Jumaat, 1 Februari 2013

07 di beruas - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di beruas - Google Blog Search


1 MALAYSIA: Dr.Zambry optimis DAP bakal kecundang <b>di Beruas</b> <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2013 07:00 PM PST

Kawasan ini diwakili oleh dua tokoh DAP yang dikenali dengan panggilan adik beradik, Ngeh Koo Ham bagi kawasan parlimen, manakala sepupunya, Nga Kor Ming, bagi DUN Pantai Remis.Apa tidaknya kedua dua ini memang merupakan selalu buat kontroversi dalam Sidang Dun Ada saja yang tak betul dibuatnya.Bangkitlah orang melayu di Perak...DAP memang rakusnya dan Perangainya didepan kita nampak baik tetapi dibelakang tikam belakang oooooo....Pantai Remis yang majority pengundi Cina memberi laluan pada DAP sejak 1999 lagi.

Justeru program turun padang Dato' Seri Dr.Zambry Abd Kadir bermula sarapan pagi jam 8.00 dengan penduduk kampung Changat Cermin bagai dinanti-nantikan.Ramai menunggu seawall 7 pagi untuk bersama-sama bersarapan dengan tokoh nombor satu Perak itu. Beliau kemudian melakukan lawatan ke sebuah surau yang agak daif di Kampung Tebuk Yan 2.Beliau juga meramalkan kawasan parlimen Beruas yang diwakili sepupu Nga, Ngeh Koo Ham juga bakal dimenangi BN semula, mengulangi zaman gemilang di era Lim Keng Yaik.

1 MALAYSIA: Dr.Zambry optimis DAP bakal kecundang <b>di Beruas</b> <b>...</b>

Posted: 20 Jan 2013 04:54 PM PST

Dewan Undangan Negeri Pantai Remis serta Parlimen Beruas di Perak dengan tidak semena-mena menjadi kubu DAP serta berimejkan sebuah kawasan yang hampir mustahil direbut semula oleh Barisan Nasional.Kawasan ini diwakili oleh dua tokoh DAP yang dikenali dengan panggilan adik beradik, Ngeh Koo Ham bagi kawasan parlimen, manakala sepupunya, Nga Kor Ming, bagi DUN Pantai Remis.

Ngeh dan Nga berjaya meletakan diri mereka sebagai pemimpin masyarakat Cina di kedua-dua kawasan itu. Bahkan Beruas dan Pantai Remis dikenali oleh penduduk tempatan macam juga Ipoh Timur.


Beliau juga meramalkan kawasan parlimen Beruas yang diwakili sepupu Nga, Ngeh Koo Ham juga bakal dimenangi BN semula, mengulangi zaman gemilang di era Lim Keng Yaik.Mengenai calon yang bakal diketengahkan, Dr.Zambry berkata mereka sudahpun dikenalpasti namun enggan menamakan. Dia tersenyum kepada soalan calon BN kali ini.Katanya "kita telah mengenalpasti mereka yang bakal bertanding di DUN Pantai Remis", sambil menjelaskan belum masa mendedahnya.Katanya calon BN yang dilihat berpotensi bakal melakukan kejutan kerana mereka telah bekerja dengan begitu kuat. Ia bakal memberi kejutan pada DAP.

Pembabitan Artis Mampu Majukan Pelancongan <b>di Beruas</b> | Perak <b>...</b>

Posted: 01 Sep 2012 09:23 PM PDT

Ketua Penerangan Kerajaan Negeri, Datuk Hamdi Abu Bakar yakin kawasan tinggalan sejarah di kawasan Beruas mampu diperkenalkan semula di mata dunia dengan menggunakan artis sebagai medium perantaraan.

Menurutnya, berdasarkan situasi semasa di mana terdapat kumpulan-kumpulan artis yang bergerak di bawah Badan Bukan Kerajaan (NGO) giat bekerjasama dengan pelbagai agensi dan kerajaan negeri di dalam bidang masing-masing.

Jadi, katanya, penggunaan NGO yang diawakili artis ini mampu menjadi pemangkin di dalam memperkenalkan kawasan-kawasan sejarah yang mempunyai nilai pelancongan yang bernilai tinggi.

Sebagai contoh, Beruas merupakan antara pusat pemerintahan asal di negara ini mempunyai pelbagai kesan sejarah yang mampu dicungkil dan dipromosi di seluruh dunia.

"Bukan sahaja Tapak Warisan Dunia Lenggong…kita juga mempunyai bahan sejarah benilai tinggi di Beruas…masih banyak kawasan sejarah di Perak yang masih belum di cungkil dan diperkenalkan.

"Ramai yang tahu mengenai perkara ini tetapi kita memerlukan penggerak untuk memacu perkara ini…jadi saya rasa penggunaan artis sebagai pemangkin adalah antara caranya memandangkan mereka mempunyai pelbagai follower yang setia,"katanya yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Pengkalan Baru.

Sementara itu, Presiden Barisan Artis Nasional (BRAN), Datuk AC Mizal berkata, sebagai Duta Tahun Melawat Perak beliau akan menggunakan platform itu untuk mempromosikan tempat-tempat pelancongan di Perak.

"Saya dan rakan artis lain akan bekerjasama bagi memperkenalkan kawasan-kawasan pelancongan dan sejarah di Perak kepada dunia,"katanya.

Beliau berkata, pengurusan BRAN juga telah menubuhkan beberapa kumpulan kecil artis untuk pergi ke tempat-tempat pelancongan di selurh negeri bagi mendapatkan maklumat-maklumat di dalam memastikan informasi yang disampaikan kepada umum benar-benar bertepatan.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved