Khamis, 14 Mac 2013

07 di pangkor - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


inazamrifamily: Sehari <b>Di Pangkor</b> penuh kenangan

Posted: 04 Feb 2013 03:01 PM PST

persekitaran Jeti Marina Island
sementara tunggu feri sampai so kami lepak2 dulu kat jeti Marina Island ni.Memang pilihan kami ke Pangkor akan ikut Jeti Marina coz mengambil masa tak sampai 10 minit dah sampai pulau.Sape2 nak naik ikut sini kena la buat members card ye kat kaunter tiket, on the spot dapat kad tu(RM10 je utk tempoh 1 tahun ).Harga tiket dewasa RM10 dan Kanak-kanak RM5.Yang berdiri tu ler Ketua rombongan cik kiah .

11 dewasa dan 5 kanak-kanak menuju ke dalam feri

sampi kat pangkor van pink ni wat hal lak~dorg ckp mogok dari hari sabtu lg.cisssss mmg betul2 rombongan cik kiah sungguh ni!! teringat drama rombongan cik kiah kt tv dulu naik bas ramai2 nak gi KL ngan org kg pastu mcm2 hal menimpa dorg kahkahkah.....Tapi dgn sepantas yg boleh saya ngan asben terus cari kereta or van utk sewa ~dah lerr ramai2 datang ni...camne pun nak mandi gak kt Teluk Nipah tu..tak kira!!!!tak sampai 10 minit settle de problem~kami dpt transpot ke sana.hooray!!!

Lapar! apalagi bernasik lemak la kita di Pangkor.Pukul 6pagi dah bangun masak nasi.Sambal dan bahan2 lain mcm timun kacang bilis telur semua dah siap malam tu.
nampak tu...akhirnye terjun ke laut gak saya setelah berkurun tak mandi laut~ siap pakai sunblock SPF 130 lagi u...hahhaha

kalau dah ramai2 macam ni ler jadinye
masa utk kami ke pulau kecik belakang tu  ~tapi nama pulau tu kami tatau ,lupa nak tanya org kat situ~khas utk snorkeling.Sorang rm10 menaiki bot laju  utk ke pulau tersebut ye.
mama ngan cousin2 jalan dulu....
gambar ko je banyak dik kat bot laju tu(trip ke 2 dgn bot laju)
Memang cantik dan air lagi jernih dan tahap masin pun lebih lagi berbanding kat Pantai Teluk Nipah belah sana.
i'm floating u ~tapi kejap je pun coz saya mmg tak rasa konfiden bila kaki tak jejak tanah.,mmg fail la.Anak2 semua steady je renang2 terapung camtu...jeles mak.Nampaknya mmg maknya sorang ni ler yg tatau berenang sampai bila2.Sebab nak amik gambar punye pasal terpaksa gak le...senyum sengih ,fake je tu hahahah

selepas hampir sejam setengah snorkeling kami pun tunggu ler bot amik kami kat pulau ni selepas masing2 dah kepenatan  dan lapar.
ok bye2 Pangkor.Menuju balik ke Marina Island kami pilih dok kat belah luar feri je.
Percutian keluarga saudara mara  yg betul2 happening & fun .
saudara mara yg lain terus je balik coz ada yg kena keja Isnin tu,maka tinggallah kami 2 keluarga yg santai2 di Lumut pulak.
membeli sedikit ole2 utk dibawa pulang.
makan mlm di Restoren Kerangkaian Ikan Bakar Lumut~sedap
ini saja cerita holiday awal tahun 2013 kami ,Ahad 27 Januari,bersama saudara mara saya yg datang dari Klang Selangor.Harap dapat bercuti bersama lagi nanti.Percutian singkat Sehari Di Pangkor~best!!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved