Isnin, 15 Oktober 2012

07 di bercham - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


GlamIs Femme: Cendol warisan at <b>bercham</b>, ipoh

Posted: 16 Sep 2012 08:06 AM PDT

Hari ni nak buat entree pasal cendol. Alahhh ape yg hebat sgt cendol, belambak2 cendol jual serata negara. Haaa tak kira la nak tulis gak pasal cendol warisan di bercham, ipoh.
Kenapa saya nak tulis? Sebab saya kene beratur 1/2 jam nak dapatkan cendol saya. Then bila sampai turn saya, pulut hanya cukup untuk 1 paket saje, asalnya nak tapau 4 cendol pulut. Maka cendol pulut, cendol jagung, cendol lengkong n cendol kacang. Total of rm12. Hmm rasanya mestilah sedap kalau tidak masakan ramai orang bearurnkan kan kan....
Yang paling bagus, org yg beratur memang 1 malaysia, cina, melayu n india semua ada.
Yang paling kagum walaupun uncle ni baut kerja sorang tapi sgt cekap dan pembersih...serious....
Ok kepada yang nak try, location dia berdepan dengan mobil bercham and hanya bukandr kul 12 smp habis... Normally 3 lebih dah habis la..
Harga ulak semua cendol if makan situ rm2.50, if tapau rm3

Bawah ni picture sempat posing sementara beratur tengah panas....
( walaupun tgh panas muka tetap x berpeluh kan, itu la the power of skin79 bb cream, nak tau lanjut pm lah saye)


Note: berapalah income si pembuat cendol ni sebulan, 30 minit beratur pun saya kira2 hampir rm150 jugaklah die menerima duit..... Kaye kaye kaye....jum jual cendol....hihi

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Bercham, ipoh

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved