Sabtu, 3 September 2011

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


NUKILAN GADIS KAMPUNG: Kenangan <b>di Pangkor</b> Island

Posted: 07 Jul 2011 11:53 AM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera
senyum seindah suria, yang membawa cahaya . Senyumlah dari hati, dunia kan berseri .. Hmm betul tak ni una nyanyi . tak pandai pun , saja test . hehehe . Kali ni una nak buat entry tentang kenangan una di Pangkor baru-baru ni. Alhamdulillah seronok sangat pergi sana , pertama kali la katakan . 3 hari 2 malam bersama sahabat-sahabat una disana. sementara tu dapat tenangkan diri kat tepi pantai , jalan sorang2 .. tulis-tulis atas pasir . Nak kata tenang tu blh la , dpt la jgk sikit-sikit . Hilang laa jgk tekanan dalam kepala ni bila menghayati keindahan dan pemandangan di pulau tu .


Banyak aktivit yang dilakukan kat sana. Antaranya tarik tali, main air dlm belon, snorkling, pusing-pusing pulau, main kejar-kejar, nyorok-nyorok .. Haa nanges-nanges pun ada , wuuu . Ingat lg, masa tu tgh syok-syok layan 'bes bro' tiba-tiba terperanjat boboi ! ada adegan nanges-nanges .. hehehe, apalagi tertumpahlah air mata ini setelah sekian lama tak keluar. Huhh , dasat-dasat .. Kesian pengarah program a.k.a Kak Miza , tersedu-sedu dia nanges .. Aihh, mata semua dah jadi pontianak . merahhh je . huuu . Ni semua gara-gara abg mutalib kita, garang benor .. terkejut bini dia , nasib baik madunya tak marah . hehe. Tp alhamdulillah disitu juga dapat muhasabah diri 'Siapa diri kita sebenarnya' .. Bagus-bagus :D


Alaahaii , mesti kamu semua yang tak terlibat tak fhm kan ?? hehehe ciannya, takpa .. baca ja . Una saja nak kongsikan cerita disini. Hiburkan hati yang tengah lara sekejap. Emm, ada satu aktiviti tu, uhh sungguh menggerunkan . pertama kali dalam hidup naik 'banana boat' . Dah mcm superwomen pulak bila terbang duk tengah-tengah laut . Nasib baik tak kene gigit dgn anaconda , hihi . Time banana tu nak jatuh, jantung laju geng ! tgn letak atas kepala pastu BOOM !! jatuh dalam air, tp malangnya nasib tak menyebelahi una sebab ada  makhluk ALLAH menghimpap una dalam air , terkapai-kapai lahh una dalam air . Nak mati rasa , dah mcm nyawa-nyawa ikan tp nasib baik superman datang menolong. Lepas tu .... selamat lah jgk sampai ke darat cuma satu badan lemah . Situ masuk air, sini masuk air ... selamat..selamat ..


Tibalah waktu malam, selera sedap sikit makan BBQ . Ada ayam, sosej, daging, ketam, kerang .. Sedapnyaa tp una tak habis , biasalah tong kecik je . Mana larat nak habiskan semua . Kitorang pun ada buat permainan yang tgh-tghnya bulatannya letak unggun api . Masa tu malam , kitorang main kotak beracun .. wuuhuu , aduhaii nasib malang sokmo . Tepat-tepat je lagu habis kat una . Mmg unalah kene , Nak tahu buat apa .. kene buat gaya muka abg mutalib marah . Aduyaii nye pun .. mmg takde cara lain ke . Terpaksalah buat muka tak malu depan orang ramai tp tak tahulah jadi ke tidak .. huhuhu . Last sekali, kitorang main tukar-tukar hadiah . Beshh tu dapat hadiah kenangan dari kawan-kawan . Rambang-rambang nama , nama una bolehla dikatakan last jugak .. Cantik hadiah una dapat , Tom Ais a.k.a wan azhar yang bagi .. Hehehe . 


Pastu hari terakhir kitorang kat pangkor dihabiskan dengan bergamba je. Una tak berapa pun, sikit je bergambar . Lagi kitorang melawat tempat-tempat yang ada kat pangkor tu. Banyak tempat-tempat boleh singgah . Una dapatlah jugak beli barang sikit-sikit. Nanti una masukkan gamba-gamba untuk dikongsi bersama .. Emm una rasa sampai setakat ini jelahh . Apa-apa pun pangkor memang BEST !! kalau dapat peluang lagi, mesti una akan pergi . hehehe .


DESTINASI KAMI


OUH KAMI PASUKAN COKLAT , HEHE


PINK COMEL LAH ..


LUKISAN DI PASIR


 BANANA BOAT THE BEST SERONOK DEPA SEMUA ....YEAH !! TEAM HIJAU .. UIHH.. CEDAPNYA HERO NAK MASUK HUTAN JOM SNORKLING HAA.. TU DIA YEAHH ! PEREMPUAN PUN BOLEH .. APA PUN BOLEH ... HUHU HAA, GENG !! MASING-MASING KEPENATAN
WAHH , RAMAINYA BINI ABG TALIB . hehe
 CANTIK TAK ?? HEHE SIAP DALAM NI LAGI UIHH, TAK CUKUP RAMAI LAGI NI

SAHABAT ASNAF D'KUIS SANGAT SERONOK LAH !!!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA^_^

07 di gopeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gopeng - Google Blog Search


BGM online: Sumbangan juadah berbuka <b>di</b> Stesen Bas Medan <b>Gopeng</b>

Posted: 31 Aug 2011 11:59 PM PDT

Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi orang dalam (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu Al-E-Imran (118)

SLOGAN PERJUANGAN

"ALLAH matlamat kami, Rasul pimpinan kami, Al-Quran perlembagaan kami, Jihad perjuangan kami & Syahid setinggi-tinggi harapan kami". Takbir ALLAHUAKBAR!

PERTOLONGAN ALLAH

"Apabila telah datang pertolongan Allah dan kemenangan Kamu akan melihat manusia memasuki Agama Allah dengan berbondong-bondong" (Surah An-Nashr Ayat 1 - 2)

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Marhaban <b>di</b> Astro @ Bazar Ramadan Pasar Awam <b>Seri</b> <b>...</b> - Kirapu

Posted: 16 Aug 2011 10:29 AM PDT

Sabtu baru ni masa balik Manjung, singgah kejap di Bazar Ramadan Pasar Awam Seri Manjung untuk beli juadah buka puasa. Tak sangka pula waktu tu ada program Marhaban di Astro betul-betul kat bazar Ramadhan tu. Antara artis yg ada waktu tu ialah Akil Hayy, Hazama AF9, Zahid, Maulana dan ramai lagi. Orang masa tu tak la ramai sangat, dapat plak tengok persembahan artis-artis ni begitu dekat.


07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


myaishahhafiz with love: SEHARI <b>DI BUKIT MERAH</b> WATER PARK

Posted: 14 Jul 2011 09:26 PM PDT

Sabtu lepas kita org ke Bukit Merah Water Park dgn budak2 opis, walaupun org dok sibuk tentang Perhinpunan Bersih, tp kita org tetap teruskan niat utk bersuka ria di Bukit Merah.
Kan dah dpt tiket free dari Metro, haruslah pi cepat2 kan, Kita org konvoi 3 biji keta ajer.
Tp tu la masa on the way pi tu, puteri nie bleh plak termuntah dlm keta, habis seluar mama,
time tu mama dah risau dah, sb nanti nak balik nak pakai seluar apa plak.
sb mama tak bw seluar lebih, just bw seluar utk mandi ja,
Jdnya terpaksa lah stop dkt R&R jap, sb hubby nak cuci keta & mama pi tukar seluar, pakai seluar utk mandi, Puteri pun mama tukarkan baju mandi terus.
Seluar yg kena muntah tu mama cuci sb hubby nak jemur atas bumbung Hilux, kiranya masa on the way tu seluar mama kat atas bumbung hilux la, takut gak mama, mana tau kot2 seluar tu terbang kena keta belakang, tak ker haru nanti. he he he
nie la seluar mama yg hubby jemur tu,
masa kita org masuk kat Bukit Merah tu, seluar mama masih lg kat atas bumbung  Hilux, sb nak bg kering cpat.
Time mandi, hati mama tak sedap gak, takut2 seluar mama hilang.
nie la rupa budak yg dah muntah atas seluar mama tu.
Sebelum masuk ukur tinggi dulu, takut2 tak lepas plak nanti.
Budak kecik nie memang happy betul dpt main air
sebahagian dr ahli rombongan.
Semoga akan berbahagia selamanya
Dan hasil dr berendam seharian kat Bukit Merah, Esoknya Puteri mama demam

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di jelapang - Google Blog Search


PSM wants <b>Jelapang</b> state seat | Free Malaysia Today

Posted: 02 Sep 2011 12:31 AM PDT

PSM is asking DAP to hand over the seat where its candidate quit the party after the 2008 polls.

KUALA LUMPUR: Parti Sosialis Malaysia (PSM) central committee member Dr D Michael Jeyakumar said the Jelapang state seat in Perak should be allocated to PSM in the upcoming 13th general election.

"We should get the seat. DAP got the seat and lost the (state)government," he told FMT today.

The Sungai Siput MP said PSM deputy president M Sarasvathy had been working in the Jelapang constituency even before the 2008 general election.

"We only want one state and one parliament seat in Perak," he added.

In the 2008 general election, Sarasvathy was defeated in a three-cornered fight which also involved DAP and Barisan Nasional.

DAP rep Hee Yit Foong subsequently quit the party leading to the fall of the Pakatan Rakyat state government in 2009.

Meanwhile, Jeyakumar confirmed that he would defend his seat regardless of who the MIC would field.

There is speculation within MIC that secretary-general S Murugesan would be contesting in Sungai Siput, a seat long held by MIC strongman S Samy Vellu until his defeat in the hands of Jeyakumar  in 2008.

PSM secretary-general S Arutchelvan also echoed calls for the Jelapang seat to be given to PSM.

On the issue of candidature, he admitted that there was external pressure for all six PSM activists who were detained for 28 days under the Emergency Ordinance to be made election candidates.

However, he stressed that the popularity of the six would not be a factor.

"They must have served the constituency for five years to be made candidates," he said.

"The final decision on seats will be made after a meeting on Sept 25," he added, hoping that all the other seats, aside from Jelapang, would be contested according to the status quo of the 12th general election.

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


PSM wants Jelapang state seat | Free Malaysia Today

Posted: 02 Sep 2011 12:31 AM PDT

PSM is asking DAP to hand over the seat where its candidate quit the party after the 2008 polls.

KUALA LUMPUR: Parti Sosialis Malaysia (PSM) central committee member Dr D Michael Jeyakumar said the Jelapang state seat in Perak should be allocated to PSM in the upcoming 13th general election.

"We should get the seat. DAP got the seat and lost the (state)government," he told FMT today.

The Sungai Siput MP said PSM deputy president M Sarasvathy had been working in the Jelapang constituency even before the 2008 general election.

"We only want one state and one parliament seat in Perak," he added.

In the 2008 general election, Sarasvathy was defeated in a three-cornered fight which also involved DAP and Barisan Nasional.

DAP rep Hee Yit Foong subsequently quit the party leading to the fall of the Pakatan Rakyat state government in 2009.

Meanwhile, Jeyakumar confirmed that he would defend his seat regardless of who the MIC would field.

There is speculation within MIC that secretary-general S Murugesan would be contesting in Sungai Siput, a seat long held by MIC strongman S Samy Vellu until his defeat in the hands of Jeyakumar  in 2008.

PSM secretary-general S Arutchelvan also echoed calls for the Jelapang seat to be given to PSM.

On the issue of candidature, he admitted that there was external pressure for all six PSM activists who were detained for 28 days under the Emergency Ordinance to be made election candidates.

However, he stressed that the popularity of the six would not be a factor.

"They must have served the constituency for five years to be made candidates," he said.

"The final decision on seats will be made after a meeting on Sept 25," he added, hoping that all the other seats, aside from Jelapang, would be contested according to the status quo of the 12th general election.

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


::CIK JATT&#39;S DIARY::: Jalan-jalan pagi raya <b>di</b> Zoo <b>Taiping</b>, Perak

Posted: 17 Aug 2011 04:20 PM PDT

no no no. bukan pagi raya Aidilfitri or raya haji. buang tebiat ke hapa nak jalan2 kat zoo pagi-pagi raya:)

actually ni cerita pagi raya cina bulan dua hari tu. kitorang bawa anak2 g jalan2 kat Zoo Taiping. ni first time kitorang g situ. last g zoo tahun 2009, bawa Qistina g Zoo Negara. Irfan time tu dalam perut aku lagi. compare ngan Zoo Negara, aku lagi suka Zoo Taiping, sebab kawasan dia kecik sikit. takdela nak kena menapak jauh sangat.

binatang2 kat situ pun dekat antara satu sama lain, kira lepas tengok satu binatang, jalan sikit terus jumpa binatang lain pulak. so, excitement tu macam berterusan la. tapi kalau Zoo Negara, kena menapak sikit punya jauh baru jumpa binatang lain pulak. terus hilang excitement. ni pendapat aku je la, ke sebab aku tengah usung perut time tu, tu yang rasa macam tak larat giler nak jalan.

wokeh, jom layan gambar lak...

sebelum bertolak. Qistina merajuk, tak ingat dah kenapa. adala tu benda yang dia nak tak dapat tu

yippii! dah sampai. terus mood ceria. excited nak g cari elephant
tengok crocodile yang tengah tido dulu. kecik jer binatang2 kat sini. kat Zoo Negara binatang besar2
wahhhh!! bear! jom jalan sama2
ala kuci kuci. ntah binatang apa ni. tapi comeyy. Qistina hampir pegang tapi sempat ditahan oleh maktok
binatang apala yang Irfan tunjuk tu ehhh
mak budak dating ngan bapak budak:)
finally, jumpa elephant. anak2 excited tengok elephant. mama macam biasa, sibuk posing
banyak lagi gambar, tapi tak larat dah nak upload:)

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


ADUN GUNUNG SEMANGGOL (N11): YB RAMLI <b>DI TAMBUN</b>

Posted: 12 Aug 2011 07:56 PM PDT

Semalam YB Ramli hadir ke Surau Hawariah,Kampung tersusun Batu 5,Tambun bagi memenuhi undangan ahli kariah sana untuk berbuka puasa dan menyampaikan tazkirah Ramadhan..







07 di padang rengas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di padang rengas - Google Blog Search


19106 <b>di Padang Rengas</b>. - Malayan Railways (Keretapi Tanah Melayu <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2011 04:51 AM PDT


19106 di Padang Rengas. new


19106 di Padang Rengas.
Description: Diimbas daripada Laporan Tahunan KTM 1988. Kelihatan sebuah troli dan Jajaran BBC Perak-Hanjoong Simen {BBC 310xx} yang dibina pada tahun 1986 di kawasan stesen. Memang syiok melihat keadaan BBC Perak-Hanjoong Simen kelabu yang berkilau dan berkilat.
Keywords: BBC_31323, Anak_KTMB, Anak_Keretapi, Iskandariah.
Date: 25.08.2011 19:51
Hits: 57
Downloads: 0
Rating: 0.00 (0 Vote(s))
File size: 78.5 KB
Added by: ZaimWM


Author: Comment:
There are no comments for this image

07 di sungkai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungkai - Google Blog Search


Jari Intanku..: SAMBUT 1 SYAWAL <b>DI SUNGKAI</b> PERAK.

Posted: 02 Sep 2011 11:04 AM PDT

Assalamualaikum,
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua kawan kawan blogger yang berugama Islam, apa khabar semua nya? Rasanya mood raya masih segar lagi dalam diri masing masing. Agak lama Kak Intan tak meletak entry baru di JARIINTAN KU ini....agak sibuk sejak kebelakangan ini. Apa pun kali ini Kak Intan ambil sedikit masa untuk meletak entry tentang hari raya yang disambut baru baru ini dirumah kakak Kak Intan yang sulong diFelda Gunung Besout 1, Sungkai Perak. Alhamdulillah... memang seronok sesekali berhariraya dikampong orang.
Gambar gambar yang Kak Intan paparkan kali ini adalah dipagi 1 Syawal tempoh hari, bersama sama keluarga Kak Intan sendiri...setelah selesai solat sunat Aidilfitri kami sekeluarga bermaaf maafan .... jum tengok....sebelum tu posing dulu dengan anak anak Kak Intan semua... adussss...bila tengok gambar gambar ni terasa sangat umur dah meningkat tua bila tengok semua anak anak sendiri semuanya dah bujang trang tang...tang..he...he...
Suami dan anak anak...Ezzat, Ezwan dan Ezme...
Anak anak mohon restu ampun dan maaf dimulakan dengan Along...Ezme.
Kemudian Abang Ngah..(Ezwan)
Last sekali dengan anak yang bongsu...Ezzat..
Ok lah sampai disini dulu catatan Kak Intan buat kali ini...SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN buat semua kawan kawan blogger semua nya..Wassalam.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved