Selasa, 19 Mac 2013

di negeri perak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

di negeri perak - Google Blog Search


RasyidZamri: Majlis Perasmian UMB <b>Negeri Perak</b>. @Khairykj <b>...</b>

Posted: 10 Mar 2013 03:00 AM PDT

Selepas mengharungi pelbagai halangan dan rintangan, pagi tadi Unit Media Baru (UMB) Negeri Perak telah dilancarkan secara rasminya. Majlis telah dirasmikan oleh Saudara Khairul Azwan Dato' Harun selaku Ketua Pemuda UMNO/BN Negeri Perak. Turut hadir pada majlis tersebut Tun Faisal Ismail Aziz (Exco Pemuda UMNO Malaysia/Pengerusi UMB Pemuda UMNO Malaysia), Saudara Hairul Anwar Mohamed Nor (Ketua Pemuda UMNO Ipoh Timur/Pengerusi UMB Negeri Perak) dan Saudara Khairul Ridzuan Mad Said (Ketua Penolong Setiausaha MKN Negeri Perak)

UMB Negeri Perak bukan hanya terdiri daripada barisan blogger tetapi juga terdiri dari facebooker, twitterian dan pelayar laman sesawang yang lain. Alhamdulillah, semoga dengan kewujudan UMB Negeri Perak lepas ni akan terus dapat menangkis tomahan dan fitnah pembangkang terutamanya di Malaysia khususnya di Negeri Perak. Tahniah buat semua..


RedahKasiPecah : PAS <b>Di Negeri PERAK</b> Macam &#39;PAK TURUT&#39; ???

Posted: 16 Mar 2013 12:51 AM PDT

PAS begitu marah apabila orang menuduh mereka meninggalkan perjuangan islam.Pemimpin-pemimpinparti itu menganggap mereka yang membuat tuduhan berkenaan sengaja mahu memecah belahkan fuckatan rakyat.
Tetapi lihatlah kenyataannya sekarang tentang sikap PAS dalam isu-isu berkaitan islam.Nyata PAS diperlatkan oleh PKR dan DAP untuk 'menghalalkan' apa jua tuntutan dan tindakan yang memang jelas menghina kesucian islam.
Dalam isu kalimah Allah,PAS gagal mempertahankan imejnya sebagai parti memperjuangkan islam apabila bersedia bersekongkol dengan PKR dan DAP membenarkan bukan islam menggunakan kalimah suci tersebut.
DAP yakin apabila pemimpin PAS bercakap ia boleh menyakinkan umat islam.oleh itu Abdul Hadi Awang 'diberi penghormatan' oleh Anwar untuk membuat kenyataan media mengenai pendirian PAS.
Maka tersenyumlah pemimpin-pemimpin PKR dan DAP kerana PAS yang dahagakan publisiti dan kemaruk kuasa berjaya diperkudakan sekali lagi.
Namun akibat ditentang majoriti umat islam dan ahli PAS sendiri,kesemua pimpinan PAS menukar arah melarang penggunaan kalimah Allah dipakai oleh bukan islam.Namun tetap terlambat,imej PAS semakin terhakis.

Psstt: Kalau kalimah Allah pun tak dapat dipertahankan,apa lagi dalam soal-soal kepentingan ummah yang lain??Nyata PAS sentiasa rugi dan begitulah nasib 'pak turut'...

TwitMe @redahkasipecah | fb : www.redahkasipecahpk@facebook.com

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved