Sabtu, 9 Mac 2013

07 di tronoh - Google Blog Search

07 di tronoh - Google Blog Search


<b>Tronoh</b> Theatre Shop (TTS): ISTIDRAJ MAHARAJA BERUK

Posted: 25 Feb 2013 05:38 AM PST

Yaa, salam tahun baru 2013 semua :D 

Bagi membuka tirai pada tahun ini, Tronoh Theatre Shop mempersembahkan Istidraj Maharaja Beruk. Teaterwan pada kali ini membariskan pelakon - pelakon TTS yang baru dan lama. Pada tahun - tahun sebelum, tiket teater bangsawan selalunya akan mendapat sambutan hangat daripada pelajar Universiti Teknologi Petronas dan orang luar. Jadi, pastikan anda segera menempah tiket sebelum terlambat!

Sinopsis:


Maharaja Beruk mengisahkan kekejaman yang di lakukan oleh Maharaja setelah menakluk negara Antah Berantah. Dengan di hasuti oleh Maharani yang tamak kan kuasa, semua perlembagaan di cabulinya sehingga ianya di sumpah menjadi Beruk akibat ketulahan. Namun kekuatannya tetap utuh dengan setiap pencabulan yang di lakukan. Namun setiap kezaliman ada akhirnya. Maharaja Beruk yang sudah takbur lupa habawa walaupun ia merupakan kuasa yang amat besar dan di takuti di dunia ini, ada kuasa yang lebih besar yang tidak dapat di tandingi sebarang makhluk.

Jalan cerita mungkin nampak sama dengan teater Maharaja Beruk sebelum ini. Namun, apakah kelainan dalam teater bangsawan pada kali ini? Jangan lupa untuk menyaksikan teaterwan arahan Dr. Shamsul Rahman Mohamed Kutty (Dr. Shark) dan skrip yang ditulis olehnya sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan