Khamis, 20 September 2012

07 di bercham - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


GlamIs Femme: Cendol warisan at <b>bercham</b>, ipoh

Posted: 16 Sep 2012 08:06 AM PDT

Hari ni nak buat entree pasal cendol. Alahhh ape yg hebat sgt cendol, belambak2 cendol jual serata negara. Haaa tak kira la nak tulis gak pasal cendol warisan di bercham, ipoh.
Kenapa saya nak tulis? Sebab saya kene beratur 1/2 jam nak dapatkan cendol saya. Then bila sampai turn saya, pulut hanya cukup untuk 1 paket saje, asalnya nak tapau 4 cendol pulut. Maka cendol pulut, cendol jagung, cendol lengkong n cendol kacang. Total of rm12. Hmm rasanya mestilah sedap kalau tidak masakan ramai orang bearurnkan kan kan....
Yang paling bagus, org yg beratur memang 1 malaysia, cina, melayu n india semua ada.
Yang paling kagum walaupun uncle ni baut kerja sorang tapi sgt cekap dan pembersih...serious....
Ok kepada yang nak try, location dia berdepan dengan mobil bercham and hanya bukandr kul 12 smp habis... Normally 3 lebih dah habis la..
Harga ulak semua cendol if makan situ rm2.50, if tapau rm3

Bawah ni picture sempat posing sementara beratur tengah panas....
( walaupun tgh panas muka tetap x berpeluh kan, itu la the power of skin79 bb cream, nak tau lanjut pm lah saye)


Note: berapalah income si pembuat cendol ni sebulan, 30 minit beratur pun saya kira2 hampir rm150 jugaklah die menerima duit..... Kaye kaye kaye....jum jual cendol....hihi

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Bercham, ipoh

ieyra.com: Outing.

Posted: 20 Jul 2012 10:38 AM PDT

Ahad lepas, saya dan rakan-rakan buat aktiviti outing ke Ipoh. kami seramai 16 orang semuanya. konvoi habis empat kereta. kemain ramai kan kan. memula kami plan nak gerak pukul 7 pagi, tapi akhirnya pukul 8 pagi baru bergerak ke Buntong Falls. entah mana-mana entah si Fahmi ni plan bawak kami. terpencil je tempatnya sampai kami was-was betul ke dalam hutan ni ada waterfall? then, kami hiking...
panjat punya panjat...kendong beg banyak-banyak segala...akhirnya kami jumpa la...
ini aje? kecik bebenor kolamnya. batu je besar semua memenuhi. macam mana nak mandi 16 orang? beratur ikut turn? atas kekecewaan terhadap Buntong Falls, kami pun...


...menggedik ambil gambar je la. dah tak boleh mandi kan? maka ramai-ramai decide nak ke Ulu Chepor. tengok jam, nak dekat pukul 10 pagi dah masa tu. perghh...plan dah lari. cepat-cepat kami turun semula. penat betei hiking semata-mata nak main celup-celup kaki je dalam air kat Buntong Falls. 

masa ni,semua kalut masuk dalam kereta, dan menuju ke Ulu Chepor. sampai je kat Ulu Chepor, kena hiking lagi. hahahaha kurus peha semua orang! jumpa je sungai, semua terus rasa nak terjun tanpa ragu-ragu. hah, siapa tak mandi pagi tu? baik mengaku! 
 

yang tak reti berenang pun buat-buat macam reti. dah siap main game dalam air la apa sampai kecut jari, baru naik. masa tu dah tengah hari. eh, booking nak main laser tag pukul 1130 pagi macam mana? booking lunch pulak pukul 1 petang. disebabkan masing-masing lapar, terus kami menuju ke Royak Perak Golf Club untuk makan tengah hari!



on the way to Royak Perak Golf Club, terjumpa kereta katak hello kitty tu. kemain lampu dia siap ada eyelashes! haha~ actually pergi makan dekat The Fairway Restaurant, Royak Perak Golf Club ni sebab kami guna voucher groupon. dapat ler diskaun sikit kan. apa pun burger tu terbaik gila! besar sangat dan berlapis-lapis. habis segala lemak yang hilang masa hiking tadi, muncul kembali lemak baru. haha~~ then, lepas makan dan solat semua, kami plan nak ke Bercham untuk Laser Tag Battle! tapi...
kereta Myvi merah yang kami naik, dilanggar oleh Myvi hitam! tetibe entah dari planet mana masa kami duduk dekat lane kiri tu, ada pulak kereta lain muncul sebelah kiri. sebab rapat sangat, dia langgar side mirror tu sampai patah. masa tu Borg yang bawak kereta tu hon dan blur kejap. tengok-tengok je Keem da ada kat sebelah kiri sambil menjerit suruh kejar. maka, terjadi la adegan filem KL Drift. KL Gangster pun boleh. lepas tu India yang langgar kami tu dah macam tak boleh lari, dia stop kat tepi. terus semua lelaki ekluar ramai-ramai dari kereta, terjah dia. cuak gitu. then ajak pergi balai polis, dia macam nak lari lagi. nasiblah ada hero kami, Keem abam long gangster kejar kereta tu sampai dapat. masa ni skill memandu Keem tahap IMBA dah. haha~ dah setel apa semua, dapat la tuntut ganti rugi. hee~


mula-mula sampai tu, tak boleh masuk main laser tag lagi sebab full. so semua main boxing dulu. best jugak teknologi kinect kat Xbox ni. boleh kurus lengan duk boxing non-stop. lepas tu eksaited pulak nak main 2 game untuk Laser Tag!
FUN gila hoi! first time main terus teruja. tapi sekejap sangat masa. 1 game cuma 10 minit :'( 
apa pun, sangat FUN outing kali ni. walaupun penat gila sampai sakit badan. next trip pergi cameron jum, guys? haha~


0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved