Jumaat, 15 Mac 2013

07 di bukit merah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


~SiNaR CinTaKu~: Bercuti <b>Di Bukit Merah</b> & Cameron Highlands <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2013 09:26 PM PST

Untuk bace entri Bercuti di Bukit Merah & Cameron Higlands dari Part 1, korang boleh nengok kat older posts eh. ^^
Kan hari pertama kami dah jenjalan beli sourvenir, kami dah pun beli t-shirt sebagai kenangan. Kami plan nak pakai reramai time nak balik tu nanti. So banyak2 warne, aku dan icik abam pilih warne kuning. Sebab ape pilih wane kuning?? sebab pikir nak jadi Raja Sehari lagi.. bhahaha Cet! tu bukan jawapan yang tepat ye. Jawapan yang tepat sebab nak amek merah dah banyak baju merah lak kan.. so amek jela kuning diraja ni ^^

 Kami bergambar depan hotel
 Team Hijau - Along & Family's
 Team Kuning - Aku & Icik abam
 Team pink - Adik aku No.3 & hubby
 Team merah - Adik-adik aku & ibu
*Ibu pun cari gak t-shirt muslimah time ni, tapi tak jumpe lak saiz yang besar sket. 
Lepas bergambar bagai, kami terus gerak ke Cameron Highland. Rasenye kami dari Bukit Merah pukul 12 tengah hari. Kami exit Simpang Pulai time tu dah pukul 2 petang rasenye. Nak exit Simpang Pulai je dah jem kemain. Last-last dalam pukul 5 petang camtu kot baru sampai atas. Kami singgah makan dulu pastu terus ke Tanah Rata. Perjalanan sangat lame disebabkan jem yang teramat. 
Penat dok dalam kete je time tu. Niat nak pergi farm, tapi last-last satu farm pun xsempat nak pergi sebab jem.So kami singgah kedai-kedai kat tepi jalan dan pergi pasar malam kat Tanah Rata je,  beli stawberry, jagung, sayuran, teh dll kat situ je.. huhuhu. 
Jom cekidaut gambar kami di Cameron pulak ^^ 
 
 Sekian. Alhamdulillah, perjalanan kami selamat pergi dan balik. Sangat enjoy! ^^

*Gambar kat cameron tak banyak sebab memasing dah letih, so mood nak bergambar sangat pun kureng. huhuhu


  
[Catatan : Nak bercuti lagi.]
Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

~SiNaR CinTaKu~: Bercuti <b>Di Bukit Merah</b> | Part 3

Posted: 14 Feb 2013 07:35 PM PST


 Untuk hari berikutnya, kami mulakan hari kami dengan breakfast kat Le Lac Cafe. Memandangkan hari tu hari jadi ibu, try gak lah cari kedai kek dalam kawasan situ, takde pulak. 
So kepada sesape yang berhajat nak celebrate birthday kat sini akan datang, maybe korang kne bawak kek ke sini ye..susah cari kek area sini. Pekan nye pun jauh. Malam sebelum ni pun dah puas dah kami jenjalan sampai ke Taiping nak cari kek punye pasal tapi tak jumpe pun.. hukhuk

 Ini yang aku amek untuk pagi tu. Nengok banyak kan aku makan.. ngeh3..
 Lepas breakfast, tunggu makanan turun dulu.. patu kami pun mulakan hari kami dengan aktiviti water sport pulak


Jom cekidaut gambar kami sepanjang aktiviti water sport.

 Lepas dari ni kami plan nak main air kat water park pulak. tapi memandangkan ramai sangat orang dari semalam kteorang pun tukar jadual kteorang.
Yelah, hari tu kan hari jadi ibu, kang kteorang bersuka ria kat dalam water park tu kang, ibu konpem jadi penunggu barang kteorang je kan. so cam xsampai hati nak biarkan "besday women" camtu, so kteorang tukar plan ke Cameron pulak. Ibu aku tu kaki shopping so kat sane boleh lah die beli belah sayur-sayuran ke ape kan. 
Untuk entri ke cameron ni akan bersambung lagi.. ^^
 [Catatan : bersambung.]
Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved