Sabtu, 3 November 2012

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


sepetang <b>di KUALA sepetang</b>.. - EmIenAqil

Posted: 27 Sep 2012 05:00 PM PDT

As'salamualaikum!!!
Hii dear all!!!
sepetang di K.U.A.L.A sepetang.. ;)
Alhamdulillah!!!
Bertemu lagi kita di hari yg penuh barakah ini..
Syukur Ya Allah!!
Diberi kesihatan yg baik..
Amin!!!!!!!!
Hari ni hari last berkerja..
Semangat weihhhhhh nak cuti 2 hari.. ;)
Yeayyyyyyyyyyyyy!!!
Hari ni penutup entry untuk minggu ni..
Minggu ni complete ibu bercerita direct 5 hari berturut2..
Dah lama bebenor rasanya blog ni jadi suam2 kuku..
Kejap ada cite kejap x ada cite..
Sunyi sepi tanpa berita..
Hari2 mesti ada jer ceritanya.. ;)
Insya'allah!!!!
Lepas ni ibu akan usahakan bercerita macam dolu2 balik yer.. ;)
Hari ni jom kita sambung cite kami hari minggu yg lepas..
Kuala Sepetang Taiping @ 23/9/2012
Tujuan asal kami ke Taiping hari tu.. ;)
Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang..
Tuan kecik yg sabar menanti.. ;)
Sambil nongkat dagu lagi.. ;D
Tuan besar & tuan separuh besar..
Pon sabar menanti..
Sama jer aksi dua beranak tu..
Bukan deme sedor ibu snap picca ni..
Masing2 melayan perasan & keroncong di perut yg makin menjadi2 ler tu.. ;p
Sejarah tu kan?!!
Nama asal kawasan ni.. ;)
Tuan kecik kita bila dah mula bosan..
Dia x duduk diam ler dah..
Ada ler yg nak dibuatnya..
Jangan kamu nak kamuk2 kat tengah2 medan tu udah sayang..
Kang terjun laut lak ibu..
Tuan separuh besar yg x jemu2 melayan tuan keciknya..
X pernah jemu melayan.. ;)
Mengusik je lebih sebenornya tu.. ;p
Manalah makanan ni lambat benor sampainya..
Pose mahal dari atok & opah..
Bila direnung wajah yg makin dimamah usia ini..
Hati jadi sayu.. ;,(
Moga Allah swt berikan ruang & kesempatan untuk kami berbakti pada mereka..
Hingga ke saat2 terakhir mereka..
Awat muka Paksu ada pantulan nih?!!!
Paksu pakai pencuci muka apa lak ni?!!
Abeh nek jerawat satu mukanya..
Haaaaaaaaaaaaaa!!
Paksu udah ada awek erkkkkk..
Orang semua pakai baju merah dia warna biru putih..
Makan kat sini memang menu utamanya berasaskan udang ler..
Memang feberet si Aqil Naim ler.. ;p
X payah nak berebut2 lagi dah..
Hah!!!!
Makan ler puas2 yer.. ;)
Opah with Mee Udang nya..
Nyummy3!!!!
Baca bismillah dulu opah.. ;)
Mee Udang Special Mak Jah Kuala Sepetang.. ;)
Bila Mee Udang menjadi menu pilihan si tuan puteri..
So kerja tuan putera pulak mengupas kulit udang untuk santapan si puteri yer.. ;p
Sama juga dengan putera ai yg sorang ni..
Tapi sedap lagi Udang Goreng Tepung tadi..
Cuma kami x sempat order Udang Goreng Sambal jer hari tu..
Nampak gaya kena datang lagi tu.. ;p
Menu atok & Paksu..
Nasi Goreng Udang Special..
Udangnya ada tersorok dibawah timbunan nasi2 tu..
Keow Teow Goreng Udang Special..
Nampak x udang di celah2 tu?!!!
Dia terintai2 jer tunggu masa nak dibaham..
Sambil menunggu si putera2 idaman Malaya menghabiskan makanan masing2..
Sebab makanan diorang sampai lambat..
Kami si puteri dah kenyang perut..
Ibu layankan si putera sorang ni bergambor..
Layan memek2 muka dia tu yer.. ;)
Hah!!!!
Ni awatnya ni?!!!
Tetiba jerk..
Ni aksi model iklan Colgate ke apa?!!! ;)
Nasib gigi semua cukup & cantik..
Eh!!! Tapi gigi Aqil Naim jarang2 ler..
Aksi mulut senget benget.. ;)
Hah!!!!
Tu nak tiru aksi mulut itik yg tengah top tu ler yer..
Tapi awat macam itik serati jer sayang?!!!
Muahahahahha!!!
Apapun kamu tetap comel nak oiii.. ;)
Ok untie2 semua..
Saya dah kenyang..
Alhamdulillah!!!
Masuk2 kete..
Saya rasa nak tido jer..
Tapi untie2 semua jangan ingat saya terus balik Ipoh lepas tu tau..
Ada lagi citer seterusnya..
Kita sambung minggu depan yer..
Insya'allah!!!!
Kami kemana lepas tu?!!! ;)

Nota Si Jari Runcing ~Hari ni ibu halfday.. Lepas kaum2 lelaki solat Jumaat kami nak gerak ke Banggi.. Nak jemput opah yg tamat kursus hari ni.. Teringin sangat nak jumpa kawan2 yg ada sekitar area2 sana.. Insya'allah!!! Ibu cuba contact sapa2 yg ibu ada senarai contact nya.. Sebab nak janji jumpa tu ibu x berani.. Takut nanti sampai2 sana waktu tu x berkesempatan nak menyelit2.. Opah dah siap2 ada plan kat sana.. Ada makan2 besar ngan big2 half of opah family.. Ntah apa ler speking london nih.. Aiyooooooooo!!! Ok nanti kita sambung cite lagi erk.. Take care semua.. Selamat bercuti!!! ;)~

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved