Rabu, 20 Mac 2013

07 di bidor - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di bidor - Google Blog Search


Memancing Lombong <b>Di Bidor</b>, Perak

Posted: 26 Dec 2012 03:25 AM PST

Cuti Christmas pulang ke Perak. Ikutkan plan asal nak cuba memancing udang. Tetapi ayah mertua bagitau, kalau time cuti sungai ramai orang, tak selesa nak memancing atau menaiki bot.

Maka plan memancing udang terpaksa dibatalkan.

Mungkin dilain masa asalkan bukan masa tengah cuti umum. Itu yang diperkatakan oleh ayah mertua.

Kalau tanya abang, dia hanya mengangguk je. Tengok gaya dia macam kurang berminat dengan aktiviti memancing.

Ayah mertua mencadangkan aktiviti lain iaitu memancing ikan talapia dekat lombong di Bidor. Macam menarik dan abang juga nak ikut (tengok gaya macam terpaksa ikut)

Sampai je Lombong, terpaksa minta abang pasangkan mata kail dan cacing sekali. Nampak cute je dia pasangkan.

Iera ingatkan abang tak pandai memancing, rupanya dia pernah memang pertandingan memancing dan dulu masa kecil dia memang suka memancing.

Tapi kenapa sekarang dia tak suka memancing. Tak kan nak salahkan facebook?

Apa-apa pun Iera dapat ikan paling besar hari itu. Sorry gambar tak sempat nak ambil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved