Jumaat, 1 Februari 2013

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Pertandingan motor cubcross <b>di</b> kampung <b>Langkap</b> 12.01.2013

Posted: 29 Jan 2013 09:37 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Jan 29, 2013. Pertandingan motor cubcross di kampung Langkap 12.01.2013. Dicatat oleh jkkklangkap di 9:37 PM · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook. No comments: Post a Comment. Older Post Home. Subscribe to: Post ...

07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


Pabila Penaku Menari: Jambatan baharu <b>di Manjoi</b>

Posted: 26 Aug 2012 10:55 PM PDT

Oleh MOHD. AZLI ADLAN
azli.adlan@kosmo.com.my

IPOH - Kesukaran lebih 1,000 penduduk  Kampung   Razak , Gugusan Manjoi di sini yang sebelum ini mengalami masalah perhubungan kerana  jambatan  konkrit di  kampung  tersebut menuju ke Jalan Kuala Kangsar dan pusat Gugusan Manjoi runtuh sejak setengah tahun lalu bakal berakhir tidak lama lagi.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata, sebuah  jambatan  baharu sepanjang 33 meter yang merentangi Sungai Pari di sini sedang dibina dengan peruntukan RM20,000.

" Jambatan  sementara itu mampu menampung muatan sehingga 25 tan dan ia dijangka dapat disiapkan dalam tempoh seminggu dan sudah boleh digunakan akhir bulan ini.

" Jambatan  itu untuk kemudahan penduduk  Kampung   Razak  yang sebelum ini menghadapi kesukaran berhubung setelah  jambatan  konkrit sedia ada runtuh akibat banjir besar awal tahun ini," katanya ketika meninjau perkembangan pemasangan  jambatan  bailey di  Kampung   Razak , Gugusan Manjoi di sini semalam.

Turut hadir ialah Ahli Dewan Undangan Negeri Manjoi, Datuk Nadzri Ismail dan Pegawai Daerah Kinta, Datuk Jamry Suri.

 Ahmad Husni yang juga Ahli Parlimen Tambun memberitahu,  jambatan  baharu tersebut hanya bersifat sementara sebelum  jambatan  konkrit baharu dibina di perkampungan berkenaan dalam tempoh dua hingga tiga tahun lagi.

Kosmo! pada 21 Februari lalu melaporkan lebih 200 penduduk daripada 55 buah keluarga di Gugusan Manjoi, Taman Lim dan Buntong di sini terpaksa dipindahkan ke dua pusat pemindahan sementara akibat kejadian banjir kilat.

Kesemua mereka dipindahkan ekoran air di beberapa batang sungai antaranya Sungai Pari dan Sungai Tapah melimpahi tebing.

07 di lekir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lekir - Google Blog Search


Follow “jual rumah hang <b>lekir</b>”

Posted: 19 Jan 2013 11:15 AM PST

http://belanjaonlinejakarta.com

http://belanjaonlinejakarta.com

Hang lekir – Trovit Rumah
rumahtrovitcoid/hang-lekirProperti serupa untuk dijual: rumah hang lekir jakarta selatan, dikontrakan Dijual rumah di jl hang lekir, kebayoran baru lt/lb 245/450 m2, 4 kamar tidur +
Rumah hang lekir jakarta selatan – Trovit Rumah
rumahtrovitcoid/rumah-hang-lekir-jakarta-selatanLokasi : jl hang lekir kota : jakarta selatan propinsi : dki jakarta dijual rumah di jl hang lekir rumah dijual harga : rp 11500000000,00 luas tanah : 245 m 2
Rumah hang jebat jakarta selatan – Trovit Rumah
rumahtrovitcoid/rumah-hang-jebat-jakarta-selatanrumah dijual jakarta rumah dijual di jakarta selatan rumah dijual – dijual rumah tua jl hang jebat bergabung jika anda ingin pasang iklan rumah dijual rumah
Hang lekiu – Trovit Rumah
rumahtrovitcoid/hang-lekiuRumah murah jakarta rumah dijual di jakarta selatan rumah dijual – rumah kost @ hang lekiu area bergabung jika anda ingin pasang iklan rumah rumah kost
House for sale, Di Jual Rumah Di Hang Lekir | Senayan, Jakarta
wwwrumah123com › DKI JakartaHouse For Sale di Senayan, Jakarta Selatan: Lokasi SANGAT STRATEGIS 1 menit dari Plaza Senayan dan Senayan City
dijualrumah minimalishang lekiukebayoran baru jaksel
wwwrumahcom › › Jakarta Selatan › Kebayoran BaruTanah 320,bangunan 400m2,KMT 4+2,KMD 3+2, Carpot 2,kolam renang Rp 9M Nett
jual rumah di hanglekir jakarta selatan
wwwrumahcom › › Jakarta Selatan › Kebayoran BaruBagikan30 Okt 2012 – jual rumah di hanglekir jakarta selatan – Rumah Dijual Rp Base64 encoded image (Harga nego) 400 m2 (bangunan) 256 m2 (tanah)
Dijual Rumah Di Jl Hang Lekir, Kebayoran Baru | Rumah – Rumah
wwwrumahcitracom › › Jakarta Selatan › Kebayoran BaruDIJUAL RUMAH DI JL HANG LEKIR, KEBAYORAN BARU LT/LB 245/450 M2, 3 LANTAI, 4 KAMAR TIDUR + RUANG KERJA LINGKUNGAN TENANG, LOKASI
11 – Pembeli Rumah – Tour de PR
pembelirumahcom/prcom/properti_listingphp?page=1115+ item – Total=1823 : Rumah (1504) |, Ruko/Komersial (136)
Lokasi
Ruko di Sewakan di Lauser Raya No16 Jl Lauser Raya No16
Rumah di Jual di JlHang Lekir Xl No14 Kebayoran Baru Jl Hang
RUMAH DIJUAL: Dijual rumah jl hang tuah raya kebayoran baru
rumahdijualcom//115569-dijual-rumah-jl-hang-tuah-raya16 Nov 2012 – RUMAH DIJUAL: DIJUAL RUMAH JL HANG TUAH RAYA KEBAYORAN BARU JAKARTA SELATAN JL HANG TUAH RAYA KEBAYORAN

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


ORANG <b>BEHRANG</b> اورغ بيهرغ: Aku <b>di</b> Studio Zulkifli Yusoff

Posted: 10 Dec 2012 12:49 AM PST

Gambar aku bersama sebuah Catan Zulkifli Yusoff di Studio Serigalanya.
Hari ini hari yang bersejarah padaku, kerana aku berjaya membuka dan menulis blogku semula dengan bantuan Akira Baharuddin. Terima Kasih.

07 di parit buntar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di parit buntar - Google Blog Search


Terkini ! Polis tewas, perompak lolos <b>di Parit Buntar</b>

Posted: 27 Dec 2012 01:15 AM PST

27 Disember 2012 | Parit Buntar

Rompakan nekad 3 penjenayah bersenjata di sebuah kedai emas ditengah-tengah pusat bandar parit buntar benar-benar mencemaskan warganya lewat tengahari tadi dimana dentuman das bedilan senjata api dari berbagai arah ditembak secara rambang oleh penjenayah kearah orang awam dan polis. Beberapa warga yang lalu di hadapan kedai emas berusaha melarikan diri dilihat tewas akibat peluru sesat. 

Kedai Emas Ridzuan milik seorang peniaga emas dari Kelantan ini diganyang perompak ketika pekerjanya masih melayan beberapa pelanggan dipremisnya. Nekad dan sangat berani, perompak yang bersenjata itu meluru masuk dan memecahkan cermin, manakala 2 perompak yang bersenjata rifel dipercayai 'styr' pula berkawal di luar kedai. 70% emas yang dipamerkan di ruang pameran lesap dirompak. 

Drama cemas yang memakan masa kurang 5 minit ini juga turut mencedera kan beberapa warga yang lalu lalang di situ. Nampaknya polis terus gagal mengatasi aksi perompak itu apabila kesemua perompak bersenjata lolos dan berjaya melarikan diri bersama hasil rompakan. Foto dibawah kredit untuk FB Mohamad Anwar.

:: albanjari Online Popular Posts ::

:: List Blog menyokong Program IKON MUSLIMAT MUDA ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

  • Kerana Kebodohannya, Ali Rustam Di Bidas - KOTA BHARU - Cabaran yang dilontarkan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam kepada Pas untuk memecat keahlian Nasharudin Mat Isa dalam parti i...

    57 minutes ago

  • Maaf Mufti Perak, boleh saya bertanya? - 21 Rabi'ul awal 1434H Baru-baru ini Mufti Perak mengeluarkan kenyataan tentang isu penggunaaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam khususnya penganut Kri...

    1 hour ago

  • GEMPAR: MAT SABU SAKIT.....? - *Sakit? Mat Sabu 'potong' 2 kali ?* 1. Mat Sabu sakit? Baca diblog 'Horas' - (Klik Sini) 2. Zalim dan kejamnya kerajaan UMNO BN bila mengarahkan sebua...

    3 hours ago

  • Janda anak 3 kantoi berbogel dengan remaja - Dungun – Detik hitam mewarnai awal kehidupan seorang remaja lelaki apabila dia ditangkap anggota penguat kuasa ketika sedang melakukan persediaan untuk men...

    14 hours ago

  • Nak Dengar Masalah Jerung. - Hari ini... hingga Ahad gua akan menghilangkan diri ke terumbu karang... dot.. dot... dot... tak bleh bagitau, tempatnya rahsia... hehehe... nanti SB-SB b...

    3 days ago

  • Kebakaran Kapal MT Bunga Alpinia - Antara krew MT Bunga Alpinia yang terselamat. .

    6 months ago

07 di trolak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di trolak - Google Blog Search


Logo-logo <b>Di</b> Malaysia - Aku Budak <b>Trolak</b>

Posted: 18 Dec 2012 10:45 PM PST

Keperluan logo merupakan satu kaedah dalam memperkenalkan satu institusi atau produk disamping dapat mempercepatkan daya ingatan dalam mengingatkan sesuatu institusi atau produk. Kelangsungan pada itu, maka banyak perkara akan tetap memperkenalkan logo untuk ia mudah dikenali. Turut terlibat juga antara negara-negara dan negeri-negeri.

Berikut ialah logo-logo yang ada kaitan dengan aku.
Jata Negara
Jata Negeri Perak
FELDA

IlyTrolak:
"Banyak lagi logo-logo yang ada kaitan dengan diri aku ni... nak senaraikan memang berlambak.."

Komen, pendapat dan cadangan dari pihak pembaca yang budiman, amat kami hargai dan didahului ucapan terima kasih

PERINGATAN: Aku Budak Trolak tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pelawat laman ini dan tidak semestinya menggambarkan pendirian pemilik laman. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pelawat laman itu sendiri.

Surau Rahmaniah Jalan <b>Trolak</b> , Felda <b>Trolak</b> Selatan: Majlis Tahlil <b>...</b>

Posted: 21 Jan 2013 03:49 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Surau Rahmaniah Jalan Trolak , Felda Trolak Selatan. Isnin, 21 Januari 2013. Majlis Tahlil Di Rumah Pengerusi (BKMSRJT). Dicatat oleh Surau Rahmaniah di 3:49 PG · E-melkan IniBlogThis!Kongsi ke TwitterKongsi ke Facebook ...

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Manager “Busuk Hati” MenJERAT “Marloand” <b>di Kampar</b> « Lampu <b>...</b>

Posted: 10 Jan 2013 12:00 AM PST

Oleh Muhammad Syukri bin Mustapha

Mr-X-QuitThe925.com_Rumah Kesatuan, 10 Januari 2013 – Ketika NUBE Ipoh sedang sibuk berbincang mengenai persiapan piket CIMB Perangin Mall Pulau Pinang kami dihubungi oleh seorang pegawai bank yang mengadukan hal seorang ahli NUBE dicawanganya "Marloand" (bukan nama sebenar) yang bermasalah di Kampar Perak untuk pihak kami membantunya atas satu kes yang telah berlaku 6 bulan yang lalu untuk bantuan lanjut.

Sebelum itu, penulis pernah menghubungi ahli ini tetapi kesukaran menghubunginya menyukarkan tugasan kami selanjutnya. Namun setelah enam bulan berlalu timbul semula masalah kerana pihak audit telah datang ke cawangan berkenaan dan menyoal siasat kejadian sebenar.

Mengikut sumber dari "Marloand" setelah beliau datang sendiri kesini memberikan keteranganya kepada kami, beliau menyatakan kes Access (lebihan wang) pelanggan telahpun DITUTUP oleh managernya 6 bulan lalu tetapi kini beliau menghadapi pertuduhan serta diambil keterangan mengenai kejadian itu semula oleh pihak audit banknya.

Menurutnya lagi, kejadian yang berlaku sehari sebelum beliau pergi bercuti berkahwin itu katanya, berlaku kerana transaksi yang dilakukan oleh seorang pelanggan dikaunternya memasukan sejumlah wang ke akaun pihak ketiga "meragukan" setelah 2 minggu selepas kejadian. Setelah disemak transaksi tersebut oleh pegawai bank berkenaan, didapati "Marloand" telah memasukan jumlah yang salah semasa mendeposit akaun berkenaan dihadapan pelanggan itu. Cuma selepas 2 minggu berlaku kejadian barulah pelanggan itu sedar dan datang semula ke bank dan membuat pengaduanya.

Manager yang ketika itu yang akan memberhentikan perkhidmatan lagi seminggu  dengan bank tersebut meminta Sdra "Marloand" ini menulis surat penjelasan mengenai situasinya sebenar dan menyelesaikan masalah ini dengan pelanggan. Jelasnya lagi, pelanggan berpuas hati dengan penjelasanya dan meninggalkan banknya setelah masalahnya selesai. Kemudian, manager dalam reaksi tenang didalam biliknya bersama "Marloand" memaklumkan kepadanya bahawa kes ini DITUTUP setelah beliau menerangkan dalam surat penjelasanya dan beliau amat berpuas hati apabila pelanggan itu tidak memanjangkan aduannya ke peringkat atasan.

Namun, setelah 6 bulan berlalu dan Manager tersebut berhenti kerja kes yang dikatakan DITUTUP manager itu datang kembali dan merunsingkan Sdra "Marloand" yang ketika ini dihalang buat sementara waktu menjadi juruwang gara – gara surat kepada Managernya itu. Beliau juga yang sebelum itu agak tidak mengambil berat kesnya itu serta tidak memberitahu secara jelas kesnya kepada kami akan berkemungkinan berhadapan dengan perbicaraan dalaman pihak banknya tidak lama lagi.

Walau bagaimanapun, pihak kami akan sedaya upaya akan membantunya jika laporan audit mensabitkan kesalahannya. Nantikan lanjutan kisah ini selanjutnya nanti…

Laporan GGIT untuk berita NUBE

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


penulis.sahaja.: Aku <b>Di</b> Perairan <b>Lumut</b>.

Posted: 13 Jan 2013 05:52 PM PST


kini aku di perairan Lumut,
ditemani damainya laut,
dan kicau burung nyaring,
berkumpulan terbang seiring,
deruan enjin-enjin kapal membelah ombak,
jauh dari kota-kota yang sesak,
aku memerhati masa depan,
aku memerhati segala ketakutan,
Segala yang tertulis itu pasti,
Perjalanan hidupku sampai mati.

Jantung pula tak henti menyanyi,
Memanggil-manggil orang yang dirindui,
Menghantar frekuensi-frekuensi gila,
Yang takkan tembus Selat Melaka,
Aku nekad untuk tempuhi segala misi,
Kerana itu semua adalah pasti,
Di antara imaginasi dan realiti,
Aku harus terus teguh berdiri.

Kini aku di perairan Lumut,
bebas dari segala hal-hal kusut,
Ombak mengajar aku satu benda,
Yang tiada apa kekal selamanya.

Penulis.Sahaja.
14 Januari 2013,
Orient Star Hotel, Lumut, Perak, Malaysia.

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Pemplet “Bertaburan” <b>di Seri Manjung</b> « Lampu dan mentol&#39;s Blog

Posted: 23 Dec 2012 09:47 PM PST

Oleh Muhammad Syukri Mustapha

image

Seri Manjung, 20hb Disember 2012 – Gerakan Gempur Ipoh Team (GGIT) telah sekali lagi ke kawasan ini dalam misi penerangan dan penyebaran risalah dari NUBE untuk ahli – ahli NUBE dan masyarakat di Manjung, Perak.

image

Mengambil masa sejam setengah pihak kami berjaya mengedarkan risalah (Pemplet) mengenai kezaliman dan penindasan sebuah bank terkenal di Malaysia seperti pusat – pusat perniagaan, gedung – gedung membeli belah serta tempat letak kereta disekitar bandar ini.

image

Bertujuan untuk memberitahu masyarakat di Seri Majung akan perbuatan bank berkenaan kami juga sempat melawat ke beberapa bank – bank dikawasan ini iaitu Maybank dan Muaamalat untuk menyerahkan risalah dan seterusnya memberi maklumat kesedaran kepada ahli – ahli yang kami ditemui.

Laporan GGIT untuk NUBE

07 di malim nawar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di malim nawar - Google Blog Search


Keshvinder dicabar hadir <b>di Malim Nawar</b> esok | Free Malaysia <b>...</b>

Posted: 18 Jun 2010 01:40 AM PDT

ngeh Oleh Qayum Rahman

PETALING JAYA: Pengerusi DAP Perak Datuk Ngeh Koo Ham mencabar Adun Malim Nawar Keshvinder Singh hadir di pasar pagi Malim Nawar esok bagi bersemuka bersama pemimpin DAP dan juga rakyat untuk menjelaskan tindakan beliau meninggalkan parti DAP.

Menurutnya, Keshvinder dicabar berhadapan rakyat bagi menjelaskan isu mengapa beliau meninggalkan parti supaya rakyat mengetahui kebenaran tanpa berselindung.

Ngeh berkata, tindakan Keshvinder meninggalkan parti langsung tidak menjejaskan DAP tetapi DAP tetap menyaman beliau selepas bermesyuarat pada 21 Jun ini kerana melanggar perjanjian menjadi seorang wakil rakyat dalam DAP.

"Rakyat Malim Nawar perlu tahu mengapa wakil rakyat mereka lari meninggalkan parti tanpa penjelasan. Jika dia (Keshvinder) berani, datang esok di pasar Malim Nawar untuk bersemuka," katanya ketika dihubungi wartawan Free Malaysia Today, hari ini.

Beliau berkata, jika Keshvinder gagal hadir esok, jelas menunjukan bahawa beliau adalahJun 14 - Keshvinder seorang Adun yang tidak bertanggungjawab kepada rakyat dan juga seorang pengecut.

"Kalau dia benar, dia mesti datang kepada rakyat yang telah menyokong dia hingga dia jadi Adun. Kita nak lihat bagaimana kejujuran dia pada rakyat di Malim Nawar yang ingin mengetahui kisah dia sendiri," katanya.

Tambah beliau, DAP telah menubuhkan jawatankuasa khidmat yang diketuai oleh Chin Fook Chy untuk membantu rakyat di Malim Nawar yang memerlukan bantuan.

"Kita dah tahu Keshvinder tidak bertanggungjawab, jadi kita tubuhkan segera jawatankuasa baru untuk membantu kawasan Malim Nawar.

"Bagaimanapun kita tetap menjalankan tanggungjawab kepada rakyat di Malim Nawar, walaupun Adun tidak bertanggungjawab itu meninggalkan parti," jelasnya.

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


Penjelasan Awie Buka Kelab Malam <b>Di Ipoh</b> Perak | melvister.com

Posted: 23 Jan 2013 09:26 PM PST

Berikut adalah penjelasan Awie mengenai buka kelab malam sendiri di Ipoh Perak. Beliau ternyata berang dengan sikap sesetengah pihak yang telah memandang serong terhadapnya. Ramai yang beranggapan bahawa membuka sebuah kelab malam bukanlah tindakan yang bijak bagi artis seperti Awie. Ini kerana sumber pendapatan itu adalah haram kerana hasil penjualan minuman keras dan sebagainya.

kelab malam

Penjelasan Awie Isu Buka Kelab Malam

"Apa salah saya buka club? Hanya kerana saya seorang artis? Kalau macam itu, pergi tanya Tan Sri Jojo — kenapa dia bukak Hard Rock (Cafe), Saloma (Bistro), Concord. Untuk sembahyang ke?"

Awie turut meminta sesiapa yang mempertikai tindakan beliau untuk membuka kelab malam ini untuk berhenti bercakap dan bukan mereka yang memberi rezeki kepada beliau.

"Mereka tidak suap mulut saya dengan nasi — so better stop this stupid question," tambah Awie yang jelas kesal dengan isu ini.

awie kelab malam

awie

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved