Ahad, 18 November 2012

07 di hutan melintang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search


Wedding pertama selepas bergelar puan <b>di Hutan Melintang</b>, Perak

Posted: 03 Jun 2012 12:35 AM PDT


Sekian lama ketandusan idea untuk menghapdet entry, akhirnye hari ni ade perisian untuk dikongsi bersama..tapi bukan perkongsian ilmu..haha..perkongsian gambar aku menghadiri wedding sepupu aku selepas aku selamat bergelar puan pada 21hb apr 20012 dengan sekali lafaz..ecewah... ;)..sebelum ni banyak sangat jemputan yang aku tak dapat attend..sebab aku kene keje on weekend lah..incik suami ade job shoot gambar kawen lah...dan macam-macam lagi lah..

Awal pagi sabtu,sebelum subuh lagi family aku dari Pahang dah sampai KL..hajatnye nak mandi-manda kat umah aku sebelum bergerak ke Perak..tapi, disebabkan mak aku tak nak naik umah aku yang tinggi ni, makanye plan bertukar untuk mandi-manda di Sg. Besar..

Lepas tu sambung perjalanan ke Hutan Melintang, Perak..kuar je dari kete, terus aku suruh anak buah aku amik gambar aku dengan incik suami..sebab, rasenye lepas kawen takde gi gambar ala-ala berdating gini dengan beliau..hehe...gambar tangkap sendiri tak syiokkk....=p

 Harusla nak tempel besau-besau gambar aku kan..hihi..aku ni memang seorang kazen yang sangat 'bagus' kan..tak nyempat-nyempat nak wrapping adiah kawen..letak je dalam paper beg Sogo tu..punye la malaskan..siap tampal dengan selofin tape lagi kat bahagian atas..

Anak buah aku yang tangkap gambar di atas kate, "makcik!paman peluk makcik!" aku pun cakap.."ye ke?mane de.." dengan penuh semangat die view balik gambar tu..dan tunjuk..."haa..ni..tangan paman kat bahu makcik.." betape caringnye anak buah aku ni kan...

 wif my sis!kitorang ni memang sakan bergambar...pantang free sikit..nak posing je..jadi, tak payah la aku tempel banyak-banyak gambar kami berposing sakan di pelamin ye...
Ni pulak gambar dengan family aku...ade sepupu dan ibu saudaraku jugak di situ...
 Bersama sepupu yang kami raikan di pelamin...hehe....sepupu aku yang pompuan tuh..


Sebelum balik, amik gambar kat depan umah kampung ni..umah ni banyak sangat kenangan waktu aku dan adik beradik serta sepupu sepapat aku kecik..

pernah jatuh tergolek kat tangge...pernah main meriam kat laman umah ni..pernah lari dari umah dengan beskal sebab merajuk dengan makcik yang suke cubit aku sebab anak die yang suke mengadu..pernah kene menapak nak  balik umah ni time raya sebab kete tak boleh masuk bile musim hujan..pernah kene iron baju pakai iron arang..pernah jugak minum air yang masuk gune kayu api..dan of koz la aku pernah mencari kayu api untuk arwah embah@ nenek aku masak..

yang paling tak boleh lupe kenangan tahan perut supaya tak membuang air besar kat kampung...punccanye..umah tu dulu takde jamban..jadi bile sakit perut, mesti tunggu geng..lepas tu bawak ubat nyamuk masuk hutan...carik port pokok yang strategik...lepas tu akan kedengaran suara-suare sumbang.."wei..dah ke belum?"  "jap jap..belum lagi" lepas tu ade plak sepupu yang lain.. "cepat la woii...nyamuk banyak ni!" lepas tu ade g dialog mase 'termenung' tu.."woi!ade kura-kura la kat sini.." ngahahahahahahaha...tapi memang ade kura-kura..kan dalam hutan..

Topic perbualan dengan sepupu sepanjang ari kenduri tu pasal kenangan masa zaman kanak-kanak..memang terbahak-bahak gelak...tu baru sikit berkumpul..sepupu yang sampai lambat tu, tak sempat nak join bercite kisah zaman kanak-kanak..hehe..

korang ade cite yang sukar dilupakan masa zaman kanak-kanak bile balik beraya di kampung?



0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved