Selasa, 28 Februari 2012

07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


RM80,000 disalurkan kepada mangsa banjir <b>di Manjoi</b> – Perak Today

Posted: 24 Feb 2012 10:05 PM PST

Nasib 245 mangsa banjir kilat di Gugusan Manjoi awal pagi Isnin lalu mendapat perhatian daripada Ahli Parlimen Tambun, Datuk Seri Husni Hanadzlah yang menyumbangkan bantuan bernilai RM80,000.

Setiap mangsa menerima wang tunai RM300 yang diharap dapat meringankan beban mereka untuk menanggung beban perbelanjaan harian dan membeli barang kelengkapan rumah yang rosak.

Salah seorang penerima, Jamiah Chu, 42 dari Kampung Tengku Husin, berkata beliau gembira kerana wakil rakyat Barisan Nasional (BN) begitu prihatin dengan nasib yang menimpa keluarganya yang sudah kali mengalami kejadian banjir.

Katanya, barangan elektrik rumah seperti mesin basuh dan peti ais yang rosak akibat ditenggelami banjir yang berlaku awal pagi Isnin lalu.

"Selain rumah saya, empat lagi rumah jiran turut dinaiki air pada paras lutut dan kejadian banjir terbaru ini merupakan yang terburuk pernah kami alami," katanya kepada Perak Today.com selepas menerima bantuan itu daripada Ahmad Husni di dewan Sekolah Agama Rakyat (SAR) Taufiqiah, Kampung Tengku Hussin, dekat Ipoh, hari ini.

Ibu kepada empat cahaya mata itu berkata, beliau juga berpuas hati dengan bantuan segera yang dihulurkan oleh agensi kerajaan bagi membantu mangsa banjir yang ditempatkan di pusat pemindahan sementara.

"Terima kasih kepada kerajaan negeri dan wakil rakyat BN yang begitu prihatin dalam menjaga kebajikan  mangsa banjir di Gugusan Manjoi," katanya lagi.

Rakannya, Siti Norhalijah Ahmad, pula berkata akibat hujan lebat beberapa jam, air Sungai Pari melimpah lalu menyebabkan rumahnya yang terletak berdekatan sungai ditenggelami air.

"Kejadian berlaku secara tiba-tiba dan paras air naik hingga mencecah lutut.

"Bagi mengelak kejadian tidak diingini, kami sekeluarga dipindahkan sementara ke pusat pemindahan banjir yang disediakan," katanya lagi.

Beliau berkata, keprihatinan yang ditunjukkan oleh kerajaan negeri dan wakil rakyat sedikit sebanyak dapat menceriakan hati mangsa yang hampir setiap tahun terpaksa berhadapan dengan masalah banjir.

Isnin lalu, lebih 200 penduduk dari sekitar Gugusan Manjoi terpaksa dipindahkan ke pusat pemindahan banjir selepas rumah mereka dinaiki air sedalam 0.5 hingga 1 meter akibat hujan luar biasa yang turun awal pagi ini.

Antara kawasan yang terjejas ialah Kampung Manjoi Lama, Kampung Datuk Ahmad Said Tambahan 3, Taman Muhibbah, Lim Garden dan Kampung Sungai Terap, dekat Batu Gajah.

Akibat rempuhan arus yang deras, sebuah jambatan konkrit berdekatan Taman Wing Onn juga runtuh dan beberapa buah sekolah turut ditutup pagi ini termasuklah SK Sungai Pari dan SK Puteri, dekat Buntong.

07 di hutan melintang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search


SK <b>Hutan Melintang</b>, 36400 <b>Hutan Melintang</b>, Perak: TERIMA KASIH <b>...</b>

Posted: 28 Feb 2012 05:51 AM PST

07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


Sunset <b>di Sri Iskandar</b> | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 20 Feb 2012 12:00 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


Pelamin Nikah dan Pelamin Dewan Sanding <b>di Ipoh</b>

Posted: 20 Feb 2012 08:56 PM PST

Al Kisah nya, nak story pasal Pelamin Nikah, di rumah Masha dulu..Theme Nikah Masha Blue Turquoise and White..Masa tengah survey2 wedding planner di Ipoh ni, thru internet terjumpe la 1 blog ni, macam nak try pergi kedai dia kan..Actually, Masha dah list out byk kedai2 WP area Ipoh ni, So, balik Ipoh time tengah buat preparation dulu, dalam banyak2 kedai pergi.. terus tangkap cinta la dengan pelamin display kt kedai akak ni..Nama kedai dia Butik Pengantin D Laila Beauty, n ni blog owner kedai- Kak Laila. Masha recommend la kepada sesiapa B2B di Ipoh/ Perak, bley la contact akak ni..kat blog dia ada tulis no, address sume. Harga pon berpatutan. Disebabkan theme pelamin ni more to pink, so Masha request tmbh Turquoise and White untuk mengikut theme Masha.

Anak buah masha tgh posing2

Me (after nikah) with my BFF..

Kalo ikot plan memang nak bernikah di rumah je, tapi last minit tiba2 tok kadi cakap xdapat nak buat kat rumah disebabkan ada pengantin lain nk bernikah on the same day and time dengan masha di mukim yang sama. Agak kecewa la cket kn sebab, dah plan cantik2..xpe la, janji dapat bernikah dan selesai sudah majlis..Alhamdulillah..

Nak story plak pasal pelamin bersanding di dewan plak..Dewan RPT Kg.Tawas Tambahan, Tasek Ipoh terletak dalam stgh km dari rumah Masha, tapi xde la jalan kaki kn. Pelamin di dewan pula theme color Purple White..Kak Laila and the team siap pasang sume mlm Masha nikah tu..lebih krg kui 2 am la siap..Pelamin Dewan ni include skali pelamin, red carpet, arc 6x, pintu gerbang dan set merenjis tawar. Sorry, sume pic ni Masha cedok dari blog kak Laila..gambar dari OP xdapat lagi..huhu..

Alhamdulillah, semua yang masha request telah menjadi kenyataan walaupun terdapat kurang cket2..Simple, xcrowded sangat but nice dan harga pun berpatutan mengikut bajet Masha..Sy suke2..:-)

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


CombatPotato: <b>Bukit Merah</b> - radioactive waste

Posted: 27 Feb 2012 10:25 PM PST

Committee stage protest against Lynas rare earth project - BaikBike <b>...</b>

Posted: 27 Feb 2012 06:48 PM PST

BUKIT Merah residents have not forgotten the painful legacy of leukaemia, birth defect and brain tumour left behind by the Asian Rare Earth (ARE) incident as they took to the streets, protesting against the controversial rare earth project in Pahang by Lynas Advanced Materials Plant (LAMP).

Together with Ipoh folk, the protesters gathered near the former ARE plant site next to Jalan Lahat at 11am, sporting green shirts, flags, banners and posters on the issue.

The protest was organised by the Perak Anti Radioactive Action Committee (Parac) and the turnout were of multi-ethnic background and the young and old.

Bukit Merah resident Phang Thin Yan, 57, said the residents supported the protests whole-heartedly as they did not want to see the same tragedy repeating.

"It was terrible to live in fear of my children suffering from radioactive poisoning, developing tumours or leukaemia during the factory's operation. I do not want that happening to any other parents," he said.

Although his children were not affected and the factory finally shut down in 1994, Phang had seen other residents born with birth defects and stricken with leukaemia.

Bicycle shop owner Vincent Hoo, 30, who has a shop in Menglembu, gathered his cycling friends in support of the protests and promote environmental awareness at the same time.

"I initiated the idea and invited close to 20 friends who cycle regularly with me to join in the support today as we cycled from Ipoh to Pusing and then to Bukit Merah, covering up to 30km," he said.

In his speech, Parac chairman Hew Yong Tat said the protest was aimed at creating awareness on the issue and to remind Malaysians of the Bukit Merah ARE incident.

"We were victims of the past tragedy and know fully well of the consequences. We do not want a repeat of this tragedy," he said.

Protesters shouted "Stop Lynas, Save Malaysia" and motorists honked in support.

Four policemen were seen ensuring protesters did not block traffic. No arrests were made.

Among those present were Menglembu assemblyman Lim Pek Har, Batu Gajah MP Fong Po Kuan, Sungai Siput MP Dr D. Michael Jeyakumar, Tebing Tinggi assemblyman Ong Boon Piow and Gopeng MP Dr Lee Boon Chye.

The crowd dispersed at 12.10pm.

Source: The Star

07 di changkat keruing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di changkat keruing - Google Blog Search


Siapa Bunuh Ketua Cawangan MCA <b>Changkat Keruing</b>? ~ SEDAKA <b>...</b>

Posted: 31 Jul 2010 06:07 AM PDT

LUMUT, 31 Julai - Ketua Cawangan MCA Changkat Keruing ditemui mati, dipercayai dibunuh dalam perigi di sebuah ladang ternakan ayam di Changkat Keruing, Ayer Tawar dekat sini hari ini.

Mayat Lim Ping Peng, 49, ditemui pada kira-kira pukul 6 pagi ini oleh anggota keluarga dan pasukan Rela yang mencarinya selepas dia tidak pulang ke rumah sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Mohd. Jamil Osman berkata, Lim sebelum itu keluar dari rumah untuk ke ladang ternakan ayam miliknya di Changkat Keruing yang terletak tidak jauh dari rumahnya pada pukul 8 pagi semalam.

"Mangsa yang baru lima hari dilantik sebagai anggota Majlis Perbandaran Manjung (MPM) bagaimanapun tidak pulang ke rumah seperti biasa sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis semalam.

"Selain melaporkan kejadian itu kepada polis, mereka (anggota keluarga mangsa) turut berusaha mengesan mangsa di ladang ternakan ayam itu," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Dia buat dah: Ketua cawangan MCA <b>Changkat Keruing</b> mati dibunuh

Posted: 31 Jul 2010 07:29 AM PDT


LUMUT - Ketua Cawangan MCA Changkat Keruing ditemui mati, dipercayai dibunuh dalam perigi di sebuah ladang ternakan ayam di Changkat Keruing, Ayer Tawar dekat sini, hari ini.

Mayat Lim Ping Peng, 49, ditemui pada kira-kira pukul 6 pagi ini oleh anggota keluarga dan pasukan Rela yang mencarinya selepas dia tidak pulang ke rumah sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Manjung, ACP Mohd Jamil Osman berkata, Lim sebelum itu keluar dari rumah untuk ke ladang ternakan ayam miliknya di Changkat Keruing yang terletak tidak jauh dari rumahnya pada pukul 8 pagi semalam.

"Mangsa yang baru lima hari dilantik sebagai anggota Majlis Perbandaran Manjung (MPM) bagaimanapun tidak pulang ke rumah seperti biasa sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis semalam.

"Selain melaporkan kejadian itu kepada polis, mereka (anggota keluarga mangsa) turut berusaha mengesan mangsa di ladang ternakan ayam itu," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Mohd Jamil berkata, mayat Lim ditemui dalam keadaan kepala di bawah dan kaki ke atas dalam perigi yang mempunyai kedalaman lima meter itu, dan polis percaya lelaki itu dibunuh di tempat lain sebelum mayatnya dicampak ke dalam perigi itu.

Beliau berkata, dua pekerja ladang ternakan ayam itu yang merupakan rakyat Myanmar tidak dapat dikesan dan siasatan awal polis juga mendapati kereta pacuan empat roda milik Lim juga hilang.

Polis masih menyiasat motif kejadian dan sedang mengesan kedua-dua pekerja ladang ayam yang disyaki terlibat dalam kejadian itu, katanya.

Mayat Lim dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh untuk bedah siasat.

Isteri mangsa Ling Mooi Kooi, 47, berkata kira-kira seminggu lepas, dua rakyat Myanmar datang berjumpa suaminya untuk meminjam wang sebanyak RM2,000 tetapi suaminya hanya bersetuju memberikan RM500 dan beliau tidak tahu sama ada wang itu telah diberikan atau tidak.

Beliau berkata, apabila suaminya tidak pulang selepas pukul 6 petang semalam dan cubaan untuk menghubunginya melalui telefon bimbit juga gagal, beliau meminta bantuan anggota keluarga dan pasukan Rela untuk mencari Lim.

"Mayat suami saya ditemui apabila seorang daripada kumpulan mencari ternampak kaki suami saya terkeluar sedikit daripada perigi itu," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


No Turning!: Bertapa <b>di Tapah</b>

Posted: 08 Feb 2012 09:50 AM PST








07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


REZQEEN HILL: Persembahan Melayu Mabuk <b>Di Kinta</b> Village Pula

Posted: 30 Jan 2012 02:00 AM PST

Wahhh terbaik la video yg saya dapat dari youtube ni. Selepas popular dgn video di bawah ini.

Kini Anwar kembali dgn aksi nyanyian terbarunya dalam siri Program Kunjungan 'Imam Mahadi' Bersama Kaum India.

Layan~

07 di bidor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bidor - Google Blog Search


TTS Rainland Group Selatan

Posted: 15 Feb 2012 11:16 PM PST

You are either not logged in or do not have permission to view this page. This could be because one of the following reasons:
  1. You are not logged in or registered. Please use the form at the bottom of this page to login.
  2. You do not have permission to access this page. Are you trying to access administrative pages or a resource that you shouldn't be? Check in the forum rules that you are allowed to perform this action.
  3. Your account may have been disabled by an administrator, or it may be awaiting account activation.
  4. You have accessed this page directly rather than using appropriate forms or links.

KAMUNTING CENTRAL: TAHNIAH : PERLANCARAN JENTERA <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2012 12:56 AM PST

Tahniah kpd Pemuda BN Tapah di atas kejayaan konvoi dan pelancaran Jentera PRU 13 Pemuda BN Tapah pada 03hb Febuari 2012 itu hari dari KC. Tahniah juga kpd YB Dato Samsudin, YB Dato Dr Mah, YB Dato Saravanan dan Ketua Pemuda Tapah Cikgu Din. BN Pilihan Orang Muda.
Perlancaran yang dimulai dengan konvoi bermotor Pemuda BN Tapah dari Bangunan UMNO Bahagian Tapah ke Bidor. Konvoi yang hampir 300 buah motor telah diketuai oleh YB Pengerusi BN Tapah merangkap ADUN Ayer Kuning,YB Dato Samsudin dan YB ADUN Chenderiang. Ketika konvoi sampai di Bidor, mereka disambut oleh YB Ahli Parlimen Tapah. Tahniah Pemuda Barisan Nasional Tapah atas Perlancaran Jentera Pemuda BN Tapah.
Ini adalah langkah permulaan dalam merencanakan program dan susun atur gerak kerja pilihanraya. BN Tapah BOLEHH!!
 

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


Isu tanah Maahad Tahfiz <b>di Pengkalan Hulu</b>: MB bidas Pas » Perak <b>...</b>

Posted: 23 Nov 2011 09:40 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Lifestyle. Entertainment. Isu tanah Maahad Tahfiz di Pengkalan Hulu: MB bidas Pas. November 24, 2011 — Leave a Comment. Posted in State News · Cancel Reply. Leave a Reply. Name. Email. Website. You can use these HTML tags and ...

di negeri perak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri perak - Google Blog Search


Pameran Keris Taming Sari <b>Di Negeri Perak</b> Darul… « Manakedai&#39;s <b>...</b>

Posted: 05 Feb 2012 04:51 AM PST

[unable to retrieve full-text content]COM. Hide threads | Keyboard Shortcuts. manakedai 8:51 pm on February 5, 2012 Reply. Pameran Keris Taming Sari Di Negeri Perak Darul… Pameran Keris Taming Sari Di Negeri Perak, Darul Takzim! http://ping.fm/QDCEa ...
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved