Jumaat, 15 Mac 2013

07 di kamunting - Google Blog Search

07 di kamunting - Google Blog Search


Taiping Mali: 61 Laporan Polis Membantah Kehadiran Anwar <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2013 11:03 AM PDT


Sejumlah 61 laporan polis telah dibuat pada malam ini di IPD Taiping dan Balai Polis Kamunting.  Laporan ini dibuat sebagai membantah akan kehadiran Anwar Ibrahim ke Surau Diri Jumaat Surau Istiqlal Taman Mewah Fasa II. Kamunting Perak, kawasan Parlimen Bukit Gantang.  Anwar dijadual akan menyampaikan tazkirah politik di surau tersebut selepas solat maghrib 15 Mac 2013 (Jumaat).

61 repot telah dibuat oleh pelbagai NGO sekitar Taiping dan Bukit Gantang, mereka terdiri daripada Pertubuhan Perkasa Taiping dan Bukit Gantang, Pertubuhan Belia dan pelbagai kelab-kelab yang berdaftar dengan ROS.

Penduduk Taman Mewah dan tidak mahu menerima kedatangan seorang pengkhianat negara,agama dan bangsa untuk menabur berita dusta kepada penduduk Taman Mewah.

Menurut seorang pemuda yang membuat laporan tadi memberi amaran kepada Anwar supaya tidak turun ke Taman Mewah, sekiranya berdegil beliau dan rakan-rakannya akan bertindak terhadap rombongan Anwar seperti mana yang dilakukan oleh penduduk di beberapa negeri lain. Jika Pas menurunkan Unit Amal  100 orang. beliau akan membawa 200 orang untuk berdepan dengan rombongan peliwat tersebut. Sebarang kemungkinan akan berlaku dan kali ini akan melibatkan bekas-bekas tentera yang berada di sekitar Taiping.

Jika berani sila lah turun. Beberapa Ngo India juga akan turut hadir untuk membantah kehadiran Anwar petang esok.

Taiping Mali: Ahli Kariah Masjid Tmn Mewah <b>Kamunting</b> bantah <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2013 10:24 AM PDTPenduduk Taman Mewah, ahli kariah Surau Istiqlal Taman Mewah Fasa II Taman Mewah Kamunting Perak, telah membuat laporan polis bagi membantah kehadiran Anwar Ibrahim untuk menyampaikan tazkirah politik pada 15 Mac esok, selepas solat maghrib. 

Di IPD Taiping, berapa laporan polis sedang dibuat oleh beberapa NGO Bukit Gantang.

Anwar dijangka tiba dengan bas Jelajah Merdeka petang esok.

Ketika ini ( Khamis) Anwar sedang menyampaikan ceramah di daerah Kerian.

Malam ini Jumaat, ceramah Anwar di Taman Kota Wira telah dibatalkan ekoran bantahan penduduk.

Berita kehadiran Anwar untuk bertazkirah di TamanMewah diperolehi dari beberapa orang penduduk tempatan daripada penyokong parti pembangkang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan