Sabtu, 16 Februari 2013

07 di tronoh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di tronoh - Google Blog Search


Benarkah ADUN <b>Tronoh</b> Jadi Balaci Sebarkan Video Lucah <b>...</b> - Sel13

Posted: 21 Dec 2012 11:20 PM PST

DAP Perak berada dalam keadaan goyah dan ketakutan. Itu merupakan fakta yang tidak dapat dinafikan terutama setelah pendedahan berhubung keserakahan dan kehalobaan Ngeh-Nga yang merupakan WARLORDS terulung DAP Perak, didedahkan. Kedua-dua bersepupu itu memiliki tanah seluas 10, 526 hektar di Gua Musang, Kelantan menerusi Syarikat Upaya Padu Plantation Sdn. Bhd. sebagai timbal balas kepada persetujuan mereka untuk melantik Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak selepas PRU12 lalu.

Sebelum pendedahan tersebut, Ngeh-Nga menggunakan Nizar Jamaluddin, cuba menimbulkan keributan di sidang DUN Perak dengan pertuduhan salah laku terhadap beberapa orang pembantu pemimpin UMNO Perak. Bagaimanapun, tuduhan dan dakwaan tersebut bukan sahaja didapati tidak berasas, sebaliknya dipenuhi dengan pelbagai fitnah dan bertujuan agar perkara sebenar membabitkan Ngeh-Nga tidak didedahkan.

Umum mengetahui bahawa Ngeh-Nga telah menjadikan Nizar Jamaluddin sebagai ANJING MEREKA yang paling setia. Nizar akan menyalak apa-apa sahaja mengikut kemahuan Ngeh-Nga.

Kemudian, barulah muncul pendedahan berhubung pemilikan tanah oleh kedua-dua bersepupu tersebut menerusi syarikat Upaya Padu Plantation Sdn. Bhd. Skandal berkenaan turut membabitkan Menteri Besar Kelantan, Nik Abdul Aziz Nik Mat yang dikatakan telah bersetuju untuk meluluskan pemberian atau anugerah tanah seluas 10,526 hektar kepada syarikat berkenaan. Ngeh dan Nga memiliki kepentingan dan penguasaan saham dalam syarikat itu.

Sangat terdesak dengan pendedahan tersebut yang bukan sahaja memalukan Ngeh-Nga, sebaliknya meruntuhkan kesombongan dan pembohongan DAP, satu lagi serangan dilancarkan. Serangan kali ini, tidak membabitkan para pemimpin UMNO Perak yang dituduh korup dan menyalahgunakan kuasa dengan mengumpul kekayaan secara keterlaluan kerana tuduhan mereka tidak setanding dengan skandal Ngeh-Nga.

Jadi, mahu tidak mahu, terpaksalah dicipta satu isu sensasi yang diharap dapat menutup sensasi skandal tanah Ngeh-Nga dalam persetujuan mereka untuk berbaiah kepada Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak.

Isu sensasi tersebut adalah VIDEO LUCAH MEMBABITKAN SPEAKER DUN PERAK.

ADUN Tronoh, V.Sivakumar yang juga merupakan bekas Speaker DUN Perak yang cukup terkenal dengan KEMEROYANANnya, telah membuat laporan polis pada 21 Disember 2012 kononnya ketika berada di Dewan Makan SUK Perak, dia telah didatangi oleh Pegawai Media DAP Pera, Dan Adriel.

Dan Adriel telah menyerahkan sepucuk surat yang dipos laju dan dialamatkan kepada Sivakumar. Apabila sampul surat tersebut dibuka, di dalamnya terdapat sebuah CD yang mengandungi gambar lucah yang mempunyai kaitan dengan Speaker DUN Perak selain dokumen cetakan website dua muka.

Sivakumar telah membuat laporan polis dengan harapan, polis akan menyiasat dan kemudian menjadikan Barisan Nasional Perak, khususnya Speaker DUN Perak, Datuk Ganeson akan menggelabah dan pada masa yang sama, kes skandal tanah Ngeh-Nga tidak lagi diperkatakan.

Ganeson pada 22 Disember 2012 telah membuat laporan polis balas. Dalam laporan polisnya, dia menyatakan bahawa dia telah dimaklumkan oleh wartawan tertentu bahawa pemimpin-pemimpin DAP iaitu V.Sivakumar, Ngeh Kor Ham dan Nga Kor Ming telah mengadakan satu sidang media di bilik Sidang Media SUK Perak pada 21 Disember jam 12:15 sehingga 12:40 tengah hari di mana mereka secara bersama atau berasingan telah mengatakan Sivakumar dan Subramanian telah menerima satu sampul surat secara pos laju yang mengandungi satu cetakan daripada laman web National Express Malaysia bertarikh 27 Julai 2012. Di dalam sampul surat tersebut mengandungi gambar Ganeson dan satu keping gambar wanita lucah di atas cover VCD tersebut.

Menurut Ganeson, penerbitan video lucah tersebut adalah berniat jahat untuk mengaib dan menfitnahnya secara jenayah.

Walaupun penyebaran video lucah tersebut dilihat sebagai usaha memusnahkan harapan dan kerjaya politik Ganeson menjelang PRU13, pembabitan pemimpin-pemimpin India DAP di Perak dalam kes penyebaran VCD tersebut memang tidak dapat dinafikan.

Dan tidak hairanlah mengapa Sivakumar menjadi orang pertama yang 'MENERIMA' sampul surat mengandungi VCD tersebut. Lebih tidak menghairankan lagi ialah apabila Ngeh Kor Ham dan Nga Kor Ming menumpang mangkuk dalam penyebaran dan publisiti untuk kes berkenaan.

Mengapa?

Pokok tidak akan bergoyang kalau tidak ada angin yang bertiup. Pencuri tidak akan berteriak pencuri apabila ditangkap mencuri, melainkan dialah si pencurinya!!!

Comments

comments

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved