Selasa, 15 Mei 2012

07 di bota - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di bota - Google Blog Search


Kuehbangkit ~ the story of us: Menjala <b>di Bota</b>

Posted: 05 Feb 2012 06:32 AM PST

Balik kampung baru ni sempena cuti 4 hari Maulidurrasul dan Thaipusam, abang ambil kesempatan utk menjala di bendang kt Bota. Alahai bendang tu blkg rumah aje. Tapi anak tuan rumah pun tak pernah masuk dlm bendang, menantunye pula yang gian nak ke bendang, maklum le, suami teman ni orang kampung aje, dah jenuh berkubang mase kecik2 dulu. Kira kali ni lepas rindu menjala le tu. Yang best nye, Opah teman langsung tak sangka yang suami teman terer menjala, mengagau dan etc yg sewaktu dgnnya, Opah ingat kami beli ikan, bila dia dengor abang yang jala ikan, tersangat la Opah kagum! katanya "gheti kamu menjala ye Zun, cucu2 opah hagham soghang pun tak gheti, nama aje oghang duk kampung"....muahahah! Suami teman sangat le kembang mendengo nye!.

p/s: Zun adalah panggilan mesra manja oleh Opah kat abang, jenuh lidah nye nak nyebut Zul! tak maunye!
Gambar kabur sikit sbb dah maghrib dah time tu, jadi kene le adjust sikit brightness gambar ni.
Alhamdulillah, ni la hasil jalaan abang ptg tu. Merasa la sikit sorang bagi sikit kat opah dah jiran.

itu la lebih kurang size tangan ikan

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved