Ahad, 8 Julai 2012

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


BuRuNG hAnTu bErMaTa BoOLAt: kini <b>di behrang</b>!

Posted: 08 Jul 2012 07:00 PM PDT

tengok tajuk pun dah tahu kan??
sekarang ni sedang menjaLani kehidupan di behrang semuLa
time semester 3 seronok La en.boyfriend depan mata sekarang en.boyfriend dah habis bLaja
iniLah dinamakan takdir..terima seadanya
8hb seLamat fairus sampai di behrang
semua budak rumah dah sampai
terkejut sangat tengok rumah berseLErak itu perempuan yang duduk kaLau LeLaki entahLah
sakit hati jugakLah tengok barang yang aku tinggaL untuk kegunaan diorang jugak daLam keadaan teruk
terima kasih kepada abang dan mak hantar dari jauh-jauh
masa diorang nak baLik tu rasa sedih sangat
Lepas ni tunggu raya jeLah nak baLik pun
anak abang kedua pun tak sempat nak tengok..sedihnya!!
semoga kak mira bersaLain dengan seLamat ye
menghitung hari untuk meLahirkan anak suLung
rayaLah baru dapat tengok :'(

shukaie MixoLydian + Fairus Abu Bakar

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Banjir <b>di Kampar</b> pulih sepenuhnya | Inimajalah dot com

Posted: 16 Apr 2012 02:42 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]KAMPAR: Keadaan banjir di daerah ini kini pulih sepenuhnya dan baki 56 mangsa banjir di Pusat Pemindahan di Sekolah Kebangsaan Kampar dibenarkan pulang ke rumah masing-masing hari ini.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


hidup ini sementara: Bercuti <b>di Bukit Merah</b> Lake Town Resort

Posted: 28 May 2012 02:45 AM PDT

Cuti sekolah semester kedua datang lagi,tapi kali ini kami tak ke mana-mana sebab ada kenduri di kampung.Sekadar mengingati percutian dengan anak-anak dan en hubby pada cuti yang lepas dan sebagai rujukan kalau ada kekawan nak bawa anak ke sana.Pada CM Bukit Merah Lake Town ni tak kurang menariknya,tempatnya cantik ,dekat dengan highway dan makanan di sana harga masih terkawal dan banyak pilihan di gerai-gerai luar taman,cafe di dalam taman tema pun harganya masih boleh buat kita tersenyumm...kami dapat pakej murah masa beli di MATTA FAIR... 3 hari 2 malam hotel cuma rm 200 jerr,,,,pas tu kami dapat jugak pakej ke Orang Utan Island dan wet world dengan harga yg murah,so kalau nk jimat tapi percutian still best dan selesa rajin-rajin pi sekondeng pakej di Matta fair ,kena gigih mencari walaupun orang sangat ramai......
 My girl berpossing depan Taman Tema,dalam tu ada gerai-gerai jualan kraftangan,souvenir,massage booth dan macam-macam lagi
    Hari kedua anak-anak layan tengok binatang,ada rusa ada rabbit,ada ular sawa.ada pertunjukkan haiwan dan macam-macam lagilah kt situ,,,nama tempat ni lupa lah tapi kt dalam taman tu lah,,,anak-anak i sangat enjoy..

  ni tempat mama pulak....sementara hubby melayan anak kt swimming pool di hotel pagi sebelum check out ,,i dah buat appointment nk sental-sental badan,,hmmm spa ni memang cantik viewnyerr,,,,tapi servisnya i bagi 3 bintang jer lahh,,,best lagi atas rumah kedai kt pekan rumah i ni,,,hihiihihi
 mama dan anak-anak yg disayangi,,hubby pemalu tak suka interpremmm...
 ok masa untuk beremdammm sampai lebamm....
 anak-anak ai selagi tak kecut,biru n lebam takkan naik ,,penat woo melayan budak mandiii
ni harga untuk panduan tuan-puan 
Bersedia untuk menaiki boat ke pulau orang utan....kat situ ada beberapa ekor orang utan dari mak,bapak,kakak ,abang adik,,,ada sekor tu status bapak kot nama dia mike,,,dia ada 2 bini loor...kira poligami lah tuuu,,ada klinik orang utan...dan berbagai information tentang dunia orang utan disini.
ok kami dah nak checkout,,3 hari 2 malam yg indahh...
pas tu abah nak bawak pi Changkat Jering makan Mee Udang...Mee Udang Zetty namanya best woooo...
Bulan Jun nanti kami akan datang Perak lagi kali ni nak melawat tempat-tempat bersejarah,,,,kena tahu sejarah jugak sebab kami anak cikgu sejarahhh...hihihi
SELAMAT BERCUTI KAWAN-KAWAN YARRRR.......

07 di bukit gantang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit gantang - Google Blog Search


::INI BLOG CERDIK::: Dilanggar dari belakang <b>di Bukit Gantang</b>...

Posted: 04 Jun 2012 05:30 PM PDT

Ini adalah sebab kenapa Na EL semalam.
Yang terjadi, biarkan terjadi.

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Cuti Panjang - Episod 4 (<b>Kuala Sepetang</b>) - Yes

Posted: 25 Jun 2012 10:32 PM PDT

Dah lama tak update blog.. Dengan kondisi sekarang yang tidak beberapa menentu, aku lebih suka tidur je. Kalo hari cuti kat rumah, aku boleh marathon tidur dari pagi, bangun sekejap, tengahari tidur lagi, bangun sekejap, petang tidur lagi, bangun sekejap then sambung tidur time malam.. hebat betol kali nie.. kalah anak bujang aku yang sedang membesar tu..
Oraitt, bersambung kepada Episod 3 setelah pulang dari Pokok Sena, Kedah, antara agenda tempat yang harus dilawati adalah Kuala Sepetang, Perak. Lebih kurang sejam perjalanan dari Parit Buntar. Memang perjalanan ke sini mendamaikan, dengan pohon-pohon besar di tepi jalan memayungi kiri dan kanan jalan, menjadikan perjalanan menjadi redup dan mengasyikkan. Lebih-lebih lagi apabila bersama dengan keluarga yang kita sayangi.
Apa yang menarik di Kuala Sepetang? Sudah tentulah mee banjir udang yang lazat dan timbunan udang segar yang tak hengattt.. Sesiapa yang mempunyai tahap kolesterol yang tinggi, alahan terhadap makanan laut, penghidap gout, dinasihatkan agar berhati-hati apabila mencuba makanan sebegini, bukannya apa, takut "tersadai" pulak pas makan nanti. Memang rasa mee udang asli yakni gabungan mee, kuah udang sebenar dan berekor-ekor udang kategori sederhana besar.. Petang tu memang puas la aku sekeluarga makan mee udang di Kuala Sepetang..
 "Pencarian satelit bermula.. Mak Teh Mee Banjir Udang, Kuala Sepetang." ~ suara merdu gadis GPS jenama chap ayam. Sampai jugak kami kat sini.. Memang simpan perut ni sebab nak makan banyak kat sini (kononnya..)
 Dah petang pun still ramai orang lagi
 Suamiku yang encem dan anak bujang aku share makan ABC
Sayang betol aku kat mak dan ayah mentua aku ni, kerana izin dan restu mereka dapat gak aku kawin dengan anak sulung mereka.. :-)
Tips perkahwinan bahagia : Restu kedua-dua ibu bapa AMATLAH PENTING. Sebab syurga seorang suami terletak di bawah keredhaan ibunya dan syurga seorang isteri terletak di bawah keredhaan suaminya.    
 Ayah mentua aku merasai kelazatan mee banjir udang nyam nyam.. Komen beliau : "Ayah rasa laa, mee udang sini kira oklaa, tapi Teluk Kumbaq punya laaagi sedap".. Aisehhhh.. kalo yang ni pon aku dah rasa sedap, maksudnya yang Teluk Kumbar, Penang lagi maveles la! Next trip leh try Teluk Kumbar plak la.
 Ni la rupa paras Mee Banjir Udang Mak Teh. Siap kupas udang guna tangan dah ni, tak main da kupas guna sudu garfu.. Huuuuu.. 
Alhamdulillah.. habis sudaa..

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search


MALAY OLDEN ART Masjid jamek (Main mosque of) <b>Tanjung</b> <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2012 06:34 AM PDT

Dari Kuala Kangsar kami ke Ipoh. Lalu di Tanjung Rambutan kelihatan masjid ini...
From Kuala Kangsar we went to Ipoh. Passing at Tanjung Rambutan and saw this mosque...

Ia adalah masjid jamek sini.
This is the main mosque here.

Mari lihat ke dalam. Ini adalah artikel ke 989 di blogspot ini.
Let us have a look inside. This is the 989th article in this blogspot.






07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


NUBE Ipoh Sana Sini: Dari Sempadan Malaysia – Thailand ke <b>...</b>

Posted: 27 Jun 2012 12:00 AM PDT


Rizal Yob Ipoh

26 & 27 Jun 2012 (Selasa/Rabu) – Titian perjalanan kami kali ini dimulakan dengan penindasan dan pemulauan @ Boikot daripada majikan dan rakan sekerja keatas ahli NUBE yang menerima akibat daripada kesalahanya ketika menjalankan tugas sebagai juruwang.

(Pembaca boleh meilhat video "YouTube" yang disediakan)

Apa yang ingin disampaikan oleh penulis adalah hukuman daripada majikanya yang belum lagi dilaksanakan namun seluruh tempat kerjanya telah memboikotnya sebaik sahaja berita tersiar ditempat kerjanya kononya beliau telah MENIPU.

Menurutnya ketika ditemubual adalah beliau yang masih bujang tetapi mempunyai tanggung jawab berat menjaga dan memelihara bapanya yang lumpuh dan ibu yang telah lanjut usia tidak menyangka sama sekali majikanya yang selama ini disanjungi telah menindasnya tanpa memikirkan sumbanganya selama ini.

Menghambakan diri sebagai kakitangan selama 18 tahun dengan mengorbankan masa kerja lebih masa "OVERTIME" termasuk menjalankan tugasan SALES untuk cawanganya tidak cukup untuk melepaskan dirinya daripada pertuduhan cuai daripada majikanya melalui Audit Dalaman atau Pegawai Perusahaan majikan yang akan menyiasat untuk dirinya tanpa dipedulikan oleh bosnya atau rakan – rakan sekerja.

Walau bagaimanapun, NUBE Ipoh akan terus beri khidmat terbaik dengan pendapat, pandangan dan nasihat sebaiknya keatas ahli ini kerana beliau berada di dalam kesusahan.

Dalam keadaan berkaitan kami juga telah melawat beberapa cawangan bank – bank sekitar daerah HULU Perak ini seperti Maybank Gerik, Maybank Pengkalan Hulu dan CIMB Gerik untuk bertemu ahli NUBE.

Pada Selasa 26.06.2012 kami telah melawat dan bermesyuarat bersama ahli – ahli NUBE dari Maybank Pengkalan Hulu yang amat gembira dan teruja kedatangan kami setelah rombongan terakhir yang sampai iaitu 10 tahun yang lepas. Sebelum ini menurut Sdra Khairul IRC Maybank Pengkalan Hulu beliau sering mendapat berita dan maklumat melalui telefon ke NUBE Ipoh dan AJK cawangan di zonnya.

Mesyuarat hampir sampai ke pukul 9 malam itu menceritakan perjalanan CA yang Deadlock dan pelbagai isu yang timbul. Untuk perhatian pembaca, jarak sehala perjalanan yang kami tempuhi dari Ipoh ke Maybank Pengkalan Hulu adalah 250 km dengan masa perjalanan dicatatkan adalah 3 jam 15 minit.

Kami telah menginap di sebuah hotel di Pengkalan Hulu yang tidak jauh daripada Bandar Betong, Thailand kurang daripada 10 km dari tempat kami menginap. Namun akibat kesuntukan masa kami tidak menyeberang ke negara jiran Thailand tetapi terus ke destinasi NUBE GEMPUR di Gerik.

Sesampai kami di Gerik pada Rabu 27.06.2012 jam 2 petang, kami terus ke CIMB Gerik dan berjumpa ahli – ahli NUBE di CIMB Gerik. Kedatangan kami telah mengejutkan ahli – ahli kesemuanya kerana kedatangan kami tidak dimaklumkan kepada mereka. Kesempatan ini telah kami gunakan dengan bertemu timbalan pengurus CIMB Gerik En Khairol. Pertemuaan perkenalan NUBE Ipoh bersama pengurusan CIMB Gerik telah membincangakan pelbagai perkara dan terpenting sekaligus memperbaiki dan mempertingkat keharmonian perusahaan antara pengurusan CIMB Gerik dan pengurusan NUBE Ipoh serta mengeratkan hubungan pengurusan CIMB Gerik dan ahli – ahli NUBE di CIMB Gerik.

Setelah itu, dalam jam 4:20 petang kami juga berpeluang bertemu muka dengan pengurus di Maybank Gerik yang mengalu – alukan kedatangan kami ke cawangan barunya yang baru dibuka 2 minggu yang lalu. Kami telah menemui beberapa orang ahli NUBE di Maybank Gerik sambil menyatakan kami berhajat untuk bermesyuarat bersama mereka pada jam 6:00 petang.

Matlamat Jom NUBE Ipoh Gempur hampir sampai ke matlamat sebenar untuk bertemua ahli sambil merapatkan hubungan silaturrahim dalam keluarga besar NUBE Ipoh.

Laporan Gempur untuk Berita TV NUBE…

07 di batu gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di batu gajah - Google Blog Search


Rumah Banglo Satu Tingkat <b>Di Batu Gajah</b>, Perak | Coretan Anuar

Posted: 07 Jul 2012 10:57 AM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Sekarang ini saya berada di Batu Gajah Perak (rumah Ayah Mertua saya).. Sambil pergi meronda-ronda dekat Pekan Batu Gajah, ternampaklah iklan rumah Banglo satu tingkat yang  pernah menjadi idaman saya sebelum ini.. 
Pada kira-kira dua tahun yang lepas, saya dan isteri berharap sangat dapat memiliki Rumah Banglo Satu Tingkat Di Taman Desa Permai, Batu Gajah, Perak ini.. 



  • Single Storey Bangalow House
  • Keluasan Tanah 50 'x 80'
  • Jenis A (3 ruangan) - Build-up 1134 Kaki Persegi.
  • Jenis B (4 bilik) - Build-up 1251 Kaki Persegi.

  • Pembeli Mempunyai Pilihan Untuk Perubahan Reka Bentuk dan Susun Atur
  • Kualiti Bahan Bangunan & Design
  • Rekabentuk yang luas dan praktikal
  • lokasi yang strategik
  • Berhampiran dengan kemudahan Awam
  • Harga yang sangat berpatutan
  • Pinjaman Sehingga 95% (Pemohon yang layak sahaja)
Taman Desa Permai, Batu Gajah terletak di lokasi yang strategik berhampiran dengan infrastruktur dan kemudahan awam seperti sekolah, kedai, pasar raya dan kemudahan sistem pengangkutan. Di samping itu, ia terletak berdekatan lebuh raya Ipoh-Lumut dan stesen keretapi komuter ke Rawang.


Dari stesen Keretapi ini, kita boleh menaiki keretapi express untuk pergi ke Kuala Lumpur.. Masa perjalanan dari sini ke KL Central dengan menaiki keretapi Express cuma 2 jam sahaja.. 


Semasa saya berhasrat untuk membeli rumah ini, saya dan isteri bertugas di Mukah Sarawak.. Jadi, dengan adanya rumah ini secara tidak langsung akan memudahkan perjalanan kami dari Batu Gajah ke KLIA.. 


Dari Batu Gajah-KL Central (2 jam).. Dari KL Central-KLIA (tak sampai satu jam).. Total perjalanan ke KLIA cuma mengambil masa 2 jam setengah sahaja.. Berbanding 4 jam sekiranya menaiki kereta.. 

Bagi pendapat peribadi saya, rumah ini memang berbaloi untuk dimiliki, disebabkan harganya sangat berpatutan.. Ketika fasa 1 rumah ini dibangunkan, harganya cuma RM148,000 sahaja.. Pada ketika itu, bukannya senang nak dapatkan rumah Banglo satu tingkat dengan harga di bawah RM150K...



Ketika di peringkat pembinaan Fasa 1, saya berkesempatan melihat pembinaan tersebut dijalankan.. Saya dapati rumah ini dibina dengan menggunakan batu bata tanah liat (warna merah)... Ini menunjukkan pemaju menjaga standard dan kualiti rumah-rumah yang mereka bangunkan di taman tersebut..





Apabila dah berminat.. saya pun telah membuat tempahan untuk membeli seunit rumah di taman tersebut.. Rumah yang kami tempah tersebut adalah rumah "Corner Lot" untuk  pembangunan pada fasa yang ke 4.... Kebetulan pula pada ketika itu tinggal dua unit "Corner Lot" sahaja yang masih ada.. Jadi kami telah menempah salah satu daripadanya.. 


Pada ketika itu, Fasa ke 4 pun saya tak kisah.. Saya sanggup menunggu untuk mendapatkan rumah tersebut..


Masa tu saya fikir berbaloi membeli rumah Corner Lot ini disebabkan rumah yang saya ada sebelum ini adalah
rumah biasa.. Lagipun harga yang ditawarkan untuk rumah Corner Lot di  sini bagi saya memang sangat berbaloi dengan keluasan tanah tambahan yang diberikan..  


Kalau tak silap saya, rumah Corner Lot yang telah kami tempah tersebut berharga RM178,000.. Iaitu berbeza sebanyak RM30K daripada harga "rumah tengah"..


Rumah di sini dibangunkan secara berperingkat mengikut Fasa.. Apabila telah selesai pembangunan rumah untuk Fasa 1, pemaju akan membangunkan rumah pada Fasa yang ke 2, seterusnya Hasa ke 3 dan akhir sekali adalah Fasa yang Ke 4.. 


Jadi pihak pemaju memberitahu saya, supaya menunggu kira-kira 2 tahun sehingga tiba giliran membangunkan rumah untuk Fasa yang ke 4..


Setelah dua tahun berlalu, pemaju baru sempat untuk membangunkan rumah ada Fasa yang ke 3.. Sedangkan harga rumah Banglo satu tingkat ini telah dinaikkan sebanyak RM20k..


Harga "Rumah tengah" telah dinaikkan kepada RM168,800




Sebelum ini rumah Banglo tersebut berharga RM148,800.. Tapi sekarang harga rumah Banglo tersebut telah menjadi RM168,800.. 


Ini harga untuk "rumah tengah".. Harga untuk rumah Corner Lot saya tidak pasti pula berapa.. Tapi saya jangka harga rumah tersebut tentu boleh mencecah sehingga RM200,000.. huhuhu.. 


Saya rasa agak terkilan juga di atas peningkatan harga rumah tersebut.. Rasa terkilan disebabkan tidak berjaya membelinya pada harga dua tahun yang lepas.. 


Nak buat macamana, dah terpaksa menunggu giliran.. Dan saya percaya apabila Fasa ke 4 dibangunkan nanti, berkemungkinan besar harga rumah Banglo satu tingkat ini akan naik lagi..


Jadi saya memohon endapat daripada anda.. 


Adakah wajar saya membeli Rumah Banglo satu tingkat tersebut (Corner Lot), sekiranya harganya melebihi RM220K?


Ps: Lepas ni saya dah tak sanggup untuk membeli rumah baru.. Jadi mulai sekarang saya kena belajar dengan AbangEnsem macamana nak beli rumah terpakai..


Pss: Apa agaknya yang sedang berlaku di antara Eyriqazz Vs Denaihati

07 di manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


Bukan Blog Kamu: Pemeriksaan ECHO <b>di</b> Hospital Seri <b>Manjung</b>

Posted: 10 Jun 2012 07:33 PM PDT

1 June yang lepas ditemujanjikan di spital manjung perak..
untuk diperiksa setelah 10 tahun dah tak cek.. cek pun sebab mengandung..
spital ini pernah didiami oleh cik asven saya satu ketika dahulu 
kerana beliau telah tereksiden di manjung kerana ingin pulang dari tempat
praktikalnya menuju ke rumahnya di kampung gajah...
kalau diceritakan punca kemalanggannya memang agak misteri..
beliau dengan baik hatinya menumpangkan 2 orang warga emas
yang duduk di bus stop yang ingin pulang ke rumah..
dalam perjalanan beliau eksiden dan 2 orang warga emas itu hilang..
setelah sedar dari kemalangan pelanggaran antara kereta dan kereta
sehingga terbabas ke longkang sehingga hancur kereta itu..
beliau menanyakan kepada maknya dan juga saya dimana orang tua itu..
hilang dengan misterinya sampai sekarang tak tau lah sape... mistik sungguh!
aiseh............... lari tajuk pulakkkkkkkkk...
sesampainya di hospital ini kami ketawa.. kerana banyak kenangan 
di hospital ini dan kawasan-kawasan terdekatnya....




di depan pintu untuk menunggu giliran.. nasib baik tak ramai...
pesakit tersenyum gembira di samping laki terchenta...
dah pagi gerak ke spital... memang mengantuklah nak menunggu...
tak tido pon tapi purak2 tido untuk merelaks hati yang gundah gulana...
baju pesakit sudah disalin.. saya bukan datang pakai baju ni pulak ye..
saya diarahkan untuk menukar baju ini supaya baju saya tidak kotor..
terbaring kesengihan sementara menanti doktor yang sedang membelek
buku pink di sebelah saya itu.. tidak kelihatan doktornya..
sekejap je ceknya.. ada la dalam 10-15 minit gitu..
dan selesai.. report pun dibagi dan kata doktor itu..
meskipun sudah lama.. tapi ia tetap ada.. cuma tidak seriyus
malah bila masa nak bersalin nanti mungkin akan dicek semula
bagi memastikan saya kuat untuk bersalin normal atau sebaliknya..
sepupu saya ada masalah yang sebijik macam saya jugak..
pun sama tak seriyus malah baru je lepas bersalin normal 2 minggu lepas...
harap saya pun mudah bersalin macam beliau jugak.. aminnnn..

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved