Sabtu, 16 Mac 2013

07 di jelapang - Google Blog Search

07 di jelapang - Google Blog Search


<b>di</b> mana kapalselam kita ketika negara diceroboh? - <b>jelapang</b>

Posted: 15 Feb 2013 09:26 AM PST


Semalam kita digemparkan dengan pencerobohan lebih 100 warga asing BERSENJATA API yang menceroboh masuk ke pesisiran Pantai Tandao berdekatan Felda Sahabat 17, Lahad Datu, Sabah.
http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130215/dn_03/Identiti-kumpulan-dikenal-pasti

Tertanya-tanya kita bagaimana penceroboh ini boleh dengan mudah mendarat di pantai negara kita.

PALING MENGEJUTKAN IALAH DI MANAKAH KAPAL SELAM SCORPENE KITA YANG BERPENGKALAN DI SABAH APABILA 100 PENCEROBOH YANG DATANG DENGAN BERBOT-BOT MEMASUKI PERAIRAN NEGARA?

Mungkin juga kapal selam kita sedang sibuk membuat persiapan untuk menjadi bahan pameran untuk Pameran LIMA bulan depan! Wallahualam.

***NK: Jelapang kini kembali selepas puas beristirihat.

<b>Jelapang</b> La Nie..: ANWAR DISERANG "TENTERA SULU" <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2013 05:52 PM PST


Anwar Ibrahim terpaksa menghentikan ceramahnya di Bukit Katil Melaka semalam apabila seorang penyokong Pakatan Rakyat cedera dipercayai terkena objek keras yang tidak diketahui datang dari arah mana. Individu berkenaan mengalami luka dibahagian kepala dan terpaksa dikejarkan ke klinik yang berhampiran.

Sejurus selepas kejadian tersebut, Anwar meneruskan ceramahnya dengan menggambarkan kejadian berkenaan sama dengan insiden di Lahad Datu Sabah. Cuma bezanya menurut Anwar, di Sabah memang diketahui pihak lanun Sulu yang cuba menceroboh, tetapi beliau tak menyangka di Melaka juga ada lanun.


Sementara itu, para penyokong Pakatan Rakyat dikawasan berkenaan menyalahkan pihak Polis kerana didakwa tak mengambil sebarang tindakan terhadap pihak yang "menyerang" ceramah Anwar tersebut.

Mereka juga mempersoalkan mengapa pihak Polis membenarkan ceramah Umno diadakan tak sampai 100 meter dari tapak ceramah Pakatan Rakyat disitu. Dan mereka mengesyaki bahawa penyokong Umno yang bertanggung jawab diatas kecederaan yang dialami oleh penyokong Anwar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan