Ahad, 7 Oktober 2012

07 di tambun - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


..Cik May..: Family Day <b>di</b> Lost World Of <b>Tambun</b>

Posted: 04 Oct 2012 08:00 PM PDT


Setelah hampir seminggu perap gambar dan entry ini..akhirnye berjaya jugak meng'publish' kan gambar-gambar tersebut..maaf la..lewat banyak..orang lain balik dari Tambun terus demam..aku ni baru semalam nak demam..lepas tu USB cable camera pulak asyik tinggal kat umah..selalu tu ade je dalam handbeg..


Okei..nak cite pasal family day opis aku pada 29&30 September ari tu...aku dan suami gerak dalam pukul 6.30am dari KL..dalam pukul 9.30am dah terpacak kat sana....ramai dah yang sampai lagi awal..

Before masuk tu kene register dulu..then AJK bagi makanan breakfast..bihun goreng je..then pakai gelang ni kat tangan baru boleh masuk dalam..untuk masuk sesi siang, gelang kitorang kaler hijau...okei..dah pasang boleh masuk ke dalam...zassss...

Belah pagi tu , acara perasmian dulu..oleh VVIP...malas nak cite pasal VVIP tu sebab semuanye pangkat Dato' berjela-jela..sebab ramai sangat Dato'nye...awal pagi ada game telematch...anak-anak dengan staff terlibat..aku dengan malasnye duduk je bawah khemash yang ada kipas untuk bersantai..sambil beramah mesra denga para wife opismet...sesi berkenalan pun ada....
Dah boring tengok dorang menjerit-jerit, aku terus gi jalan ke tempat main air pulak dengan suami...tapi tak boleh la nak main beria..berendam aje la...hoho...rendam dalam air sejuk..lepas tu rendam kaki kat jakuzzi...
Nak rendam badan dalam jakuzzi tu takut merbahaya kat baby..sebab boleh tahan panas jugak air kat jakuzzi tuh..
Dalam tu ada SPA..sape-sape nak berurut bagai boleh la register kat dalam tu...tapi bayar lain..tak termasuk dengan tiket masa masuk tuh..
Yang ada anak-anak kecik boleh gi kat Petting Zoo ni pulak..sesi mengenali haiwan-hawan yang jinak kat situ..
Kalau malas nak berjalan, boleh naik keretapi kat bawah ni pusing-pusing kat waterpark ni..tapi aku tak berkesempatan nak naik pun..ntah kat mane checkpoint die collect orang tah...tau-tah dah 3,4 kali lalu depan mata aku..tapi takpelah...banyak melangkah pun macam senaman jugak kan..
Ada crystal pool!kristal pool ni lagi panas dari Jakuzzi...so, wanita mengandung adalah dilarang keras untuk masuk..yang aku baca kat papan tu la kan..so, aku tak masuk..si suami je yang masuk semua tempat air dalam tu..mungkin melepaskan perasaan kuciwe takde partne nak main gelongsor-gelongsor dari puncak hutan tu...sian dia...member-member opis aku yang laki ramai yang mengawasi anak masing-masing..so, dorang pun takde main sangat game-game kat sana..
Ekceli ada banyak lagi  gambar kawasan yang ditangkap.tapi, malas nak mengedit pulak..so,tu je la gambar masa siang okei..hehehe...
Petang kitorang balik hotel..tido kat Hotel Kinta River Front..jauh sikit dari theme park tu...malam tu kene datang balik untuk Dinner...untuk masuk theme park waktu malam, die bagi gelang lain pulak...
Amik gambar dengan mereka yang duduk berdekatan dengan aku je..yang jauh-jauh tu, takde la gambar kenangan bersama..eceh..macam la dorang nak bergambar sangat dengan aku kan..hihihihii....
Betapa voguenye mereka kan..aku??simpel-simpel aje....
Untuk cabutan bertuah, aku dapat ini...taraaa.....electric oven...ala..yang kecik je..jadi la..dari takde kan...kebetulan memang takde yang bagi adiah oven masa aku kawen ari tu..so, memang berharap dapat oven..tapi hadiah utama cabutan bertuah Samsung Galaxy Tab 7.0..
Oven ni aku dah guna buat ayam BBQ...hikhikhik..gile semangat kan....
Nak jugak selit gambar ni..ish-ish.......ni copy dari entry sebelum ni...sebab gambar ni dari kamera opismet..bukan kamera murah macam compact kamera aiii .... =___=
Hari ahad aktiviti bebas...pukul 12pm aku dan suami check out dari hotel dan singgah ke pasar karat Ipoh sebelum balik KL...
Tak main pun tapi rasa lenguh tangan-tangan dan penat badan..=___+

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved