Rabu, 16 Januari 2013

07 di ipoh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


EverYThINg AbOuT AsYDHIa: :...Nasi arab <b>di Ipoh</b> Perak...:

Posted: 13 Jan 2013 11:24 PM PST

Mak kenal nasi arab bila mak menjejakkan kaki ke opis baru nie...kat sini majoriti makan mak boleh istilahkan agak mewah berbanding mak di opis lama dulu...

Baru-baru ni masa my daughter masih berada dalam kondisi yang tidak sihat, mak balik ipoh untuk sekali lagi buat air penawar...tapi sebelum pergi ke rumah ayah saudara untuk tujuan itu, my mom ajak makan nasi arab di area betul-betul belakang Hotel Syuen dan bersebelahan MBI...Nama restoran Malika Saba...lokasi dia tak berapa strategik so mana-mana yang nak datang kesini kena perhatikan betul-betul sebab bentuk bangunan dia menyerong sikit...

Actually mak dah tahu kuantiti nasi arab ni boleh makan 1 hidang untuk 2 - 3 orang tetapi memandangkan my mom yang baru pertama kali makan so teruja nak bawa anak-anak menjamu disini...

So memandangkan my bro yang lain tak dapat join so kami hanya 4 family je la menjamu disini pada hari itu...

Antara menu yang kami pesan hari tu adalah Nasi Arab Chicken 1kilo (bila sampai ke meja YA ALLAH banyaknya..yang bestnya nasi berat 1 kilo dan ayam dia 1 ekor)...so pukul rata 2 family makan...dan my dad pesan 1 kilo nasi arab lamb...so bayangkan macam mana nak habiskan kalau nasinya macam nie...
Selain tu kami order air jus yang majoriti minta air jus oren, apple dengan watermelon...pastu ada air dalam botol kaca...lupa lak nak snap..
my mom cakap my opah nak makan roti arab...so my mom pun order la 2 set...sekali yang datang besar nie...
Bayangkan macam mana nak habiskan...

For my son dia sibuk nak makan kentang...mana la ada kat restoran makanan arab ni kentang goreng semata...so tak pasal-pasal orderkan untuk dia LAMB KEBAB...
Jangan tanya kenapa bentuk kebab tu macam tu...mak tengok pun mak senyap...rasa lamb nie ok la tapi banyak herb...

Rating yang boleh diberi daripada 5 bintang…
Kebersihan kawasan sekitar termasuk meja  makan : 5/5
Toilet: 3/5 (kena pandai bukak pili air kalau tak sure orang cakap tak da air macam my hubby hehhe)
Layanan or Service: 4/5 (kena pandai berbahasa inggeris sebab pekerja dia tak pandai malay ok...berbelit lidah nak cakap hahhaa)
Masa menunggu makanan: 4/5 
Makanan : 4/5 (sedap, banyak, puas hati dan boleh bungkus balik mana yang tak habis hehe)
Harga : 4/5 (untuk makanan sangat berbaloi...tapi untuk air mahal sebab segelas majoriti RM6)

^0^ insya allah akan datang lagi pada raya cina nanti for second round ^0^

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved