Khamis, 23 Jun 2011

07 di kamunting - Google Blog Search

07 di kamunting - Google Blog Search


Cendol <b>Kamunting</b> terus jadi pilihan <b>di</b> Taiping » Perak News - Your <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2011 12:27 AM PDT

Rahsia cendol sedap terletak pada air gula dan santan dia. Yg paling sedap ialah yg menggunakan air gula kundur? dan santan yg pekat. Ini lah rahsia penjual cendol India yg asli. Sayangnya dah tak ada yg buat cendol ori ini. Malang sekali bila resipi yg baik dipinda pinda sehingga hilang terus keasliannya.

Di ipoh ada seorang penjaja India (bekas askar) yg jual cendol yg asli ini di depan Maybank Ipoh Garden tapi malang sekali dia pun sudah berhenti berniaga…mungkin kerana sudah tua. Alangkah baiknya kalau ada sesiapa yg boleh dapatkan resipi cendol beliau dan kembangkan perniagaan cendol lazat ini ke seluruh Malaysia.

Most things in life are still best consumed in their original form ! ;)

Like or Dislike: Thumb up0 Thumb down0

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan