Jumaat, 11 Januari 2013

07 di gerik - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


Horror : Kisah Seram <b>Di</b> Highway Bukit <b>Gerik</b> & Highway <b>...</b> - Faceblog

Posted: 31 Dec 2012 12:00 AM PST

Jom baca kisah seram yang dikongsi oleh seorang pembaca di forum CariGold... Layan~

Mggu lepas kami sekeluarga dpt berita adik Ipar aku eksiden motor dgn kereta kat Kg di Kuala Terengganu. 


Jadi kami sekeluarga diminta utk balik mlm tu juga...
Tetapi dlm perjalanan (baru nak masuk Baling) kami dpt call, adik kesayangan kami dah pulang ke Rahmahtullah... Allah lebih sayangkan dia... Al-Fatihah...
Jadi kami teruskan juga perjalanan keTrg dgn hati yg tabah...
Setelah semua selesai, Ahad mlm Isnin kami kena pulang ke Penang sebab aku ada kerja yg perlu disiapkan, dan kami bertolak dari K.Trg dlm 10.30mlm...

Mula masuk H'way Bukit Grik dlm 1.30 pagi... dan sepanjang prjalanan aku rasa mcm biasa..cuma bini aku ckp dia pening dan rasa nak muntah..mgkn sebab jln bengkang-bengkok...
Alhmdllah, kami sampi ke Grik dlm kul 4.10pagi gitu, dan kami stop kat R&R sebab aku nak p toilet...
mcm biasa aku lock kereta kalau aku tggl sat anak bini aku, tapi alhmdllah mlm tu aku tergerak nak kasi on alarm...

Tiba-2 kereta aku bunyi alarm, then aku bergegas p tgk kereta aku, tak ada apa-2 berlaku...
Then aku p dptkan bini aku, dia nmpk mcm takut... Aku tanya kenapa? Dia kata ada org lalu mundar mandir depan keta aku tu, tgk direct kat depa dlm keta... Then, masa tu keta aku berbunyi...Then tiba-2 org tu hilang... So aku pujuk bini ckp maybe org driver lorry dkt-2 situ yg lepak sama....

Then kami teruskan perjlanan ke Penang... start nak masuk H'way baru Grik-Baling dlm kul 4.30pagi...
Aku nampak kabus tebal... Rasa berat hati nak teruskan...ingat nak U-turn...jadi aku plan nanti kalau kat depan ada lampu jln aku nak U-turn... Tapi bila terus...still takder lampu jln, sebab bateri solar utk lampu tu dah habis kot... so aku make desicion teruskan perjlanan...

Tiba-2 aku rasa semcm jer...Then bini aku tiba-2 mcm terkejut! Aku pesan kat dia baca apa yg patut...Aku pun sama baca apa yg patut... Then tiba-2 aku rasa keta aku mcm berat... aku tekan myk juga (masa tu gear 5 dan turun bukit!) Then aku tak puas hati aku drop gear 4... masa tu turun bukit! Hangpa bayangkan turun bukit guna gear 4  Utk pengetahuan, bila kereta dah bergerak lama, pick-up dia ada skit... Sebelum tu, aku belasah gear 5 naik bukit...Tapi ini turun bukit gear 4.

Alhmdllah depan kami ada lori balak..rasa ringan semula... Bila aku dah overtake lori tu...tak lama aku rasa berat balik... Mcm tadi gak, turun bukit aku henyak gear 4...Aku nekad. Aku mesti lawan balik demi anak bini aku.... Sepnjg nak kuar h'way tu nak sampai ke Baling, dlm 3-4 kali aku rasa mcm tu... Kadang-2 aku mcm terasa nak tgk tepi cermin...tapi bila tgk takder apa-2... Alhmdllah, kami dpt kuar dari H'way tu dan sampai ke Baling... Then takder rasa apa-2...Lepas tu ada bukit-2 nak menghala ke Kulim tu selamba jer aku naik bukit guna gear 5....

Then sampai ke BKE Kulim, aku stop kat Petronas tu nak rest aku ckp kat bini aku... (Sebenarnya aku saja nak stop, tak nak balik terus kot-2 kalau ada benda ikut, dia akan stay kat situ...) Lepas aku ckp kat bini aku, barulah bini aku rasa 'burden' yg dia rasa tadi hilang tiba-2..rasa lega... Kami selamat sampai rumah kat seberang jaya dlm kul 7.30 pagi... itu pun aku sempat lagi p beli nasi kandar kat Jalil bagan...


Sampai rumah baru kami bincang pasal apa yg berlaku... Bini aku ckp, masa perjalanan nak ke K.Trg pun dah ada nampak benda pelik... Dia nampak mcm org tua lelaki kat tepi jln kat atas bukit Grik lambai tangan sambil senyum kat dia... Then masa nak balik ke Penang, still org yg sama lambai tangan kat dia, tapi kali ni tak senyum. Then dia kata masa kat H'way Grik Baling tu org tua tu ada follow keta kami! Bini aku nampak. Dia lawan juga dgn beranikan diri buat tak tahu jer... Kuat juga bini aku. Tahniah!

Then masa kereta kami rasa berat tu, dia pun rasa berat juga...Ingatkan aku jer as driver rasa kereta berat...
Dia ada nmpk mcm benda putih follow kereta kami... Nauzhubillah..! Tapi Alhamdullah, kami selamat sampai rumah....Then kami cerita benda tu kat family kat kg,... Adik ipar aku yg sorang tu cerita, dlm bulan lepas, member dia terbabas kereta kat H'way Baling Grik sebab rasa benda yg sama..kereta rasa berat, then lost control terbabas... dia kata kami Alhamdullah kuat juga dpt lawan....

Jadi aku pesan kat korang, kalau nak lalu H'way Baling grik tu, kalau boleh jgn lewat sgt..Tunggu sat kat Pekan Grik tu...dah masuk subuh, then boleh la kot tempoh jln tu... Tapi kalau kuat, belasah jer...
Lagi kalau korang ada any experience or info tntg topik aku bukak ni, boleh la share kat sini...
At least takder la member-2 kita kena benda yg sama aku kena..or maybe lagi teruk!

http://penpatah.blogspot.com/2012/12/horror-kisah-seram-di-highway-bukit.html

Saya bULAT Awak BuJUR: Shahar Homestay <b>di Gerik</b>

Posted: 02 Dec 2012 08:42 PM PST

HARGA PROMOSI SEMPENA PEMBUKAAN
SHAHAR HOMESTAY merupakan homestay yang menawarkan penginapan yang selesa untuk anda semua jika berkunjung ke Daerah Gerik, Perak. Shahar Homestay di Gerik ini sangat sesuai untuk anda jika anda mahu kan penginapan yang murah tetapi selesa seperti berada di rumah sendiri.

Lokasi
Shahar Homestay terletak di Kampung Bendang Kerajaan, Gerik Perak (Tanah lot)
GPS Coordinate :  (akan diberitahu kemudian)

Kemudahan
Jumlah bilik tidur : 3 bilik
                               Bilik 1 : Master Bedroom (Air Conditioned), 1 Katil Queen, Carpet, 2 Bantal
                               Bilik 2 : 1 Kipas, 1 Katil Queen, 2 Bantal, Carpet
                               Bilik 3 : 1 Kipas, 1 Katil Bujang, Tambahan 1 tilam bujang, 2 Bantal

Bilik air/tandas : 2 bilik air (Salah satu dilengkapi Water Heater)

Ruang Dapur : Peti Ais 2 Pintu, Meja Makan, Water Filter, Electric Kettle (AKTIVITI MEMASAK
                         TIDAK DIBENARKAN)

Ruang Tamu : Dilengkapi dengan TV 21", Set sofa

Lain-lain : Iron Board beserta Iron

**Tuala mandi tidak disediakan

Jarak

Kurang 1 km dari Pekan Gerik
Kurang 1 km dari stesen minyak (Petronas, Shell, Esso)

Antara kelebihan lain homestay ini ialah ianya berpagar, mampu memuatkan 3 buah kereta di dalam kawasan rumah serta terdapat sebuah sungai yang mengalir cantik serta menyejukkan yang terletak berhampiran belakang rumah.

Jumlah Maksimum Penghuni (Muslim Sahaja)
Dewasa : 10-15 orang

Gambar-gambar Homestay



KEDATANGAN ANDA AKAN DISAMBUT DENGAN SENYUMAN  :)

SILA HUBUNGI EN SHAHAR - 012 5144330 UNTUK TEMPAHAN DAN PERTANYAAN

Website : http://shaharhomestay.blogspot.com/


(UAI) Kehadiran 50 Ribu <b>Di Gerik</b>..&#39;Saya Mari Ngajor Bukan Kerana <b>...</b>

Posted: 13 Dec 2012 09:36 AM PST

[unable to retrieve full-text content]*Di Hati Ada Iman* [Kuliah Jemputan] UAI27 Lapangan Terbang Gerik, Perak 28 Jun 2012 Ustaz Azhar (Original) www.facebook.com Blog UAI ustazazhar.com Klip Soal Jawab Agama Ustaz Azhar Idrus www.facebook.com Beli VCD Online ...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved