Selasa, 29 Januari 2013

07 di pangkor - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


cweet PINKY: Kem silat kali ke-2 <b>di pangkor</b>

Posted: 23 Jan 2013 09:43 AM PST

 

      
Perasan tak ? CP dah lame tak terhupdate blog nih , berapa hari ek , hehehe , tak ingat lak , CP taip nih pown dalam microsof word  dulu , then publish bile line wifi ade ..
Kali nih CP nak cerita pengalaman CP ke Pulau Pangkor hari tuh , bes ! CP ke sana under Kelab Pencak Silat UPSI , bukan pergi sajer2 suker2 jer , kitorang buat latihan jugak taw , tough atau tak latihan tuh , CP tak tataw nak cakap la , sebab nak kater tough , ade lagik latihan lagik tough tapi latihan kat pangkor nih , cukup tough bagi CP larr …
Kem Latihan di Pulau Pangkor nih berlangsung selama 3 hari 2 malam *tak lama pown kan?* dari 17hb Januari hingga 19 Januari 2013 , kitorang bertolak dari UPSI jam8 pagi and sampai dalam jam5 petang kowt , kurang pasti la plak , hehehe ~ rasenye macam tuh la , sampai je kat sane cek in homestay *untuk perempuan* dan 3 chalet *untuk lelaki*
Perempuan ditempatkan kat homestay sebab kitorang kena masak2 nih , lelaki lak tukang makan2 nih , nanti kalaw bagi lelaki masak kang hancur , bukan takut tak sedap , takut perempuan tak sempat nak makan
Lepas je cek in , perempuan start masak nasi goreng , lelaki lak ditugaskan carik port untuk BBQ malam tuh ~ lelaki jadik tukang carik port ngan pasang api then yang tukang bakar akhirnya si gadis2 juge sambil dibantu la sedikit oleh si teruna , teruna yang selebihnya lebih kepada makan…
Malam tuh kitorang satu team dan tentunya dengan coach sekali ber BBQ di tepi pantai , wah ! memang bes sangat ! kitorang ber BBQ sambil pasang lagu , bernyanyi ikut lagu yang dipasang , ade la joget2 ringan sikit *bukan joget sangat , gerak2 badan je* kitorang melepak kat situ sampailah jam1pagi , then balek lepas dengar sedikit pesanan dari coach
Esok paginya plak , bermula la cabaran ekstrem kitorang iaitu berbasikal mengelilingi Pulau Pangkor *ye la kowt mengelilingi* sepanjang 9KM , kitorang kena berbasikal sambil bawak barang amanah , ape ye barang amanah ? barang amanah kitorang ialah dumbell , yang tak leyh belah , ade 9kg dumbell kat dalam beg sandang CP , sepanjang berbasikal tuh , bukit jangan cakap la , ade bukit tuh , curam giler , korang pernah naek cameron highland or genting or mane2 tanah tinggi kan ? macam tuh la curamnye , berapa kali CP benti tarik nafas , basikal kalaw ade gear takpe gak , nih takde …
Time nak turun tuh lagik satu hal , break tak berapa nak makan ah lak , hampir terbabas la , lutut CP ngn jalan tar hampir berciuman , tapi nasib tak bercium kerana …. Takde kerana apa lah …
Kali kedua selekoh , CP try guna brek kaki lak :P acano tuh ? basikal ade break kaki ? ape lagik , break natural menggunakan kaki ke tayar beskal la … sambil tuh guna break tgn gak depan belakang … sekali , kaki CP yang duk jadik break tuh , kasut tertanggal , hahahaha ! ke tengah jalan lak tuh terbangnya , then CP g la amek , elok je CP ankat kepala , lori turun dari atas , kus semangat ~
Ops ! tapi CP sempat elak la , gile betul la …
Lepas berbasikal , petang tuh kitorang naek bot , g snorkeling lak , huhuhuhu ~ bes ! hilang kengerian nak kena langgar lori tuh …
Tapi sayang la , air keruh je mase tgh snorkeling tuh , mana tak nya ramai tul orang , ada rombongan dari korea la , endon la , Sabah la , siyes penuh , lame2 CP pown takde hati nak tgk ikan2 , coral apetah lagik kan ,  CP berenang je … 
Malam tuh kitorang ade wat perjumpaan sikit then kitorang rehat la , tapi , CP tak jugak rehat , g amek basikal berjalan2 jap ngan membe , tgk ape yang ade tapi mase tuh dah jam10malam sumting la , siyes , kat situ jadik macam pekan mati la , aiyak , semua kedai dah mula nak tutup , yang dah tutup pown ade , , dahsyat !
Pagi esok , kitorang diarahkan berkumpul jam 6.45 untuk training , lepas berkumpul kitorang pown bergerak ke pantai , maen bola tampar , tanam diri lam pasir , buat istana pasir , pastuh training silat lorrr … kejap training , kejap berendam , hahahaha , bes ~ happy jerr …
So , macam biasa , CP selitkan gambar :D













okei ! tuh je hupdate tuk kali nih , hadios !!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved