Khamis, 24 Mei 2012

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


BLOG ANJAR: Objek wisata tirta Muara <b>langkap</b>

Posted: 20 May 2012 01:55 AM PDT

Kondisi alam yang masih sangat alami, merupakan potensi yg dapat dikembangkan. Akses ke jalan utama sangat lancar. Kedepan dibutuhkan investor dengan pengelolaan yang profesional untuk mamaksimalkan potensi yg ada.

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


Ombak Rindu <b>di Pangkor</b> Island.. | A DAY In MY LIFE

Posted: 24 May 2012 01:06 AM PDT

cadang nak bubuh intro lagu ombak rindu tapi..
macam tak kene pulak dengan jalan cerita teman nih...
lagu tu sedih sangat..leleh gitu..
jalan cerita teman ni pulak banyak tersengih,ketawa dari menangis...
so,..tak payahla lagu intro...
percutian di Pangkor kali nih ditaja dan dibahagi sama rata antara cik asbenn,cik sayang kita & tn haji...
teman cuma tukang booking bilik sajor...
dan nak dijadikan cerita lagik best...
teman nyaris-nyaris nak tinggal wallet dalam kereta..
mujur time tu blom naik feri menyeberang laut lagik..
mereka juga teman jemput utk join percutian nih..
datang bertiga bersama adik bam-bam dari Tlk Intan tapi cuma bawak 1 beg AF sajor..
camne la boleh muat semua baju sumbat dalam beg tu....
petang Jumaat tu kami semua naik feri pukul 6petang dari jeti Marina..
~ nasib baik abah dah sesiap beli tiket..teman sampai jeti pukul 5.15ptg!! ~
teman bertolak dari Taiping lepas solat Jumaat...
lagipon pagi tu big boss masih lagi on duty...
CikMat buat akrobatik dalam feri...
mentang2 la umie cuma boleh jeling aje sebab uwan,opah & atok ada sama...
kemain kamu tunjuk perangai kannnn.....
perjalanan dari jeti Marina ke jeti Pangkor cuma mengambil masa 10menet sajer...
harga tiket rm10 dan tiket tersebut adalah untuk perjalanan pergi & balik..
untuk parking kereta pulak,..rm5 sehari tapi takde bumbung la.....
tapi..apa ada hal..pasang ajelah car sunshade..abes cerita....
pada pendapat teman,..feri dari jeti Marina lebih selesa...
tambahan pulak perjalanannya tak mengambil masa yang lama...
last year masa teman pegi Pangkor..
tambang teksi pink ni cuma rm10 ajer..
sumbat la selagi muat satu teksi nih...
tambang dah naik jadi rm20!!!....
giler ahh.....gamaknya kalo teman pegi Pangkor lagik sekali tahun depan..
korang percaya tak tambangnya boleh jadi rm30 sekali perjalanan??.....
 nilah tempat kami menginap..
Pangkor Indah Beach Resort...
last year pon di sini jugaklah teman menginap...
harga bilik sangatttt reasonable somemore dekat aje dengan pantai...
~ aweks yang berdiri tu bukan papan gelongsor ye.... ~
teman amik 3 bilik & semuanya sebelah menyebelah..
senang nak buat sesi laung-melaung & tumpang toilet kalo emergency nanti....
masing2 nak turun pegi tepi pantai..
nak tengok sunset katanya..
feeling ala-ala foreigner...
tak payah carik la henbeg teman..
beg sandang tulah henbeg teman....

 percutian kali nih teman tak bawak kamera..
sebab abah bawak kamera canon dia..
teman tumpang pakai ajer...
jadi haruslah gambar teman yang paling banyak dalam kamera abah...
 gigih tu nak amik gambar sunset...
sambil layan tengok sunset...
kita layan jugak minum air kelapa muda...
ni baru betul feeling foreigner....

kita kenduri dinner beramai-ramai....
menu ikan ayam laut bakar,siakap 3 rasa,sotong katak versi besar goreng kunyit, 
sayur campur beserta sejug air fresh oreng....
total semua rm140++ tapi memang puas hati sebab sedap!!!
Selesai sesi sarapan pagi kat kedai Kak Milah...
~ breakfast aje dah kene charge almost rm50..pitamkejap..~
kami terus proceed untuk sesi tawar menawar harga nak naik bot...
at last lepas puas tawaf dari hujung ke hujung pantai...
dapat jugak rm15 sorang untuk bot berbumbung, 7 gogle untuk snorkling beserta safety jacket sorang satu..
CikMat tak payah gogle...bukan dia pakai pon...
meh la layan gambar GIGAM (gilagambar) kitaorg....
gile melampau kesengalannya...
seronok sangat memasing dapat pakai safety jacket..
korang tengok aje camne MIL teman gelak tengok gelagat anak menantu dia...
ni sebenarnya masih menunggu bot berbumbung sampai....
lama sangat..isi angin tayar dulu kottt.....


yang ni baru cukup korum...
fokuskan sikit kat adik bam-bam teman yang duk belakang tuh..
gaya lebey bawak jet ski...padahal..
 pasangan ombak rindu sengal kita...
big boss demam sebenarnya..
tapi kalo dah namanya sukakan air..
demam pon buat-buat macam tak demam...
 ni konsider pose paling seksi...
siap baring tu kat atas pasir...nasib baik MIL teman sporting..
dia pon tau menantu dia tu spesis camne...



 oh...i like..i like...i like...
sape lagik yang nak like gambar sendiri kalo bukan diri sendiri kan....
feeling macam baru menikah...hanimun aumm aummm gitu....
life guard kita dah asyik pandang laut ajer...
time naik bot laju tu toksah tanya la...
laju kemain adik tu bawak..siap amik korner baring lagik...
setiap kali adik tu amik korner..setiap kali tulah teman menjerit....
gile ko..buatnye jatuh dalam laut kang...tak pepasal ajer...
teman ni dah la pegi bercuti bawak warga emas.....
haduuiiii...memang macam tertinggal kat belakang kejap jantung nih rasanya....
lepas dah puas pusing keliling pulau tengok replika batu yang menyerupai ikan paus, kepala buaya,kepala penyu,pokok couple...bla..bla..bla..
baru ler kami semua diturunkan di Pulau Giam untuk snorkling..
mahaple ye takde gambar yang teman snap masa naik bot laju...
camne nak snap gambar kalo tangan dah kaku pegang batang besi tepi bot...

jejak aje kaki ke pulau tu..
maka bermulalah aktiviti bersengal-sengalan....
 sebelum berendam..kita layan aktiviti berbuai dulu....
ada pulak abg kat tepi tu buat suweet..suweet..
haiissshh..mahap bang ye..saya tak available!
setiap kali tengok gambar abah yang nih..
rasa cam nak gelak tapi tak sampai hati....
dah serupa supervisor pestcontrol ajer....
yang adik bam-bam pulak..dah serupa tak cukup oksigen...
tarik napas...hembuss.....

awek sorang ni pon sama gak sengal gila kamera...
gaya itu perlu!
1st time snorkling bersama-sama sambil pegang tangan dalam air..
giler romatik rasanya...sambil pegang tangan,..sambil lambai2 pada ikan dalam air...
tetiba rasa diri diva mengalahkan dobot....
ahaks!!
seksa jenuh nak boleh amik gambar dengan life guard sorang nih...
kemain seronok dia dapat main air...
 korang tengok...
CikMat sempat bukak kedai air laut tarik lagik.....
yang kat belakang tu pulak...
mak, abah dengan adik bam-bam baru timbul lepas snorkling...

dari pukul 10.30pagi kami bertapa di pulau nih..
pukul 2 petang baru call adik bot laju tu untuk amik....
jadi of coz anda-anda semua boleh bayangkan betapa
 "sunburn"nya kulit teman yang memang dah sedia burn nih..
nasib baikle seronok..so redha ajelah kaler kulit tambah burn..
hahahahahaha...

sampai kat pesisir pantai Teluk Nipah..
mak,MIL,sayang & cik asbenn layan pulak naik yang nih...

korang tengok..
kemain semangat acik-acik nih...
suka!! teman cuma mampu pandang aje sebab dah tak mampu nak naik...
lutut dah ketaq sebab lama sangat berendam..
hahahahahahaha.... jangan posing sakan sangat dik ooii..
pegang kuat-kuat..
ko tercampak kang..tak pasal jer...hikhikhik...
tadik kemain riang lagik acik-acik tu naik pelampung nih...
sekali bila adik tu pecut laju-laju..
terus terperosok tunduk acik-acik nih.....
tudung nak tercabut tuh..

sebelum balik bilik..masing2 tapau nasi bawak balik..
tak larat dah nak turun lagik sekali..
harusss kene rehat dulu...
kulit muka masing-masing dah rasa tegang sebab lama sangat sauna dalam air garam..

petangnya pulak...
kami jalan-jalan tawaf keliling pulau..
oleh sebab ramai ahli kabinet yang join percutian kali nih...
kami sewa sebuah kereta & sebiji motor....

 hajat hati nak verangan kejap jadi minah rempit..
tapi.....kaki pulak tak berapa sampai nak jejak tanah...
haissshhhh!!.... tak jadi minah rempit pun takpelah..
dapat bawak motor pon kira ok!diaorg bertiga aje yang konker motor... teman cuma dapat tumpang kejap jer..
tu pon time CikMat pengsan....

malamnya,lepas aje dinner..masing-masing pengsan awal....
tak koser dah nak sembang bagai..
masing-masing dah rasa cam nak tercabut lutut,tercabut lengan bagai..
semua gara-gara sakan snorkling sambil berenang pagi tadik....
sapu losyen seluruh badan untuk CikMat...
sapu losyen serba sikit kat diri sendiri...
terus pitam atas tilam.....krrroooohhhh..kkrrrooohhh....

Ahad, 20 Mei 2012






masing-masing bangun awal pagi tu..
kata nak layan angin ombak rindu pagi-pagi..
maka...terjadilah gambar-gambar nih..

 dua beranak ni korek lubang untuk apa sebenarnya..
lain macam aje kedalaman lubangnya...
korang jangan macam-macam..
tempat awam ni weh!!.....hahahah berbuai sambil tunggu anak raja mana-mana datang masuk meminang...
kapal battleship satu ye untuk salah satu hantaran nanti.. ombak rindu laki-bini....nampak tu..kaki dah berjengket pon..
still lagik nak tolak buai tu ke belakang..
kekunonnye kasik buai laju-laju..anjakan lebey.... kaler kulit pon dah seakan sama...perangai pon lebih kurang....
pagi-pagi dah mandi laut....gigi pon tak gosok!!bila nampak gambar ni mesti nak ketawa..
gigih model berdiri kat situ tak bergerak-gerak..
kamerawoman tengah adjust kasik masuk sekali ombak & kapal2 battleship kat belakang tu....

settle sarapan pagi & mandi...
barule bergerak untuk sesi sopping mengempiskan poket....
sebelum sopping,..singgah kejap kat Kota Belanda...
jom..kita layan gambar...

 teman,MIL,sayang,mak teman....nampak macam seakan-akan aje hidung teman & mak...
ahaks!! kata adik bam-bam teman....
"nko ni kakyong macam baru umo 20taun..."
laa.....ko baru tau ke,dik?...... adik bam-bam teman....
4hb Jun ni melapor diri kat Institut Baitumal...
amik Dip Perakaunan....
~ dik,..muka nko lagi besarrr dari muka kakyong....~ jelitawan....oh,..lupa pulak nak bagitau..
budak lelaki baju cokelat tu adik bongsu teman.. *perasan* sekali lagik bersama adik bongsu....
he..he..he..he..drama sebabak....bingung!

lepas dah puas bergambar macam nak rak kat Kota Belanda..
kita layan pegi Tokong Fo Ling Kuan...

~ gmbr pinjam dari google sbb taman idak ngambik gambar tokong ni..tak koser! ~
 yang menarik cuma sebab ada ikan yang tersangatle besar... laa.....kat sini pulak dia layan ombak rindu...
ok..abes sesi tawaf...
sekarang sesi kempiskan poket....teman takde beli banyak2 pon...
takde sape nak makan kang...

oleh sebab kereta proton yang kami sewa tu manual....
terpaksa la teman jadi 2nd driver....
cik asbenn teman tak berapa expert bawak kereta manual nih....
~ mujur teman BOLEH bawak manual & auto ~
sangat mencabar hoke bawak kereta manual bila
turun naik bukit + lalu selekoh yang giler babas punye selekoh..
tak payah mimpi nak nak tukar gear 4...semedang gear 2 & 3 ajer...
kalo tak,..memang ko mengundur time naik bukit kalo pakai gear 4..
memang cepat jahanam gear box kereta....
1st trip ke jeti adalah abah,mak & adik bam-bam beserta deretan beg..
~ time ni abah bawak kereta ~
2nd trip barule MIL,CikMat,sayang & cik asbenn....

 diaorglah model sebab model tetap dah kene bawak kereta...kitaorg 3 beranak pakai baju bau kedai sebab dah abes baju bersih dalam beg...
hahahahhahaha...

sekian ajelah cerita bercuti kali nih....
bulan ni aje 2 kali teman pegi bercuti...
macam biasa...gambar adalah yang paling banyak....
tapi,teman tau korang suka tengok gambar kan....
bulan depan masih ada lagik ke agenda bercuti ni,boss?....
teman memang suka bab makan angin nih....
hahahahahahha.....

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


EXPO Perniagaan "Karnival Gegar Aidilfitri 2011" <b>di Seri Manjung</b> <b>...</b>

Posted: 03 Jul 2011 10:48 PM PDT

JOM BERNIAGA !!!
Karnival Jommmm berniaga 1Malaysia.....

Sempena menyambut musim perayaan yang semakin hampir, saiz pasaran yang meningkat dan kuasa beli yang besar, kami akan menganjurkan satu EXPO "karnival gegar aidilfitri" bertempat di Seri Manjung, Perak.


Tapak/lot perniagaan yang di sediakan adalah terhad,
Jumlah tapak keseluruahan : 24 lot
Jumlah yang masih kosong setakat 4/7/2011 : 19 lot

Kelebihan@Lokasi Yang Strategik:-

1.Kemudahan parking yang luas dan juga selesa untuk pengunjung EXPO

2. Bersebelahan jalan besar utama, yang menghubungkan Lumut- Seri Manjung - Sitiawan

3. Keluasan Khemah 20' x 20' (jenis arabic)

4. Kemudahan untuk pengujung membeli belah menggunakan kredit kad (EXPO yang pertama menyediakan kemudahan sedemikian)

5. Pengiklanan yang meluas di kawasan2 sekitar yang berhampiran
-banner & streamer 300-500pcs
-flyer 20,000pcs

6. Berhampiran Pengkalan TLDM, Lumut(terbesar di Malaysia)

7. KAWALAN KESELAMATAN 24 JAM

8. Bendera fair(warna warni), belon angin untuk menarik perhatian pengunjung dan memeriahkan lagi suasana EXPO

9. Hadiah percuma untuk pengunjung dan kanak-kanak, DAN PERBAGAI AKTIVITI UNTUK KEMERIAHAN.

Provide/disediakan: Kanopi 20'x20', kipas, plugpoint, kerusi dan meja

DALAM PERANCANGAN:

Sasaran @ target pengunjung melebihi 100,000 orang

Cara bayaran bole nego lagi... sila call:-
012 - 509 9605 - am
atau
019 - 478 3891 - shahril

07 di teluk batik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk batik - Google Blog Search


Gathering Blogger Perak <b>di Teluk Batik</b> Memang Sempoi — Blog <b>...</b>

Posted: 25 Jan 2012 08:54 PM PST

blogger perak

Gathering Blogger Perak. Salam 1Malaysia dan salam sejahtera, semoga anda semua berada di dalam keadaan sihat walafiat hendaknya. Agak lama juga tak update blog ni, maklumlah cuti tahun baru cina. Balik kampung bukan ada coverage baik punya.

Waktu cuti banyak habiskan masa dengan keluarga, kawan-kawan dan televisyen. Tapi cuti pada kali ini, rasanya banyak habiskan masa dengan geng blogger Perak. Siap join gathering blogger Perak di Teluk Batik memang sempoi habislah.

Rasanya ini merupakan gathering besar yang ketiga oleh blogger Perak, gathering sebelum ini saya tidak dapat join. Maklumlah, tidak kena pada masanya. Oleh kerana yang pertama, sudah pastilah ramai rakan blogger Perak yang baru nak kenal.

Walaupun sebelum ini dah kenal dalam Facebook, tapi tak semua kenal pun. Yang kenal pun dua tiga kerat dari 1000 lebih ahli blogger Perak. Maklumlah, nak lepak lelama layan Facebook je mahu keje tak jalan pula nanti.

Anyway, ini bukan post journal. So saya ringkaskan sedikit secara kesimpulannya, kalau nak baca versi jurnal dari pukul berapa ke pukul berapa nantikan saja jurnal yang saya akan keluarkan kelak.

Secara ringkasnya, gathering blogger Perak yang berlansung di Teluk Batik pada hari Isnin bersamaan 23 Januari yang lepas memang meriah. Walaupun tidak semua blogger Perak yang dapat hadir, tetapi kemeriahan ini dibantu oleh keadaan Teluk Batik itu sendiri.

Maklumlah, waktu cuti tahun baru cina ini. Banyak keluarga mengambil kesempatan membawa keluarga mandi-manda di Teluk Batik. Aktiviti utama pada gathering pada kali ini ialah BBQ dan mandi laut.

Reaksi pertama saya bila pertama kali jumpa geng blogger Perak, memang sempoi habis. Tidak macam gathering lain yang sibuk cerita pasal blog sahaja, blogger Perak dari mula sampai habis gathering asyik bahan membahan demi mengeratkan silaturrahim. Tapi siapa rasa tersentap, harap maaflah jawabnya.

Habis sahaja gathering di Teluk Batik, aktiviti lain yang dilakukan oleh saya dan beberapa blogger yang tinggal ialah pembikinan video khas untuk menyampaikan ucapan hari ulangtahun kepada salah seorang blogger Perak. Kemudian bergerak makan malam di restoran apa pun dah lupa.

Akhir sekali, sesi melalak di pusat karaoke. Tapi saya tak nyanyilah, maklumlah suara tak sedap. Secara ikhlasnya, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada rakan blogger Perak yang menjayakan gathering pada kali ini. Serius saya katakan, anda semua memang sempoi.

Nota: Nama blogger semua saya tidak masukkan, sebab saya akan tulis satu lagi artikel sebagai jurnal termasuk gambar-gambar. Nantikan ya. :)

ADVERTISEMENT

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


36 Mangsa Banjir <b>Di Teluk Intan</b> Dipindahkan | MyNewsHub

Posted: 02 Mar 2012 10:17 PM PST

36 Mangsa Banjir Di Teluk Intan Dipindahkan

IPOH – Seramai 36 orang daripada sepuluh keluarga di dipindahkan apabila tiga buah kampung di Teluk Intan dinaiki air berikutan hujan lebat sejak petang semalam.

Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Goh Kok Liang, ketika dihubungi berkata semua mangsa ditempatkan di Dewan Orang Ramai Kampung Ayer Hitam sejak awal pagi tadi berikutan air naik sedalam 0.5 meter akibat limpahan Sungai Bidor.

Kampung terlibat ialah Kampung Ayer Hitam, Kampung Tengah dan Kampung SC.

Beliau berkata anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Kebajikan Masyarakat, polis dan Jabatan Pertahanan Awam turut membantu memindahkan mangsa terlibat.

Katanya seramai 200 orang daripada 76 keluarga terjejas akibat banjir semalam, bagaimanapun hanya 36 orang daripada 10 keluarga sahaja dipindahkan. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


Pilihan Anda: &#39;Disneyland&#39; akan dibina <b>di Ipoh</b>, Perak

Posted: 22 May 2012 01:15 PM PDT

|

SEBUAH taman tema ala Disneyland akan dibina di Meru Raya, Ipoh, Perak bermula akhir tahun ini di kawasan seluas 20 hektar membabitkan nilai pembangunan kasar (GDV) RM506.7 juta menerusi kerjasama dengan syarikat pemaju taman tema terkemuka Australia.

Taman tema pertama seumpamanya di Malaysia itu terletak bersebelahan Plaza Tol Ipoh Utara di Lebuhraya Utara Selatan yang dibangunkan hasil kerjasama antara Perak Corporation Bhd (PCB), syarikat senaraian awam milik kerajaan Perak dengan Sanderson Project Development (Malaysia) Sdn Bhd (SPD).

SPD adalah anak syarikat Sanderson Group Pty Ltd dari Australia yang terkenal dan berpengalaman mereka bentuk, membina serta mengendalikan destinasi pelancongan antarabangsa khususnya di Asia Pasifik seperti Universal Studio Singapura, Shanghai Disneyland Resort dan Happy Land Vietnam.

Pengerusi Jawatankuasa Industri, Pelaburan, Pembangunan Usahawan, Pelancongan, Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita negeri, Datuk Hamidah Osman berkata, taman tema itu dijangka siap pada Disember 2014 dengan lima zon keriangan iaitu 'fantasy forest', 'wacky world', 'pirates cove', 'lost canyon' dan 'pixel planet', selain sebuah hotel dan dua pangsapuri untuk penginapan pengunjung.

"Selain menampilkan watak kartun popular diminati kanak-kanak dan remaja, ia juga menampilkan karakter tempatan seperti nenek kebayan serta pahlawan Melayu," katanya selepas melawat tapak projek pembinaan Hotel Casuarina@ Meru di Meru Raya, Ipoh, Perak.

Hadir sama, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan PCB, Datuk Samsudin Hashim serta Pengarah Casuarina Hotel Management Sdn Bhd, Datuk Khamsiyah Yeop.

Sementara itu, hotel baru bertaraf butik bernilai RM80 juta itu dalam pembinaan dan bakal siap, Jun tahun depan, malah antara hotel terbesar di negeri ini yang mampu menampung sehingga 2,000 orang pada satu-satu masa.

Katanya, hotel itu yang kini 20 peratus siap meliputi bangunan hotel setinggi 12 tingkat, dua bangunan komersial sembilan tingkat dan pusat mesyuarat, insentif, konvensyen dan pameran (MICE).

PCB memiliki Hotel Casuarina Ipoh di Jalan Raja Dr Nazrin Shah, tetapi menjualnya kepada Impiana Hotel Ipoh Sdn Bhd membabitkan pertimbangan tunai RM44 juta pada 2009 dan kini dikenali sebagai Hotel Impiana Ipoh.

Related Posts : ISU, TERKINI


Share/Bookmark
Posted by Desperado on 5:09 PM. Filed under , .
© 2008 - 2012 Desperado, Hakcipta Terpelihara.

Semua tulisan, pendapat, komen dan foto yang ada di blog ini MILIK ASAL PENULISNYA yang dikutip dari pelbagai sumber di dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. PENULIS tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada blog ini.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Seharian <b>Di Bukit Merah</b> Laketown Resort | Admiral&#39;z Legacy

Posted: 18 Mar 2012 05:03 AM PDT

Pada 2,3 minggu yang lepas, aku & rakan-rakan serumahku telah berpeluang untuk ke Bukit Merah Laketown Resort.
Pada awalnya, kami merancang untuk ke Pulau Pangkor, tapi entah kenapa, Bukit Merah pula yang menjadi destinasi kami.
Bertolak daripada UTP hampir jam 10 pagi, dan pada pukul 12 tengah hari, tibalah kami di sana.

Di Bukit Merah, tidak hanya ada Waterpark sahaja, tetapi ada banyak lagi pakej yang ditawarkan.
Antaranya adalah Eco-Park, Orang Utan Island, dan juga Skycycle.
Alhamdulillah, kami berjaya mendapat tiket PERCUMA untuk Waterpack Combo (Pakej Utama) kerana kenal dengan orang dalam di sana.
Jadi, jimatlah RM 68 kami...

Aktiviti pertama kami adalah Skycycle, iaitu mengayuh basikal secara berpasangan dengan menggunakan tangan.
Kami berpeluang untuk mengelilingi hutan-hutan sambil menikmati permandangan yang terdapat di sana dari jarak atas.
Agak memenatkan juga aktiviti ini sebenarnya.
Seterusnya, kami melawat pula Taman Eco-Park yang terdapat di sana.
Banyak juga haiwan-haiwan yang ada, seperti ular, burung merak, monyet, dan banyak lagi.
Ada juga pertunjukkan binatang, tapi dek kerana kekangan masa, jadi tidak dapatlah kami luangkan masa yang lama di situ.
Semangat bagi arnab makan sayur
Semestinya, aktiviti utama kami di sini tidak lain tidak bukan adalah mandi mandi di Waterpark.
Memang diakui, agak menarik waterpark di Bukit Merah ini.
Banyak aktiviti-aktiviti air yang cukup menyeronokkan dan tidak kurang juga mendebarkan.
Dan paling best bila dapat mandi semasa di kolam yang ada ombak buatan tu.

Setelah puas mandi manda, maka tibalah masanya untuk aktiviti terakhir kami iaitu di Pulau Orang Utan.
Untuk ke sana, kami dibawa dengan menaiki bot khas yang telah disediakan.
Perjalanan dari jeti ke pulau tersebut mengambil masa hampir 10 minit.
Pulau Orang Utan ini adalah satu tempat penjagaan dan juga penyelidikan khas untuk Orang Utan.
Oleh kerana bilangan Orang Utan yang hampir pupus, di negara kita khususnya, jadi kerajaan telah mengambil insentif untuk menubuhkan pusat penyelidikan ini.
Banyak info-info menarik yang aku peroleh ketika berkunjung di sini.
Antaranya adalah 98% daripada DNA orang utan adalah sama dengan manusia,
Jadi, orang utan juga mengalami masalah nyanyuk, selsema, dan juga seperti penyakit-penyakit manusia yang lain.
Malah, mereka juga turut mengalami 'Datang Bulan' (period).. Menarik bukan?

Dan hampir jam 6.30 petang, bertolaklah kami pulang ke UTP.
Tidak dinafikan, Bukit Merah Laketown Resort ini memang satu tempat percutian yang cukup menyeronokkan.
Jadi, tidak rugi jika sekali sekala anda meluangkan masa di sini bersama keluarga tersayang.
p/s: Ada sesiapa yang pernah ke Bukit Merah Laketown Resort? Best kan?

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


Kedai Koperasi <b>di</b> Infoternak <b>Sungai Siput</b> Perak - KOTERNAK JAYA <b>...</b>

Posted: 07 May 2012 05:02 AM PDT




susu pasteurised yang di jual
peti sejuk untuk minuman berkarbonat dan minuman tin

ayam kampung & daging rusa

antara pelanggan kedai koperasi

Aminah sedang melayan pelanggan

Jurujual sedang mengira wang hasil kutipan di kaunter



07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


4 maut nahas <b>di Gerik</b> | Malaysian Daily News

Posted: 28 Apr 2012 02:54 AM PDT

Posted by admin on April 28th, 2012

GERIK: Sekurang-kurangnya empat maut, seorang parah dan dua cedera apabila kereta Toyota Camry yang dinaiki tujuh orang bertembung dengan lori di Kilometer 84.6 dekat simpang 3, Tanjung Rambai Jalan Grik-Lenggong, tengah hari tadi.

Read this article:
4 maut nahas di Gerik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

07 di tanjung malim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung malim - Google Blog Search


Limau tambun: 382. RESTORAN KOLEKSI JAM...<b>di TANJUNG MALIM</b>

Posted: 25 Apr 2012 03:15 AM PDT

Balik dari Kuala Lumpur tengahari tadi singgah kat Tanjung Malim. Cadang nak tibai ayam kampung kat Restoran Wak. Sampai kat Restoran Wak, tutup pulak hari ni. Dah target time elok-elok sampai Tg Malim  jam 1.30 tengahari supaya tak payah nak beratur kat luar kedai...tutup pulak.
Perut dah berkeroncong tak kan pulak tak layan...Takpe di depan sikit ada restoran masakan Cina Halal. Restoran Garden Seafood. Kedai ni pun best gak. Difahamkan restoran ni dah 8 tahun beroperasi. Masakan sedap harga pun berbaloi, ada value for money. Kedai pun amat bersih.

Sampai kat restoran orang tengah ramai. Tapi tak jadi hal nye sebab restoran kat jalan utama Tanjung Malim ni memang servisnye cepat. Lagi pun sementara nak dapat makanan yang di order, boleh gak layan mata tengok bahan pameran yang tergantung di segenap dinding restoran.

Run thru' menu yang menarik, selera naik mencanak. hantu betul...
Order kangkung goreng, slice ikan kerapu dengan spring onion, sotong goreng tepung rangup, tahu bersos, udang masak masam manis cicah roti panas.
Survey dinding ke dinding perhati satu persatu jam-jam yang tergantung. Ada jam dua lubang dan ada jam tiga lubang. ada jam Swiss, Jepun dan jam Cina. Ada mantle pieces dan ada jam biasa-biasa...

Kat lantai ada batu penggiling dan ada lesung kaki. Kat dinding juga ada lampu-lampu lama dan ada kati lama.
Memang tuan punya restoran ni, koleksi barangan antik jenis tegar. Tentu banyak duit dah perabih. Tapi biasalah, kolektor tegar bukan kisah tentang duit...asalkan hati puas.
Minta kebenaran snap tiga empat photo. Kata waitress kat situ, banyak lagi dalam koleksi bos.
Belum habis jamu mata, makanan yang di order pun sampai...baunya pun dah buat meleleh lior. Penuh meja... boleh makan tiga empat orang.

Cukup dulu cerita jam , nak tibai puas-puas...panas-panas ni baru syok makan. Dah kenyang nanti kalau ngantuk karang on the way back to Ipoh, berenti lah kejap...tidor dulu.
Lepas makan ingat nak korek sikit cerita jam-jam yang terpamir...itu pun kalau jumpa owner restoran.
Bismillahi Rahmanirrahim.

Oh yer terlupa nak bagi alamat restoran. Kalau nak datang, tengok kat bawah ni...

 7-8, Jln Wangsa Utama, Taman Wangsa, 35900 Tanjung Malim. 
Bagi mereka yang mempunyai gps, koordinatnya ialah:


catatan: muzillmansor/tg malim

di negeri perak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri perak - Google Blog Search


Majlis Pengislaman Beramai-ramai Peringkat <b>Negeri Perak</b> – Perak <b>...</b>

Posted: 15 May 2012 03:31 AM PDT

DS Zambry Kelihatan Mengaminkan Doa Pada Majlis Pengislaman Beramai-Ramai Peringkat Negeri Perak 2012 Yang Berlangsung Di Perkarangan Surau Kampung Kerawat, Dekat Simpang Pulai, Petang Tadi

07 di kamunting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kamunting - Google Blog Search


Jambatan runtuh <b>di Kamunting</b> : Portal Berita Terkini

Posted: 12 Mar 2012 07:13 AM PDT

image

Pada petang Jumaat lepas hujan turun dengan lebat dan berpanjangan hingga ke malam membawa ke pagi.Keadaan tersebut telah menyebabkan aliran air deras dan dalam kuantiti yang banyak.Ia mengakibatkan struktur jambatan menjadi lemah apabila hakisan di tebing sungai.Hakisan tersebut telah menyebabkan jambatan arah Taiping telah rebak dan membahayakan pada pengguna jalan tersebut.Jalan ke arah Taiping dari Batu Kurau telah dilencongkan ke Jalan Bukit Jana buat sementara waktu.

Posted from WordPress for Android

Category: Blog

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


Perjumpaan Bersama Masyarakat Cina <b>Kuala Kurau</b> – Perak Today

Posted: 11 Mar 2012 09:12 AM PDT

DS Zambry Berucap Di Majlis Perjumpaan Bersama Masyarakat Cina Di Kuala Kurau Petang tadi

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved