Isnin, 1 Ogos 2011

07 di manjung - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


Stanza Hidupku: KiSaH <b>Di MaNjUnG</b>

Posted: 17 Jul 2011 07:05 PM PDT

Haiiiii....!!!

Ok ok, sepanjang aku kat rumah mak aku last week kan aku belajar masak tau. Antaranya kuih puding sagu berkuah, kuih kasui dan lepat pisang. Tapi tu la, tak sempat nak ambik gambar, asal siap letak aje dlm fridge (puding sagu dan kuih kasui) bagi je punggung udah le ader tukang potong pastu ngapp!!!


Lebih kurang mcm ni la rupa PUDING SAGU BERKUAH aku tu tapi kuahnya yellowish color sbb aku gunakan tepung custard(bila bancuh kan yellowish) utk melikatkan lagi kuah, sori la x sempat nak snap dah abis di NGAPP!!

Bila ditanya sorg pon tak mngaku....sudahnya habis begitu saja tanpa sempat aku nak snap sekeping dua. Bukan tak nak ambik pics tau, mmng betul-betul tak sempat sbb dengan sibuk memasak di dapur, apa korg ingat ader masa aku nak pegang hp aku pastu snap! Habis rosak nyah aku punya BB.... apa korg ingat 20 sen nyer hp ker aku pakai??

KUIH KASUI/KASWI

Lepat pisang tu lagi la, panas-panas kuar je dari periuk kukus terus je dorg ngapp!!! Makan plak dorg tuang dengan kuah puding sagu tuh (kuah puding sagu tuh dibuat drpd susu cair, tepung custard dan gula mengikut rasa dikacau di atas api dan diletakkan air skit supaya tak likat, cantik tau kaler dia yellowish).

Tak sempat pon wat minum petang udah habis, wat pkul 2pm sblm pkul 5pm udah BANZAI!!!!!!!! Ok la kan, maknanya aku wat sedap le, huahahahahah (tu la motif yg sebenarnya nak bagitau, aku ni pandai masak)

LEPAT PISANG

Sebelah malamnya aku, adik aku si Janna dan mak kitorg main SPIRIT!!! Korg penah dengar spirit game. Kalo tak kuat iman jgn cuba-cuba main takut nnti terpesong iman! Kitorg pon main la dan tanya la soklan yg berkaitan ader la berunsurkan peribadi dan ternyata soklan yg dijawab BENAR DAN TEPAT!!! Tapi awas jangan percaya sangat nnti syirik sbb kitorg saja main utk suka-suka je tanya soklan berbentuk : BILA AKU AKAN KAYA? Hahahah... kan best

Tapi seram bila tanya 'Peter, siapa kamu?' Tau dia jawab apa? HANTU!!!! Tak meremang bulu tengkok! Tanya lagi... 'Peter, kamu sekarang ada di mana'...tau dia jawab apa? 'ADA SEBELAH ENA'.... Sebelah aku tuh, padahal sebelah aku kosong jer.... malam tu aku tido bawak Yassin la letak bawah bantal kepala aku tido, takut gak watnya di rasuknya aku, tak naya.... huhuhuh, padan muka aku!

Nak tahu apa jadi kat adik aku plak? The next day at nite dia bertembung ngan pocong!!!! Hahahahah... trus tak balik rumah tido kat rumah adik aku yg sorg lagi tuh si Azlia, kakak dia jugak la... ok kita layan pic Janna nih.

POCONG JANNAH

Hahahah.... Padan muka, tu la sapa suh tido rumah kak lia time kak ena ader kat rumah mak, dh takleh nk main spirit lagi, abg alip pon nak join udah tak dapek sbb kamu overnite sana, tu pasal jumpa POCONG!!!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved