Rabu, 29 Jun 2011

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


General Lab Assistant - <b>Bercham</b>, Ipoh • Jobs in Perak • Jawatan <b>...</b>

Posted: 18 Jun 2011 04:54 AM PDT

Job Location: Bercham, Ipoh

General Laboratory and Office Assistant Wanted
Requirement:
1. SPM and above
2. Training will be provided
3. Fresh school-leavers are welcome.
4. Preferable female below 25
5. Working venue: Bercham, Ipoh, Perak
6. Salary based on performance and experience

Email your resume with current passport-size photo to ksh33600@gmail.com
Only shortlisted candidates will be notify.
Company address: 42A2 Hala Bercham Timur 11, Bercham Height, 31400 Ipoh


Apply Now

View all jobs,career,vacancies Jobs in Perak

Loading

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di malim nawar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di malim nawar - Google Blog Search


Helikopter terhempas dan terbakar <b>di Malim Nawar</b> | bLOg aChOY

Posted: 14 Dec 2010 07:54 PM PST

                             (gambar dari koleksi saya , beberapa minit selepas kejadian)
saya ada gambar yg lain lagi, tapi biarlah satu je saya upload, sebab yg lain memang menyayat hati untuk ditatap.

KAMPAR 14 Dis. - Seorang pegawai polis berpangkat Inspektor maut selepas helikopter Robinson 44 (R-44) yang dipandunya secara solo terhempas dan terbakar di sebuah bekas lombong di Malim Nawar, hari ini.

Nahas yang berlaku berhampiran Estet Liang Kee di sini, pukul 2.15 petang itu, mengakibatkan Mohd. Sukri Osman, 31, mati di tempat kejadian apabila sebahagian tubuhnya dari paras pinggang ke atas melecur.

Pemangku Ketua Polis negeri, Datuk Zakaria Yusof berkata, mangsa adalah antara salah seorang daripada lapan pegawai polis yang menjalani latihan di syarikat penerbangan swasta, Integrated Training and Services Sdn. Bhd., selama enam bulan sejak September lalu.

Menurutnya, mangsa yang berasal dari Permatang Tok Gelam, Kepala Batas, Pulau Pinang, sedang melakukan latihan pendaratan tempur secara solo dari pusat latihan penerbangan itu berpangkalan di Ipoh.

"Saya difahamkan Mohd. Sukri merupakan seorang pemandu helikopter berpengalaman kerana telah melakukan 35 jam penerbangan.

"Helikopter dipandu mangsa dikatakan mengalami masalah mekanikal. Polis menyerahkan kes itu kepada DCA (Jabatan Penerbangan Awam) untuk siasatan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Mohd. Sukri meninggalkan seorang anak dan isteri. Mayatnya dihantar ke Hospital Kampar untuk dibedah siasat.

                                            gambar dari utusan

Dalam pada itu, seorang saksi, P. Chandrasegaran, 51, berkata, helikopter tersebut dilihat terbang rendah di kawasan bekas lombong berkenaan sebelum jatuh terhempas.

"Semasa kejadian saya sedang memandu lori membawa muatan pasir untuk dibawa keluar dari kawasan ini.

"Sebaik sahaja terhempas, helikopter itu terpelanting sejauh kira-kira 10 meter sebelum meletup dan terbakar," katanya.

Chandrasegaran yang terkejut melihat kejadian tersebut segera memaklumkannya kepada Balai Polis Malim Nawar berhampiran.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


Pangkor vs <b>Pasir Salak</b> .. Aku pergi kepadamu.... | "Qaira <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2011 04:49 AM PDT

enTry kali ni  bercerita tentang cuti cuti Malaysia edisi ke berapa... hehe ntah aku tak hengat pun tak ingat. hahha.. rasa-rasanya cuti yang di rancang ( cuti ni kategori di rancang.. hehhe.. yang tak di rancang tu lain kiranya.. ahak). Cuti  ni Ibu plan sempena nak sambut hari bapa esp untuk Ayah dan Atok.  " Happy  Fathers Day" la.. hahha walaupun sebenarnya tiap tiap hari tu ialah Fathers Day..  Cuti cuti kali ini kita gi pada 6 Jun 2011.
Siapa yang gi Pangkor ni???? hahha jawapannya ialah Ayah, Atokz, Ibu, MyQaira dan Acu Ieja. ( masa ibu ajak acu kata. orangg... mana ada duit.. pas tu ibu kata... orang tak mintak duit ko pun.. cehhhh acu apa lagi.. golak suko la.. huhuhhu). Malas nak bebel panjang.. meh bebel pada gambo gambo yang ibu tempek kat blog ni.. ( ceh.. asal ibu tetiba rajin updated blog ni..walaupun Bz.. so alasan bz sepatutnya tak leh guno.. hahha )

Layanzzz.. gambo. dengan batu jek.. ni gambo di Pasir Bogak.

Selamat Datang Ke Pulau Pangkor.. heheh budak kecik yang baju kuning tu tak termasuk dalam program cuti cuti ini., masa ngambik gambo dia interframe.. hahaha

Tu ada Oang kena hempap batu.. hahhaa

Apa lagi.. rendammmm time,   acara melompat lompat dalam kolam.. haha acara wajib

Abis kepala Acu Ieja di taruknya pasir.. hahhaa

Seronoknyaaaaaaaa.... welcome to pangkor

Kakak teruja naik feri.. walaupun ini bukan kali pertama, kakak naik feri. dah kali ke tiga. kali pertama dan kedua masa nak gi Langkawi.

hahhahhaa.. di coral Beach 

Ni bersiap sedia nak balik dari Coral Beach.. haha Atok tak der saiz dianya life jacket tu..

arggggggggggggghhhh.. mari kita angkat batu ini

Aku yang kebasahan.. muakakakaka

makan makan.. sarapan pagi kat Coral Bay view Pangkor, tempat kami menginap.

Aksi si kenit di Coral Beach..

mari  mari... kita bercanda di dalam laut.. hahhaha.. lariii... waktu ni gurau gurau ngan kakak

Snorkling timeee

sompek berposing dalam feri . Ni bergambo masa balik. dari pangkor ni..

Balik dari Pangkor, terus gi Pasir Salak. ala. alang alang jalan.. Pasir Salak ini pun satu jalan untuk balik . So singgah la.  Tapi sadis nya tgk Kawasan ini ialah.. rumah rumah kutai yang dulunya tempat lawatan, kini di mamah anai anai. ada la Pak Guard tunggu kat bawah rumah tu, tapi rumah tu tak bukak. Last ibu pergi masa ibu study kat UItm. pergh.. lama dah.. 14 tahun lepas kot.. masa tu rumah ni masih boleh masuk.  Tapi ntah mana silapnya, agaknya orang Malaysia ni tak suka pi melawat tempat tempat sejarah kot.. tu sebab tak der orang sangat nak datang.. so bila tak der.. tempat ni tak ler terjaga.  sayang.. sayang.. tapi sib baik gak la.. ada terowong sejarah Pasir Salak ni. so boleh tgk. Sapa sapa peminat sejarah, terutama murid murid sekolah, ibu cadangkan gi sini. tak der la mengjar sejarah dalam kelas jek.. dah la  matapelajaran tu bosan.. hehe sesekali kalau bawak murid murid ni kuar.. mesti gempakzz... 

Ni jek gambo yang amik. sebab kat sini banyak yang tak boleh tangkap gambo.. eps dalam terowong sejarah tu. 

sekiannnnnnnnn..... hahaha penat dah menaip.. hwakakka.. jumpa lagi di kawasan percutian yang lain lak.. banyak lagi wehh..




Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di changkat keruing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di changkat keruing - Google Blog Search


Ketua Cawangan MCA <b>Changkat Keruing</b> mati dibunuh | ZONFINITI

Posted: 31 Jul 2010 08:58 AM PDT


Ketua Cawangan MCA Changkat Keruing ditemui mati, dipercayai dibunuh dalam perigi di sebuah ladang ternakan ayam di Changkat Keruing, Ayer Tawar dekat sini hari ini.

Mayat Lim Ping Peng, 49, ditemui pada kira-kira pukul 6 pagi ini oleh anggota keluarga dan pasukan Rela yang mencarinya selepas dia tidak pulang ke rumah sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Mohd. Jamil Osman berkata, Lim sebelum itu keluar dari rumah untuk ke ladang ternakan ayam miliknya di Changkat Keruing yang terletak tidak jauh dari rumahnya pada pukul 8 pagi semalam.

"Mangsa yang baru lima hari dilantik sebagai anggota Majlis Perbandaran Manjung (MPM) bagaimanapun tidak pulang ke rumah seperti biasa sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis semalam.

"Selain melaporkan kejadian itu kepada polis, mereka (anggota keluarga mangsa) turut berusaha mengesan mangsa di ladang ternakan ayam itu," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Layari : Zonfiniti

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


BERSIH2.0 Terkini 14 org ditangkap <b>di Sungai Siput</b>

Posted: 28 Jun 2011 07:24 PM PDT


BERSIH2.0

Ketakutan mereka meluap-luap. 14 orang lagi ditangkap di Sungai Siput. Maklumat dari twitter YB Chang Lih Kang ADUN Teja, salah seorang yang turut ditangkap.

Mereka ditangkap ketika sedang mengedar risalah di Pasar Awam di Sungai Siput.

Jumlah yang ditangkap susulan kenyataan "tangkapan pencegahan akan dilakukan" ialah 96 orang semuanya termasuk 30 orang yang ditahan reman selama 7 hari di Pulau Pinang. Tahanan ini telah mengadu mereka dikasari terutama dakwaan dikasari oleh tahanan wanita. Baca di sini dan di sini.

Dari twitter YB Chang Lih Kang sekitar jam 7 pagi tadi memaklumkan yang beliau dalam perjalanan ke Sungai Siput bagi majlis Pelancaran BERSIH2.0 juga usaha mereka untuk mendesak agar YB Dr Jeyakumar dibebaskan. YB Dr Jeyakumar ditahan bersama 29 orang yang lain di Kepala Batas, Pulau Pinang pada hujung minggu lepas.

14 orang yang ditangkap kini dibawa ke IPD Sungai Siput.

Maklumat dari SUARAM:

Those arrested are:
  1. Chang Lih Kang (Teja State Assembly Rep)
  2. Leong Mee Meng (Jalong State Assembly Rep)
  3. Tan Kar Hing (PKR State Deputy Secretary)
  4. Cheng Wai Ping (DAP Members)
  5. Yong Hock Meng (DAP Members)
  6. Chin Len Thye (DAP Members)
  7. Lau Siew Moy (DAP Members)
  8. Lee Siew Peng (DAP Members)
  9. Halan Kannan (DAP Members)
  10. Hor Sam Chuan (DAP Members)
  11. Loi Chee Kong (DAP Members)
  12. Seok Loy (DAP Members)
  13. Chua Boon Hua (DAP Members)
  14. Chong ah Moi (DAP Members)
As of today, 96 people have been arrested by the police since the government's clampdown on freedom of expression.

SUARAM condemns the police for being in humane and demand that all the activists to be released immediately and given access to legal counsel. Failure to do so is an offense and violation of human rights of the detainees.

Malaysia has already an atrocious international record on democracy and human rights and it should not join the ranks of rogue countries universally regarded as most notorious and infamous for their reckless disregard for the most basic human rights - human dignity and life. Released by,

Nalini.E

Program Manager

SUARAM

.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BERSIH2.0 : Terkini!! ADUN Teja bersama 13 lagi ditangkap <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2011 08:17 PM PDT

Buat yang komen bertanya Mengapa hanya ahli PAS saja yang sangat bersemangat untuk turun sertai BERSIH? Mengapa hanya Md Sabu adalam dalam kepimpinan BERSIH dan tiada ahli lain dari PKR dan DAP? sila baca..
Ketakutan UMNO/BN terhadap perhimpunan BERSIH 2.0 semakin meluap-luap. 14 orang lagi ditangkap di Sungai Siput. Maklumat dari twitter YB Chang Lih Kang ADUN Teja, salah seorang yang turut ditangkap.


Mereka ditangkap ketika sedang mengedar risalah di Pasar Awam di Sungai Siput.

Jumlah yang ditangkap susulan kenyataan "tangkapan pencegahan akan dilakukan" ialah 96 orang semuanya termasuk 30 orang yang ditahan reman selama 7 hari di Pulau Pinang. Tahanan ini telah mengadu mereka dikasari terutama dakwaan dikasari oleh tahanan wanita. Baca di sini dan di sini.

Dari twitter YB Chang Lih Kang sekitar jam 7 pagi tadi memaklumkan yang beliau dalam perjalanan ke Sungai Siput bagi majlis Pelancaran BERSIH2.0 juga usaha mereka untuk mendesak agar YB Dr Jeyakumar dibebaskan. YB Dr Jeyakumar ditahan bersama 29 orang yang lain di Kepala Batas, Pulau Pinang pada hujung minggu lepas.

14 orang yang ditangkap kini dibawa ke IPD Sungai Siput.

Maklumat dari SUARAM:

Those arrested are:

1- Chang Lih Kang (Teja State Assembly Rep)
2- Leong Mee Meng (Jalong State Assembly Rep)
3- Tan Kar Hing (PKR State Deputy Secretary)
4- Cheng Wai Ping (DAP Members)
5- Yong Hock Meng (DAP Members)
6- Chin Len Thye (DAP Members)
7- Lau Siew Moy (DAP Members)
8- Lee Siew Peng (DAP Members)
9- Halan Kannan (DAP Members)
10- Hor Sam Chuan (DAP Members)
11- Loi Chee Kong (DAP Members)
12- Seok Loy (DAP Members)
13- Chua Boon Hua (DAP Members)
14- Chong ah Moi (DAP Members)

As of today, 96 people have been arrested by the police since the government's clampdown on freedom of expression.

SUARAM condemns the police for being in humane and demand that all the activists to be released immediately and given access to legal counsel. Failure to do so is an offense and violation of human rights of the detainees.

Malaysia has already an atrocious international record on democracy and human rights and it should not join the ranks of rogue countries universally regarded as most notorious and infamous for their reckless disregard for the most basic human rights - human dignity and life.

Released by,

Nalini.E
Program Manager
SUARAM

Berita ini aku petik dari Blog Ummu Asiah

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di beruas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di beruas - Google Blog Search


Aiii...NAK BERCERITA JE .. : ): Dimanakah Anynomous Aku Menghilang?

Posted: 24 Jun 2011 10:21 PM PDT

Assalamualaikum....dan selamat sejahtera...

Dalam dok sibuk- sibuk sejak kebelakangan ini...teringat plak aku pada rakan pengkomen aku si 'anynomous'....hehe...dah lama tak nampak di komen dalam mana-mana entry sejak 3-4 bulan kebelakangan ni....kemana di yer..... siapa anynomous tu....?

Beliau adalah rakan sekelas aku masa di Sekolah Menengah di Beruas dulu....sekarang duduk kat Miri...kalau rakan sekolah sedang baca entri ni...kemungkinan besar mereka tahu siapakah yang maksudkan itu....

Kenapa terkesan sangat dengan kehilangan  si 'anynomous' ku ini...hehehe....panjang cerita nya....makanya kalau di cerita kan....mungkin ambil masa setahun dua....itu pun tak siap-siap ceritanya....hehehe.....tak de la....si 'anynomous' aku ni adalah antara yang memberi sokongan dalam memanjangkan hayat blog ibusumaiyah.....

walaupun beliau guna nick sebagai  'anynomous'  tapi aku kenal siapa dia...kenkadang beliau guna nama sekolah kami....tu mungkin sebab dia tgh update blog sekolah kot....kihkihkih...jgn mare....

apa pun....silalah kembali yer.....tapi...mungkin juga anak-anak sedang exam...tu yang beliau bz sikit tu.....;)...atau mungkin beliau selalu baca blog ibusumaiyah...tapi tak berkesempatan tuk tegur sapa di sini....

apa pun....(lagi)...SELAMAT MAJU JAYA UNTUK  si 'anynomous' KU ITU....hehehe.....jgn lupa komen di sini naaaa.....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


Cerita kami bermula <b>di</b> HENTIAN <b>TAPAH</b>!!~ | EmIenAqil ~Reality & Fantasy

Posted: 28 Jun 2011 11:05 PM PDT

As'salamualaikum!!!
Hii dear all!!!
Baru nak cerita pasal kami kat KeyEll aritu..

Ibu mulakan entry coti2 kami di HENTIAN TAPAH dulu ye..

Kenapa hentian Tapah?!!!
Kalau siapa yang biasa lalu Lebuhraya Utara mesti tau dimana hentian Tapah ni kan?!!!

Hentian sebelum simpang susur keluar ke Tapah..

Kenapa ibu suka hentian Tapah berbanding hentian2 yang lain..

Mungkin sebab dia besar..

Banyak gerai makanan..

Termasuk juga bazar menjual berbagai jenis buah2an tempatan..

Kalau berenti di hentian Tapah mesti ibu nak pekena teh ais..

Sebab dalam banyak2 hentian teh ais di hentian tapah ni cukup rasa..

{sebenarnya ngada2 je lebih ;p}

Cuma yang tak bestnya hentian Tapah ni bila tiba musim perayaan atau cuti sekolah..

SESAK BEB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nak parking pun susah ya amat..

Itu belum bab beratur nak masuk tandas lagi..

Tapi tandas dia banyak bukan macam sesetengah hentian ada 1@2 tandas je..

Jom layan picca Aqil Naim di hentian Tapah..

Nota Si Jari Runcing ~Entry akan datang hapdet pasal cite kami dekat Mid Valley pulak ye!!~
  Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


Coklat Sedap Jijie: Order by Azura utk suami tersyg <b>di Gerik</b>, Perak

Posted: 18 Jun 2011 06:54 PM PDT

1) Zamry Sham (JB) - EN299843019MY
2) Hani Munyati (Kuantan) - 3190365023
3) Rahiza (JB) - ED929728090MY
4) Mohd Firdaus (KL)- EN286559449MY
5) Nurain Syazrin (Nilai) - 3190361238
6) Norhalila Bt Yahya (Pasir Gudang) - ED930006094MY
7) Zanariah Bt. Mohamad Roli (Kamunting) - ED930006125MY
8) Mohd Sabri (Temerloh) - 3190361481
9) Nornasimah (Kota Tinggi) - 3190361479

10) Johan Ariff (Kulai) - ED929368272MY

11) Salasiah Isa (Putrajaya) - ED929368286MY

12) Hana (Kota Tinggi) - 3190192583

13) Mohd Azrul (Kota Kinabalu) - 3192901338

14) Ku Hadzrill Jeeffry(Bndr Pusat Jengka) - ED929686718MY

15) Ridzwan (Shah Alam) - ED929687259MY

16) Azlina (Temerloh) - 3192901922

17) Ainun (Langkawi) - ED929687245MY

18) Noor Asyikin Musbah (Nilai) - ED929687262MY

19) Izwanaidi (Kulai) - EN339852577MY

20)Yanie Yazid (Jitra,Kedah) - 3192903825

21) Dayang Suhana Jojo (Shah Alam) - 3196443366

22) Mohd Hanif (Sipitang,Sabah) - 3196443568

23) Mohd Firdaus (KL) - EN339852532MY

24) Zanariah (Kamunting) - EN339852550MY

25) Zanariah (Kamunting) - EN320510805MY

26) Nurfadzliatul Aini (Melaka) - 3199557537

27) Mohamed Ghadafi (Ampang, S'ngor) - 3199188089

28) Salasiah (Parit, Perak) - 3199188406

29) Mimie (Kota Bharu, Kelantan) - 3199188964

30) Marz (Seremban) - 3199188952

31) Amer Sallehin (Shah Alam) - EN406034975MY

32) Dzulhafizh (KL) - 6000044676

33) Zulaiha ( Bayan Lepas, Penang) - 3201318650

34) Sofea Salme (KL) - 6000044665

35) Idzhar (Batang Kali, Selangor) - 6000044702

36) Nurain Syazrin (USIM, Nilai) - 3201321478

37) Dalila (Perlis) - 6000044724

38) Siti Sofiah (Hulu Langat, S'gor) - 3204240051

39) Nurul Ain ( Bdr Tun Razak, Pahang ) - 3204240048

40) Noriza ( KL ) - 3204240063

41) Nurain Syazrin (USIM) - 6000044735

42) Nur Ayunni (Shah Alam) - 6000044761

43) Mary (Puchong) - 6000044746

44) Noorizan (Perlis) - 6000044783

45) Karthykasan (Penang) - 6000044794

46) Nurul Akmar (Gurun,Kedah) - 6000058573

47) Azlinawati (KL) - 3403170368

48) Salasiah (Putrajaya) - 6000058632

49) Corina (Kuantan) - 6000058621

50) Fahmee (Puchong) - 3405627029

51) Saeirah (Shah Alam) - 3405627031

52) Faiz (Shah Alam) - 3405627512

53) Norazura (Temoh, Perak) - 3405627043

54) Rahayu (Perai, Penang) - 3405627056

55) Fatahul Aziz (Dungun,Terengganu) - 3405627068

56) Nurr Zam (Lunas,Kulim) - 3405627106

57) Noraini (Gurun, Kedah) - 6000058562

58) Hamdan (Kuala Lumpur) - 3405627118

59) Ina Shahrina (Batu Gajah, Perak) - 3405627120

60) Nur Asyikin (Pulau Gadong, Melaka) - 3405627183

61) Faizah (Kuala Nerang,Kedah) - 3405627500

62) Siti Fairuz (UPSI,Tg Malim,Perak) - 3405627498

63) Siti Norahmizah (KL) - 3405627474

64) Zuliyati (Cyberjaya) - 3405627462

65) Nurhazwani (Putrajaya) - 3405627447

66) Hafizzudin (Ulu Tiram,Johor) - 3405627435

67) NurFaizah (Shah Alam) - 3405627423

68) Nurul Azuwa (Kedah) - 3405627411

69) Atie (Teluk Intan) - 3405627385

70) Mardiah (Bdr Baru Nilai) - 3405627397

71) Mizliana ( KL ) - 3405627373

72) NoraIdayu (Petaling Jaya) - 34045627346

73) Rosni (Batu Caves) - 3405627308

74) Ashela (Tawau,Sabah) - 3414585513

75) Ahmad Nazri (Gerik, Perak) - 3414585501

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search


Ibrahim Ali Wajar Dihantar Ke <b>Tanjung Rambutan</b>: Bekas Pegawai <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2011 09:06 PM PDT

IBRAHIM ALI – UCAPAN berapi tetapi 'lompong' dalam pemikiran.

Apa perkataan yang lebih baik yang boleh saya jelaskan tentang lelaki bernama Ibrahim Ali selain daripada mengatakan bahawa dia hanya satu lagi  'war-monger'.

Anehnya, dia seolah-olah menjadi 'popular' saban hari dengan ucapan karut beliau yang mengancam keharmonian kaum, keamanan dan keselamatan yang telah dipupuk oleh nenek moyang kita?

Ramai yang telah berkata bahawa dia sepatutnya kini telah dibuang ke 'Kamunting Resort' untuk rawatan pembersihan otak, dan jika rawatan ini gagal, maka dia harus dirujuk ke Tanjung Rambutan setelah otaknya dibuang. Saya katakan ini kerana Ibrahim Ali kali  ini telah menjadi kehinaan kepada bangsa Melayu.Beliau telah menjadikan Melayu satu bangsa yang lebih dibenci, sedangkan kita orang Melayu damai kasih sayang rakyat.Sekarang saya mula ragu-ragu jika Ibrahim Ali adalah orang Melayu sendiri.

Semasa saya muda, saya teringat arwah ayah saya membawa pulang rakan-rakan bukan Melayu dan melihat beliau bekerja bersama-sama mereka sambil mengetepikan perbezaan  kaum dan agama mereka, membuatkan saya berfikir bahawa mereka lebih daripada sekadar kawan.

Ini adalah Tanah Melayu yang saya lihat pada awal tahun 50-an yang lebih bersatu maka, dari hari ini.Saya juga akan mengukuhkan kenyataan saya dengan mengatakan bahawa Tanah Melayu lebih bersatu di bawah pemerintahan British dan dengan adanya orang seperti Ibrahim Ali, telah menjadikan slogan 1 Malaysia Najib tidak bermakna dan merupakan satu kehinaan.

Terdapat juga komen yang serupa yang dibuat oleh bekas Menteri Kewangan Tengku Razaleigh Hamzah yang boleh dilihat di You Tube, yang mana telah berkata bahawa dia meragui kejayaan 1 Malaysia. Bagaimana 1 Malaysia mempunyai apa-apa makna apabila terdapat segelintir orang bodoh keluar untuk memperjuangkan bangsa sendiri dan mengancam orang lain; sedangkan negara ini menjamin hak sama rata untuk semua rakyat itu. Dan sibodoh yang mendakwa bahawa  dia mendapat sokongan kaum itu; sesuatu yang saya tidak bersetuju sama sekali.

Sebagai seorang Melayu, saya tidak perlukan Ibrahim Ali menjadi jurucakap saya. Saya tidak mahu mengakui beliau sebagai seorang pemimpin Melayu. Bandingkan dia untuk orang-orang seperti Dato Onn Jaafar, Tun Dr Ismail atau YM Tengku Abdul Rahman, beliau bukanlah sesiapa daripada kalangan  mereka. Malah Ahmad Bustaman yang berapi-api dalam ucapan beliau adalah 'comel' dan pastinya lebih wajar daripada Ibrahim Ali.

Bahasa ancaman yang ditujukan pada kaum-kaum lain  termasuk juga orang-orang Melayu yang bertentangan denganbeliau, hanya diucapkan apabila beliau dikelilingi oleh 'henchmen' beliau. Jika dihalakan pistol kepadanya, pasti beliau lari lintang pukang  di bawah skirt  pengikut wanita Perkasa.

Untuk semua yang Ibrahim Ali telah ucap dan dilakukan, adalah jelas kepada saya bahawa beliau adalah di bawah  perlindungan seseorang yang berkuasa. Nampaknya beliau lansung tidak disentuh. Saya tidak fikir beliau memerlukan permit polis untuk mengadakan perhimpunan, dan saya belum melihat dia dipimpin keluar oleh pihak polis kerana ucapan beliau yang berbaur kebencian dan ancaman. Jika ia adalah orang lain, beliau sudah tentu  telah dibuang ke'Kamunting Resort dan ditinggalkan secara berasingan dan disediakan makanan percuma dari perbelanjaan awam.

Walaupun semua perkataan tidak baik yang telah saya tujukan kepada Ibrahim Ali, saya sebenarnya simpati agak  mendalam untuknya. Ini adalah kerana hari beliau dalam politik adalah suntuk. Menjelang PRU akan datang, dan jika dia mengambil cabaran untuk bertanding sebagai calon Bebas dan dalam pilihan raya tersebut, saya amat ragu-ragu dia boleh kembali deposit beliau.

Mohd Arshad Raji

** Diterjemah dari Blog beliau di mind NO EVIL

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di sungkai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungkai - Google Blog Search


mokteh says...: what I wish for right now

Posted: 28 Jun 2011 11:27 AM PDT

1. New handbag.
Preferably designer's, ngehehehe. In my dream...

2. Nice, old traditional home of my own.
Surrounded by the green paddy field, fruit trees and other livestock. Best kan? And if possible, must also be near a small river stream. Teringat zaman berkunjung ke kampung Fadh di Sungkai. A house in an orchard with a river stream nearby. Best sgt. Bole makan durian and rambutan fresh! Lepas tu pegi terjun, mandi sungai. Wonderful!

3. I wanna go beach-ing!!!
It's been awhile tak mandi laut. Although I don't like to the taste of the sea water, I still wanna go to the beach!

4. New wardrobe collection.
Baju semua dah buruk2. Did spring cleaning last 2 days...sort of. Ceh, wardrobe collection konon. I never spend more than RM100 for a shirt though. 

5. Longer leave.
Being a full-time housewife is a bliss. But sadly, need to start new job in 2 days. Got a living to earn huhu.

Cukup la so far. So what's your wishlist?

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri perak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri perak - Google Blog Search


Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam <b>Negeri Perak</b> <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2011 07:32 AM PDT

Interview questions are based on skills contained in the job criteria. Interviews are designed to get a complete, integrated analysis of each candidate. Candidates are expected to demonstrate their skills to the required standard for each of the job criteria in their answers.

There are several classes of job interview questions:

• Skills based questions

• Knowledge based questions

• Technical questions

• Problem solving questions

• Experience related questions

• Interpersonal skills questions

Skills based questions

These job interview questions are related to specific job skills outlined in essential criteria. Candidates are asked to give examples of their work, or outline their duties and performance in key roles.

Knowledge based questions

Many jobs have a required knowledge base. Interview questions are used to find out the depth of knowledge, and to check and confirm candidates have the essential information required to do the work involved.

Technical questions

These are a different type of knowledge based job interview questions, and they relate to the technical issues of the position. In some job interviews, a person on the interview panel is appointed to ask these questions, and give expert evaluation of answers to the panel.

Problem solving questions

The problem solving job interview questions are now standard practice. Problem solving questions are used to define skill levels and the ability to deal with difficulties.

Experience related questions This is a range of job interview questions designed to test prior experience across the range of job skills contained in the position. They include additional questions to clarify the scope of candidates? experience. They also deal with issues related to the job, particularly where levels of experience relate directly to the complexity of the work.

Interpersonal skills questions

These are job interview questions which explore workplace relationships, team roles, leadership, and other personal characteristics of candidates. Questions can range from dealing with stress to contributing to a team.

Assessing job interview questions

Interview assessments use the merit principle to decide successful applicants based on their answers to the job interview questions. A panel discussion and consensus, or a formal evaluation process using an 'evaluation grid', (a step by step analysis of answers) is conducted.

The selection process

Interviewers select the candidate who meets all job criteria to an acceptable standard. The panel then makes a recommendation for appointment to management.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


<b>Kuala Kurau</b> - Ban Pecah - Bagan Serai

Posted: 19 Jun 2011 08:40 AM PDT

Pagi2 Sabtu mak kol abang. Tanya sama ada petang Ahad 19hb tu ada nk gi mana2 ke? Bila abg kata takde gi mana2 pun...mak ajak abg gi Kuala Kurau..gi tempat nelayan bawak ikan naik dari bot dorang..hehe..

Ahad 19hb Jun 2011
Jadi, Ahad petang lepas babai Piluih dan Yui balik ngan kete Sofie (kawan Yui) ke Seri Iskandar...kitorang pun terus gerak ke destinasi yang dirancang.

Bila tgk sape yg join gi Kuala Kurau tu...tingat mcm nak gi kembara Pantai Timur 30/5 sehingga 3/6 dulu pulak, huhu. Cuma along je yg takde & yang ketara..Sela/Anas dh guna kereta baru, hehe. Masa gi Pantai Timur tempohari..Anas lanyak abes si saga itam tu, ngeh2..

Sampai Kuala Kurau (ikut Kuala Gula)...frust jer sbb tak dpt nak beli ikan baru naik yg masih tergedik2 dlm kotak polisterin bot nelayan situ, ermm..
Hmm..cina bawah jambatan tu cakap...ikan takdak..angin kuat.
Tapi mcm tak nak caya je..huhu. Cari lak kat tempat lain. Berhenti kat satu tempat ikan kering tu. Cina tu cakap mmg ikan takde skang ni. Tiga bulan akan berlarutan mcm ni sbb kat laut angin tengah kuat. Tak tau ler monsun apa skang ye, hihi..
Tu ler dorang bot2 kecik tu tak berani nak turun laut. Kalo turun pun..sat2 aje. Keluar tak jauh2 pun. Skang ni cina tu cakap dh masuk bulan ke 2. Cina tu cakap skang ni tgh musim angin pajak gadai. Maksudnya...dorang pun skang ni kalo takde duit kena gi pajak gadai, hmm....

Pastu, kitorang pun terus ler gi bawak mak, abah, Sela, Anas dan kak nor tengok kawasan Ban Pecah kat Tg. Piandang tu.

Pemandangan kat situ mmg best. Tempat memancing pun ye...Tempat berdating pun ye, erm..
Jalan tepian ban tu masih tanah merah....berdebu..abes kete baru Anas, hihi..
Nak berhenti tapi sepanjang jalan tu...port dh penoh ler!! Yang datang ngan kete, ngan motor2, ish..ish....penoh!!
Gambar2 ni pun aku amek dari dalam kete aje, guna kamera Akiss.

Memang best ler kalo nak melepak kat sini. Ngan angin yang menyamankan, ngan redup pohon2 rendang yang mmg ditanam berderet di tepian2 ban tu, erm...
Kat situ waktu malam lagi happening. Kaki pancing dok melepak, ngan gerai makan byk dibukak..siap ada karaoke lagi, huhu..meriah!!!

Korang tau ke citer dan kisah di sebalik kawasan BAN PECAH ni?? Meh aku citer ikut citer yg aku dapat, ye...hehe..
Al-kisahnya, sebenarnya ban atau tembok penghadang tepian pantai ni...jaoh lagi tang sana. Kiranya, ada sebuah kampung lagi kat situ. Ban yang ada skang ni...bkn ban yang asal. Tapi, citernya...kat kampung tu ada ler sorang yg makan harta anak yatim..makan riba'. Tp orang kampung wat tak tau aje. Takde yg menegur ke, menasihatkan ke...
Disebabkan tu ler..kampung ni ditenggelami air setelah ban/ tembok/ benteng penghadang pantai tu pecah dilanda ombak besar (mcm tsunami ler kot, allahhu'alam)...
Dulu2...orang citer...nampak lagi bumbung umah, pokok2 dari permukaan air laut tersebut..tp skang dh tak nampak dh ler..sbb dh mereput dan musnahlah semuanya.
Dorang kata...ni bkn mitos...katanya kisah benar.

Kalo search kat gugel maps pun...takde yg tolong menanda kawasan ban pecah ni kat area Tg. Piandang, hmm..

Tahun 2007 dulu...pertama kali aku gi sini..ada simpan gambo kat gebang fotopages ni..hehe..

Ni dah penghujung2 ban tu dah. Kitorang ingat nak melepak kat gerai2 situ tapi..tak jadi ler.

Last2 abg bawak gi Gerai Buluh Kuning kat Bagan Serai yg penah masuk dlm JJCM musim baru lepas tu..
Seronok tgk Anis makan. Mula2 mi yg mmg jadi feveret dia. Pastu dia cukai nasik ayam yg ibu dia oder. Pastu, dia cukai lak char kue teow ayah dia. Pastu, bihun goreng wan dia lak, hehe..

Ni nasik goreng ayam black pepper aku. Sedap ler bagi tekak aku ni...
Kak nor pun oder yg sama. Abg lak nasik putih ayam black pepper. Angah lak nasik ayam black pepper. Akiss makan kuew teow goreng, Ain oder bihun sup, mak lak nasik ayam.

Dah abes makan tu...kitorang terus gi lepak lake garden...bersila beralaskan selipar di atas rumput dan bersembang satu citer mistik, kisah benar.....ngee..

Akiss, ain dan anis dh leka layan playground, mm..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved