Sabtu, 25 Jun 2011

07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


! AYIE-FIKRI !: Perkahwinan Sepupu <b>di Seri Iskandar</b> Perak

Posted: 25 Jun 2011 08:25 PM PDT

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Selepas habis exam hari jumaat.. terus balik seremban.. abah cakap dah lambat nak check in kat hotel..huhu.. sorry.. gerak pukul 3.30 dan sampai kat hotel pukul 6.30.. betapa beshnye bawak kereta lebih 120 km/j.. bawa myvi je kot.. bukan bawa kereta bmw.. tu pon tak laju je..huhu..

esoknyee pergi rumah maklong dekat taman maju, seri iskandar.. boleh tahan meriahnya.. ayie sebagai budak kandar berjaya..hehe.. terasa macam baru 12 tahun pula.. yela bila maklang dah bagi badge bunga lekat kat baju so anda ada tugas la.. dah dalam pukul 2 lebih orang maybe dah habis datang apa lagi... karoeke time la.. ala bosan la dj tu banyak cakap pula..huhu.. dapat la nyanyi 3 buah lagu.. nyanyi je le..lagu cinta kristal tak ada.. hampir tak ada suara pulak tu.. sebab syok bawa tarik suara..huhu..

inilah pengantinnya mohd zaki bin zainal (cousin) dengan pasangannya dari sungai udang, Melaka... Selamat Berbahagia sampai ke akhir hayat yee..
Dah sudah berkenduri dalam pukul 3 abah ajak pergi lumut, perak.. hmm agak cantik juga la lumut ni yee.. tapi kecil je.. ramai yang nak naik ferry sebab nak pergi pulau pangkor.. nice place la.. jetty dia besar sikit dari jetty mersing nak pergi pulau tioman..(lom pernah pergi dua-dua pulau ni).. so bergambar je la kat sana..

with my adik.. poyo je ambil gambar..hehe

pulang balik ke seremban..perghh baru 3 jam tak larat bawa sebab abah tunjuk jalan jauh..huhu.. so rehat kat dengkil tukar driver la.. sampai seremban dalam pukul 10 malam
Ayie sayang anda ♥♥♥ time cuti ni marilah kita mencari kerja dan service kereta..huhu..balik perak meter nak service dah tahap maksimum..huhu

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di trolak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di trolak - Google Blog Search


Puakajoran.blogspot.com: Santai <b>di</b> Sungai <b>Trolak</b>

Posted: 05 Jun 2011 07:44 PM PDT

Lama rasanya tidak terlibat dengan aktiviti sungai. Masa yang tidak mengizinkan, ditambah pula dengan cuaca yang tidak menentu. Khabar yang saya terima semalam, ketika ini rakan-rakan sedang berpesta sepit biru di Ulu Basir. Cuaca panas dan kering menjadikan udang galah, galak menjamah umpan. Saya belum berkesempatan untuk ke lokasi. Begitu juga rakanpuakajoran yang lain. Musim cuti sekolah begini banyak undangan perkahwinan yang diterima. Musim cuti ini juga digunakan untuk aktiviti "rehlah" bersama-sama keluarga.

Di kesempatan ini saya paparkan aktiviti Pak Su @ Cepoi . Nazri @ Mat Proton dan komplotnya sedang menghabiskan masa beraktiviti di sungai Trolak. Aktiviti selepas banjir. Masih ada lagi lampam yang menghuni sungai yang telah dicuci dan ditarah dasarnya ini.



 Sebarau masih boleh didapati di sungai Trolak.













 Tilan juga ada di sungai ini.



Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


detikNews : Supirnya Meleng Saat Merokok, Bus <b>di Kampar</b> Masuk Jurang

Posted: 24 Jun 2011 11:17 PM PDT

Penerbangan

Rancang Perjalananmu di Sini

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di pantai remis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pantai remis - Google Blog Search


KaMeraKu BercaKap: Matahari Jatuh <b>di Pantai Remis</b>

Posted: 12 Jun 2011 04:52 AM PDT

Anyone ever heard of Pantai Remis?
Wantu kekecik, Aspen kerap juga ke Pantai Remis ni sebab ni la pantai terdekat dengan rumah mak bapak Aspen. Dulu, kalau naik Mazda bapak, maula dalam 1 jam.

Tapi sekarang, since Aspen duk kat Sementa, it just take about 15 minutes.

Weekend rasa kosong kalau asik melepak kat rumah. Jadi Aspen kata dengan hubby, why not kita bawak anak ke Pantai Remis (dekat sangat dengan Restoran Makanan Laut Jeram)

Just a simple pleasure, but it's considered awesome by my kids. They love it walaupun, Pantai Remis bukan pilihan untuk mandi-manda kerana airnya yang berlumut. Anyway, the scenery stil tremendous dan sometimes boleh nampak kapal2 besar lalu lalang.

Lepas menikmati sunset, kami jamu perut di Restoran Seafood Jeram...tapi itu utk n3 lain kali ye...

 Small but a great pleasure

 Adik macam frust bercinta la plak

Indah suasana di kala senja

 Senario hari Ahad di Pantai Remis Klang

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di menglembu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di menglembu - Google Blog Search


Kerajaan komited bantu pengusaha kasut <b>di Menglembu</b> | Ipoh News

Posted: 16 Jan 2011 04:08 AM PST

Kerajaan negeri akan mengotakan janjinya untuk membantu pengusaha kasut di Menglembu mendapatkan tempat sesuai bagi memastikan industri itu terus hidup.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir berkata beliau akan berbincang dengan Datuk Bandar, Datuk Roshidi Hashim mengenai perkara ini.

Katanya kerajaan negeri pimpinan Barisan Nasional sentiasa komited dengan janji yang dibuatnya dan tidak akan lari daripada tanggungjawab.

"Kita tidak pernah lupa apa yang telah kita janjikan. Semasa lawatan saya ke sana (Menglembu) saya telah berjanji kepada pengusaha kasut di situ bahawa kerajaan negeri akan membantu mereka dan kita sedang berusaha ke arah itu," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyerahkan replika kunci kepada 37 penerima rumah bantuan Felcra di Batu 9, Lekir, Pasir Panjang, hari ini.

Menteri Besar diminta mengulas kelohan yang disuarakan pengusaha kasut itu di Menglembu yang merasakan nasib mereka tidak dibela oleh kerajaan negeri berikutan permohonan lesen daripada Majlis Bandaraya Ipoh untuk beroperasi secara sah tidak mendapat kata putus sehingga ke hari ini.

Dr Zambry berkata perancangan kerajaan negeri adalah untuk mewujudkan 'bandar kasut' bagi menempatkan kesemua pengusaha itu di satu kawasan.

"Kita harus mengenal pasti satu tempat yang sesuai. Kita tidak mahu wujud aduan lagi selepas mereka ditempatkan di satu-satu kawasan," katanya.

Beliau memberi jaminan bahawa kerajaan negeri mahu industri kasut ini hidup kerana sedar perniagaan yang dijalankan pengusaha kasut ini memberi kesan ekonomi kepada Perak.

"Selain itu juga, bandar kasut yang bakal diwujudkan akan menaikkan imej Perak dikalangan pelancong," katanya.

Perak News

Tags: , , , , ,

Category: Perak News

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


BICARA ABU NAWAS: ROMBONGAN DR KUMAR (MP <b>SUNGAI SIPUT</b>) KINI <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2011 01:22 AM PDT

Siapa bilang aku takut
Siapa bilang aku hanyut
Walau tinggi manapun aku tetap aku
Walau kecil manapun aku tetap berani

Pesan mama pesan papa
Usah lupa awal mula diriku

Siapa bilang aku semput
Siapa bilang aku kalut
Walau sukar manapun aku tetap aku
Walau getir manapun aku tetap di sini

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


MOH...KITE LAWAN YEOP!!!: Video Ceramah Anwar <b>di Gerik</b>: Lagi di <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2011 11:29 PM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


YB membela Tonto dadah <b>di Kuala Sepetang</b> | peraktoday.com

Posted: 21 Jun 2011 06:19 AM PDT

Ini kisah yang tak ingin kita dengar tetapi terpaksa dikongsikan di sini untuk dijadikan penilaian kita

Ini kisah mantan YB Kuala Sepetang ( Port Weld) Perak yang bawa seorang anggota Rela duduk di sana. Anggota Rela tersebut adalah seorang tonto pengedaran dadah dan kini menetap di Kampung Seberang

Baru baru ini anggota keselamatan telah membuat satu operasi di kampung tesebut.

Si tonto ini pun mula masuk daun kononnya dia adalah pegawai Rela yang bertanggungjawab untuk menjaga keselamatan kampung dan mula sebuk menyebuk dan mengganggu tugas pasukan keselamatan

Akibahnya. tauke dadah berjaya melarikan diri dari kepungan pihak keselamatan. Semunya gara gara angkara pegawai Rela yang menjadi tonto.

Kerana geram dengan tonto tadi, seorang anggota keselamatan telah menolak tonto tersebut.

Akibat daripada kejadian itu, si tonto laknat itu membuat laporan kononnya dia ditumbuk dan dipukul teruk oleh anggota keselamatan.

Paling tak seronok ialah mantan YB tersebut telah membawa tonto ke balai polis. Kononnya untuk menjaga hati pengundi Kg Seberang tetapi apa pula yang jadi kepada adun Pkr yang menjadi YB sekarang? Nak duduk saja kah kalau dah tahu tempatnya menjadi sarang penagih dan lokasi penjualan dadah secara besar-besaran.

Apakah Mantan YB dan YB sekarang bersekongkol dengan taiko pengedaran dadah. Adakah mereka mendapat habuan masing-masing.

Kuala Sepetang dari zaman mantan jadi YB sehingga jatuh ke tangan PKR, Kuala Sepetang terkenal sebagai kawasan hitam pengedaran dadah. pembeli dan pengedar dadah akan ke sana untuk mendapatkan bekalan. Malah nelayan juga hanya digajikan dengan dadah.

Oleh kerana sikap kedua-dua pemimpin yang membela taico dadah, jumlah penagih dari Kuala Sepetang sampailah ke Kampung Dew, Selingsing semakin parah.

Dengar cerita dari orang kampung terdapat dan ada cawangan baru jual dadah ditempat bakar arang dan  ramai juga orang luar datang untuk mendapatkan bekalan dadah dari situ

Selain dari dadah , Kuala Sepetang juga terkenal dengan tempat pembelian minyak subsidi nelayan, masih ingat pendedahan Razak Baba?

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


&#39;Penangan&#39; kari ikan sembilang

Posted: 24 Jun 2011 06:05 PM PDT


SAMBIL menjamu selera, pelanggan disajikan pemandangan indah dan udara segar dari laut Selat Melaka.


MASAKAN kari ikan sembilang cukup popular bagi penduduk di utara Perak khususnya yang tinggal di sepanjang pesisir pantai dan kuala sungai.

Kuala Kurau umpamanya tidak terkecuali daripada itu dan salah satu lokasi di mana anda boleh mendapatkan kari ikan sembilang 'power' adalah di Kedai Lan Ban Pecah yang terletak di tepi pantai pemecah ombak di Kuala Sungai Burung.

Kelainan kari ikan sembilang di kedai ini adalah kerana ia menggunakan ikan segar daripada spesies sirip merah dan dimasak menggunakan periuk tembikar bagi mengekalkan aroma daripada resipi tradisi turun temurun pemilik kedai berkenaan.

Menurut pemilik kedai, Che Samlan Ismail, 40, hidangan kari ikan sembilang disediakan dalam dua pakej iaitu menikmati hidangan yang telah siap dimasak di kedai atau membuat tempahan awal menerusi telefon sebelum singgah makan di kedai tersebut.

"Untuk mendapatkan kualiti kari yang paling baik, ikan berkenaan perlu dimasak selama 20 minit. Sebab itulah, kami selalu menerima tempahan melalui telefon untuk menyediakan kari, memandangkan ia mengambil masa untuk siap dihidangkan," katanya yang telah mengusahakan kedai makan tersebut sejak 2004.

Menurutnya, ikan sembilang menjadi menu utama kerana ia merupakan ikan yang menjadi kegemaran utama penduduk di Kuala Kurau. Katanya, kelazatan menu kari ikan sembilang kini telah tersebar apabila semakin ramai pengunjung dari Ipoh dan Pulau Pinang sanggup datang menikmati kari ikan sembilang, khususnya pada cuti hujung minggu.

Pelanggan juga boleh menikmati pelbagai keistimewaan lain jika berkunjung ke Kedai Lan Ban Pecah kerana selain menikmati ikan segar, mereka akan disajikan pemandangan indah dan udara segar dari laut Selat Melaka yang terbentang luas di hadapan mata.

Jika mahu keadaan romantik, datanglah ketika senja mahu berlabuh kerana panorama matahari terbenam begitu mengasyikkan, selain dapat menyaksikan kebesaran ciptaan Tuhan.

Mereka yang ingin menikmati kari ikan sembilang dinasihatkan membuat tempahan awal dengan menghubungi Samlan di talian 014-2431773.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved