Rabu, 20 Februari 2013

07 di pangkor - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


[] Zakwan-Nayli []: JELAJAH <b>PANGKOR</b> | Santai <b>Di</b> Pantai Teluk Nipah

Posted: 20 Feb 2013 04:00 PM PST

Ada 2 port pantai yang famous kat Pulau Pangkor ni
1 - Pantai Pasir Bogak, lagi 1 - Pantai Teluk Nipah
Kalu pusing pulau, kita akan tempuh pantai Pasir Bogak ni dulu
Tapi ramai yang suggestkan kalu nak tido hotel amik kat area sini
Nak makan pun ada yang cakap kat Pasir Bogak lagi murah
Berbanding dengan Pantai Teluk Nipah, yang sini ala-ala Chenang, Langkawi
Happening dengan aktiviti pantai dan pusat jualan
Harga pun boleh tahan gak la, kan
Kitorang amik peluang nak bersantai kat Pantai Teluk Nipah ni
Memang sepanjang pantai penuh dengan orang
Hari Keluarga ofis la, ada yang dengan kawan-kawan la, famili la
Tapi aritu berpeluang jugak la kami nak melepak merasa angin pantai
Dapat la plak port buaian ni, best btul!
Walaupun sebenarnya port tu dekat dengan sekumpulan famili tengah bersantai
 Pastu sambil-sambil tengok org lain beraktiviti
Naik banana boat, island hopping, main istana pasir, mandi laut
Tapi tu la, kitorang ni baju lebihan pun takde bawak hehe
Sebab memang tak plan pun nak mandi manda
Lain la kalu ada booked hotel/chalet kan...
Maknya yg lebih, nampak... =p
PapaZN pun nak jugeeek =p
Tengok blkg kitorg tu ada stroller, tu port lepak famili blkg kami tu la, hihi
Dah lepak santai-santai jap, kitorang pi deretan kedai2 tu pulak
Okeh, kat sini FM lagi banyak choice
Harga pun ok la berbanding dengan kat pekan 
Kalu kat pekan, ada yang 3 bijik = RM10, ada yang 4 bijik = RM10
Design yang sama, yang bentuk selipar tu
Nampak besooo plak MamaZN kat gmbr ni, hukhuk! =/
Banyak lagi kedai yang ada
Belah pantai dengan yang seberang pantai
Kedai makan banyak, kedai cenderahati pun banyak
Chalet2 pun banyak gak kat sepanjang pantai tu
Memang sejibun macam kat Pantai Chenang, Langkawi
Kitorang tak merasa pun nak cuit-cuit air laut tu
Kot-kot la kannn, kate dah sampai Pangkor, hehe
Pegi kat gigi pantai pun idak!
Takpe, memang bleh dijadikan alasan utk datang lagi, hehe

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved