Sabtu, 16 Mac 2013

07 di bukit merah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


IZAN ~ SweetOmoide: 8th Anniversarry ~ <b>Bukit Merah</b> Laketown <b>...</b>

Posted: 28 Feb 2013 08:30 PM PST

Ahaa... kisah hari ke-2 bercuti di Bukit Merah Laketown Resort.
So hari ke-2 ialah hari membawa anak-anak bermesra dengan alammmmm
Bangun pagi wajib la gi breakfast dulu kann..

Breakfast pun dah termasuk sekali dalam package
Aku ambik Mee Kari.. bekasnya alahaiii comeiiiiiiiiiiiinye lahhhh 
Lepas makan budak2 ni sibuk ajak gi main kat game center tuh.
Lepas layan game, terjun pool plak sementara ngak tunggu masa check out
Kemain 2 beradik ni duk terjun2 tiruk dalam pool tu kannn
Kasi budak2 berendam puas puasssss
Puas berendam terus siap2 untuk Check out.
Lepas check out baru ke agenda ke-2 ~ Jalan2 di ECO PARK.
Ada kedai2 makan dan kedai2 Souvenior sebelum masuk ke Taman Eco Park ni 
Ok.. kehijauan alam mengiringi perjalanan kami masuk ke Eco Park.
Ahaa.. Jeti sebelum ke Eco Park 
Sempat lagi baby Dhiya 'isi minyak'
Tu diaa... antara penyambut tetamu terawal dalam Eco Park
Seronok kan kalau bawak budak2 ni tengok binatang2 dalam zoo 
Ralit je kalo tengok binatang. Teringat masa bawak gi Zoo Melaka dulu..
Dania asal nak pindah kandang binatang dari satu tempat ke tempat lain je
mesti dia menangis kikikiki
Ada area utk binatang2 reptilee... geli makkk!!
Tengok si Danish siap menyorokk! kat sini ada spesis kumbanggg2..
OK next berenti utk Animal Show
Sampai agak awall.. orang pun tak ramai lagiii
Antara persembahan dari Burung Kakak Tua
Lepas show pasal ular.. bleh plak dia letak ular tu kat audience dekatt je ngan kitaorgg uhuhuhuh
Habis Animal Show, masuk ke PETS PARK plakk.
Dania bagi makan kat Arnab. Mula2 duduk luar pagar je.....
Jap lagi dah masuk dalam kandang siap usap2 arnab2 tuuu.. hihihihi
Ada burung Merak.. sian burung merak ni, banyak bulu pelepah dia yg dah rosakk.. sayanggg jekk
Ok dah puas round2 dah beramah mesra ngan peliharaan dalam tu bertolak balikk
Kat luar tu ada permainan tradisional plakk
Dania test power main Congkak
Danish plak sibuk test Gong..gggGggggGggGGGGGGgggGgg...!!

 Puas dah lepak2 sini terus gerak balik KL.
Dalam perjalanan balik sempat lagi JJCM singgah pekena 
Mee Udang Mak Jah di Kuala Sepetangg..
Sekianlah percutian ulangtahun perkahwinan kami tahun 2012 yg lepas hihihi.
Tahun ni bak kata Abang... qada' je lepas bersalin nanti uhuhuhu
Hingga bertemu di next entryy... daaaaaaaaaaa...!!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved