Ahad, 6 Januari 2013

07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


Perak Bangkit: Asmuni Awi VS Kazim Elias - Persaingan Hebat <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 02 Jan 2013 08:24 AM PST

Nah! Inilah berita pecah pertama dari kami untuk anda!
Asmuni Awi seorang peguam tersohor akan bertanding di kerusi DUN Manjoi dan akan ditentang oleh calon  BN yang kini masih lagi Ahli Seumur Hidup PAS, Saudara Kazim Elias.
Haji Asmuni dijangka akan dipertaruhkan oleh parti PAS untuk memenangi kerusi DUN Manjoi. Nampaknya, Tuan Haji Asmuni juga telah kuat berkempen di DUN Manjoi.
Agak sedikit lewat, bagi BN memperkenalkan calon winnable nya iaitu Ustaz Kazim. Beliau memang telah dikenali ramai masakini kerana sering keluar di kaca TV.
Begitupun, kehebatan Tuan Haji Asmuni memang sukar dicabar oleh Calon BN. Beliau amat dikenali di DUN Manjoi. Seorang peguam yang agak senior, Tuan Haji Asmuni dijangka mempunyai sedikit kelebihan berbanding Ustaz Kazim yang jauh lebih muda darinya.
Apapun, ADUN masakini iaitu YB Dato' Haji Nadzri Ismail semakin tenggelam namanya untuk diangkat semula sebagai Calon BN. Ini adalah disebabkan prestasinya di dalam pilihanraya yang lepas sangat merudum dan hampir tumpas dan tewas kepada Calon PAS, Ustaz Zulkarnain.
Kami akan membawa sorotan ini di dalam entri akan datang. Justeru, bersedialah semua pengundi DUN Manjoi. Meskipun secara rasminya pihak BN masih belum mengumumkan siapakah bakal calonnya, namun nama Ustaz Kazim sudah menjadi bualan umum bagai masyarakat pengundi di DUN Manjoi.

07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


cikgu pencen: Anwar Ibrahim <b>di Bagan Datoh</b>

Posted: 09 Oct 2012 06:33 AM PDT

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


Dee: Ronda2 <b>di Teluk Intan</b>...

Posted: 06 Jan 2013 05:00 PM PST

Hari tu dah cerita pasal Menara Condong Teluk Intan kan?  Sambung baliklah story Teluk Intan saya.  Ni ada yang kena gelak ni kang.  Yelah..orang gi HK Disneyland pun seminggu je entry.  Kalau saya, mau sebulan lebih pun tak abis2..hahaha.  Oklah, nampak durian kat atas tu?  Ha...mmglah sepanjang jalan ke sana kiri kanan org berniaga durian.  Tak tahan wei.  So, gigih ni cari durian kat pekan Teluk Intan.  Murah2 pulak tu.  RM1 sebiji pun ada.

Belasah 2 biji durian yang besar2.  RM7 je.  Makan pun berdiri je tepi jalan, tepi longkang.  Beli air mineral botol besar kongsi ramai2.  Eh..seronok tau.
Balik tu, budak2 pakat berendam kat hotel.  Hotel murah je.  Sebab tu tak buat entry khas utk hotel ni.  Swimming pool pun sempoi habis.  Jadilah..buat budak2 enjoy.  Nak tau hotel mana?  Kat sini.  Satu je pesan saya, jangan terpedaya dengan gambar2 kat website...hahaha.  Boleh tahanlah, bersih gak.  What do u expect from a 3 star hotel kan..hehehe.
Petang tu kitorang round2 lagi Teluk Intan   Ada River Front.
Tapi kitorang pergi jeti.  Tengok view kuala sungai yang cantik sgt.


Ha..cantik tak?  Mestilah cantikkan...indahnya ciptaan tuhan.  Mendamaikan.  Ok, esok entry makan2 ye..hehehe.

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di jelapang - Google Blog Search


Suara Rakyat: <b>Jelapang</b> Padi Kota Belud:Sistem Tanam Padi <b>...</b>

Posted: 23 Dec 2012 08:26 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Hasil usaha dan ketekunan ADUN Tempasuk dan sokongan MP Kota Belud serta Kerajaan Negeri di bawah kepimpinan Ketua Menteri Sabah-Datuk Musa Aman; akhirnya Program Jelapang Padi berjaya dimuktamadkan, ...

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Pengedar dadah ditembak mati <b>di Bukit Merah</b> « DanuGemilang

Posted: 10 Dec 2012 01:48 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Pengedar dadah ditembak mati di Bukit Merah. TAIPING: Seorang pengedar dadah yang membaling sebutir bom tangan ke arah polis ditembak mati dalam kejadian di Bukit Merah, di sini, jam 10.30 pagi tadi. December 10th ...

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Travelog Impian Abadi: Memburu Durian <b>di Taiping</b>

Posted: 06 Dec 2012 01:01 AM PST

Disebabkan musim durian ni, niat nak melantap durian hari-hari semakin bergobar-kobar. Tak senang duduk. Nak seludup durian masuk bilik maunyer kene tibai ngan kawan-kawan. Yer lah... benda busuk siapa suka kan. Tapi sedap dimakan. hehehe...
Alhamdulillah.... peluang datang tanpa diduga. Ajakkan kawan untuk balik ker kampungnyer diterima dengan hati terbuka. Ajak bukan sebarang ajak tau, ajaknyer untuk melahap durian-durian kampung kat Taiping tue. Katanya durian berlambak-lambak. Kalau tak ada yang makan siapa lagi nak makan kan. Family dia pun nampak cam tak jual durian tue. So bleh makan free la nie. 
3 hari 2 malam disana memang sangat best. Kenyang perut nie bila disajikan dengan masakkan yang enak-enak. Lagi best bila hari-hari hati dihiburkan dengan durian. Hehehe.... tak menyesal memburu durian nie sampai ke Taiping.
Sampai jer kat rumah Mieza dalam pukul 12 malam cam tue terus diajak makan malam. Atas meja tue dah siap terkopek dah isi-isi durian. Segarnyer.... sedapnyer.... Rajin mak dia nie duk hidang durian dalam pinggan. Tak perlu nak kopek sendiri durian tue. Apa lagi, dah habis makan nasi terus makan durian. Mak aihh.... 2 pinggan besar abiz durian tue. Bila tidur masing-masing pengsan abiz. Selimut tolak tepi sebab dah kepanasan.
Aktiviti pagi tue bangun jer tidur sambung makan balik. Lewat pukul 9.30 cam tue Mieza dah ajak pergi kampung dia. Nak pergi kutip durian jatuh tapi bila sampai jer tengok durian dah berlonggok-longgok kat bawah rumah tue. Alahai.... rupanya family dorang dah upah orang untuk kutip durian tiap-tiap hari. Hehehe..... selamat. Tak perlu nak masuk dalam semak-semak tue. Risau gak kalau ada Pak Cak aka pacat. Geli aiihhh......
Sesi mengutip buah rambutan. Dah masak ranum. Best....
Durian dah tak perlu nak kutip dah. Masanya untuk panjat pokok rambutan. Tapi tak terpanjat pun. Kawan Cik Putih, Temah aka Husna kait pakai gunting jer. Yang selebihnya pakai gunting tangan sebab pokoknyer rendah sangat. Ada rambutan kuning and merah. Yang kuning tue amik makan kat situ jer. Yang Merah amik bawak balik kampus nanti. Satu plastik hitam kiteorang amik. Nie pun risau kalau tak habis.
Mengait dan mengunting buah rambutan. Adekah....
Cantik betul kampung Mieza nie. Cik Putih suka tengok rumah neneknyer nie. Walaupun tak ada yang tinggal kat situ tapi masih elok terjaga. Seni binanya cantik jer. Tomey... Sempat la amik pic kat depan rumah tue. Buat kenangan. Tapi banyak-banyak pic kan xder pun gambar durian. Haha... banyk rambutan jer. Tak sempat nak snap la. Sekeliling rumah nie ada pokok durian, pokok rambutan, pokok nangka, pokok kedondong bla...bla...bla. Lepas tue dah tak sempat nak observe. Bestnyer ada kampung cam nie. Kampung Cik Putih dekat dengan pantai so ada pokok nyiur jer lah. Hiksss...
Satu kereta sorong diangkutnyer durian nie. haha....

Rumah kampung. Memang cantik...
Lepas tue Mieza bawak pusing-pusing bandar Taiping. Petangnyer ingat nak naik Bukit Larut, lepas tue p mandi air terjun. Nasib badan, hujan turun mencurah-curah tanpa henti sampai ker malam. Abiz rosak plan petang tue. Tapi Mieza still bawak pusing-pusing bandar Taiping tue. Tengok dari dalam kereta jer sebab hujan memang lebat. Teruja tengok bangunan lama kat Taiping. Cantik. Taman-taman kat situ pun cantik dengan pohon-pohon merimbun sepanjang jalan. Redup suasana kat situ. Mieza ada ajak ker zoo tapi rasa cam tak menarik plak. Nak save duit jugak so nanti masuk kene bayar lagi. Petang sikit Mieza ajak p pasar malam Kamunting. Time nie Cik Putih tak ikut la sebab ralik duk tengok cerita Ombak Rindu. Haha.....
Eh...lupa plak nak cakap. Lepas makan tengahari kita orang sambung makan durian lagi. Entah berapa puluh biji dah kami makan tak ingat. Siap tersedia air cap badak. Takut ooo nanti badan panas terkena plak demam. Temah, Miera and Mieza termasuk Cik Putih masing-masing hantu durian. So, makan memang tak ingat dunia.
Esokkan harinya pula, Mak Mieza buat pengat durian. Ahh... sedap tak terkira sambil cicah dengan roti. Huhu... ok serius. 3 4 kali Cik Putih tambah. Burkk.... kenyang sangat. Sempat santai-santai tengok tv tak kemana dah pagi tue. Petang sikit dah nak balik KL. Pagi tue jugak ayah Mieza p amik durian lagi kat kampung. Ingat nak makan sekali round lagi tapi tak sempat. Terkilan plak. Huhu..... sebab terkenyang dengan masakkan mak Mieza lunch tue. Nasi Beriani ker apa entah mak dia buat. Sedap sekali dengan dalca. Patutlah Mieza nie tak kurus-kurus. Mak dia memang masak sedap. Oyeahh.....
Pukul 1.20 petang dah nak balik. Selamat tinggal Taiping. Insya Allah ada peluang nanti Cik Putih datang lagi. Datang untuk ronda-ronda Perak nie. Terima kasih sangat Cik Putih dengan Mieza sebab sudi ajak balik rumah dia.

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


detikNews : Livina Terbakar <b>di</b> Tol <b>Tambun</b> karena Korsleting Listrik

Posted: 04 Jan 2013 10:08 AM PST

Cari Penawaran Terbaik di Sini

Rancang Perjalananmu di Sini

07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


Kirapu.blogspot: jalan-jalan <b>di Kinta</b> Riverfront - tarikan terbaru di Ipoh

Posted: 03 Jan 2013 08:39 AM PST

Sekarang ni di Ipoh ada satu lagi tarikan terbaru iaitu Kinta riverfront yg semakin popular menjadi tempat lepak dan berkumpul di waktu malam. Kedudukannya sangat strategik terletak betul-betul di tengah pusat bandaraya Ipoh di antara old town (pekan lama) dan new town. Projek Kinta riverfront ni sebenarnya dah lama iaitu kedudukannya di sungai Kinta belakang sekolah St.Micheal yang mana masa tu cuma ada satu food court je tapi sekarang dipanjangkan sampai ke Taman DR.
Sepanjang sungai ni ada banyak pokok-pokok berlampu ala-ala I-city kat Shah Alam. Waktu malam tempat ni sekarang memang cantik betul. Di sepanjang sungai ni juga akan ada banyak cafe-cafe dan restoran yang baru je siap dibina. Setakat ni yang dah dibuka ialah cafe Haagen Dazz, restoran Arab Hadramout Paradise dan beberapa restoran makanan cina. Selain tu ada beberapa jambatan yang dibuat dengan rekaaan mengikut beberapa jambatan popular di dunia. Kalau sesapa yg datang Ipoh lepas ni wajib la datang ke sini. Yang pasti memang best lepak kat sini, setiap malam makin meriah. 



07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Pengkalan Hulu</b> | Jawatan <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2012 03:29 PM PDT

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia keutamaan kepada Rakyat Negeri Perak Darul Ridzuan yang berkelayakan sahaja untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :
1. Pembantu Undang-Undang Gred L29
2. Pembantu Penguatkuasa Gred N17
Tarikh Tutup Permohonan : 27 April 2012
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved