Khamis, 20 September 2012

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


MEE UDANG BANJIR MAK TEH <b>di KUALA SEPETANG</b> TAIPING

Posted: 27 Jun 2012 05:33 AM PDT

You are either not logged in or do not have permission to view this page. This could be because one of the following reasons:
  1. You are not logged in or registered. Please use the form at the bottom of this page to login.
  2. You do not have permission to access this page. Are you trying to access administrative pages or a resource that you shouldn't be? Check in the forum rules that you are allowed to perform this action.
  3. Your account may have been disabled by an administrator, or it may be awaiting account activation.
  4. You have accessed this page directly rather than using appropriate forms or links.

The-Anecdotes: Mee Udang Mak Jah <b>Kuala Sepetang</b>, Cawangan <b>...</b>

Posted: 12 Sep 2012 12:52 AM PDT

Inilah dia Mee Udang Special Mak Jah Kuala Sepetang tapi di cawangannya di Wangsa Link Business Park,Wangsa Maju. Sangat sedap. Udang gemok dan banyak. Oh surprisingly ada celery dalam kuah tu, lagilah sedap! Tapi tak boleh buat comparison dengan tempat asal mee udang ini because we haven't been there. Eh we've been there but..
Actually, we went to Kuala Sepetang few weeks ago to try out the famous Mee Udang Mak Jah. That was an unplanned trip by the way. We were on our way back to KL from Kulim and the husband keep asking me whether I wish to drop by any where since he'll be quite busy in the next few months. Susah dah nak jalan2 makan2 cuti2 katanya. I pun macam blur2 tak tau nak pergi mana when suddenly he exited the PLUS highway - entering the route to Taiping.
"Dah lama syg nak jalan2 Taiping kan. Kita singgah jap la.." Kata si jantung hati itu.
According to my brother in law (who is originally from Taiping), Mak Jah and Mak Teh sama sedap je. And along the way apparently macam2 Mak itu Mak ini Mee Udang yang ada. Hehehe. Arriving Mak Teh Mee Udang, there were almost 20 bijik kereta di bahu jalan. Kami excited bercampur risau. Mesti sedap ni ramai sangat orang. Tapi mesti kene tunggu lama. We had a short discussion and decided to say good bye to Mak Teh. Tak sanggup nak menunggu. Terus jalan2 Taiping sahaja lepas tu. Next time balik kampung boleh singgah lagi.
Mee Udang biasa RM8 Mee Udang Special RM12.
Reasonable la jugak. Udang banyak dan besar!

Kami pilih meja di luar. Sebab hidung tak berapa sihat. Duduk dalam aircond yang tak tau di servis ke tak tu nanti lagi teruk jadinya. Mula2 risau jugak, sebab dah macam2 jadi kat area Wangsa Link ni kan - according to the chain emails lah. Staff Butik Ariani once told me ada peragut betul2 meragut rumput eh meragut orang depan Pondok Polis kat depan tu. How scary is that? Berani betul. Luckily ada CCTV pointing directly to our table, sebelah LCD TV tu. So, secure sikitlah rasanya (not sure whether the CCTV is functioning or not tho).

Opposite kedai Mak Jah ada Cheng Ho Chinese Muslim Restaurant that used to be so famous few years back. The owner is non other than the legendary rockstar, Amy Search. Zaman mula2 kenal cik abg syg dulu he used to bring me to that restaurant for my birthday dinner. What a memory.. Hee

So for those who suddenly craving for Mee Udang Mak Jah?
No need to rush for Kuala Sepetang any more!

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved