sibuk dijalankan.

Tak tau nak ulas macam mana, aku dah tanya kepada kawan-kawan, banyak yang tak berapa nak mempercayainya kalau nak dibuat di padang lapangan terbang tu, kerana tanah tapak untuk lapangan terbang ada disediakan di kawasan Simpang Dua dekat dengan Kampung Gurney, sekarang ni tanah tu diusahakan untuk pertainan tanaman kontan...
Tetapi bila difikir balik, main dengan kerja-kerja jahat UMNO ni, bukan dia kira apa,, yang penting projek dia ada masuk sama,,, teringat balik bagaimana terjadi kepada pesawah padi di Kerpan Kedah, yang diambil tanah sawah dijadikan kolam udang satu ketika dahulu, begitu juga satu tanak perkampungan di Melaka yang diambil oleh Petronas sewaktu zaman Rahim Tambi Cik menjadi Ketua Menteri Melakaq,
Cuma sekarang dok ingat imbau-imbau balik, sekarang ni siapa menteri pengangkutan,, kemudian kaum mana yang majoriti memeliki rumah kediaman dipersekitaran Kampung Serdang Setiawan, rumah-rumah banglo ditepi pada lapangan terbang tu majoriti kaum siapa punya,,
Jika nak dibandingkan dengan tapak tanah yang disediakan di Simpang Dua Kampung Gurney tu kaum mana yang menjadi majoriti penduduk berhampiran disitu... Kemungkinan berlaku seperti yang diceritakan dalam email itu aku rasa bakal berlaku, kerana kerusi DUN Setiawan mati idup balik pun BN tak akan dapat, jadi faham-fahamlah,, apa akan berlaku pada penduduk-penduduk melayu disitu,,, parti UMNO dah tak ambik kisah,,, sama seperti nasib Cikgu Jauhari bekas Ketua Penerangan UMNO Lumut yang aku cerita sebelum ini yang rumanya pun berhampiran dengan padang Astaka,
Kalau benar-benar itu berlaku, maka penduduk-penduduk melayu akan semakin terpinggir dari pekan Stiawan,,, cukuplah tanah tapak perumahan kuarter kerajaan di hadapan The Store Stiawan dah dirobohkan....
Apa pun kita tunggu, mana tahu pada 28 hb nanti, pada majlis CNY Kebangsaan yang akan diadakan di padang tersebut, Najib akan buat pengumuman... .....

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


Kembara Mengejar Sejarah II : Kompleks Sejarah <b>Pasir Salak</b> <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2012 04:00 PM PDT

Yooosshhhhhh…!!

Salam Sejahtera semua kengkawan..

Kite jumpa lagi diruangan kembara info sejarah "Kembara Mengejar Sejarah 2" di negeri Perak. Nampaknya..kita sudah semakin hampir dengan destinasi terakhir. Beberapa episod sebelum ni telah membawa kite ke Istana Kenangan, Istana Ulu atau Galeri Sultan Azlan Shah, Masjid Ubudiah, Birch Memorial Clock Tower, Kellie's Castle..dan kali ini kitorg bakal meneruskan perjalanan ke Kompleks Sejarah Pasir Salak.

Sejarah tentang Pasir Salak sememey nye telah diketahui umum. Namun ape yang aku ingin kongsikan disini adalah perjalanan kitorg..our journey to Pasir Salak from Kellie's Castle, Batu Gajah. Dugaan tetap ada walaupun ride ini boleh dikategorikan sebagai 'short ride'..dengan cuaca panas pada hari tu..aku dapat rasakan, rakan2 yang mengikuti Kembara Mengejar Sejarah 2 ini langsung tidak mematahkan semangat untuk meneruskan perjalanan sehingga ke destinasi terakhir. Terima Kasih kepada semua rakan2 diatas kerjasama untuk sama2 menjayakan ride ini.

Sebelum aku terlupa..sedikit info yang agak menarik untuk dikongsi bersama tentang jumlah 'traffic light" di bandar Ipoh. Menurut Haji Estimah yang juga merupakan orang tempatan negeri Perak ni ada bagitau kitorg semasa di Kellie's Castle..katanye " Ipoh memang banyak traffic light. Di bandar Ipoh sahaja..ada 32 tiang traffic light kesemuanya sepanjang laluan dari Ipoh ke Teluk Intan. Jadi, perjalanan kite pada awal2 tadi ke sini memang tak terlepas dengan halangan2 traffic light".

Alrite..itu cuma selingan jer.. :). Jom kite sama2 tayargolek ke destinasi seterusnya..ke Kompleks Sejarah Pasir Salak.

DSCN0611

Setelah puas berehat (diorg ler ;P) dibawah pokok..setelah amik gambiran kenangan bersama2 di Kellie's Castle..kitorg memulakan perjalanan ke destinasi ke-6 kire2 pukul 4.30ptg. Cuaca masih lagi panas..aku rasa ni panas selepas hujan lebat 1-2 hari sebelum hari ride.

 

 

DSCN0612

Mula menyusuri jalan yang cantik. Perlahan-lahan mengawal jentera kuda besi masing2..

DSCN0613

Sesekali, kitorg disajikan dengan view yang cantik..view gunung-ganang yang kebiru-biruan jika dilihat dari jauh.

 DSCN0614

Cuaca panas!! kite lupakan tentang cuaca panas..masih2 rileks..tenang..sabar dengan gaya tunggangan masing2. Harap2 perjalanan kitorg semua berjalan lancar tanpa ada sebarang masalah yang lain sampai ler selamat tiba dirumah masing-masing.

 DSCN0615

..scenery yang cantik sepanjang laluan ini.

 DSCN0616

..inilah yang syioknye bile ride dalam keadaan santai. Puas melihat keindahan alam sekeliling. Memey aku harapkan diorg yang mengikuti ride ini dapat sama2 mempelajari tentang 'ride yang relax'.."enjoy with the ride". That's my target brader..!

Tengah masing2 syiok dengan 'feel' ride tadi..kitorg terpaksa berhenti sekali lagi.

 DSCN0617

..berhenti seketika disalah satu traffic light.

 DSCN0618

Sabar menunggu..takpe, kite berhenti bile lampu merah. Kene bagi contoh atau tauladan yang baik. Baru ler orang respect.. :)

 DSCN0619

Lega beb! bile motor dah mula bergerak..baru ler berangin skit badan.

 DSCN0621

Sampai satu ketika..dari view yang bergunung, kini bertukar ke sawah padi. Hijau skit mata memandang..

  DSCN0622

Signboard " Kompleks Sejarah Pasir Salak"..menunjukkan hanya kire2 16KM je lagi kitorg akan sampai ke destinasi yg dituju..wihuuu!

 DSCN0623

Menyusuri jalan kampung pulak. Tenang jer bile berada dikawasan kampung. Bahang panasade ler kurang skit. Kitorg memberikan jarak yang lebih jauh sedikti antara satu sama lain berbanding tadi..so lebih selamat.

Dipendekkan cerita..hampir 30 minit tayar bergolek, akhirnye kitorg selamat sampai di Pasir Salak.

 DSCN0625

"SELAMAT DATANG KE RESORT PASIR SALAK".

Waktu ni..aku ler antara yang paling 'last' sekali.Yang lain2 dah tak nampak dah. Gambiran pintu masuk wajib kene amik :D

  DSCN0626

..Jalan yang sunyi..memey sunyi betul. tak nampak pun seketul dua kenderaan lalu-lalang.

 DSCN0627

..dari jauh lagi aku perhatikan, semua mata tertumpu kat aku RED VERSYS. Tengok ler wajah diorg tu..seronok banget bile nampak motor beso lalu depan mata..hehe. Ini antara moment yang sempat aku capture.

 @ Kompleks Sejarah Pasir Salak.

"..aiii korang tak nak amik gambiran depan pintu masuk Kompleks  Sejarah Pasir Salak ke?" aku tertanya diri sendiri.

DSCN0628

Last2..RED VERSYS amik gambiran solo le nampaknye.

 

Tetapi..ape yang aku nampak, gate atau pintu masuk utama kompleks sejarah ni ditutup? Hmmm..memey nasib ride kali agak 'kureng' skit. Mana taknye, Istana Kenangan – tutup sebab keje2 naik taraf. Sama jugak dengan Birch Memorial Clock Tower..pun dalam proses naik taraf.  Skg ni pulak..Komplek Sejarah Pasir Salak atau org kampung aku panggil "Pasir Salak Historical Complex". Aku agak musykil sebab ape tutup? Adakah memey tutup untuk tujuan balikpulih? atau kitorg sampai lewat skit?

 

Walau bagaimanapun..aku tampal skit  info tentang Kompleks Sejarah Pasir Salak

 

'Kompleks Sejarah Pasir Salak dibina tahun 1990 atas inisiatif Tan Seri Ramli Ngah Talib, Menteri Besar Perak ketika itu. Kompleks ini dirasmikan oleh Raja Nazrin Shah pada 26 Mei 1990.

Kompleks ini dibina di Pasir Salak kerana di sinilah mula tumpahnya darah pejuang-pejuang Melayu yang cintakan negara menentang nafsu serakah penjajah British.

Perang Perak bermula dan terjadi di sini pada tahun 1875 selepas setahun Sultan Perak setuju menerima nasihat Residen British. Residen British yang pertama di Perak ialah J.W.W. Birch yang buta jiwa Melayu, tuli kepada bahasa Melayu dan naif dengan budi bahasa.

Oleh itu Jabatan Muzium dan Antikuiti telah bersetuju membaiki struktur bangunan sedia ada dan menambah bangunan-bangunan kekal lain. Bangunan sedia yang ada di sana ialah Masjid Pasir Salak, kubu pertahanan, tiga buah rumah kutai dan tebing sungai.

Bahan sejarah di Kompleks Sejarah Pasir Salak

Bentuk rumah Kutai.

  1. Rumah Dato' Maharaja Lela (Di bawah pengawasan Jabatan Muzium Malaysia)
  2. Tugu Peringatan Pahlawan Perak
  3. Kubur Si Putum
  4. Kubu Dato' Maharaja Lela (Di bawah pengawasan Jabatan Warisan)
  5. Tugu Lela Rentaka I dan II
  6. Pentas Belotah
  7. Balai Penghulu (bukan di dalam kawasan/seliaan Kompleks Sejarah Pasir Salak)
  8. Tapak Birch Dibunuh
  9. Sampan Perak
  10. Rumah Kutai I
  11. Masjid Pasir Salak (bukan di dalam kawasan/seliaan Kompleks Sejarah Pasir Salak)
  12. Perahu Naga
  13. Rumah Kutai II
  14. Rumah Kutai Anjang Pelita (bukan di dalam kawasan/seliaan Kompleks Sejarah Pasir Salak)
  15. Terowong Sejarah (pameran berbentuk diorama bertemakan perjuangan patriotisme dan nasionalisme serta Galeri Keris)
  16. Sekolah Tok Pelita (bukan di dalam kawasan/seliaan Kompleks Sejarah Pasir Salak)
  17. Tugu Peringatan Birch
  18. Galeri Sejarah (Galeri Menteri-Menteri Besar Perak)

Sumber: Wikipedia

Kitorg terus parking motor betul2 bersebelahan dengan Sungai Perak.

DSCN0632

Santaikan diri..dah takde rezeki nak masuk beb..lepak kat sini jer laa :(

 DSCN0633

Ambil peluang untuk amik gambiran..

 DSCN0634

Motor disusun cantik..se'handsome' penunggang2 nyerrr..ciwahhh! hehehe. Iyo laaa..! :P

 DSCN0637

..bile dah selamat sampai ke destinasi, masing2 berkumpul..bersembang pasal motor..pasal perjalanan yang kitorg lalui tadi..dan mcm2 ler. Yang kene bahan pun ada..hehe. Itu ler yang nilai keakraban antara satu sama lain walaupun pada awalnye masing2 ade yang tak kenal. Sekang semua dah jadik kawan..seronok tak?? ;)

 

p/s: tengah lepak2 ni..kedai tu pasang lagu dangdut la pulakk aiih..:D

 

DSCN0635

..dengan rasminya Haji Estimah menjadi 'fan TAYARGOLEK.COM'. Amik berkat sejarah Sungai Perak..hehe

DSCN0636

Zoom skit lagi..tuddiaaaaaaa..!

Kite layan pulak view Sungai Perak..

 DSCN0638

Antara kedai makan/restoren yang ade disini. Sape2 yang kaki karok tu..jgn risau, kat sini pun ade. Skali Aziz RB tak mau karok daaa..apa daaa kata tauke Red Box..haha

 DSCN0639

Restoren terapung dari jarak dekat..

 DSCN0630

..aku ade dengar suare2 pakatan nak cuba campak aku kat dalam Sungai Perak ni..?? siap kata " kite tukar sejarah J.W.W Birch ke sejarah Han TayarGolek kene campak dalam sungai" kehkehkeh..siuttt jer korang ni..hahahaaaampeh

DSCN0629

3 orang penduduk kampung tengah layan naik motorbot @ Sg. Perak..

 DSCN0631

Air sungai yang tenang. Tapi jangan sangka air yang tenang tu takde……… :)

 DSCN0640

Sebahagian bilik di Resort Pasir Salak.

 

So ape nak buat skg ni?

Memandangkan Kompleks Sejarah tu tutup..rasanya ada baiknye kalo dapat skip sikit masa untuk berehat kat sini. Kitorg akan shoot ke Teluk Intan ke destinasi terakhir..then kat sana nanti boleh lepak lama skit sambil2 pekena air panas. Alhamdulillah..semua kata OK! Ini yang aku suke dengan 'kata sepakat' mcm ni. Senang nak organise :)

 

Ok beb..kitorg akan berehat selama 10 minit lagi. Lepas tu..tayargolek ke Teluk Intan atau org kmpg aku panggil "Diamond Bay" :D

 

Jumpa lagi di episod akhir selepas ini..

 

Ride Safe everyone..!

Adios,

-Han-

07 di bagan serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan serai - Google Blog Search


Ceramah Bongkar <b>di Bagan Serai</b> « Bintangku

Posted: 23 Mar 2012 12:46 AM PDT

Ceramah Bongkar mlm ini 23/3 jam 9.00 malam diKg.Samagagah, Selinsing Bagan Serai, Perak. Penceramah : Sdr Lokman Noor Bin Adam. BB Pin : 2959AE97

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Hanis Azla@Blog: Mee Udang Mak Jah <b>Kuala Sepetang</b>...

Posted: 25 Mar 2012 08:11 PM PDT

Alhamdulillah.. Hari sabtu selamat balik kampung di Taiping. Petang semalam selamat sampai semula di rumah. Seronok tengok Tok gembira bila kami balik tiba-tiba. Tok dah berumur 88 tahun. Tapi masih kuat lagi. Cuma ingatannya kadang kala sedikit kabur. Macam bila kami baru sampai dia tak berapa nak cam siapa. Bila aku sebut nama terus Tok peluk dan menangis beria. Lepas tu terus ingat nama en.asben dan anak-anak.
Waktu balik Taiping sebelum ni, on the way balik Bangi, kami singgah makan mee udang di Kuala Sepetang. Waktu tu rasa ralat sebab tak bawa Tok sekali. Jadinya balik kali ini, memang dah plan awal-awal nak bawak Tok pergi makan mee udang. Lepas makan tengah hari kami rehat-rehat sekejap. Lepas tu keluar pergi melawat rumah saudara mara terdekat. Yang ni memang aktiviti wajib setiap kali balik Taiping. Sebab bawak emak, jadinya kenalah singgah rumah makcik emak, rumah adik emak dan rumah sepupu emak. Waktu balik terus ke Kuala Sepetang.
Tok dah cuak sebab jalan ke rumahnya dah terlepas. Biasalah orang tua. Tempat makan tu cumalah dalam 7 ~ 8 kilometer  dari simpang Taiping. Tapi Tok dah cakap jauh. Sepanjang jalan aku kena tenangkan Tok yang macam takut kami nak bawak lari dia bawak balik  he..he.. Sebenarnya kami tak tahu kedai mana Mee Udang yang paling best di Kuala Sepetang. Tapi sepanjang jalan kami nampak sign Kedai Mak Jah. Jadinya kami pun tuju sajalah walaupun banyak juga kedai-kedai lain di sepanjang jalan. Waktu kami sampai kedai Mak Jah memang penuh. Tapi masih ada tempat kosong. Tempat parking pun disediakan. Jadinya sangat selesa.
Kalau tanya tentang rasa, pada aku rasanya biasa-biasa saja. Sebab aku tak berapa suka mee udang. Jadinya makan kat mana-mana pun rasanya tak berapa nak kick bagi aku. Mee gorengnya pun sederhana saja. En.asben pun cakap biasa aje. Kiranya takdelah teringat-ingat sangat. Tapi bab udangnya memang boleh puji. Segar dan besar-besar. Paling penting banyak. Siap kalau letak udang kita dalam pinggan orang lain memang boleh jadi gaduh sebab dah kenyang dan puas makan udang sendiri he..he.. (anak-anak akulah tu). Kalau order yang special memang lebih besar udangnya. Harga sangat berpatutan. Menu Biasa RM 7 dan menu Istimewa RM 11. Jus buahnya sedap. Servis pun okey. Order cepat sampai. layanan dari pelayan kedai pun baik.
Cucur Udang pun ada as side dish.. Set dengan tahu dan fish cake.. Yang ni kuah kacangnya sedap..
 Tok sedang menikmati Mee Udang..
Sori, gambar tak banyak dan tak cantik. Nak snap semua menu satu-satu betul-betul dah kena jeling dengan en.asben. Lepas kena tegur,  anoyyinglah u ni.. orang nak makan u sibuk suruh tunggu nak ambil gambar.. aku terus simpan handphone dalam beg. Tapi sebelum tu sempat uplaod gambar mee udang masuk FB jugak he..he..

07 di sungkai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungkai - Google Blog Search


love to 5S: 240312: Bila berada <b>di Sungkai</b>

Posted: 24 Mar 2012 06:50 AM PDT

Rasanya ini kali pertama, saya mencecah kaki di Sungkai ni...

And baru dapat tahu, rupanya Mr F mempunyai sedara mara di sini...

Tapi katanya, diaorang tak duduk sini dah, ramai dah berpindah keluar...

Lepastu, Mr F juga cerita, dulu-dulu jalan ni lah masa dia balik kampong/balik rumah sedara dulu tu...Jalan lama...

Jalan nak masuk Felda Sungai Klah tu hanya satu lane...Bukan macam skang.

To be continue,
Anna Da Lady

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved