Jumaat, 25 Mei 2012

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


Honeymoon Trip | Cuti-cuti Cinta <b>di Pangkor</b> | Journal of my life

Posted: 02 May 2012 06:53 AM PDT

Assalamualaikum to all readers
we went for a cuti-cuti malaysia in Pulau Pangkor untuk 3 hari 2 malam.
ni first time nik dan hubby ke Pulau Pangkor. excited tu jangan cakap la kan :)
dah survey tempat ni sejak dua bulan lepas,merancang nak pi pulak dari tahun lepas kot .
tak jadi2. kali ni confirm dah kena pegi

naper pilih pulau untuk  bercuti?
pertama, sebab duit tak banyak keluar untuk shopping.tak de la pening kepala en hubby ..winkss
tak perlu fikir nak jalan2 sebab tujuan utama ke sini nak manja2 dengan hubby jea..kira honeymoon la, baru2 nikah dulu tak merasa honeymoon ni. sibuk kan. bila tak sibuk, fulus lak tak der.
perjalanan kami mengambil masa 4 jam  dari Kuala Lumpur untuk sampai ke  Lumut.
1 hari parking nilainya  dalam RM 7, so dalam 3 hari 2 malam tu harga parking dalam rm 15 la. kira murah la ni kan.

tambang feri ke Pulau Pangkor pulak RM10 untuk orang dewasa (pergi-balik) dan RM 5 untuk kanak-kanak (pergi-balik).
so please alert. keep your ticket safely. jangan hilangkan. sebabnya masa nak balik dari pangkor nanti, akan di check balik
perjalanan ke Pulau Pangkor tak lama, dalam 30 minit so tak sempat nak mabuk laut.

ok.banyak sangat dah membebel so



pengangkutan rasmi kat sini..VAN PINK! van pink yang comel
unik kan?


tengah menunggu orang datang pick up :)

ok.cukup untuk kali ni.nanti nik update lagi.
nik pi dengan pakej. so nanti ni citer pakej apa yang kami pilih.

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Kerajaan lulus RM150,000 bina gelanggang futsal <b>di</b> Bandar <b>Seri</b> <b>...</b>

Posted: 22 May 2012 09:39 PM PDT

Kerajaan negeri akan terus menyediakan kemudahan riadah dan bersukan di kawasan taman perumahan dan kampung di seluruh Perak dalam usaha mengurangkan masalah sosial di kalangan golongan belia.

Terbaru, kemudahan gelanggang futsal bernilai RM150,000 akan disediakan untuk kegunaan golongan belia sekitar Taman Fasa 2H, Bandar Seri Manjung seperti yang diumumkan oleh Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, baru-baru ini.

Kemudahan gelanggang futsal itu kata Zambry, boleh dimanfaatkan untuk kegiatan riadah dan bersukan terutamanya di waktu malam.

"Kerajaan negeri menyediakan peruntukan khas RM2 juta untuk mengupayakan generasi muda dan belia di Perak dengan menganjurkan pelbagai program bersesuaian.

"Selain bantuan daripada Jabatan Belia dan Sukan, kemudahan riadah dan rekreasi juga disediakan seperti gelanggang futsal dan sepak takraw di kawasan taman perumahan dan kampung.

"Hari ini, saya ingin mengumumkan peruntukan RM150,000 untuk kegunaan belia di sekitar kawasan perumahan Seri Manjung yang dianggarkan mempunyai lebih 20,000 penduduk.

"Kemudahan riadah ini sangat penting untuk golongan belia bersukan di khususnya di waktu petang atau malam agar mereka dapat menghindar diri daripada terjebak dengan kegiatan sosial seperti penagihan dadah," katanya lagi.

Sementara itu, beberapa remaja yang ditemui berasa gembira dengan pengumuman Menteri Besar yang juga Adun Pangkor untuk menyediakan gelanggang futsal di kawasan kediaman mereka.

Shahmin Sazali, 16, berkata kegiatan bersukan di waktu lapang dapat mengeratkan hubungan dengan rakan yang lain selain baik dari segi kesihatan.

"Sudah pasti saya gembira dengan kemudahan futsal yang akan dibina di sini kerana sebelum ini, saya dan kawan-kawan terpaksa ke Stadium Manjung untuk beriadah dan bersukan.

"Apabila kemudahan ini dapat digunakan kelak, ia pasti lebih memudahkan kami untuk beriadah di waktu lapang," katanya lagi.

Rakannya, Mohd Hairi Azri Mohd Ridzuan, pula berkata dengan wujudnya kemudahan itu, masalah sosial di kalangan belia seperti melepak di kafe siber dapat dikurangkan sebaliknya masa yang terluang diisi dengan aktiviti bersukan yang lebih berfaedah.

"Kegiatan bersukan seperti bermain futsal bukan sahaja dapat menyihatkan tubuh badan tetapi dapat menghindar remaja terjebak daripada aktiviti kurang sihat seperti melepak.

"Golongan belia Bandar Seri Manjung ingin berterima kasih kepada kerajaan negeri di atas peruntukan RM150,000 untuk membina gelanggang futsal bagi kegunaan kami di sini," jelasnya.

07 di malim nawar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di malim nawar - Google Blog Search


26/5: Program Jelajah AMK <b>di</b> Perak | Shamsul Iskandar Mohd Akin

Posted: 25 May 2012 01:24 PM PDT

8.30am
TANJUNG MALIM (Sdr Saifulzizuan, KAMK TgMalim: 013-2632726, 017-2713208)

-Ketibaan AMK Pusat di Pejabat AMK TgMalim
-Taklimat & Pelancaran
-Konvoi bermotorsikal AMK TgMalim ke penempatan Felda

10.30am
KAMPAR (Sdr Zabidi, KAMK Kampar: 013-3408930, 016-5024754)

-Edar risalah di Pasar Awam Malim Nawar
-Minum pagi
-Melawat Bilik Gerakan Pilihanraya DUN Tualang Sekah

12.30pm
GOPENG (Sdr Eric, Timb/Pemangku KAMK Gopeng: 016-4112570, 017-5612570)

-Makan Tengahari di rumah Sdr Eric Lim

1.30pm
TAMBUN (Sdr Akhdor, KAMK Tambun: 019-5443595)

-Solat Zohor di Masjid Taman Meru
-Edaran Risalah di Pasaraya MYDIN

4.00pm
BAGAN SERAI (Sdr Azroul, KAMK Bagan Serai: 019-5172299, 012-5503677)

-Melawat Bilik Gerakan Pilihanraya AMK Bagan Serai (DUN Alor Pongsu)
-Solat Asar di Masjid Alor Pongsu
-Santai petang & minum the bersama pemuda

6.00pm
BUKIT GANTANG (Sdr Khairul, KAMK Bkt Gantang: 012-2863617)

-Edaran Risalah di Pasar Changkat Jering
-Solat Maghrib dan Tazkirah di Bkt Gantang

9.00pm
PADANG RENGAS (DrMeor, KAMK PdgRengas: 019-2589589)

-HiTea bersama kaum Cina di Pekan Sauk (DUN Chenderoh) bersama YB Tian Chua (6.00pm)
-Lawatan /pemberian hadiah kepada pengantin: Sdr Suhaizam, AMK Pdg Rengas
-Ceramah Perdana 1: Pekan Sauk (DUN Chenderoh)
-Ceramah Perdana 2: Tmn Kuala Kangsar (DUN Lubok Merbau)
-YB Tian Chua, Dr M Nur Manuty, Shamsul Iskandar,Dr Meor Ahmad

–Team Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Malaysia

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Welcome to Wikiwalet: NEXT RELEASE : <b>BUKIT MERAH</b> MAS

Posted: 19 May 2012 05:39 AM PDT

E      X      T      E      R      N      A      L

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Bangsat punya manusia - Ceramah Nizar <b>Di</b> Sayong <b>Kuala Kangsar</b> <b>...</b>

Posted: 24 May 2012 08:09 PM PDT


Friday, 25 May 2012 admin-s


Orang UMNO simbah cat pada kereta penyokong Pakatan.. Biar lah Allah saja yang membalas perbuatan khianat puak-puak ini.

SEE VIDEO ON YOUTUBE HERE: http://www.youtube.com/watch?v=A5em4svjY3Q




 

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Gerik</b> (MDG) - Mei 2012

Posted: 21 May 2012 08:48 AM PDT

JAWATAN:
1. Penolong Pegawai Penilaian
2. Pembantu Tadbir (P/O)
3. Pemandu Kenderaan
4. Pekerja Awam
5. Penolong Pegawai Tadbir

IKLAN JAWATAN:
http://www.gerik.gov.my/web/guest/jawatan_kosong_mdg
atau
http://gerik.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=38913&folderId=41835&name=DLFE-6012.pdf

BORANG PERMOHONAN:
http://gerik.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=38913&folderId=41835&name=DLFE-6011.pdf

TARIKH TUTUP : 31 Mei 2012

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved